Sitirile editiei din data de 14 Septembrie, 2010

Tribunalul Bucuresti respinge sustinerea apararii privind nelegalitatea interceptarii lui Vintu

14 Septembrie 2010, Dorin Mincu

ActualitateTribunalul Bucuresti respinge sustinerile apararii lui Sorin Ovidiu Vintu, potrivit carora interceptarile convorbirilor acestuia s-au facut fara autorizatiilor emise de instanta, judecatorul indicand mandatele inaltei Curti de Casatie si Justitie emise intr-un caz de siguranta nationala.

Ponta a anuntat inscrierea lui Georgica Severin in PSD

14 Septembrie 2010, Dorin Mincu

PoliticPresedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat, luni, dupa sedinta BPN, inscrierea in partid a fostului senator PDL Georgica Severin, acesta din urma argumentandu-si alegerea prin democratia din PSD. Ponta a spus ca Georgica Severin s-a inscris in PSD, dupa ce a primit acceptul organizatiei de Prahova a partidului. Presedintele PSD a apreciat ca inscrierea in partid a ambilor senatori ex-PDL de Prahova - Georgica Severin si Iulian Badescu - "demonstreaza ca acolo este ceva foarte putred".

Clasa a IX a de la S.A.M. Independenta sub semnul intrebarii

14 Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala29 de elevi risca sa abandoneze scoala din cauza unor decizii nejuste ale ISJ Constanta. Institutia de invatamant din localitatea Independenta a ramas fara clasa a IX-a de liceu, iar copiii care voiau sa se inscrie la scoala mai departe risca acum sa abandoneze.

Reteaua de canalizare din Cumpana va fi extinsa

14 Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAsa cum ne-am obisnuit deja, localitatea Cumpana se dezvolta pe zi ce trece. si asta pentru ca autoritatile locale reusesc sa realizeze proiecte eligibile si care obtin finantare in cadrul diverselor programe europene sau nationale. La inceputul lunii septembrie administratia locala din Cumpana a demarat un proiect european finantat prin Programul de Cooperare Norvegian. Proiectul are o valoare de peste 3,5 milioane de euro si presupune extinderea retelei de canalizare pe 23 de strazi, reabilitarea conductei de refulare pana la statia de epurare Constanta - Sud si construirea a doua statii de pompare a apelor menajere si doua pentru ape pluviale pentru a fi rezolvate problemele legate de apele uzate.

Administratia din Navodari a externalizat serviciul de termoficare

14 Septembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaEdilii constanteni au fost nevoiti sa se supuna normelor pe aplicare ale Ordonantei de Urgenta 63-2010 si sa ia masuri pentru reducerea cheltuielilor de orice fel. si edilul din Navodari, Nicolae Matei s-a conformat cerintelor Guvernului si a convocat consilierii locali pentru a aproba masurile de reducere a cheltuielilor din cadrul primariei.

Cheltuieli reduse la Pecineaga prin programul Casa Verde

14 Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPretul in crestere al energiei (electricitate, gaz, combustibili fosili) si deteriorarea mediului inconjurator determina tot mai multe administratii locale sa apeleze la diverse solutii alternative de producere a energiei.

Zona de coasta a litoralului romanesc va beneficia de investitii de peste 6 milioane de euro

14 Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneZona de coasta a litoralului romanesc va beneficia de investitii de 27,33 milioane lei constand in lucrari de reabilitare a zonei costiere si in protejarea biodiversitatii marine, din care aproape 23 milioane lei sunt fonduri europene accesate prin Axa 5 a Programului Operational Sectorial.

Investitie din bani europeni de 4 milioane de euro in Portul Mangalia

14 Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneModernizarea Portului Manga¬lia este un exemplu de pro¬iect european de succes, a carui implementare incepe deja sa aduca beneficii comunitatii locale. Primaria Mangalia a cules deja pri¬mele roade ale investitiei de peste 4 mi¬lioane de euro realizate cu fonduri europene, care a vizat modernizarea infrastructurii portului turistic din oras prin crearea unor cheiuri, pontoane si amenajarea unei alei de promenada.

PNDR: Ghidul pentru prima impadurire a terenurilor agricole - varianta finala

14 Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a publicat varianta finala a Ghidul Solicitantului pentru Masura 221 "Prima impadurire a terenurilor agricole" din cadrul PNDR . Conform calendarului de lansari in cadrul PNDR, apelul de proiecte urmeaza sa fie deschis pe 1 octombrie 2010.

Locuitorii din Magura au sarbatorit hramul bisericii

14 Septembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaPe 8 septembrie se sarbatoreste Nasterea Maicii Domnului, motiv de bucurie pentru toti cei care poarta acest nume. Motiv de bucurie au si locuitorii din Comuna Cerchezu, pentru ca sarbatoresc hramul bisericii din localitatea Magura.

Sala de sport din Tuzla a fost inaugurata de Ziua Comunei

14 Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaDuminica locuitorii comunei Tuzla au sarbatorit Ziua Comunei, ocazie cu care a fost inaugurata si sala de sport din localitate. La eveniment au participat alaturi de edilul Constantin Micu, oficialitati locale dar si judetene.

Fotbal Liga a IV a

14 Septembrie 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate si marcatori etapa a IV a Seria Est C.S.O. OVIDIU - VICTORIA CUMPANA 2-4 (2-0) pentru gade a marcat Bomb Florin in minutele 12, 24, iar pentru oaspeti au marcat: Olaru George in minutul 47, Tintiuc Robert in minutul 63, Turtoi Cristian in minutul 77, Herescu Razvan in minutul 83.La juniori:1-1. GLORIA ALBEsTI C.S. AGIGEA 4-0 (2-0) au marcat: Mocanu Vasile in minutele 10, 48, Marian Lucian in minutul 30, Anghel Petre in minutul 89.

Fotbal Judetean

14 Septembrie 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate si marcatori Seria Est SPARTA TECHIRGHIOL - VIITORUL CERCHEZU 4-3 (2-3) pentru gazde au marcat: Beldiman Ionut in minutele 24, Ghetau Sorin in minutele 37, 63, 73, iar pentru oaspeti au marcat: Ciobanasu Catalin in minutele 12, 32, Boca Ionut in minutul 30.

Gradinita din Negru Voda in proces de reabilitare

14 Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAutoritatile locale din orasul Negru Voda si-au indreptat atentia in ultima perioada catre igienizarea si reabilitarea institutiilor de invatamant. Chiar daca se confrunta cu o situatie dificila din punct de vedere financiar, ca majoritatea primarilor din judet, Ion Nicolin, edilul din Negru Voda si-a propus sa creeze conditii cat mai bune pentru elevii si prescolarii orasului.

Scolile din Dumbraveni au fost igienizate

14 Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaChiar daca bugetele locale sunt saracite, primariile au efectuat si in acest an lucrari de igienizare si pregatire a unitatilor de invatamant pentru noul an scolar. Igienizarea si micile reparatii de reabilitare se fac cu putinii bani ramasi in visteria primariilor.

Institutiile de invatamant din Amzacea pregatite pentru noul an scolar

14 Septembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaCriza economica a afectat bugetele primariilor constantene. in visteriile institutiilor sunt bani din ce in ce mai putini. Cu toate acestea edilii incearca sa gaseasca solutii pentru desfasurarea diverselor activitati si lucrari.

Sedinta de Consiliu Local la Medgidia

14 Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuitori vor beneficia de serviciile unui nou operator de transport. La inceputul saptamanii trecute consilierii locali din Medgidia s-au reunit in sedinta extraordinara convocata de Marian Iordache, edilul municipiului.

Hramul bisericii din Virtop

14 Septembrie 2010, Adrian Nicarel

CulturaLa 8 septembrie, crestinii ortodocsi, praznuiesc Nasterea Maicii Domnului sau "Sfanta Maria Mica, prima sarbatoare importanta ce urmeaza datei de 1 septembrie, cand incepe Anul Nou bisericesc. Aceasta zi este importanta si pentru comunitatea din localitatea Virtop, deoarece sarbatoresc hramul bisericii.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771