Sitirile editiei din data de 16 Martie, 2007

Dupa ce regimul comunist a fortat urbanizarea societatii - Tinerii sunt platiti sa vina investitori la sate

16 Martie 2007, Bogdan Chirita

ReportajePrin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), sume de pana la 40.000 de euro vor fi destinate tuturor tinerilor care vor sa se stabileasca la sate si doresc sa inceapa o afacere. Suma pe care o poate primi va depinde de natura investitiei, de amploarea acesteia, de dibacia intocmirii planului de afaceri, de marimea fermei, deintentiile de dezvoltare”, a declarat Danut Apetrei, secretar de stat pentru dezvoltare rurala in MAPDR revistei Satul romanesc sat europeanrdquo;.

Tentativa de viol sub influenta alcoolului

16 Martie 2007, Bogdan Chirita

SocialSambata, 10 martie a.c, un tanar in varsta de 27 de ani din Cernavoda s-a ales cu un dosar penal, dupa ce, aflat in stare de ebrietate, a intrat in locuinta unei femei din oras. Aflandu-se in casa victimei, infractorul a lovit-o pe femeie si a incercat sa intretina relatii sexuale cu aceasta.

Noi planuri pentru reactoarele 3 si 4

16 Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateEnergia inseamna progres. Progresul inseamna civilizatie. Civilizatie inseamna om. Astfel se face ca o echipa de oameni, de specialisti, la hotararea ministrului Economiei, Varujan Vosganian, vor demara lucrarile la unitatile 3 si 4.

Nivelul Dunarii din Cernavoda va fi tinut sub control?

16 Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateSe pare ca pe Dunare, mai precis pe bratul Macin, se intocmeste un proiect privind constructia unei hidrocentrale.Acest fapt urmareste tinerea sub control a fluviului din zona Cernavoda. Proiectul a fost prezentat de catre CNACN intr-o sedinta avand ca subiect protectia mediuluirdquo;.

Luna Padurii 15 martie 15 aprilie

16 Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateLuna Padurii este unul din cele mai importante evenimente silvice si ecologice, reprezentand o modalitate de sensibilizare a publicului si a factorilor decizionali cu privire la importanta padurilor, a rolului lor esential in mentinerea echilibrului ecologic.Aceasta sarbatoare isi are inceputurile inca din anul 1872, cand a debutat organizarea sarbatorii sadirii arborilor in SUA, ca o consecinta fireasca a accentuarii despaduririlor.

Uite violul, nu e violul...

16 Martie 2007, Bogdan Chirita

Socialintr-o noapte neagra de inceput de primavara, mai precis in noaptea de 8/9 martie, o femeie de 54 de ani care mai locuieste si fara forme legale in satul Valea Dacilor a reclamat la Politia Municipiului Medgidia cum ca ar fi fost violata de doi ciobani, unul din Botosani si altul din Casimcea.

Medgidia la un pas de o explozie in plin centrul orasului

16 Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateUn accident rutier produs pe 10 martie in centrul municipiului Medgidia ar fi putut provoca o catastrofa demna de romanele science fiction. Potrivit anchetatorilor, un barbat in varsta de 28 de ani din Medgidia (Gabriel Cornel Z.

Primaria Medgidia a mai inaugurat o centrala termica complet modernizata

16 Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Medgidia a inaugurat sambata 10 martie, incepand cu orele 13.00, centrala termica 7 amplasata in zona de vest a orasului, pe strada Rahovei.Centrala functioneaza pe gaze naturale pentru cele 8 blocuri aflate in zona ( A, B, C-uri) cu 360 de apartamente, in sistem complet automatizat.

Dezbatere publica la Medgidia pentru a salva 1800 de case in pericol

16 Martie 2007, Bogdan Chirita

SocialPrimaria Municipiului Medgidia a organizat luni 12 martie o dezbatere publica ce a avut ca tema Case in pericol! Reparam drumurile sau interzicem accesul masinilor de mare tonaj in Medgidia, solutii pentru a salva cele 1800 de case in pericol din cauza traficului cu masinile de mare tonaj.

Noi proiecte comunale la Saraiu

16 Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateLuna martie a inceput si pentru locuitorii comunei Saraiu cu noi proiecte din partea Administratiei Locale.Astfel in sedinta ce a avut loc la inceputul acestei luni, mai exact in data de 6.03.2007, s-a stability valoare bugetului local pe anul 2007 ce inglobeaza veniturile si cheltuielile ce se vor face in decursul anului. Printre proiectele de hotarare s-a numarat achizitionarea unui autoturism marca Logan cu 7 locuri pentru primaria din Saraiu ce va fii utilizat ca mijloc de tansport in scopul diferitelor activitai si proiecte ale edililor.

Mihai Viteazu- infrastructura si sanatate.

16 Martie 2007, Bogdan Chirita

SocialOdata intrata in procesul de dezvoltare locala administratia locala de la Mihai Viteazu continua imbunatatirea situatiei comunei printr-un program de impietruire a soselelor, mai bine zis a 18 kilometri de sosea in doua dintre sate Mihai Viteazu si Sinoe.

Dezvoltare fructuoasa la Cogealac

16 Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateAlaturi de femeile din comuna, primarul din Cogealac a organizat pe 8 martie Ziua Femeii”, activitate la care au participat peste 270 de femei. Venirea acestora in numar atat de mare nu a facut decat sa il bucure pe primar si le promite ca si la anul va organiza o astfel de activitate si spera ca anul viitor vor veni toate femeile din comuna pentru a se relaxa si pentru a se simti poate mai bine decat anul acesta.

Balcescu in plina curatenie de primavara

16 Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaCa la orice inceput de primavara cand reamenajarea habitatului este o activitate intensa pentru mai toate institutiile edilitare, si Primaria din Nicolae Balcescu a demarat lucrarile de infrumusetare a comunei pentru intampinarea Sarbatorilor Pascale asa cum se cuvine.

"Comuna trandafirilor" se pregateste de venirea primaverii

16 Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaCunoscuta si sub denumirea de comuna trandafirilor”, comuna Crucea se pregateste sa se imbrace in haine noi acum la inceput de primavara. Astfel, administratia comunei Crucea ce inglobeaza ca sate apartinatoare si Baltagesti, Galbiori, Stupina, Crisan si Siriu, a inceput lucrarile de curatenie generala de primavara.

Primaria Tortomanu este PRO invatamant

16 Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaincepand cu data de 5 martie primaria Tortomanu a pus la dispozitia a 4 elevi din satul Dropia un autoturism Dacia 1300 pentru a le faciliota acestora un mijloc de transport pentru a se putea deplasa la scoala din Cuza Voda unde cei patru studiaza, acesta fiind cea mai apropiata unitate de invatamant la are cei 4 copii au acces. Masina este propietatea primariei din Tortomanu si le-a fost pusa la dispozitie pentru ca cei patru copii mergeau zilnic circa 7 kilometri dus si 7 kilometri intors pentru a putea invata.

Vizita de lucru a presedintelui Romaniei in Marele Ducat de Luxemburg

16 Martie 2007, Bogdan Chirita

ActualitatePresedintele Romaniei, Traian Basescu, efectueaza in perioada 15-16 martie a.c., o vizita de lucru in Marele Ducat de Luxemburg. Seful statului va avea intalniri cu suveranul monarhiei luxemburgheze, Marele Duce Henri, primul ministru Jean-Claude Juncker si presedintele Camerei Deputatilor, Lucien Weiler.

Primaria din Rasova alaturi de cetatenii ei

16 Martie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala incepand din luna aprilie a anului in curs la Administratia de la Rasova vor incepe lucrarile de inlocuire a retelei vechi de apa. Acesta lucrare consta in reabilitarea a 44 de kilometri de conducte, in doua dintre localitatile care se afla sub conducerea administratia locala de la Rasova.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771