Sitirile editiei din data de 12 Octombrie, 2010

Construirea satului pescaresc din Tuzla sisitata in urma unei contestatii depuse de S.C. RICO S.R.L.

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaAdministratia locala ar fi trebuit sa demareze constructia satului pescaresc in aceasta toamna.  Pe 6 septembrie a avut loc la sediul primariei deschiderea ofertelor pentru atribuirea contractului privind servicii de proiectare si executie lucrari pentru obiectivul „Amenajari turistice Balta Tuzla“.

Institutiile de invatamant, pregatite pentru iarna

Octombrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaVremea tot mai rea, anunta venirea sezonului rece, astfel ca primarul din Negru Voda, Ion Nicolin, a asigurat combustibilul neceasar caldurii pe perioada sezonului rece. Vremea rece s-a instalat destul de devreme, astfel ca edilul din Negru Voda, s-a pregatit pentru perioada de iarna, astfel incat prescolarii si elevii sa aiba parte de caldura in salile de clasa.

Reteaua de gaze din Negru Voda finalizata

Octombrie 2010, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul Ion Nicolin, nu spera ca locuitorii orasului, sa aiba gazul in case, pana la sosirea iernii. in urma cu 3  administratia locala a demarat lucrarile la sistemul de alimetare cu gaz. Pana in prezent s-au montat aproximativ 27 de kilometri de retea.

La Tuzla se va extinde reteaua de distributie a apei

Octombrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaFonduri de la Guvern pentru retelele de apa si canalizare. Primaria comunei Tuzla, beneficiaza alaturi de alte primarii din judet, de sprijin din partea Guvernului Romaniei, prin programul de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural, program ce nu a tinut cont de culoarea politica pe care o au beneficiarii acestui program de dezvoltare.

Zilele Recoltei la Mangalia

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaSfarsitul saptamanii trecute a fost marcat la Mangalia de Zilele Recoltei, manifestare care a ajuns la cea de-a treia editie, organizata de Primaria Municipiului Mangalia cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta.

Campionatul de Yachting Offshore al Romaniei la final

Octombrie 2010, Adrian Nicarel

SportRegatta Romania, etapa finala a Campionatului de Yachting Offshore al Romaniei, aflata la a doua editie, s-a incheiat duminica, 3 octombrie, la Mangalia cu festivitatea de premiere mult-asteptata de toti concurentii.

Incubator de afaceri la Mangalia

Octombrie 2010, Adrian Nicarel

ActualitateMarti, 5 octombrie in Parcul Industrial Mangalia a avut loc festivitatea de inaugurare a Incubatorului de Afaceri. Incubatorul de Afaceri Mangalia este al V-lea incubator lansat in cadrul Programului National Multianual de infiintare si Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice si de Afaceri in Romania, alaturi de cele patru incubatoare deja functionale in Brasov, Alba Iulia, Sfantu Gheorghe si Targu Mures.

Consilierii PDL si UPSC din Pecineaga, au votat impotriva dezvoltarii comunei

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

PoliticInitiativa edilului Niculae Stan, boicotata de consilierii opozitiei. Consilierii locali din Pecineaga, s-au intrunit in sedinta ordinara a lunii septembrie pentru a dezbate proiectele initiate de primarul Niculae Stan, pentru dezvloltarea comunei.

Campania de vaccinare incepe in noiembrie

Octombrie 2010, Dorin Mincu

SocialCa in fiecare an, Ministerul Sanatatii (M.S.) va demara la sfarsitul acestei luni campania de vaccinare gratuita impotriva gripei de sezon.  Institutia va cumpara de la Institutul "Cantacuzino" un numar de 1,3 milioane de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea gratuita a populatiei.

Baza sportiva la Pecineaga

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaGuvernul a alocat 50.000 lei pentru reabilitarea bazei sportive din localitate. Prioritatea principala a administratiei locale din Pecineaga, a fost  demararea lucrarilor de reabilitare a bazei sportive din localitate.

Cantina sociala pentru persoanele cu venituri reduse din Navodari

Octombrie 2010, Dorin Mincu

SocialPrimaria orasului Navodari a deschis incepand cu 27 septembrie, Cantina Sociala pentru persoanele cu venituri reduse din localitate, proiectul fiind realizat in colaborare cu Directia de Asistenta Sociala a orasului.

Fotbal Liga a IV a

Octombrie 2010, Bogdan Chirita

SportSERIA VEST Perla Murfatlar – Sport Prim Oltina 4-1 (1-0) – pentru gazde au marcat: Pascal Valentin in minutele 37, 65, Nae Marian in minutul 80, Stanciuc Ciprian in minutul 87, iar pentru oaspeti a marcat Dedu Stefan in minutul 74.

Fotbal Judetean

Octombrie 2010, Bogdan Chirita

Sport SERIA NORD Gloria Seimeni – Viteazul Sinoe Mhai Viteazu 1-4 (0-0) – pentru gazde a marcat Florea Gabriel in minutul 75, iar pentru oaspeti au marcat: Dionisei C. in mnutele 51, 64, Corbu Stefan in minutul 67, Siminiciuc Robrt in minutul 81.

Liga a IV a, etapa intermediara

Octombrie 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate inregistrate marti, in etapa a 9-a din Liga a IV-a la fotbal  SERIA EST:  A.S. Cogealac – C.S.O Ovidiu 4-1 (I. Treznea 3, 27, 52, A. Ruca 90+3 - R. Dulan 67); la juniori: 4-2.

Primaria Cerchezu afectata de criza financiara

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimarul comunei Cerchezu se confrunta cu dificultati de ordin financiar, proiectele privind incalzirea institutiilor, lucrarile la biserica si finalizarea drumului de acces in comuna, desfasurandu-se cu greu.

Cismeaua din centrul comunei Dumbraveni, reabilitata

Octombrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaPrimarul comunei Dumbraveni, Gheorghe Cenusa, si-a propus sa vina in sprijinul locuitorilor, prin reabilitarea celei de-a doua cismele, situata in centrul comunei. Programul de reabilitare si amenajare al cismelelor, a fost unul din proiecte importante ale administratiei locale din Dumbraveni, astfel ca, impreuna cu sprijinul Consiliului Judetean Constanta, edilul a reusit sa modernizeze cele patru cismele din cele 2 sate, ce apartin unitatii administrativ-teritoriale, de unde majoritatea locuitorilor isi procura apa.

Program de impadurire pentru prevenirea riscului desertificarii in comuna Independenta

Octombrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localainfiintarea unor perdele forestiere  sunt singurele sanse ale agriculturii din Dobrogea, astfel ca, primaria comunei Independenta, se preocupa de plantarea a 10.000 de puieti de salcami in zona izlazului.

Programul de dezvoltare a infrastructurii a ajuns si in comuna 23 August

Octombrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaEdilul comunei 23 August, Mugur Viorel Mitrana, si-a propus sa vina in sprijinul cetatenilor, astfel ca va extinde reteaua de distributie a apei si va realiza o baza sportiva moderna. Prin programul de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural, primaria comunei 23 august a primit de la Guvernul Romaniei suma de 803.

Folclor romanesc in Italia

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Culturain perioada  23-26 septembrie 2010, Ansamblul focloric „Plai de dor” din Albesti, judetul Constanta a participat la  la cea de-a treia editie a Festivalului International de Folclor din Grosseto, Italia, ampla manifestare culturala, initiata de asociatia romano-italiana "Hora Unirii" din Grosseto.

100 de apometre vor fi montate la General Scarisoreanu

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaLocuitorii din General Scarisoreanu sunt sprijiniti de administratia locala in vederea achizitionarii de contoare pentru apa. Dupa reabilitarea retelei cu apa potabila, din General Scarisoreanu care masoara 14,5 km si din Casicea de 7,5 km, primarul Constantin Radu, a mai achizitionat un numar de 100 de apometre, ce urmeaza sa fie montate in localitatea General Scarisoreanu.

Primaria Albesti, sustinuta in demararea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaComuna Albesti face parte dintre primariile care a primit bani, potrivit Hotararii de Guvern nr.977/2010, bani destinati extinderii sistemului de alimentare cu apa si pentru realizarea unei baze sportive.

Locuitorii din Casicea au o biserica noua

Octombrie 2010, Iulia FÓlfan

Administratie localaPrimaria Amzacea a amenajat o biserica pentru cele 150 de familii din satul Casicea. Cu toate ca administratia locala din Amzacea, a fost si ea afectata de criza financiara, primarul Constantin Radu, continua sa duca la bun sfarsit, toate proiectele importante, atat pentru locuitorii comunei cat si pentru locuitorii din satele invecinate.

Deputatii PSD si PNL au refuzat sa participle la sedinta condusa de Robera Anastase

Octombrie 2010, Redactia

PoliticSedinta de plen a Camerei Deputatilor a inceput, luni, cu o cearta intre reprezentantii puterii si cei ai opozitiei, dupa ce presedintele Camerei, Roberta Anastase, a venit la prezidiu pentru a conduce lucrarile, liderii PSD si ai PNL solicitand ca sedinta sa fie condusa de altcineva.

Deputatii PSD si PNL au refuzat sa participle la sedinta condusa de Robera Anastase

Octombrie 2010, Redactia

Politic

Romanii vor putea alege intre cartea de identitate si actul biometric

Octombrie 2010, Redactia

ActualitateRomanii vor putea opta intre eliberarea unei carti de identitate sau a unei carti electronice de identitate, forma si continutul fiind stabilite prin hotarare de Guvern, iar imaginile digitale ale amprentelor se vor sterge automat dupa personalizarea documentului biometric, conform unui proiect al Ministerului Administratie si Internelor.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771