Sitirile editiei din data de 28 Septembrie, 2010

Agricultorii din Horia nu primesc subventia de la APIA

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPersoanele care se ocupa cu agricultura in comuna Horia sunt revoltate de faptul ca nu pot primi subventia oferita de Agentia de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) intrucat comuna nu a fost inclusa in lista celor defavorizate.

Primaria Vulturu nu mai are nici un ban in visterie

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaSituatie disperata la Primaria comunei Vulturu! Localitatea care numara doar 800 de locuitori a ajuns in prag de faliment. Toate contractele primariei au fost reziliate pentru ca s-au acumulat datorii.

Pregatiri pentru cea de-a XV-a editie a festivalului "Dan Moisescu"

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaPrimaria Topalu a demarat o actiune de igienizare a comunei ce va fi finalizata pana la inceperea festivalului. Pregatirile pentru festivalul Dan Moisescu sunt pe ultima suta de metri. Primarul Gheorghe Murat ia toate masurile pentru ca organizarea sa fie impecabila si festivalul sa se desfasoare in cele mai bune conditii.

Vasile Blaga a demisionat din functia de ministru al Internelor

Septembrie 2010, Dorin Mincu

Social Vasile Blaga si-a anuntat, luni, demisia din functia de ministru al Internelor, demersul sau survenind protestului politistilor de vineri din fata Administratiei Prezidentiale. Dupa ce si-a anuntat demisia, Blaga a facut o scurta prezentare a stadiului la care se afla integrarea Romaniei in Spatiul Schengen, precum si a modului de absortie a fondurilor europene.

Fotbal Judetean

Septembrie 2010, Bogdan Chirita

SportSeria Nord Gloria Seimeni - Dunaris Topalu 2-0 (0-0) au marcat: Ilie Ionut in minutul 60, Rusu Viorel in minutul 84. Viteazul Sinoe Mihai Viteazu Viitorul Fantanele 0-1 (0-0) a marcat Otele Andrei in minutul 50.

Fotbal Liga a IV a

Septembrie 2010, Bogdan Chirita

SportSeria Est Cariocas Constanta C.S.O. Ovidiu se joaca miercuri 29.09.2010, ora 15.00 Sparta Techrghiol C.S. II Eforie 1-2 (0-1) pentru gazde a marcat Curmemet Erdal in minutul 90, iar pentru oaspeti au marcat: Manea Marian in minutul 45, Buciumeata Bogdan in minutul 86.

Peste 700 de voluntari din Mangalia s-au alaturat proiectului "Lets do it Romania!"

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

ActualitateSambata, 25 septembrie 2010, intre orele 8.30 si 15.00, in municipiul Mangalia si zona limitrofa a avut loc o ampla actiune de curatenie, in cadrul proiectului Let’s do it, Romania! cel mai mare proiect de implicare sociala care isi propune ca intr-o singura zi, Ziua de Curatenie Nationala, sa stranga deseurile din arealele naturale (din afara oraselor).

Festivalul de muzica usoara "Dan Spataru" isi deschide portile pe 1 octombrie

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Culturain perioada 1-3 octombrie, se desfasoara la Medgidia cea de-a cincea editie a festivalului International de Muzica Usoara Romaneasca "Dan Spataru”. Evenimentul este organizat de Primaria Medgidia impreuna cu Asociatia Nationala a Caselor de Cultura a Sindicatelor din Romania.

Trei zile si trei nopti de sarbatoare la Ziua Orasului Harsova

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaHarsovenii vor avea parte de o petrecere pe cinste ce va dura trei zile si trei nopti. Orasul Harsova va imbraca straie de sarbatoare, in zilele de 1,2 si 3 octombrie. Edilul Tudor Nadrag a pregatit un program de exceptie pentru locuitorii orasului, dar si pentru oaspeti, cu ocazia celei de-a VII-a editii a Zilelor orasului Harsova.

Impadurire pe 84 de hectare, in comuna Saraiu

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaUnul dintre numeroasele proiecte de impadurire din judetul Constanta se va desfasura, incepand cu aceasta toamna, in comuna Saraiu. Astfel, in urma unui proiect demarat de primarul Vasile Bajan, in comuna Saraiu va fi impadurita, o suprafata de 84 de hectare de padure.

50 de loturi scoase la vanzare

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Topalu va scoate la licitatie in Capidava, 50 de loturi de casa, a cate 500 mp. Potrivit primarului Gheorghe Murat, loturile au suprafete de 500 de mp iar pretul este cuprins intre 5-6 euro-mp. & Zona este foarte atractiva intrucat intentionam sa dezvoltam un port turistic in satul Capidava. Terenurile au cadastru si intabulare, iar pretul de pornire va fi de 5-6 euro-mp”, a precizat primarul Murat.

Scolile din Pantelimon vor avea panouri solare

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul din Pantelimon, Vasile Neicu va semna saptamana aceasta contractul de executie al proiectului &Casa Verde”. Astfel, la scoli si gradinite se vor monta panouri solare, iar la primarie pompe geotermale.

CJC a alocat 150.000 de lei pentru repararea acoperisului caminului cultural din Tortoman

Septembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaO prioritate a autoritatilor locale din Tortoman este repararea caminului cultural, al carui acoperis a fost deteriorat in urma unei furtuni. &Repararea caminului cultural este o prioritate pentru noi. Vom face o expertiza cu o firma privata pentru a vedea exact care sunt costurile si apoi ne apucam de treaba. Vrem ca in perioada urmatoare sa facem macar acoperisul, pentru ca vine iarna”, ne-a declarat viceprimarul Antoneta Mocanu.

Principalele proiecte ale sedintei Consiliului Local Garliciu pe luna septembrie

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsilierii locali din comuna Garliciu s-au intrunit in sedinta ordinara pe 13 septembrie la ora 14.00, in sala de sedinte a caminului cultural. Ordinea de zi a cuprins mai multe proiecte de hotarare, initiate de primarul Constantin Cimpoiasu.

Gradinita din Cuza-Voda se va deschide peste doua luni

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaLucrarile de realizare a gradinitei, suspendate pe final de catre Ministerul Educatiei din lipsa de fonduri, au fost reluate. Primarul din Cuza Voda spune ca exista sanse ca prescolarii sa invete in gradinita cea noua peste doar doua luni. Mai exact, Consiliul Judetean a alocat 100.000 de lei pentru imprejmuirea gradinitei si amenajarea curtii interioare. &Am adresat o solicitare Consiliului Judetean Constanta si ne-au sprijint cu 100.

Biserica din satul Siriu a fost sfintita

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain urma cu cateva saptamani, in prezenta enoriasilor din sat, a avut loc sfintirea bisericii crestin-ortodoxe cu hramul Nasterea Maicii Domnului din satul Siriu, comuna Crucea. Ceremonia a fost oficiata de catre IPS Teodosie insotit de un sobor numeros de preoti.

Islazul comunal din Silistea va fi insamantat

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaIslazul comunal din comuna va fi curatat, insamantat si fertilizat. Proiectul este unul important pentru crescatorii de animale din comuna, intrucat pasunea comunala se va imbunatati. Viceprimarul Eugen Ghetu a declarat ca in aceasta toamna se vor realiza lucrari de intretinere a pasunei din comuna cu utilaje agricole ce apartin primariei.

Spectacol senzational in comuna Crucea

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuitorii comunei Crucea au petrecut vineri, 24 septembrie, o seara de neuitat. La initiativa primarului Gheorghe Frigioi si cu sprijinul mai multor sponsori, a fost organizat un spectacol de zile mari, la care au participat nume sonore ale muzicii populare.

Primaria Ciobanu a achizitionat tractor pentru intretinerea pasunii

Septembrie 2010, Bogdan Chirita

Administratie localaComuna Ciobanu si-a cumparat utilaje pentru ingrijirea izlazului comunal. Primarul Ioan Suciu ne-a declarat ca achizitia a fost facuta cu banii din subventiile de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

CJC va dota caminul cultural si gradinita din Ciobanu cu mobilier modern

Septembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaIn vremuri de criza Consiliul Judetean Constanta reprezinta un sprijin de nepretuit pentru administratiile locale. in comuna Ciobanu institutia judeteana va dota caminul cultural si gradinita cu mobilier nou si modern. Caminul cultural va fi predat primariei peste o luna intr-un cadru festiv. Costul lucrarilor de modernizate se ridica la 11 miliarde de lei vechi. &CJC ne va da in primire caminul cultural cu toate modernizarile realizate si cu un mobilier nou.

CAMPIONATUL JUDE&538;EAN DE OLD-BOYS

Septembrie 2010, Bogdan Chirita

SportREEZULTATE ETAPA XVI S.N.C. - VOINTA 3-2 CERNAVODA MECONST 1-2 sTIINTA - POLITIA 3-2 MARSTEFI - LIGA OF 7-2 APA-CANAL - TOMIS 3-3 ALPHA - EFORIE amanat MUNICIPAL MURFATLAR se disputa luni 27.

S-a lansat linia de granturi "Tranzitia de la scoala la viata activa"

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneLuni, 27 septembrie 2010 s-a lansat linia de finantare pentru proiecte de tip grant nr. 109 - &Tranzitia de la scoala la viata activa” (DMI 2.1). Proiectele propuse in cadrul acestei linii de finantare vor contribui la sprijinirea programelor de invatare la locul de munca pentru elevi si studenti, sprijinirea initiativelor de parteneriat intre scoli, universitati si intreprinderi, la dezvoltarea si furnizarea serviciilor de orientare, consiliere si indrumare in sprijinul tranzitiei de la scoala la viata activa, monitorizarea insertiei tinerilor absolventi pe piata muncii si la dezvoltarea actiunilor inovatoare in vederea imbunatatirii tranzitiei de la scoala la viata activa.

Din octombrie, Romania poate plati agricultorilor avansuri in cadrul schemei de plata unica de suprafata pentru cererile din 2010

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri Europeneintr-o scrisoare adresata comisarului european pentru agricultura si dezvoltare rurala Dacian Ciolos in iulie 2010, MADR din Romania a solicitat acordarea unui avans din platile directe aferente cererilor depuse in anul 2010.

50 de milioane de euro pentru "Prima impadurire a terenurilor agricole"

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneConform unui comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in perioada 1 octombrie 29 octombrie 2010, se va desfasura sesiunea pentru depunerea proiectelor de finantare aferente Masurii 221 - &Prima impadurire a terenurilor agricole”.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771