Sitirile editiei din data de 31 August, 2010

Haosul fiscal continua: statul cere plata retroactiva pe cinci ani a contributiilor la sanatate

31 August 2010, Redactia

SocialPersoanele care au obtinut in ultimii cinci ani venituri din activitati profesionale si care nu au avut si un contract de munca, vor trebui sa plateasca, retroactiv, contributiile la asigurari de sanatate pe ultimii cinci ani.

Port turistic langa cetatea Capidava

31 August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuitorii comunei sunt foarte incantati de faptul ca vor avea un port turistic in zona. Pe malul Dunarii, chiar vizavi de cetatea Capidava se va construi un port de agrement. in port vor acosta vase de croaziera si turistii vor putea vizita cetatea Capidava, Muzeul de Arta din Topalu, Manastirea Sfantul Gheorghe, Manastirea Sfantul Astion si alte obiective arheologice si culturale ale comunei.

La Tortoman iluminatul public va functiona cu program redus

31 August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimariile constantene fac economii &la sange”. Lipsa banilor la bugetul local si masurile de reducere a cheltuielilor impuse de Guvern i-au determinat pe primari sa isi gospodareasca mai bine banii.

Cariera de piatra de la Vulturu a fost inaugurata

31 August 2010, Dorin Mincu

Administratie localain conditiile in care autoritatile locale au o vistierie din ce in ce mai goala, singura solutie pentru edilii constanteni ramane atragerea investitorilor pentru continuarea dezvoltarii localitatilor. Astfel s-a gandit si primarul din Vulturu, Marius Eugen Berbec, care a profitat de cariera de piatra care se afla in apropierea comunei si a concesionat suprafata acesteia firmei Oil Company Holding Slobozia SRL, astfel incat piatra obtinuta sa poata fi valorificata.

Cupa Mangalia la lupte pe plaja

31 August 2010, Dorin Mincu

Sport in perioada 24-26 august 2010 pe plaja Laguna din Mangalia a avut loc Cupa Mangalia la lupte pe plaja, competitie destinata copiilor si cadetilor, baieti si fete. Organizatori au fost Clubul Sportiv Mangalia si Primaria Municipiului Mangalia. in zilele de 27-28 august 2010, in acelasi loc s-a desfasurat Campionatul National de juniori M+F de lupte pe plaja. Organizatorii au dorit sa popularizeze astfel &un sport foarte vechi, cu radacini in perioada antica a istoriei omenirii, un sport care caleste tinerii si cladeste personalitati puternice”, dupa cum a declarat presedintele Clubului Sportiv Mangalia, Ionel Luca.

Tabara internationala de pictura "Lucian Grigorescu", la final

31 August 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaPicturile artistilor plastici participanti la tabara internationala de pictura au fost expuse la vernisajul de pictura din 28 august care a insemnat si finalul evenimentului cultural. Dupa zece zile in care artistii au pictat, s-au inspirat din frumusetile si ineditul orasului, au dialogat cu alti pictori si au creat picturi menite sa bucure sufletele bolnavilor din spitalul Medgidia ei s-au reunit cu oficialitati locale si critici de arta pentru a trage concluziile acestei manifestari.

Concurs international de balet la Mangalia

31 August 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaPrimaria Municipiului Mangalia in colaborare cu Asociatia Culturala Daria’s, a organizat in perioada 26 - 29 august, la Casa de Cultura a municipiului Mangalia, cea de-a treia editie a concursului international de balet Festivalul Tanarului Dansator.

Fonduri mai mici pentru igienizarea scolilor

31 August 2010, Dorin Mincu

Administratie localaPrimariile comunelor din Constanta au alocat sume modice de bani pentru lucrarile de reabilitare, reamenajare si intretinere in unitatile de invatamant pe perioada vacantei de vara. Desi nu au cheltuit foarte multi bani pentru igienizare edilii promit ca pana la reluarea cursurilor in septembrie, salile de clasa si corpurile scolilor vor arata ca si noi.

Incep lucrarile la baza sportiva din Topalu

31 August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain curand, comuna Topalu va avea si o baza sportiva noua. Baza sportiva va fi amenajata la standarde europene iar principalii beneficiari ai investitiei vor fi tinerii comunei Topalu. Obiectivul va fi amplasat in partea de sud a localitatii la iesirea spre Capidava.

Scolile din Cuza-Voda sunt pregatite sa isi primeasca elevii

31 August 2010, Dorin Mincu

Administratie localaAutoritatile locale din Cuza-Voda se confrunta cu multe probleme, dar au reusit sa igienizeze scolile. &Unitatile scolare sunt pregatite pentru inceperea noului an scolar. Am reusit sa le igienizam cu doar 3000 de lei. impreuna cu parintii si femeile de serviciu s-a facut curatenie. Oricum scolile sunt noi si nici nu era nevoie de curatenie”, a declarat primarul Eugen Dumitru. Administratia locala a asigurat in functie de banii disponibili la buget si combustibilul pentru incalzire.

Orasul Harsova a obtinut bani pentru reabilitarea Casei de Cultura

31 August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaDesi multi edili se plang de faptul ca nu pot obtine fonduri de la ministrii ce apartin altor partide exista si primari care stiu sa obtina bani de la ministrii pdl-isti. Astfel, primarul psd-ist Tudor Nadrag a reusit sa obtina de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Turismului 25 de miliarde de lei vechi pentru reabilitarea si modernizarea Casei de Cultura.

Bani mai putini pentru pregatirea scolilor din Horia

31 August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul Vasilica Matei a limitat anul acesta cheltuielile de igienizare. Autoritatile locale de la Horia au alocat doar 1400 de lei de la bugetul local pentru pregatirea scolilor din localitate in vederea inceperii noului an. Primarul Vasilica Matei a declarat ca bugetul pentru scoli poate fi considerat &de austeritate”, in conditiile in care, in general, cheltuielile materiale ale administratiei publice au fost diminuate anul acesta.

Asfaltarea strazilor in regim propriu la Harsova

31 August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaReteta asfaltarii cu bani putini: mana de lucru ieftina si asfalt ieftin de la statia de asfaltare din Cuza-Voda. Edilii constanteni cauta solutii pentru a diminua cat mai mult cheltuielile bugetare, pentru a avea bani si pentru alte investitii.

Lucrari de igienizare la unitatile de invatamant

31 August 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaChiar daca nu mai au bani, primariile se lupta sa finalizeze lucrarile de igienizare si pregatire a unitatilor de invatamant pentru noul an scolar. Acesta este si cazul primariei comunei Crucea, unde sunt in derulare lucrari intense de igienizare a scolilor din comuna. Cinci din cele sase unitati scolare sunt reabilitate in totalitate. Scolile au fost finalizate in urma cu doi ani. Scoala din centrul comunei a fost prinsa in programul de reabilitare demarat de Guvern, dar pentru care, acum, nu sunt fonduri.

Fotbal Liga a IV a

31 August 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate si marcatori Liga a IV a Seria Vest Perla Murfatlar Danubius Rasova 2-3 (2-1) pentru gazde a marcat Chelariu George in minutele 10, 19, iar pentru oaspeti au marcat: Matei Daniel in minutul 20, Matei Catalin in minutul 77, Olah Constantin in minutul 83.

Fotbal Judetean

31 August 2010, Bogdan Chirita

SportRezulate si marcatori Seria Est Fulgerul Chirnogeni Vulturii Cazino Constanta 2-4 (2-1) - pentru gazde au marcat: Stanga Ionut in minutul 20, Gurita Catalin in minutul 42, iar pentru oaspeti au marcat: Larie Petre in minutul 6, Danca Paul in minutul 68, Chichirim Nicusor in minutul 75, Feizula Senis in minutul 77. Viitorul Cerchezu Unirea Topraisar 2-4 (0-2) pentru gazde au marcat: Ciobanasu Catalin in minutul 53, Darie Marian in minutul 65, iar pentru oaspeti au marcat: Afocanitei Gabriel in minutul 5, Iordachi Daniel in minutele 21, 61 si Perjan Gabriel in minutul 61.

Dispensarul din Saraiu va fi reabilitat

31 August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Saraiu a demarat lucrari de reabilitare a acoperisului de la dispensarul din localitate. Primarul comunei, Vasile Bajan, a declarat ca ori de cate ori erau precipitatii mai puternice, in cabinetele medicale intra apa.

Sisteme de incalzire ecologice prin programul "Casa Verde"

31 August 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala din Saraiu a primit prima transa a banilor necesari aplicarii proiectului guvernamental Casa Verde. Primarul comunei, Vasile Bajan, a declarat ca Saraiu beneficiaza, in prima faza, de 19,813 mii lei pentru implementarea proiectului Casa Verde.

La Garliciu se scoate apa din zona inundabila

31 August 2010, Dorin Mincu

Administratie localaDupa inundatiile de la inceputul lunii iulie ce au afectat culturile locuitorilor din comuna Garliciu autoritatile judetene si locale se lupta sa scoata apa din zona inundata. Autoritatile locale au primit fonduri de la Consiliul Judetean Constanta pentru a scapa de apa din zona inundata, in speranta ca din iarna oamenii vor incepe sa lucreze din nou terenurile.

Scoli primitoare la Ciobanu

31 August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaDesi criza economica isi spune cuvantul primarul Ioan Suciu spune ca trebuie facute eforturi pentru a mentine fara probleme functionarea scolilor din localitate. O prioritate stringenta pe agenda de lucru a primarilor constanteni este procesul de igienizare in institutiile de invatamant de pe raza comunei.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771