Sitirile editiei din data de 21 Septembrie, 2010

Romanilor le-a ajuns cutitul la os

Septembrie 2010, Dorin Mincu

Socialin urma intalnirii de sambata cu premierul Emil Boc sindicatele si-au mentinut decizia de a protesta sustinand ca nu au obtinut decat promisiuni care nu sunt legate de bani si ca Guvernul ar intentiona sa inghete salariul minim pe urmatorii ani.

Copii din Saligny isi pun in pericol viata pentru a merge la scoala

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPeste 30 de copii din comuna Saligny parcurg zilnic pe jos cativa kilometri pentru a merge la scoala. Cei din Stefan cel Mare merg pe marginea soselei si sunt expusi unui pericol imens. Astfel, drumul de 3 km parcurs zilnic pana la cea mai apropiata scoala care se afla in Saligny le-ar putea fi fatal intr-o zi si chiar i-ar putea costa viata, datorita traficului intens din zona. Parintii sunt extrem de nemultumiti si vor sa organizeze un protest in fata Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

Scoala occidentala la Pestera

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPe timp de criza, Primaria comunei Pestera a facut eforturi uriase pentru a construi o scoala noua. Cladirea a fost construita si dotata conform standardelor europene. Scoala are opt clase, mobila noua si moderna, si grupuri sanitare noi.

Proiecte in derulare la Mangalia

Septembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaConsilieri locali din Mangalia s-au intalnit saptamana trecuta in cadrul unei sedinte extraordinare pentru aprobarea unor proiecte importante pentru comunitate. Unul dintre cele mai importante proiecte l-a reprezentat o rectificare de buget pentru anul in curs.

Grupul scolar Ostrov modernizat cu fonduri de la bugetul local

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localainceperea noului an scolar aduce multe bucurii pentru elevi dar ii intristeaza pe edilii comunelor judetului Constanta. Motivul: desi unitatile scolare sunt prinse in proiecte de reabilitare, autoritatile locale nu au primit nici un ban pentru a demara lucrarile.

Baza sportiva moderna si alei pietonale la Mircea Voda

Septembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaLocalitatea Mircea-Voda a cunoscut o dezvoltare vizibila in ultima perioada. Comuna, cu o populatie de aproximativ 4800 de locuitori, are in administrare satele Tibrinu, Gherghina si Satu Nou. Primarul Dumitru Dedu s-a ocupat de dezvoltarea intregii comune.

Locuitorii satului Galita vor avea propria sursa de apa

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain satul Galita nu exista sursa proprie de apa, aceasta apartinand unui agent economic de pe raza comunei. Sistemul de apa este bun, insa agentul economic nu mai are activitate in zona si a sistat alimentarea cu apa. Pe de alta parte, apa din fantanile oamenilor este de proasta calitate. Autoritatile locale au demarat lucrari de construire a unui put nou, care sa asigure sursa de apa pentru satul Galita.

Parintii din Lipnita au protestat la Inspectoratul Scolar

Septembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localainchiderea scolilor din Izvoarele si Cuiugiuc i-a nemultumit pe parinti. Mai multi parinti din comuna constanteana Lipnita au protestat la Inspectoratul Scolar Judetean pe 15 septembrie. Motivul: copiii lor stau acasa in loc sa mearga la scoala.

Rigole pluviale si conducta de apa cu bani de la bugetul local

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaO vorba din popor spune ca trebuie sa strangi bani albi pentru zile negre. Asa a procedat si primarul comunei Oltina Gheorghe Chirciu care nu a facut cheltuieli inutile si a demarat lucrari de realizare a rigolelor de scurgere a apelor pluviale din centrul comunei si de introducere a conductei de apa.

80.000 de puieti de salcam au fost plantati la Ciocirlia

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Ciocirlia a reusit sa planteze impreuna cu locuitorii comunei 80.000 de puieti de salcam primiti de la Consiliul Judetean. Puietii de salcam au fost distribuiti de CJC printr-un program prin care se doreste impadurirea cat mai multor zone din judetul Constanta avand in vedere deficitul pe care il are judetul nostru in ceea ce priveste zonele impadurite.

Copiii din Negresti merg cu gardianul la scoala

Septembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaNoul scolar nu a fost un prilej de sarbatoare in institutiile de invatamant din judetul Constanta deoarece multe dintre ele au fost inchise pentru respectarea dorintei Guvernului Boc de a reduce cheltuielile publice.

Scoli igienizate cu bani putini la Aliman

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localainceperea unui nou an scolar este o piatra de incercare pentru scoli si pentru administratiile locale din mediul rural. Principala grija a primarilor este, o data cu prima strigare de clopotel, inceperea anului scolar in conditii decente si alimentarea cu combustibil solid pentru toate unitatile de invatamint din comunele pe care le administreaza.

70% din platile catre beneficiari reprezinta prefinantari

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropenePana in acest moment au fost facute plati efective in valoare de aproximativ 1 miliard de euro, din care circa 70% reprezinta prefinantari si 30% lucrari efective, a declarat premierul Emil Boc, care a participat la semnarea unor contracte finantate prin POR la Iasi.

Propunere de simplificare a accesarii fondurilor europene, din 2013

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneComisarii europeni Dacian Ciolos, Laszlo Andor, Maria Damanaki si Johannes Hahn cer reguli comune pentru finantarile care vizeaza aceleasi obiective. O noua initiativa reformista privind fondurile comunitare, apartinand Comisarului euro¬pean pentru agricultura Dacian Ciolos, starneste interesul Comisiei Europene, dar si ingrijorarea beneficiarilor, care se tem de schimbarea regulilor jocului in defavoarea lor.

Primarii din Tulcea vor sa dea in judecata Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropenePrimarii unor comune tulcene doresc sa actioneze in instanta Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, dupa ce le-au fost respinse proiectele de dezvoltare a comunitatilor depuse in vederea finantarii pe Masura 322 - Renovarea si Dezvoltarea Satelor a Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurala.

Fotbal Liga a IV a

Septembrie 2010, Bogdan Chirita

SportRezulate si marcatori Seria Est Sparta Techirghiol Gloria Albesti 2-2 (1-1) pentru gazde au marcat: Pavlicu Ioncentiu in minutul 5, Paraipan Denis in minutul 82, iar pentru oaspeti au marcat: Filip stefan in minutul 25, Anghel Petre in minutul 80.

Fotbal Judetean

Septembrie 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate si marcatori Seria est Vulturii Cazino Constanta Recolta Negru Voda 2-4 (1-2) pentru gazde au marcat: Ziadin Dincer in minutul 23, Feizula Senis in minutul 63, iar pentru oaspeti au marcat: Beicu Radu in minutul 9, Murgu Marian in minutul 35, schiopu Ion in minutul 60, Ciortan Alin in minutul 88.

Liceul din Deleni si-a deschis portile pentru prima data

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaScoala de Arte si Meserii (S.A.M.) &Nicolae Istritoiu” din localitate si-a deschis portile pentru a-si primi elevii intr-un nou an scolar. Liceul are 58 de elevi in clasele IX-XI si 32 la seral. Autoritatile locale amenajeaza in curtea liceului un teren de sport multifunctional.

Drumurile din Adamclisi ar putea fi asfaltate printr-un program guvernamental

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaProiectul de asfaltare a unor drumuri din comuna Adamclisi, respins in urma selectiei sesiunii Masurii 322, a fost depus spre finantare la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, care are in derulare Programul pentru reabilitarea si modernizarea a 10.

Dosarele de ajutor social din Baneasa luate la puricat de autoritati

Septembrie 2010, Dorin Mincu

SocialAutoritatile locale din Baneasa au demarat anchetele sociale realizate o data la sase luni cu scopul de a mai tria din dosarele depuse de beneficiarii legii 416 privind venitul minim garantat. Nicoleta Babos referent al Compartimentului de Asistenta Sociala a declarat ca in urma anchetelor sociale realizate in ultima perioada la domiciliile beneficiarilor de ajutor social au fost anulate foarte multe dosare si a scazut numarul celor care vor primi ajutor social.

Asistentii personali din Adamclisi si-au primit salariile

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain multe dintre primariile judetului Constanta plata asistentilor personali constituie o problema. Primaria Adamclisi este la zi din acest punct de vedere, autoritatile locale au reusit rezolve problema salariilor insotitorilor din comuna. Primaria Adamclisi a reusit sa plateasca salariile celor 12 asistenti personali din comuna. Primarul Anton Burcea a declarat ca retributiile insotitorilor persoanelor cu handicap au fost alocate dupa o perioada de doua luni in care acestia nu au primit nici un ban.

Accidentul aviatic de la Tuzla, produs din cauza unei defectiuni tehnice

Septembrie 2010, Dorin Mincu

ActualitateAccidentul aviatic de la Tuzla s-a produs din cauza unei defectiuni tehnice, procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale cu privire la moartea violenta a celor 12 cadre militare, decedate in urma catastrofei aviatice.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771