Sitirile editiei din data de 10 August, 2010

Romanii care au muncit la negru in strainatate vor plateasca retroactiv contributiile la pensie

August 2010, Redactia

Administratie localaAsociatia Romanilor din Italia (ARI) solicita Ministerului Muncii gasirea unei solutii pentru ca romanii care au muncit la negru in trecut sa-si poata achita retroactiv contributiile la pensie, pentru a-si completa stagiul de cotizare.

La Constanta sapte persoane au murit, in ultimele trei zile din cauza caldurii

August 2010, Adrian Nicarel

ActualitatePotrivit directorului Directiei de Sanatate Publica din Constanta (DSP), Constantin Dina, in perioada 6 - 9 august un numar de 13 persoane s-au prezentat la Serviciul de Urgenta al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, cu sindrom hipertermic, cu temperaturi de peste 40 de grade. Conform directorului DSP Constanta, sapte dintre aceste persoane au murit in unitatea medicala. "Majoritatea persoanelor decedate aveau varste de 60 - 75 de ani si aveau si afectiuni asociate, dar au fost si doua cazuri la barbati tineri, de 38 de ani, respectiv, 31 de ani, care lucrau in conditii de temperaturi foarte inalte", a declarat Constantin Dina.

Biblioteca Mangalia va fi modernizata

August 2010, Adrian Nicarel

CulturaBiblioteca Municipala Mangalia participa la Programul National "Biblionet", runda a doua, alaturi de alte 16 biblioteci din judet. Programul National BIBLIONET este parte a Programului Mondial GLOBAL LIBRARIES, finantat de Fundatia Bill si Melinda Gates si este implementat in Romania de IREX in parteneriat cu Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), autoritatile locale si bibliotecile publice din tara.

172.000 de turisti si-au petrecut week-end-ul pe litoralul romanesc

August 2010, Dorin Mincu

ActualitatePeste 172.000 de turisti si-au petrecut week-end-ul in statiunile romanesti de la Marea Neagra, cei mai multi dintre ei, aproximativ 120.000, alegand statiunile Mamaia, Costinesti si Neptun. Potrivit Asociatiei Litoral-Delta Dunarii, sambata in unitatile de cazare de pe litoralul romanesc se cazasera, oficial, 170.832 de persoane, pentru ca numarul acestora sa mai creasca, duminica, pana la 172.138 de turisti, dintre care aproape 6.

Incepe Luna Ramazan

August 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaMiercuri, 11 august, musulmanii din intreaga lume intra in Luna Ramazan. Vor urma 29 de zile de post si rugaciune, perioada in care, asa cum spune traditia, portile iadului vor fi inchise, iar cele ale raiului vor fi deschise.

Programul Fiecare Copil in Gradinita catre primariile din toata tara

August 2010, Adrian Nicarel

Fonduri Europenein parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Asociatia Ovidiu Rom lanseaza un concurs national menit sa identifice un numar de cinci comunitati din Romania care se confrunta cu rate crescute ale abandonului scolar si care vor fi sustinute pentru aducerea fiecarui copil sarac la gradinita.

Anul acesta, fermierii vor putea depune proiecte pentru prima impadurire a terenurilor agricole

August 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a publicat spre consultare Ghidul Solicitantului pentru Masura 221 &Prima impadurire a terenurilor agricole” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

APIA: Intre 9 august si 10 septembrie poate fi depusa cererea pentru motorina utilizata in agricultura

August 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAPIA anunta ca cererea de acord prealabil pentru acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizata in agricultura poate fi depusa si in intervalul 09 august - 10 septembrie 2010. &Cererea de acord prealabil pentru finantare prin rambursare se depune pentru anul urmator, in luna decembrie a anului in curs; prin exceptie, pentru anul 2010 cererea se depune o singura data, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a Hotararii Guvernului nr.

Zi de vis pentru copiii din Lumina

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain fiecare an mii de elevi cu rezultate bune la invatatura sunt beneficiarii programului &Spectacole pentru copii - Constanta Estival 2010&. Copiii sunt incantati de aceasta excursie anuala la mare, mai ales pentru faptul ca multi dintre ei nu au avut posibilitatea de a se plimba cu telegondola sau nu au vazut un spectacol de circ. Mai mult, ei au ocazia sa vada pe viu vietatile pe care pana acum le vedeau doar la orele de biologie sau la televizor.

Proiect de imbunatatire a calitatii serviciilor publice

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Cumpana a lansat, pe 4 august, proiectul &Transparenta si eficacitate - imbunatatirea si modernizarea relatiei cu locuitorii comunei Cumpana prin introducerea unui program informatic pentru buna gestionare a documentelor in cadrul Primariei”.

Proiect de imbunatatire a calitatii serviciilor la Lumina

August 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria comunei Lumina a obtinut finantare din partea Uniunii Europene, pentru proiectul &imbunatatirea calitatii serviciilor oferite de Primaria Lumina printr-un management integrat”. Proiectul se desfasoara pe o perioada de 12 luni. Valoarea totala a proiectului este de 350.000 de lei. Scopul proiectului este de a oferi cetatenilor servicii de calitate, la termenele stabilite. Astfel se urmareste reducerea timpului de solutionare a corespondentei adresata primariei, constientizarea si asumarea problematicii de protectie a mediului de catre angajati si reducerea riscului sanatatii si securitatii operationale.

Cernavoda va concesiona serviciile publice

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul orasului Cernavoda, Mariana Mircea, a convocat ieri consilierii locali la o sedinta extraordinara pe a carei ordine de zi se afla proiecte de hotarari importante pentru comunitate. Printre punctele propuse de primar se numara proiectul privind aprobarea documentatiei necesare delegarii serviciului public de alimentare cu energie termica a sistemului de alimentare centralizata, transport - distributie - furnizare energie termica in orasul Cernavoda; proiectul de hotarare privind delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare si amenajare si intretinere spatii verzi in orasul Cernavoda si proiectul de hotarare privind aprobarea documentatiei necesare delegarii serviciului de intretinere, reparatii si modernizare drumuri, trotuare, parcari, poduri si cladiri aflate in patrimoniul Primariei orasului Cernavoda.

Presiune scazuta la apa in Medgidia cauza ENEL

August 2010, Dorin Mincu

Actualitatein cursul diminetii de duminica, in urma unei avarii la liniile de alimentare cu tensiune, puturile de alimentare cu apa potabila ale orasului Medgidia, numerele 10 si 11, au ramas fara energie electrica.

Se da startul primului turneu international de fotbal, din Romania, Talent Cup.

August 2010, Bogdan Chirita

SportAcademia de fotbal a lui Gheorghe Hagi organizeaza in perioada 10-12 august, primul turneu international de fotbal, din Romania, Talent Cup. Evenimentul va avea loc la Constanta, pe stadionul Farul. Este pentru prima oara cand un club privat organizeaza in Romania un turneu de fotbal cu participare internationala.

Locul 2 pentru HCM Constanta la turneul Sparkassen Cup din Germania

August 2010, Bogdan Chirita

SportHCM Constanta a pierdut finala turneului &Sparkassen Cup&, competitie care s-a desfasurat in patru localitati din Germania in perioada 3-7 august. Intensitatea antrenamentelor din ultima perioada si succesiunea jocurilor din cadrul turneului din Germania s-au facut simtite in ultimul joc al campioanei Romaniei.

Campionatul Mondial de Yachting la final

August 2010, Dorin Mincu

SportUngaria 70, campioana mondiala Cea mai importanta intrecere a ambarcatiunilor cu vele gazduita vreodata in Romania, Campionatul Mondial de Yachting &Flying Dutchman World Championship Romania 2010”, s-a incheiat sambata, dupa o saptamana spectaculoasa de concurs pe apa, in dreptul Portului Turistic Tomis din Constanta.

Primaria Mereni are birou de urbanism

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAutoritatea locala din Mereni a infiintat un birou de urbanism. Primarul comunei Gheorghe Chiriac a declarat ca serviciul functioneaza incepand cu 1 august. &Este un serviciu al primariei care are un aport mai mare la veniturile institutiei”, a precizat Chiriac.

14 persoane disponibilizate la Primaria Gradina

August 2010, Dorin Mincu

SocialPrimaria comunei Gradina s-a conformat Ordonantei 63-2010 privind restructurarea in administratia publica locala. &Conform noii ordonante, avem dreptul la 14 angajati. Avand in vedere ca numarul de angajati era de 28, dupa aplicarea noii ordonante a trebuit sa concediem inca paisprezece persoane.

Un primar gospodar la Fantanele

August 2010, Dorin Mincu

Administratie localaZarva mare la scoala din Fantanele. Muncitorii vopseau grilajele institutiei. Asa i-am gasit pe angajatii scolii din localitate, desi afara era o caldura greu de suportat. &Se munceste de zor!&, ne spune si primarul localitatii cu cel mai mare parc eolian din lume, Gheorghe Popescu, aflat in inspectie la scoala.

Primaria Agigea a infiintat o firma de salubrizare

August 2010, Dorin Mincu

Administratie localaAgigea este o alta comuna din judet, unde primarul a luat anumite masuri pentru a nu reduce numarul angajatilor din primarie. in acest sens a fost infiintata societatea Agigea Serv Util, unicul actionar al firmei fiind Consiliul Local.

Pietruire cu bani de la bugetul local

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarii comunelor din judet demareaza lucrari de imbunatatire a infrastructurii cu forte proprii si cu sprijinul unor sponsori puternici. Majoritatea sunt dezamagiti de sumele mari de bani cheltuite pentru intocmirea proiectelor cu finantare europeana.

sedinta de Consiliu Local la Targusor

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaMonsson si Elcomex construiesc parcuri eoliene in comuna. in curand fiecare comuna a judetului Constanta va avea parc eolian. Parcurile eoliene sunt benefice intrucat combat saracia de la sate adancita de criza economica din acest an. Si la Targusor doua firme importante construiesc parcuri eoliene ce vor aduce bani frumosi la bugetul local. Consilierii locali ai comunei Targusor au aprobat in sedinta ordinara din 30 iulie un proiect de hotarare privind aprobarea initierii Planului Urbanistic Zonal pentru obiectivul Centrale Energetice Eoliene in extravilanul localitatii.

Primaria Sacele a achizitionat lemne pentru anotimpul rece

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrincipala preocupare a primarilor constanteni in aceasta perioada este igienizarea institutiilor de invatamant si asigurarea combustibilului pentru anotimpul rece. La Sacele s-au achizitionat 220 de metri cubi de lemne de foc care vor asigura incalzirea celor mai importante institutii, respectiv scoala, primaria, si gradinita din comuna.

Primarul comunei Baraganu Constantin Bentea: "Legea de reducere a personalului din primarii e criminala!"

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala Masura de reducere a angajatilor din primarii a starnit indignare si declaratii dispretuitoare la adresa guvernantilor care au aprobat aceasta lege. Primarul comunei Baraganu Constantin Bentea a fost nevoit sa dea afara cinci salariati ai institutiei pe care o conduce pentru a se incadra normelor stabilite de OUG 63-2010. Prin aplicarea acestei legi a fost desfiintat Compartimentul Agricol al primariei.

Prima transa de bani a proiectului pe masura 322

August 2010, Dorin Mincu

Administratie localaImplementarea unui proiect integrat, finantat cu fonduri europene, este una complexa, care necesita un efort financiar serios si din partea unitatii administrativ-teritoriale beneficiare. Administratia locala din Topraisar continua lucrarile la proiectul integrat privind realizarea unei retele de canalizare cu statie de epurare, modernizarea drumurilor si achizitionarea de echipamente pentru interventii in situatii de urgenta finantat prin Programul National de Dezvoltare Rurala, pe masura 322.

Serviciul de Salubritate a fost externalizat

August 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaSute de oameni vor ramane fara locuri de munca in urma reducerilor drastice de personal, in conformitate cu prevederile Ordonantei Executivului 63-2010. Si totusi multe primarii gasesc solutii si fenteaza directiva premierului Emil Boc.

Pregatiri pentru noul an scolar

August 2010, Dorin Mincu

Administratie localaScolile din comuna au suportat lucrari de igienizare si salubrizare Perioada vacantei de vara reprezinta pentru autoritatile publice un bun prilej pentru a se ocupa de reabilitarea si modernizarea institutiilor de invatamant locale.

A inceput constructia blocurilor ANL

August 2010, Adrian Nicarel

Administratie locala58 de familii din Mihail Kogalniceanu vor avea de anul viitor locuinte daca se vor finaliza cele doua blocuri ANL din localitate. Dupa mari eforturi si o lunga perioada de timp in care s-au derulat procedurile de licitatie si contractare a unei firme care sa construiasca cele doua blocuri, in urma cu o luna, firma aleasa sa deruleze contractul a demarat lucrarile.

Primarul comunei Istria, Ioan Herdean" Mi-am depus cv-ul. Plec in afara!"

August 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei constantene se pregateste de plecare. Dezamagit de salariul de 11 milioane de lei vechi si imposibilitatea de a dezvolta comuna edilul vrea sa isi incerce norocul si in domeniul privat si tinteste un post bun in afara tarii.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771