Sitirile editiei din data de 7 Septembrie, 2010

Spectacol in si dincolo de teren la Silistea. Inaugararea bazei sportive

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaDuminica, 5 septembrie, locuitorii comunei Silistea au putut participa la sarbatoarea ocazionata de inaugurarea uneia din cele mai moderne baze sportive din judet. Profitand de programarea &acasa” a primului meci de fotbal disputat de echipa locala de la reinfiintare, primaria a organizat un spectacol apreciat de toti iubitorii sportului.

Caminul de batrani din Mangalia va fi modernizat

Septembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaCaminul de batrani din orasul Mangalia va intra intr-un proces de modernizare. Concret, se vor moderniza 12 camere noi de cazare prin realizarea unui etaj si prin recompartimentarea unui spatiu din parter, se va inlocui instalatia termica, sanitara si electrica, precum si tamplaria. De asemenea, se va dota cu mobilier corespunzator bucataria si sala de spalatorie, se va reabilita liftul pentru marfa si se va realiza un lift de persoane, si se va termoizola cladirea.

Gaze pentru locuitorii din Lazu si Agigea

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLucrarile vor incepe in aprilie 2011 Dupa mari eforturi, primarul Cristian Cirjaliu a reusit sa demareze un proiect care va dezvolta comuna. Concret, este vorba de introducerea unui sistem de gaze naturale in localitatile Lazu si Agigea.

Impadurire pe 10 hectare la Osmancea

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaUltimele studii au aratat faptul ca judetul Constanta este predispus desertificarii. Consiliul Judetean Constanta (CJC) dar si numeroase primarii din judet au constientizat efectul dezastruos al desertificarii si au actionat pentru stoparea acestui fenomen.

Primaria Mereni nu a disponibilizat angajati

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Mereni se numara printre putinele administratii locale care nu au fost atinse de efectele Ordonantei 63-2010 care a zguduit din temelii organigramele institutiilor publice. Potrivit secretarului comunei Maria Iancu, administratia locala putea functiona cu maxim 20 de posturi.

Locuitorii din Agigea vor avea camin cultural

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaDupa ani de asteptare, oamenii vor avea un spatiu in care vor putea sa organizeze nunti, botezuri, parastasuri si spectacole artistice. 16 miliarde de lei vechi va investi Consiliul Judetean pentru construirea unui camin cultural in comuna Agigea.

Guvernul a aprobat schema de sprijin privind subventionarea ratei dobanzii pentru creditele fermierilor

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneLa finele lunii august 2010, Guvernul Romaniei a aprobat schema de sprijin temporara privind subventonarea ratei dobanzii pentru creditele pentru producttie contractate de fermieri pana la finalul anului 2010. Aceasta schema de ajutor de stat va permite beneficiarilor de credite bancare sa isi desfasurare activitatile de productie din agricultura cu reduceri semnificative ale cheltuielilor curente de productie si, implicit, sa obtina o crestere a rentabilitatii activitatilor agricole.

Un nou apel de proiecte pentru tinerii fermieri se va deschide maine!

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri Europeneincepand din data de 1 septembrie 2010, se pot depune proiecte in cadrul unui nou apel de proiecte aferent Masurii 112 - &Instalarea tinerilor fermieri” din cadrul PNDR. Suma totala alocata este de 61.

688 proiecte ale IMM inregistrate in 80 de minute

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri Europene8 proiecte au fost inregistrate in mai putin de o secunda, din care 6 - realizate de aceeasi firma de consultanta Compania de consultanta Goodwill Consultinga transmis luni, 6 septembrie, printr-un comunicat de presa, ca a depus 41 de proiecte. Linia de finantare pentru "investitii mici ale intreprinderilor mici si mijlocii" a fost deschisa luni, 6 septembrie, ora 9:00. Din acel moment, solicitantii puteau completa formularul online, apoi un cod anti-spam, dupa care proiectul sa apara inregistrat in sistemul online pus la dispozitie de autoritatile de resort.

Igienizare cu doar cateva milioane de lei vechi

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria Targusor a alocat fonduri minime pentru curatenia in unitatile scolare. Mai e o saptamana pana la inceperea noului an scolar si multe dintre scolile din judetul Constanta sunt inca in santier.

Festival de muzica usoara pentru copii la Lumina

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaCopii din mai multe judete s-au intrecut in competitia muzicala organizata in perioada 28-29 august. Micutii artisti din judetele Craiova, Bucuresti, Arges, Constanta si alte localitati ale tarii s-au intrecut la cea de-a treia editie a Festivalului de Muzica Usoara pentru Copii si Tineret &Farmecul Muzicii” din Lumina. Primarul comunei Dumitru Chiru a declarat ca obiectivul festivalului este descoperirea tinerilor talentati in domeniul muzicii usoare, promovarea si aprecierea acestora la adevarata lor valoare.

Cheltuieli bugetare reduse la Mihail Kogalniceanu

Septembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaPrimaria Mihail Kogalniceanu reduce drastic cheltuielile. Dupa ce de la 1 iulie bugetarilor li s-au redus cu 25% veniturile Gurvenul a mai impus primariilor reducerea cu 20% a cheltuielilor materiale.

600 de ani de la prima atestare documentara a satului Oituz

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaPrimarul Dumitru Chiru a primit o diploma jubiliara din partea Oficiului National pentru Cultul Eroilor cu ocazia implinirii a 600 de ani de la prima atestare documentara a satului Oituz. Primarul Dumitru Chiru vrea ca in viitor sa ridice in satul Oituz un monument istoric care cu o placa comemorativa cu numele celor cazuti in razboiul din 1917. &Cu ocazia construirii monumentului in fiecare an vom aduce cate un omagiu eroilor cazuti”, a declarat primarul.

Primaria Baraganu va plati o parte din datoria acumulata pentru construirea scolii

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaGuvernul i-a pacalit pe primari. in special Ministerul invatamantului a aprobat in judetul Constanta foarte multe proiecte de construire de scoli si gradinite, uitand sa le si finanteze. Daca la unele primarii guvernantii au mai aruncat un &os”, adica au mai alocat sporadic cate 5000 de lei, alte comune nu au primit nici un sfant.

Primaria Sacele se ocupa in continuare de pietruirea drumurilor comunale

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaCriza financiara, bugetul limitat si imposibilitatea accesarii fondurilor europene i-au determinat pe edilii judetului sa demareze proiecte de infrastructura pe cont propriu. Ei primesc si sprijin din partea sponsorilor care se dovedesc a fi mai darnici decat guvernantii care ne conduc tara.

Scolile din Istria igienizate pe ultima suta de metri si cu bani putini

Septembrie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaCriza economica, lipsa banilor de care se plang primariile au determinat in unele comune mai sarace o intarziere la igienizarea scolilor. Oricum curatenia e minima. Fiecare clasa e varuita cu var lavabil si curatata cu produse de curatenie.

Lucrari de reabilitare a drumurilor in satul Lanurile

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaDrumul Judetean 381 este in reabilitare. Potrivit primarului Constantin Bentea si drumurile din satul Lanurile sunt cuprinse in acest proiect. &Lucrarile au rolul de a descarca traficul de la viitoare autostrada si actuala cale rutiera, respectiv drumul national Bucuresti - Constanta.

Fotbal Liga a IV a

Septembrie 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate si marcatori etapa a II a Seria EST Portul Constanta Victoria Cumpana 2-0 (0-0) a marcat Iantoc Andrei in minutele 50, 86. La juniori 2-2. A.S. Cogealac C.S. Agigea 1-2 (1-1) pentru gazde a marcat Treznea Ion in minutul 28, iar pentru oaspeti au marcat: Nicolae Marius in minutul 44, Damir Cristian in minutul 60.

Fotbal Judetean

Septembrie 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate si marcatori etapa a II a Seria EST Viitorul Mereni Gloria II Albesti Cotu Vaii 3-0 neprezentare. A.S. Independenta Fulgerul Chirnogeni 2-6 (2-2) pentru gazde au marcat: Ciocan Claudiu in minutul 29, Arsene Ion in minutul 36, iar pentru oaspeti au marcat: Ionita Marian in minutul 10, Stanga Ionut in minutele 13, 53, 61, Gurita Catalin in minutul 65, Maraloi Catalin in minutul 80.

Excursii pentru copiii din Gradina

Septembrie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaFundatia &Sanse Egale”, in colaborare cu Primaria Gradina, a organizat o excursie gratuita la Azuga pentru 10 elevi premianti de la Scoala cu clasele I-VIII din Gradina. Primarul localitatii, Gabriela Iacobici, spune ca este primul an in care copii au vizitat statiunea montana.

O vara literara cu Zully Mustafa

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaOrele de cultura, ceai si lectura care au tinut toata vara, in zilele de miercuri si vineri, si au fost gazduite de Biblioteca Municipala din Medgidia s-au incheiat cu o lectura in aer liber in data de 28 august, chiar in parcul din centrul orasului.

Primarul comunei Fantanele Gheorghe Popescu: "O sa ajungem in situatia in care nu ne vom mai putea continua activitatea."

Septembrie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaReducerea cheltuielilor bugetare da batai de cap primarilor constanteni. Edilul spune ca face economie la sange dar ca reducerea cheltuielilor bugetare nu va avea efecte benefice. &Avand in vedere situatia financiara grea in care suntem nu cred ca diminuarea cheltuielilor va aduce ceva bun.

Radu Mazare, singurul candidat la sefia PSD Constanta

Septembrie 2010, Dorin Mincu

Politic"M-a rugat Victor (presedintele PSD, Victor Ponta - n.r.), m-a intrebat cand putem sa facem conferinta, am incercat sa ne suprapunem ca program. A spus ca vrea sa vina la Constanta, cred ca e si spre binele lui ca se mandreste cu organizatia din Constanta", a declarat, luni, Mazare.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771