Sitirile editiei din data de 17 August, 2010

Constantin Radu, edilul din Amzacea va trimite poze cu proiectele neterminate lui Emil Boc

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPremierul va vedea cu ochii lui cum arunca statul cu banii pe fereastra. Comuna Amzacea nu a mai primit bani pentru finalizarea gradinitelor incepute in localitatile Amzacea, Casicea si General Scarisoreanu si nici pentru reteaua de apa atat de necesara locuitorilor din General Scarisoreanu.

Primaria Pestera si-a cumparat utilaje pentru intretinerea pasunii comunale

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaModul de rezolvare a problemelor ivite in viata comunitatii locale, investitiile importante realizate in ultimii ani, solutiile gasite pentru imbunatatirea activitatii in diferite sectoare, demonstreaza ca primarul Valentin Vrabie a indeplinit in mare masura promisiunile formulate in campania electorala. Recent primaria Pestera si-a achizitionat utilaje pentru intretinerea pasunii comunale. Primarul Valentin Vrabie ne-a declarat ca achizitia a fost facuta cu banii din subventiile de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

23 August va fi transformata in statiune turistica

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocalitatea va fi inscrisa pe harta turistica a Romaniei inca de la inceputul anului 2007 autoritatile locale se straduiesc sa transforme localitatea 23 August, situata in partea de sud a litoralului, in statiune turistica, iar rezultatele incep sa se vada.

Copiii din Amzacea au fost la mare

August 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPeste 80 de copiii din comuna s-au bucurat de Programul &Spectacole pentru Copii - Constanta Estival 20010”, initiat si finantat de Consiliul Judetean Constanta. Primarul Constantin Radu a declarat ca le asigura transportul copiilor. Copiii sunt incantati peste masura de spectacolele pe care le vad la Delfinariu si circ, de plimbarea cu telegondola, dar, mai ales, de momentele frumoase petrecute in parcul de distractii Aqua Magic.

Bani putini la Primaria Independenta

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAnul acesta bugetul comunei Independenta este destul de sarac. Primaria a putut asigura salariile si cheltuielile institutiei iar pentru investitii a ramas un buget &subtire”, dupa cum spune primarul Cristea Gascan.

Dezinsectie la Mangalia

August 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaJoi, 5 august, la primele ore ale diminetii, deasupra municipiului Mangalia si a statiunilor din sudul litoralului a actionat un avion cu substante speciale pentru dezinsectie. Acesta a fost ultima actiune de acest gen din cele patru desfasurate din aer in acest an. Ea va fi completata cu interventii de la sol, in zonele unde se vor constata probleme. Ca dezinsectie s-a insistat asupra zonei de litoral, zona locuintelor sociale si a municipiului Mangalia, iar pentru delarvizare s-a actionat in special in zona lacurilor: Nufarul, Neptun 1 si Neptun 2, Tismana, Razelm, mlastina Mangalia si Balta Blebea.

Gradinita nr. 7 a fost reparata

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLa gradinita nr. 7 sunt inscrisi 130 de copii, care invata in doua schimburi. intrucat parintii isi exprimasera in mai multe randuri nemultumirea cu privire la fatada cladirii care era deteriorata, si la riscul la care erau expusi copii, administratia locala a demarat lucrari de reparatie a fatadei.

Sedinta de Consiliu Local la Pecineaga

August 2010, Dorin Mincu

Administratie localaConsilierii locali din comuna Pecineaga s-au intrunit pe 23 iulie la Caminul Cultural pentru a dezbate proiectele de hotarari initiate de primarul comunei Niculae Stan. Pe ordinea de zi au figurat 7 proiecte de hotarari propuse spre aprobare de primar.

Concedieri la primaria Pecineaga

August 2010, Dorin Mincu

Social24 de angajati ai Primariei Pecineaga si-au pierdut locurile de munca in aceasta perioada. Primarul comunei, Niculae Stan, a declarat ca a fost aprobata noua organigrama cu personalul diminuat. &Nu este o fericire sa anunti reduceri de personal insa trebuie sa respectam legea”, a declarat Niculae Stan.

Furturile de cablu telefonic au izolat comuna Cerchezu

August 2010, Adrian Nicarel

ActualitateTrei tineri au reusit performanta sa fure peste o mie cinci sute de metri de cablu telefonic si internet, care lega localitatile Cerchezu, Cascioarele, Chirnogeni, Scarisoreanu si Plopeni. Unul dintre ei, Manea Constantin din satul Darabani si-a recunoscut vina.

Conflict aplanat la Baneasa

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul si viceprimarul orasului au revenit la ganduri mai bune Cei doi edili au ingropat securea razboiului si s-au impacat. Viceprimarul Titu Parvu spune ca cearta cu primarul Gelu Iordache pe care il numeste fratele sau a pornit de la o discutie mai aprinsa care a degenerat intr-un scandal monstruos.

La Adamclisi, politistii comunitari vor soma

August 2010, Dorin Mincu

Administratie localaFiecare primarie a tras linie si a hotarat cate persoane vor fi disponibilizate in perioada imediat urmatoare.Conform legislatiei in vigoare, primariile sunt obligate sa-si reduca salariatii in functie de numarul de locuitori existent in unitatile administrativ-teritoriale.

Investitii importante la Tuzla

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala Licitatie pentru construirea satului pescaresc Lucrarile de construire a unui sat pescaresc pe Balta Tuzla, printr-un proiect finantat cu bani de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului vor fi scoase la licitatie pe SEAP miercuri 18 august.

Proiecte de interes public depuse de primaria Oltina pentru confortul cetatenilor

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaDoua proiecte, unul ce vizeaza construirea si modernizarea de strazi si podete, si altul ce presupune reabilitarea si redimensionarea retelei de alimentare cu apa in satul Razoare ar putea fi aprobate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si al Turismului. Comuna Oltina se afla in plin proces de dezvoltare, primarul Gheorghe Chirciu venind cu forte si initiative noi. Desi proiectul depus pe masura 322 i-a lasat un gust amar Chirciu a depus deja alte proiecte in folosul comunitatii.

Igienizare in scoli

August 2010, Dorin Mincu

Administratie localaElevii institutiilor de invatamant din Lipnita vor intra la inceperea noului an scolar pe 15 septembrie, in clase curate si igienizate conform cerintelor europene. A trecut mai bine de jumatate din vacanta de vara a elevilor, motiv pentru care autoritatile locale incearca sa finalizeze lucrarile privind reabilitarea tuturor institutiilor de invatamant.

Primarul comunei Ciocarlia Traian Dragomir "Incerc sa nu dau pe nimeni afara!"

August 2010, Adrian Nicarel

SocialOrdonanta nr. 63-2010 obliga administratiile locale sa reduca posturile la nivelul permis in functie de numarul de locuitori. Si totusi edilii comunelor din judet incearca sa gaseasca solutii pentru ca toti angajatii sa isi pastreze locul de munca.

Sedinta de Consiliu Local la Saligny

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaS-a aprobat noua organigrama Consilierii locali din comuna Saligny au dezbatut in sedinta de ordinara de la sfarsitul lunii iulie numeroase proiecte de hotarare. Printre cele mai importante proiecte de pe ordinea de zi, care au fost adoptate de consilierii locali din Saligny, s-au aflat: aprobarea rectificarii bugetului de venituri si cheltuieli pe luna iulie 2010, aprobarea cantitatii de combustibil pentru mijlocele de transport ce apartin primariei Saligny in contextul reducerii cheltuielilor la bugetul local, aprobarea impozitelor pe cladiri si mijloace de transport, aprobarea structurii de functii publice, a organigramei si a numarului de personal din primarie, aprobarea inscrierii suprafetei de 31 ha la dispozitia comisiei de fond funciar a comunei.

Scolile din Ostrov, igienizate pentru noul an scolar

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Ostrov, Niculae Dragomir, a declarat ca a cheltuit 15.000 de lei pentru igienizarea celor 11 unitati de invatamant din comuna, printre care un liceu. &Cea mai mare parte din unitatile scolare au fost igienizate si elevii pot studia in conditii excelente.

scoala de Arte si Meserii din Deleni va avea teren de sport

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Deleni va primi sprijin din partea Consiliului Judetean Constanta (CJC) pentru amenajarea unui teren de sport multifunctional care va fi construit pe spatiul vechii scoli. Institutia de invatamant a fost transformata la inceputul anului din scoala generala in Scoala de Arte si Meserii &Nicolae Istritoiu”. Administratia locala isi propusese sa finalizeze ultimele lucrari cu bani de la bugetul local, insa sumele alocate pentru investitii sunt insuficiente.

Scoala de la Negresti va fi inchisa

August 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaDesi au o scoala moderna elevii din satul Negresti nu se vor putea bucura de ea in noul an. Ei vor fi nevoiti sa faca naveta la Cobadin intrucat Inspectoratul Scolar Judetean a decis sa inchida unitatea scolara.

Bani de la buget pentru asistentii personali

August 2010, Dorin Mincu

Administratie localaMajoritatea asistentilor personali din judet au fost trimisi in somaj de primarii. Motivul este unul simplu si lesne de inteles: lipsa banilor la bugetul local. Si totusi pentru foarte multi dintre ei salariul de asistent personal este singurul venit deoarece persoanele pe care le au in ingrijire necesita atentie permanenta, uneori chiar 24 de ore din 24. in conditiile acestea, chiar se bazeaza pe salariul respectiv.

Primaria face reparatii si igienizare la scoli si gradinite

August 2010, Dorin Mincu

Administratie localaChiar daca bugetele locale sunt saracite, primariile au inceput lucrarile de igienizare si pregatire a unitatilor de invatamant pentru noul an scolar. Igienizarea si micile reparatii de reabilitare se fac cu putinii bani ramasi in visteria primariilor.

Copiii din Republica Moldova isi vor petrece vacanta la Navodari

August 2010, Ghiulseren Abduraman

ActualitatePrimarul orasului Navodari, Matei Nicolae, impreuna cu senatorul PSD, Nicolae Moga au avut pe 12 august o intalnire cu un grup de elevi al Liceului Teoretic &Alexandru cel Bun” din orasul Bender (Tighina), actuala Republica Moldova. Copii au venit la invitatia primarului Matei Nicolae. Ei isi vor petrece vacanta in perioada 12 22 august 2010 in Tabara Delfinul din Navodari. Numele elevilor invitati sunt: Bodean Dumitru, Cauza Chiril, Damian Dan, Damian Cristina, Muntean Stefan, Barutenco Nicu, Chirica Natalia, Ceban Veronica, Baes Doina, Corcoja Diana, Gavrilovici Otilia, Casleanu Anastasia, Vremere Natalia, Muntean Iulia, Tica Anastasia, Burac Dorin, Dedov Daniela, Turcan Liliana, Cazac Boris, Ghereg Nina.

Locuinte sociale la Mircea-Voda

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Socialin curand, Primaria comunei Mircea Voda, in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Locuinte va demara lucrarile la proiectul de construire de locuinte pentru rromi. Primarul comunei Mircea Voda, Dumitru Dedu, a declarat ca a obtinut finantare pentru construirea de locuinte sociale pentru 12 familii de rromi.

Cismeaua din padure reabilitata de primarie

August 2010, Dorin Mincu

Administratie localaPrimarul din Dumbraveni, Gheorghe Cenusa, si-a propus sa reabiliteze cismeaua din apropierea satului Dumbraveni atat pentru locuitorii din sat, cat si pentru turistii care tranziteaza zona impadurita. &Cismeaua de la iesirea din Dumbraveni este veche si nu a beneficiat niciodata de reabilitari.

Imprumut bancar pentru electrificarea cartierului nou din Albesti

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria comunei Albesti cauta solutii de finantare pentru electrificarea cartierului nou de locuinte din localitate. Administratia locala face eforturi pentru a solutiona aceasta situatie de neconceput pentru anul 2010.

Romania, singurul stat din cele aderate dupa 2004 care a dat mai multi bani decat a luat de la UE

August 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneRomania, stat membru UE din 2007, este singura dintre cele zece tari care au aderat dupa 2004 aflata in pozitia de platitor net la bugetul comunitar, cu un sold negativ de 455,9 milioane euro in perioada 2007-2009, si o rata de absorbtie a fondurilor de coeziune de numai 10,1% in acelasi interval.

590 de proiecte depuse pentru dezvoltarea turismului in mediul rural

August 2010, Adrian Nicarel

Fonduri Europenein cadrul sesiunii de cereri de proiecte ce s-a desfasurat in perioada 01 - 30 iulie 2010, Oficiile Judetene de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit au primit 590 de cereri de finantare, cu o valoare totala (publica si privata) de peste 159 de milioane euro pentru Masura 313 &Incurajarea activitatilor turistice” dintre care: - 388 de cereri de finantare (119 de milioane euro) pentru componenta structurilor de cazare (pensiuni, cabane, etc.

IMM-urile care vor fonduri europene pentru investitii mici pot depune proiecte incepand cu 6 septembrie!

August 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneOrganismul Intermediar pentru IMM (OI IMM) a publicat varianta finala a Ghidului Solicitantului aferent cererii de propuneri de proiecte pentru schema de ajutor financiar nerambursabil A2 &Sprijin financiar nerambursabil de pana la 1.

Cinci seri de spectacole la Festivalul Mangalia

August 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaPrima editie a Festivalului Mangalia s-a deschis miercuri, 11 august 2010, pe scena plutitoare din portul turistic cu mari emotii, atat pentru organizatori cat si pentru public. in prima seara spectatorii au aplaudat indelung spectacolul denumit &Muzica nu are varsta”.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771