Sitirile editiei din data de 15 Iunie, 2010

Atentie la canicula!

Iunie 2010, Dorin Mincu

ActualitateTemperaturile ridicate din ultima perioada i-au determinat pe romani sa ia cu asalt plajele de la malul marii.  Astfel week-end-ul trecut s-a inregistrat cel mai mare numar de turisti veniti in sezonul estival 2010 pe litoral.

Jandarmii asigura ordinea publica pe litoral

Iunie 2010, Adrian Nicarel

Actualitatein acest sezon estival, 400 de jandarmi constanteni din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean si Gruparii Mobile „Tomis” vor asigura ordinea si siguranta publica in Mamaia, Navodari, Costinesti, Neptun, Eforie Nord si Sud, precum si in zona turistica a orasului Constanta (Portul Tomis, Plaja Modern si Cazino Constanta).

Zonele de îmbaiere de pe litoralul românesc corespund standardelor europene

Iunie 2010, Dorin Mincu

ActualitateToate cele 49 de zone de imbaiere de pe litoralul romanesc corespund standardelor europene, 8,2 la suta dintre ele intrunind conditii de calitate mai bune decat cerintele europene obligatorii. Informatiile transmise de autoritatile romane catre Comisia Europeana, in anul 2009, ilustreaza o imbunatatire semnificativa a calitatii apelor de imbaiere de pe litoralul romanesc - se arata intr-un comunicat de presa transmis de Administratia Bazinala de Ape Dobrogea Litoral.

Fotbal Judetean

Iunie 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate seria est  – etapa 26-a - 13 iunie 2010 C.F.R. CONSTANTA VIITORUL MERENI                     2-3 (1-1)  UNIREA TOPRAISAR VIITORUL CERCHEZU               6-1 (4-1) VULTURII CAZINO C-TA GLORIA II COTUL VĂII     6-3 (4-0) SPARTA II TECHIRGHIOL C.

Bani de la CJC pentru cofinantare

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsiliul Judetean Constanta a sprijinit cu fonduri Primaria Topraisar pentru co-finantarea proiectului integrat obtinut in cadrul Masurii 322.  Primarul Stelian Gheorghe a declarat ca implementarea unui astfel de proiect integrat, finantat cu fonduri europene necesita un efort financiar din partea comunei.

Stelian Gheorghe: “Avem nevoie de fonduri pentru gradinita si apa la Potârnichea”

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaEdilul a precizat ca gradinita din Topraisar nu poate fi finalizata din lipsa de fonduri. Gradinita a fost ridicata, dar s-a intrerupt alocarea de fonduri de la stat.  „ Avem datorii la constructor dar nu putem plati pentru ca nici noi nu am primit banii de la Guvern.

Întâlnire a membrilor GAL la Cuza-Voda

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaCaminul cultural din Cuza Voda a gazduit miercuri 9 iunie, o intalnire a membrilor Grupului de Actiune Locala Dobrogea Centrala. Membrii GAL-ului au dezbatut modul in care partenerii din Grecia au accesat fondurile europene, vizita primarilor la Trikala, Grecia.

Lucrari de extindere a retelei de apa si canalizare

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaProiectele sunt realizate cu bani de la bugetul local in ciuda crizei, autoritatile locale au demarat mai multe proiecte pentru comunitatea locala. Primaria Agigea a demarat anul trecut lucrari de extindere a sistemului de apa potabila si a retelei de canalizare.

CJC a cofinantat baza sportiva din Târgusor

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrincipalii beneficiari vor fi sportivii echipei Viitorul Targusor  Consiliul Judetean a alocat 168.000 de lei pentru cofinantarea bazei sportive ce se va construi in comuna. Edilul comunei spune ca in momentul de fata este singurul proiect pe care il poate duce la indeplinire iar ajutorul financiar primit din partea Consiliului Judetean Constanta a fost binevenit in contextul unui buget saracit si a unei crize financiare fara precedent.

Serbare de sfârsit de an la scoala din Mereni

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLa scoala generala din comuna Mereni a avut loc joi, 10 iunie o serbare de sfarsit de an scolar la care au participat elevi, cadre didactice si parinti. Festivitatea a inceput la ora 10.00 cu un discurs al directorului Badea Daniela, care i-a felicitat pe toti elevii premianti.

Plata ajutorului social ar putea fi sistata

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain contextul crizei financiare si a unor bugete locale mici, primariile din judet sisteaza plata ajutoarelor pentru persoanele cu venituri reduse. Majoritatea asistentilor personali au fost trimisi in somaj iar bani pentru plata ajutorului social nu prea mai sunt.

Apa la preturi modice pentru locuitorii comunei Fântânele

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsilierii locali au aprobat in ultima sedinta ordinara tariful de plata a apei potabile. Tariful este diferentiat in functie de consumul lunar efectuat de fiecare consumator.  Primarul Gheorghe Popescu a declarat ca preturile sunt foarte mici in comparatie cu alte tarife aplicate in celelalte localitati din judetul Constanta.

Bazin de înot si sala de sport

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaCopiii satenilor din comuna Gradina vor putea face performanta in sport, si asta deoarece, o sala la cele mai inalte standarde va fi construita in localitate. Proiectul a fost depus de Primaria Gradina la Compania Nationala de Investitii.

Spitale în colaps

Iunie 2010, Adrian Nicarel

SocialMai multe unitati sanitare din judetul Constanta ar putea ramane fara apa potabila incepand cu cu aceasta saptamana  din cauza datoriilor catre RAJA.  Criza din sistemul sanitar costantean pare fara iesire. Dupa ce spitalele nu mai au  bani de medicamente, acum ar putea ramane si fara apa potabila. Motivul este simplu: unitatile sanitare nu au mai platit facturile catre RAJA de foarte mult timp, iar datoriile se ridica la aproximativ 600.

Primaria Gradina a contestat rezultatul proiectului depus pe masura 3.2.2

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Gradina a depus contestatie impotriva rezultatelor programului derulat prin Masura 322, proiectul comunei nefiind selectat pentru finantare.  „Am fost respinsi cu 54 de puncte si facem contestatie deoarece  nu s-a luat in evidenta parteneriatul cu ONG-ul.

Lucrari de curatire a islazului

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAutoritatile locale au demarat o actiune de curatare a islazului comunal. Concret, s-au realizat lucrari de distrugere si indepartare a buruienilor de talie inalta a arbustilor paraziti si a lastarilor crescuti in ultimul an.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771