Sitirile editiei din data de 5 Octombrie, 2010

Scoli curate in comuna Topraisar

5 Octombrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Topraisar a igienizat toate scolile din comuna pentru ca elevii sa intampine, in bune conditii noul an scolar.   O prioritate stringenta pe agenda de lucru a primarilor constanteni, in aceasta vara au fost lucrarile de igienizare in scoli si gradinite.

Parcul eolian, colacul de salvare al primariei Istria

5 Octombrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Istria spera sa iasa din colapsul financiar in care se afla in prezent prin construirea unui parc eolian in comuna. Banii incasati din eliberarea autorizatiilor de constructie vor fi folositi pentru dezvoltarea comunei.  “Construirea parcului eolian ar fi benefica pentru noi intrucat am fi sustiunti financiar pentru realizarea proiectelor”, a declarat viceprimarul comunei Visan Pricopie.

Caminul Cultural din Baraganu va fi incalzit cu panouri solare

5 Octombrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Baraganu a obtinut finantare pentru proiectul depus in cadrul Programului „Casa Verde", prin care caminul cultural de la Lanurile va fi incalzit cu ajutorul panourilor solare. Caminul cultural din localitate va fi obiectivul care va beneficia de programul eco finantat de Guvern, “Casa Verde”.

Pensionarii s-au distrat de ziua lor la Medgdia

5 Octombrie 2010, Bogdan Chirita

SocialZiua de 1 octombrie a fost una speciala pentru pensionarii din Medgidia. Cu ocazia Zilei Internationale a Pensionarilor, Primaria Medgidia le-a pregatit, si anul acesta un cadou de ziua lor. La fel ca in anii trecuti, la Clubul Pensionarilor a avut loc un spectacol muzical, oferit de artistii Casei de Cultura ,,I.

Scolile din Agigea vor fi reabilitate termic

5 Octombrie 2010, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Agigea va reabilita termic cladirile in care functioneaza institutiile publice. Administratia locala a obtinut o finantare in valoare de zece miliarde de lei vechi prin Programul „Casa Verde„  derulat cu fonduri de mediu.

Loturi de case pentru tineri

5 Octombrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Agigea va acorda prin licitatie loturi de casa in zona Sanatoriu, tinerilor casatoriti. Potrivit declaratiilor primarului Critian Cirjaliu loturile vor fi acordate in baza Legii nr.

O multime de jucarii pentru copiii gradinitelor din Mereni

5 Octombrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala a primit o donatie generoasa din partea Asociatiei Solidarité Roumaine din Franta. Banii se vor folosi pentru dotarea tuturor gradinitelor din Mereni cu jucarii. Astfel, peste 100 de prescolari se vor bucura de acest cadou oferit de partenerii francezi. in baza unui parteneriat incheiat intre primaria Mereni si Asociatia Solidarité Roumaine din Franta toate gradinitele din Mereni vor fi dotate cu jucarii.

Stadionul este pregatit pentru echipa de fotbal

5 Octombrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaInvestitiile in infrastructura sportiva a judetului continua cu un proiect anuntat de administratia locala din comuna Agigea. Primarul Cristian Cirjaliu a anuntat modernizarea bazei sportive din localitate.

Mama lui Traian Basescu a murit

5 Octombrie 2010, Dorin Mincu

SocialElena Basescu, mama presedintelui Traian Basescu, a murit, luni, la Constanta, la varsta de 81 de ani, ea suferind de o boala grava si fiind operata la Institutul Oncologic "Prof. dr. Alexandru Trestioreanu". Mai multi vecini ai Elenei Basescu spun ca sambata seful statului a venit in vizita la mama sa, stiind ca este grav bolnava.Tot vecinii afirma ca la sfarsitul saptamanii trecute un preot a mers la Elena Basescu si a impartasit-o.

Sindicatele avertizeaza: Miscarile de pana acum, preludiul la ce va urma

5 Octombrie 2010, Dorin Mincu

SocialPresedintele Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR), Iacob Baciu, a declarat ca miscarile sindicale de pana acum au fost un preludiu la ceea ce va veni. Si presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a declarat ca miscarile sindicale ce vor urma ar putea genera acte de violenta.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771