Sitirile editiei din data de 29 Iunie, 2010

Finantari pentru crearea de micro-întreprinderi în mediul rural

Iunie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a anuntat deschiderea celei de-a cincea sesiuni pentru depunerea proiectelor din cadrul Masurii 312- “Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi”, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Nastase: Vom ataca OUG de crestere a TVA la Avocatul Poporului, care poate sesiza CCR

Iunie 2010, Redactia

PoliticPresedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat, luni, inaintea BPN, ca formatiunea sa va face un demers de a ataca OUG de crestere a TVA de la 19% la 24% la Avocatul Poporului, care poate, la randul sau, sa sesizeze Curtea Constitutionala. "Oricum vom face un demers, singurul pe care il putem adresa pentru a ataca aceasta Ordonanta de Urgenta, la Avocatul Poporului, care poate la randul lui sa sesizeze Curtea Constitutionala", a spus Nastase.

Comuna Ostrov a semnat contractul de finantare prin masura 3.2.2

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaProiectul cuprinde infiintarea unei retele de canalizare pe o suprafata de 26 de km in Ostrov, asfaltarea a trei portiuni de drumuri ce fac legatura cu drumul national, introducerea retelei de apa potabila (300 de m), construirea unei gradinite, si infiintarea unui muzeu al satului.

Fosta candidata la primaria Adamclisi, a ajuns director la SAM-ul din Deleni

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

ActualitatePrimarul comunei Marin Dan, profesori si fosta directoare sunt surprinsi de numirea subita facuta de conducerea ISJ-ului Mirarea primarului din Deleni Dan Marin nu a fost mica cand a fost anuntat ca directorul unitatii scolare din comuna a fost schimbat.

588 de familii din Baneasa primesc ajutor social

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaRromii si turcii nu pot munci pentru ca nu au studii suficiente Numarul locuitorilor din orasul Baneasa care primesc ajutor social este mare si nu va scadea prea curand. Majoritatea celor care beneficiaza de Legea 416 sunt turci sau rromi care nu au studii suficiente pentru a fi angajati.

Fosta primarita din Deleni, Anica Dan, s-a înscris în PNL

Iunie 2010, Dorin Mincu

PoliticAcuzata in campania pentru Primaria Adamclisi ca nu este solidara cu interesele partidului din care facea parte la acea data – PDL, fosta primarita din Deleni, Anica Dan, a devenit membru PNL. Anuntul a fost facut de presedintele PNL Constanta, Gheorghe Dragomir, dupa sedinta Delegatiei Permanente de sambata.

„Portul Turistic Mangalia a fost, este si va fi cel mai sigur dintre toate porturile care au deschidere la bazinul Marii Negre”.

Iunie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaAdministratia locala are  un proiect denumit „Mangalia - produs turistic integrat”, ce a fost depus prin Programul Operational Regional 2007 - 2013 si vizeaza promovarea intr-o formula adecvata a turismului de litoral din municipiul Mangalia si statiunile din sudul litoralului. Din cele spuse de reprezentantii Primariei Mangalia, aproximativ 90 de ambarcatiuni au acostat in anul 2009 in Portul Turistic Mangalia iar valoarea incasarilor pentru taxele suportate de proprietarii de ambarcatiuni, s-a apropiat de 200.

Proiectul canalului Dunare - Bucuresti, în atentia tarilor dunarene

Iunie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneConstanta a gazduit in perioada 9-10 iunie Conferinta UE privind dezvoltarea regiunii Dunarii, ultima dintr-o serie inceputa in februarie in Germania si care a urmat tarile de pe cursul Dunarii. La conferinta a participat, alaturi de reprezentantii autoritatilor romane, si Comisarul european pentru Politica Regionala, Johannes Hahn.

Locuri de munca pentru locuitorii comunei Saligny

Iunie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaComuna Saligny s-a inscris pe harta localitatilor care vor obtine energie electrica din puterea vantului.  Potrivit afirmatiilor primarului comunei Gabriel Tatulescu, firma Power Cernavoda a demarat constructia unui parc eolian cu 28 de unitati pe teritoriul comunei Saligny. Consiliul Local a cerut ca personalul angajat in parcul eolian sa fie selectat dintre locuitorii comunei. „Parcul eolian este benefic pentru comunitate.

Parc eolian în comuna Cobadin

Iunie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaComuna Cobadin este o alta unitate administrativ-teritoriala din Constanta care, in viitor, va avea un parc eolian.  Comuna Cobadin este o alta unitate administrativ-teritoriala din Constanta care, in viitor, va avea un parc eolian.

Igienizare în scolile din Ciocîrlia

Iunie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaCa in fiecare an, pe perioada vacantei de vara, unitatile scolare se pregatesc sa treaca printr-un proces de igienizare. Fata de anii trecuti, vara aceasta, igienizarile vor fi mai sumare, din cauza lipsei fondurilor la bugetele locale.  O prioritate stringenta pe agenda de lucru a primarilor constanteni, in aceasta perioada, o reprezinta lucrarile de igienizare in scoli si gradinite. Edilul de la Ciocarlia, primarul Traian Dragomir spune ca la acest capitol stau bine, iar lucrarile sunt in plin proces de executare.

Primaria Adamclisi înglodata în datorii

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaNoul primar al comunei, pdl-istul Anton Burcea a descoperit datorii de miliarde si nereguli la lucrarile realizate de fosta administratie.  “Avem datorii de 17 miliarde de lei vechi pentru care speram sa fim sprijiniti de Consiliul Judetean Constanta.

Locuitorii Pestera vor avea farmacie

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaOamenii nu se vor mai deplasa la Medgidia pentru a-si procura medicamente Locuitorii din comuna Pestera au de la 1 iulie, motive sa fie bucurosi, pentru ca in localitate se va deschide prima farmacie.  “infiintarea unei farmacii s-a impus ca o necesitate pentru comuna si ea a fost de mai multa vreme in atentia conducerii primariei si a consiliului local. Deschiderea unei farmacii in comuna va fi un mare avantaj pentru comunitate intrucat nu vor mai face cursa Pestera-Medgidia cu 10 lei pentru a-si procura un medicament de 5 lei”, a spus primarul Valentin Vrabie.

Apa în localitatea Razoare

Iunie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaAutoritatile locale din comuna Oltina au depus doua proiecte la Ministerul Mediului ce vizeaza construirea si modernizarea de strazi si podete, si reabilitarea si redimensionarea retelei de alimentare cu apa in satul Razoare.

Copii din Mircea-Voda se vor distra la Constanta

Iunie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaProgramul “Spectacole pentru Copii - Constanta Estival 2010”, initiat de catre presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, va continua si anul acesta.  Primarul comunei Mircea-Voda Dumitru Dedu a declarat ca 150 de copii din comuna vor merge intr-o excursie pe 7 iulie la Constanta.

Fonduri pentru litoralul românesc

Iunie 2010, Adrian Nicarel

ActualitateBani alocati pentru salvamari si asistenta medicala pe litoral Consiliul Judetean Constanta(CJC), a aprobat, miercuri, in cadrul unei sedinte ordinare, hotararea prin care se vor aloca Asociatiei Nationale a Scafandrilor Profesionisti si Salvamarilor din Romania, suma de 4,2 milioane lei.

Lucrari de reabilitare a retelei de apa din Dunareni si Aliman

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAutoritatea locala continua lucrarile la reabilitarea si extinderea retelei de alimentare cu apa in localitatile Dunareni si Aliman.  Viceprimarul George Nicola a declarat ca reteaua de alimentare cu apa din Dunareni masoara in total aproximativ 13 km.

Asistenti personali platiti de primarie

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPentru ca banii primiti de la Guvernul Romaniei pentru plata asistentilor sociali sunt insuficienti, primariile sunt nevoite sa faca plata salariilor din bugetul local pentru a nu ii da in somaj. Daca majoritatea comunelor din judet au sistat plata salariilor asistentilor personali, exista si unele primarii care ii sustin in continuare.  La Lipnita, administratia locala cheltuie lunar 14.000 de lei pentru plata asistentilor personali.

Viceprimarul Sorin Tutuianu “În Medgidia legea circulatiei e calcata în picioare”

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaDezbaterea publica privind introducerea sensurilor unice pe mai multe strazi din oras nu a interesat foarte multi locuitori ai Medgidiei. Participantii la dezbatere puteau fi numarati pe degete, iar cei care totusi au fost prezenti s-au plans de nerespectarea regulilor de circulatie de catre conducatorii auto.

HCM a evitat "Grupa mortii" si spera la o noua calificare în optimile Ligii

Iunie 2010, Bogdan Chirita

SportSingura echipa din handbalul masculin roman care a depasit faza grupelor Ligii Campionilor, HCM Constanta, viseaza din nou.  Campioana Romaniei a avut parte de noroc la tragerea la sorti a grupelor din viitoarea editie a celei mai puternice competitii intercluburi de pe Batrinul Continent, efectuata ieri, la sediul federatiei europene de la Viena. Prezent in capitala Austriei, directorul executiv al constantenilor, Nurhan Ali, a trecut prin mari emotii, rasuflind usurat la final.

Farul nu l-a convins pe Grigoras

Iunie 2010, Bogdan Chirita

SportChiar daca FC Farul este in pragul desfiintarii, ramanand fara jucatori din cauze restantelor financiare uriase, patronul gruparii de pe litoral a incercat sa dea o mare lovitura de imagine. Astfel, Giani Nedelcu i-a oferit functia de antrenor lui Petre Grigoras, tehnicianul cu cele mai bune rezultate din istoria clubului constantean.

Românii si bulgarii au petrecut împreuna la Ziua Orasului Negru-Voda

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPeste o suta de  bulgari au participat la sarbatoare Emotii, bucurie, revederi frumoase si folclor de cea mai buna calitate la ziua orasului Negru-Voda ce a avut loc sambata 27 iunie.   Caminul Cultural din oras a fost neincapator pentru sutele de locuitori care au venit sa sarbatoreasca asa cum se cuvine ziua orasului lor. Multi s-au revazut dupa zeci de ani cu colegi din scoala, rude sau prieteni si au depanat amintiri frumoase.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771