Sitirile editiei din data de 27 Iulie, 2010

Cinci persoane împuscate la Cogealac

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Actualitateimpuscaturi pe santierul celui mai mare parc eolian din Europa Scandal de proportii in comuna Cogealac. Neintelegerile dintre administratia locala din Cogealac si firma constructoare a parcului eolian au iscat un conflict armat in care au fost ranite cinci persoane.

Comuna Ostrov a scapat de inundatii

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAutoritatile locale s-au mobilizat si au avertizat populatia asupra pericolului de inundatii Doua locuinte, gradini si curti cu anexe gospodaresti afectate si 790 de hectare de pasune inundate. Acesta este bilantul dezastrului lasat in urma de inundatiile din ultima perioada in comuna Ostrov.

Rasovenii vor despagubiri pentru recoltele distruse de inundatii

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaInundatiile au afectat 400 de hectare de teren agricol in comuna Rasova. Recoltele de grau, orz, orzoaica, porumb si lucerna sunt distruse iar oamenii sunt disperati. Ei cer despagubiri pentru recoltele distruse.

Fregata „Marasesti“, certificata pentru misiuni sub comanda NATO

Iulie 2010, Adrian Nicarel

ActualitateFregata „Marasesti”, a participat la exercitiul „BREEZE-CERTEX 2010”, desfasurat in apele teritoriale ale Bulgariei si in apele internationale ale Marii Negre, timp de trei zile.

150.000 , cifra record de turisti în week-end la mare

Iulie 2010, Dorin Mincu

ActualitateDintre cei 145.769 de turisti, aproximativ 50.000, erau cazati doar in Mamaia, conform unei statistici oferite de Asociatia Litoral - Delta Dunarii.  Cei care au dorit sa-si petreaca weekend-ul la mare, au venit pe litoral inca de vineri, formandu-se cozi de masini spre litoral de peste 10 km, la statiile de taxare de la Fetesti.

Sedinta de Consiliu Local la Mircea Voda

Iulie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaConsilierii locali ai comunei Mircea-Voda s-au intrunit in data de 21 iulie  pentru a dezbate cele cinci proiecte de hotarari de pe ordinea de zi initiate de primarul Dumitru Dedu.  Primul punct al sedintei a vizat  modificarea HCL nr.

Gradinita din Canlia a ramas la stadiul de fundatie

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAutoritatile asteapta de doi ani de zile bani pentru continuarea lucrarilor care s-au oprit la fundatie. “Amnezia” Guvernului in ceea ce priveste alocarea banilor necesari construirii de gradinite e binecunoscuta de edilii judetului Constanta.

Diana Dogaru, apare alaturi de scriitori consacrati în volumul ,,Scrieri pentru o posibila istorie a Amurgului Sentimental”

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Culturain fiecare an, Revista ,,Amurg Sentimental” din Bucuresti  condusa de scriitorul Ion Machidon, organizeaza un concurs de creatie literara intitulat ,,Vara visurilor mele”, iar in aceste zile, mai precis pe  data de 17 iulie 2010, a avut loc Editia a IX a concursului.  Festivitatea de premiere s-a desfasurat la Muzeul Memorial ,,George si Agatha Bacovia” din capitala si s-au decernat cate un premiu pentru eseu si teatru, doua pentru proza si cinci pentru poezie.

Club de lectura pentru copii cu Zully Mustafa

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaDaca ati avut ocazia sa  cititi cartile pentru copii ale scriitoarei acum aveti ocazia sa-i puneti intrebari despre cum au fost create personajele, cum se scriu cartile pentru copii si sa cereti autografe.

Sedinta de Consiliu Local la Lipnita

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsilierii locali din Lipnita s-au intalnit, pe 14 iulie, in sedinta de Consiliu Local, in vederea aprobarii mai multor proiecte de hotarare. Pe ordinea de zi, printre cele mai importante propuneri s-a aflat proiectul privind aprobarea organigramei si a statului de personal, a regulamentului de organizare si functionare si a regulamentului intern din aparatul de specialitate al primarului, si aprobarea inventarului patrimonial.

Scolile din Ciocârlia sunt pregatite pentru noul an scolar

Iulie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localain urma cu o luna s-a demarat programul de reabilitare a institutiilor de invatamant din localitatea Ciocarlia. Scolile au fost varuite si au fost achizitionate 150 de tone de lemne pentru incalzirea elevilor pe perioada iernii.

Ponta: Am început negocieri cu parlamentari ai puterii pentru a semna motiunea de cenzura

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

PoliticPresedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, dupa sedinta BPN, ca social-democratii au inceput negocieri cu parlamentarii care sustin puterea si ca toate organizatiile judetene ale PSD au mandat de a discuta cu acesti parlamentari pentru a-i convinge sa voteze motiunea de cenzura. "Am demarat negocieri cu parlamentari ai puterii. Toate organizatiile judetene au mandat de a discuta cu parlamentarii care au sustinut Guvernul Boc si de a-i convinge sa voteze motiunea de cenzura", a declarat Ponta.

Parcul eolian din Deleni va crea locuri de munca

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul Dan Marian crede ca odata cu amenajarea parcului eolian va creste nivelul de trai al locuitorilor comunei in doar un an si jumatate, Dobrogea a devenit cel mai atractiv areal pentru investitiile in centrale eoliene din Europa.

Prima sedinta de Consiliu Local cu noul primar

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLa sfarsitul lunii iunie a avut loc prima sedinta de consiliu local dupa alegerea noului primar al comunei, Anton Burcea. Pe ordinea de zi s-au aflat 4 proiecte de hotarare.  Cele 4 proiecte de hotarare au vizat: adoptarea proiectului de hotarare de catre Consiliul Local Adamclisi privind validarea consilierului Oancea Vasile in locul actualului edil, rectificarea bugetului local al comunei Adamclisi, aprobarea Regulamentului de instituire si administrare a taxei de salubrizare, stabilirea in comuna a contractului cadru de prestari servicii de colectare si transport a deseurilor menajere incheiat intre primaria Deleni si primaria Adamclisi.

Firmele de eoliene se înghesuie sa construiasca la Pestera

Iulie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPe langa parcul eolian demarat de Renovatio Power inca cinci firme sunt interesate sa construiasca parcuri eoliene in comuna. Vantul de la Pestera este cel mai profitabil din judet. Pana in prezent firma Renovatio Power a ridicat 24 de turbine eoliene din cele 30 stabilite pentru acest proiect estimat la valoarea de 90 de milioane de euro.

Siguranta turistilor pe litoralul românesc, asigurata de politistii constanteni

Iulie 2010, Dorin Mincu

SocialActiunile preventive pentru siguranta turistilor de pe litoral, continuate de politistii constanteni in statiunea Mamaia. in colaborare cu Centrul Regional de Resurse pentru ONG - CENTRAS Constanta, Agentia Nationala impotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Constanta si Centrul de Evaluare, Prevenire si Consiliere Antidrog Constanta, politistii constanteni au continuat actiunile preventive pentru siguranta turistilor aflati pe litoral si in acest weekend, in statiunea Mamaia.

Comuna Cumpana a gazduit a 55 a editie a Cupei României la Oina

Iulie 2010, Bogdan Chirita

Sportin perioada 22-24 iulie 2010, la Cumpana s-a desfasurat Cupa Romaniei la oina. A 55-a editie a Cupei Romaniei la oina a fost organizata de Federatia Romana de Oina si Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, in colaborare cu Consiliul Judetean Constanta, Primaria si Consiliul Local Cumpana, Directia pentru Sport a Judetului  Constanta, Asociatia Judeteana de Oina Constanta si ACS Frontiera Tomis Constanta.

Gala de K1 la 23 AUGUST

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Sport Atmosfera incendiara la prima gala de K1 organizata de Primaria 23 August si clubul Tai-chi-do-ryu din Constanta. Zeci de admiratori ai acestui sport, in special copiii au participat la gala.  inainte de inceperea meciurilor sportivii au primit ultimele incurajari si sfaturi din partea arbitrilor. in aplauzele celor prezenti, toate cluburile participante au urcat pe ringul amplasat in mijlocul salii de sport si au salutat publicul prezent.

Renovarea primariei e aproape gata

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPana la 1 august, lucrarile de renovare la Primaria comunei Oltina vor fi finalizate. Astfel ca administratia locala a comunei isi va desfasura activitatea intr-un spatiu reamenajat cu ferestre termopan, gresie si mobilier nou, centrala termica, si pereti revopsiti.

Extrapower construieste un parc eolian în comuna Cobadin

Iulie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaJudetul Constanta este unul cu o dinamica economica destul de viguroasa. Un impact major asupra vietii economice din acest judet il are productia de energie electica si ne referim la cresterea impresionanta  a ritmului de investitii in parcuri eoliene.  Odata cu investitiile in parcurile eoliene s-a schimbat si viata unui numar important de comune: locuri de munca, chirii pentru terenuri, servicii de cazare, bani incasati din vanzarea anumitor terenuri.

Preluarea Centrului de Sanatate din Baneasa îi da mari batai de cap primarului

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaRecent, primaria Baneasa a luat in administrare Centrul de Sanatate insa nu are bani sa-i acopere cheltuielile de functionare. Singura solutie pentru a evita blocajul ar fi sprijinul Consiliului Judetean.

Copiii din Aliman s-au distrat la mare

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaCopiii din comuna Aliman au beneficiat de o excursie la Constanta prin programul „Spectacole pentru copii - Constanta Estival 2010“ initiat de presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu.

Primarul Gabriel Tatulescu “Nu voi da pe nimeni afara”

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratiile locale din tot judetul Constanta s-au conformat in cerintelor OUG 63/2010 privind reducerea personalului din sistemul bugetar. Astfel, peste 53.000 de angajati din administratia locala vor fi concediati pana in luna august, potrivit Ordonantei de Urgenta referitoare la  reducerea cheltuielilor de personal.

Durata de pregatire pentru medici, prin rezidentiat, va fi redusa cu un an

Iulie 2010, Adrian Nicarel

SocialMasura duratei de pregatire pentru medici, prin rezidentiat, este prevazuta in noul Ordin al ministrului Sanatatii, OMS 1041/16.07.2010, publicat in Monitorul Oficial de vineri. Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a declarat ca "am scutit astfel 36 de ani pentru pregatirea in specialitate.

Reabilitarea casei si facilitatile bonurilor fiscale, acordate din trimestrul IV sau 2011

Iulie 2010, Dorin Mincu

ActualitateFinalizarea proiectului de act normativ privind returnarea de catre stat a unei sume de bani catre consumatori in schimbul bonurilor fiscale si acordarea de deduceri fiscale pentru lucrari de reabilitare a locuintelor, va fi finalizat la inceputul lunii septembrie si aplicat din trimestrul IV al anului sau incepand cu anul viitor. Proiectul privind aceste facilitati se afla in lucru la Ministerul Finantelor.

1780 de cereri de finantare pentru afaceri în mediul rural

Iulie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a primit prin Oficiile Judetene 1780 de cereri de finantare cu o valoare totala eligibila de aproximativ 300 de milioane euro pentru Masura 312 – „incurajarea infiintarii de micro-intreprinderi” in cadrul sesiunii de cereri de proiecte ce s-a desfasurat in perioada 14 iunie – 15 iulie 2010.

S-au aprobat ajutoarele de stat pentru producatorii agricoli pentru anul 2010

Iulie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropenePrin Hotararea Guvernului, adoptata in Sedinta din 21 iulie 2010, s-au stabilit ajutoarele de stat care se acorda producatorilor agricoli pentru anul 2010 si suma totala acordata fiecarei forme de ajutor de stat, astfel: - Ajutor de stat pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor si porcinelor. Pentru cresterea performantei in sistemul de crestere al pasarilor si porcinelor, crescatorii de porcine si de pasari trebuie sustinuti financiar in continuare prin ajutoare de stat, acordate in conditiile prevazute de legislatia Uniunii Europene.

A fost aprobat Corrigendum-ul pentru finantarea de 100% a micro-întreprinderilor

Iulie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAutoritatea de Management pentru Programul Operational Regional a publicat Ghidul Solicitantului pentru DMI 4.3 "Sprijinirea dezvoltarii micro-intreprinderilor" actualizat.  Daca pana acum micro-intreprinderile ce depuneau proiecte pe DMI 4.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771