Sitirile editiei din data de 6 Iulie, 2010

11 morti într-un accident aviatic la Aerodromul din Tuzla

Iulie 2010, Redactia

Actualitate11 persoane au decedat intr-un accident aviatic petrecut luni dupa-amiaza pe Aerodromul din Tuzla, acestea aflandu-se inca in avion, carbonizate, iar alte trei persoane au fost transportate la spitalul din Constanta, in stare grava.

Indiferenta Guvernului ar putea baga în insolventa primariile

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaStatul aproba proiecte cu nemiluita si apoi uita sa le mai finanteze Guvernul inca mai aproba proiecte pentru care uita ulterior sa aloce bani. in comuna Silistea autoritatile locale nu au primit nici un ban pentru amenajarea bazei sportive din localitate.

“Ca ultima solutie, voi actiona în instanta respingerea proiectului depus spre finantare în baza Masurii 322”

Iulie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localain momentul de fata proiectul este reevaluat  Edilul comunei Eugen Berbec a declarat ca daca in urma reevaluarii proiectului va primi din nou un raspun negativ va actiona in instanta Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Sinistratii primesc primele ajutoare de la Constanta

Iulie 2010, Adrian Nicarel

SocialStrangere de ajutoare pentru sinistratii din Moldova Consiliul Judetean Constanta (CJC) impreuna cu Primaria Constanta, au plasat in municipiu, patru corturi militare, pentru strangerea ajutoarelor pentru sinistratii.

Aproximativ 53.000 de turisti s-au aflat pe litoral la sfârsitul saptamânii trecute

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

ActualitateCel mai mare numar de turisti de pe litoral in acest sezon estival a fost inregistrat la sfarsitul saptamanii trecute, cand 53.000 de persoane s-au aflat in unitatile de cazare din statiuni, sustin reprezentantii ANAT.

Geoana a sesizat Avocatul Poporului în legatura cu neconstitutionalitatea OUG privind majorarea TVA

Iulie 2010, Redactia

PoliticPresedintele Senatului Mircea Geoana a anuntat la sfirsitul saptamanii trecute  ca a sesizat Avocatul Poporului in legatura cu "neconstitutionalitatea" Ordonantei de Urgenta care prevede majorarea TVA, sustinand ca autoritatile executive au actionat cu putere discretionara, incalcand principiul legalitatii.

Valoarea contractelor de achizitii publice, majorata cu maximum 50%

Iulie 2010, Adrian Nicarel

ActualitateValoarea unui contract de achizitie publica majorata prin act aditional va fi limitata, ca regula, la 20% din suma contractului initial, dar va putea fi ridicata in continuare de autoritatile contractante cu pana la 50% in cazuri considerate "temeinice", pentru a justifica depasirea limitei.

Modernizarea aparatului administrativ al municipiului Mangalia

Iulie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaProiecte pentru dezvoltarea administrativa Administratia din Mangalia deruleaza doua proiecte importante: unul se refera la modernizarea sistemului informatic iar celalalt la elaborarea unei strategii durabile a municipiului.  Proiectul depus prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competivitatii Economice, vizeaza crearea unui sistem informatic integrat, la nivelul Consiliului Local al Municipiului Mangalia.

736 de locuri disponibile în liceele constantene pentru a doua sesiune de repartizare computerizata

Iulie 2010, Dorin Mincu

ActualitateAbsolventii claselor a VIII-a care nu au fost admisi la liceu in urma repartizarii computerizate sau care nu s-au inscris, din diferite motive, pentru prima sesiune a repartizarii, au o noua sansa de a intra in clasa a IX-a.

Masuri privind protectia mediului in judetul Constanta

Iulie 2010, Adrian Nicarel

ActualitateDezvoltarea infrastructurii sprijinita cu proiecte de protectia mediului in localitatile judetului Constanta incepand cu anul 2004 si pana in prezent, Consiliul Judetean Constanta (CJC), a adoptat mai multe hotarari privind reabilitarea, infrumusetarea localitatilor din judetul Constanta, inclusiv hotarari care privesc protectia mediului.

Peste 1500 de candidati respinsi la examenul de bacalaureat în judetul Constanta

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

ActualitateLa nivelul judetului, potrivit datelor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Constanta, din cei 7.758 de candidati inscrisi, numai 7.540 (97,19%) s-au prezentat la examen. in urma evaluarii lucrarilor, 1.

Drumuri asfaltate în Hârsova

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaStrazile impracticabile si pline de cratere sunt de domeniul trecutului in Harsova. Autoritatile locale au reabilitat principalele artere de circulatie din oras prin turnarea de covor asfaltic.  Potrivit viceprimarului George Bratianu, asfaltarea s-a realizat cu bani de la bugetul local si cu sprijinul financiar al Consiliului Judetean Constanta.

La Gârliciu a început recoltatul orzului

Iulie 2010, Adrian Nicarel

Administratie locala Ploile din ultima perioada au fost binevenite pentru agricultorii dobrogeni. in urma cu cateva saptamani a inceput recoltatul culturilor de orz si rapita, si, pana in prezent, rezultatele sunt imbucuratoare. La Garliciu productia de anul acesta se anunta chiar mai buna decat anul trecut.  Primarul localitatii Constantin Cimpoiasu este optimist in ceea ce priveste recolta din acest an: “Productia din acest an se estimeaza ca fiind extrem de buna.

Consiliul Local a votat pentru reducerea organigramei primariei Ciobanu

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria a ramas cu 18 angajati Consilierii locali au aprobat in sedinta ordinara a lunii iunie, reducerea organigramei primariei. Astfel, din cei 47 de angajati au mai ramas 18.  Potrivit primarului Ioan Suciu, nici un angajat nu a fost dat afara: “Paznicii i-am transferat la Directia Judeteana de Paza, iar unii angajati printre care si consilierul meu personal au plecat.

Alexandru Buligan, noul antrenor secund al HCM Constanta

Iulie 2010, Redactia

Sportin cadrul unei conferinte de presa care a avut loc, saptamana trecuta,  campioana Romaniei la handbal masculin, Handbal Club Municipal Constanta, l-a prezentat pe Alexandru Buligan, unul dintre cele mai importante transferuri din acest sezon pentru formatia noastra.

Consiliul Judetean Constanta se implica în salvarea FC Farul

Iulie 2010, Redactia

SportAflat in pragul dezastrului, clubul fanion al fotbalului constantean, FC Farul, va fi salvat prin implicarea Consiliului Judetean Constanta. Vestea a fost anuntata de vicepresedintele CJC, Cristinel Dragomir, care a explicat si modul prin care se va construi un club puternic in orasul de la tarmul marii.

Sustinerea primariei, ultima speranta a asistentilor personali

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

SocialEdilii incearca sa ii ajute in limita posibilitatilor Vremuri grele pentru asistentii personali. Primariile nu mai au bani pentru retributiile ingrijitorilor persoanelor cu handicap.  Primarii se plang ca nu mai au bani pentru plata asistentilor personali, nici de ajutoare sociale.

Firmele care contesta licitatii pentru contracte publice vor fi obligate sa cedeze garantia de participare

Iulie 2010, Dorin Mincu

ActualitateReclamatiile respinse de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) firmelor care contesta licitatii pentru contracte publice, vor avea obligatia sa cedeze statului, din garantia de participare, o suma fixa de pana la 19.320 lei si un procent raportat la valoarea contractului.  Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, printr-un proiect de ordonanta de urgenta privind modificarea achizitiilor publice, noile conditii impuse firmelor care contesta rezultatul unei licitatii.

Statul investeste sute de mii de lei în comuna Topalu

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuitorii comunei se pot considera privilegiati. in vremuri de criza si masuri de austeritate Guvernul Romaniei va investi 650.000 de lei pentru amenajarea unei baze sportive in comuna dobrogeana constituita din doua sate: Topalu si Capidava, localitate situata la 7 km de Topalu.

Locuitorii din Cumpana au primit donatii din partea Crucii Rosii

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaVoluntari ai Crucii Rosii, locuitori ai comunei si invitati de seama au sarbatorit impreuna, pe 3 iulie, 134 de ani de activitate umanitara in Romania. La sfarsitul activitatii au fost donate 141 de perechi de incaltaminte celor din comunitatea Cumpana.

Lucrarea de apa de la Baltagesti, sistata din lipsa de fonduri

Iulie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaLucrarile de alimentare cu apa din satul Baltagesti au fost oprite intrucat Guvernul nu a mai finantat acest proiect.  Edilul Gheorghe Frigioi a facut numeroase demersuri la Ministerul Dezvoltarii Regionale pentru deblocarea fondurilor, insa reprezentantii institutiei nu au binevoit sa trimita un raspuns pana in momentul de fata.

Secretarul primariei Pantelimon si-a dat demisia

Iulie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaIon Moga a lucrat 6 ani la primaria Pantelimon De la 1 iulie, comuna Pantelimon nu mai are secretar. Primarul comunei Vasile Neicu a declarat ca secretarul comunei a decis sa plece din primarie pentru a se ocupa de alte activitati care sa-i aduca un venit decent.

Canalizare pentru 10.000 de locuitori

Iulie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaEchipamente performante si un consum mic de energie Beneficiarii proiectului de constructie si reabilitare a statiilor de pompare sunt 10.000 de locuitori ai municipiului, institutiile publice care isi au sediul pe strazile General Magheru, Decebal, Kemal Agi Amet, Margaritarului, Zona Canal DNM si Abatorului, precum si agentii economici din zona.

Grecii vor sa construiasca un parc eolian la Horia

Iulie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaUn parc eolian ar putea fi construit in comuna. Deocamdata firma care vrea sa investeasca S.C BIOZEFIROS SRL a inchiriat un teren extravilan pentru a construi un turn de masurare a intensitatii vantului in zona.

Excursie la Constanta pentru copiii din comunele Saraiu si Pantelimon

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

ActualitatePresedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a initiat si in acest an Programul “Spectacole pentru copii – Constanta Estival 2010”. Vineri, 2 iulie, a continuat Programul “Spectacole pentru copii – Constanta Estival 2010”, pentru  copiii din comunele Saraiu si Pantelimon.

Persoanele din zonele afectate de inundatii au fost vaccinate

Iulie 2010, Ghiulseren Abduraman

ActualitatePeste 900 de persoane din zonele afectate de inundatii au fost vaccinate la nivel national cei mai multi fiind copii, acestia fiind imunizati impotriva difteriei si a tetanosului, informeaza Ministerul Sanatatii.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771