Sitirile editiei din data de 1 Iunie, 2010

Romānii s-au declarat īnfrānti īn fata Guvernului

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

SocialMasurile de austeritate, fara precedent luate de Guvern au afectat toti bugetarii. Din pacate, mult prea putini au semnat pentru greva, trecand peste amenintari. Desi, liderii sindicali au anuntat greva generala si de solidaritate in 31 mai in toate sectoarele de activitate, unele federatii s-au sustras de la protest.

Ni-Ni, Pei-Pei si Chen-Chen sunt noile vedete ale Delfinariului din Constanta

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

ActualitateDelfinii provin din Republica Populara Chineza Trei delfini achizitionati de Consiliului Judetean Constanta, pentru suma de 372.000 de euro, au ajuns la Delfinariu pe 29 mai, dupa ce, anul trecut, singurul astfel de mamifer al institutiei, Mark, a murit la varsta de 31 de ani, dupa 23 de ani de captivitate.  Dupa moartea delfinului Mark, Complexul Muzeal a suspendat spectacolele. Acum spectacolele vor fi realuate intrucat au fost adusi din China trei delfini care vor popula Delfinariul din Constanta.

Ecluza 1 Agigea va fi reabilitata

Iunie 2010, Dorin Mincu

ActualitateCompania Nationala Administratia Canalelor Navigabile SA Constanta (ACN) va organiza, pe 19 iulie, o licitatie deschisa pentru contractul „Reabilitare Poarta Plana de Siguranta si Poarta Plana de Serviciu, Ecluza 1 Agigea", pentru care va aloca din surse proprii 2.

Putin peste jumatate din plaje au fost īnchiriate

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPlaje mai curate. Agentii economici care au semnat contractele de inchiriere cu ABADL sunt obligati sa mentina curatenia. Pentru sezonul estival de anul acesta, doar 62% din suprafata plajelor turistice a fost inchiriata operatorilor din turism.

Functiile de conducere la directiile de sanatate vor fi reduse

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

ActualitateMinisterul Sanatatii va reduce functiile de conducere din Directiile de Sanatate Publica, proiectul ordinului privind reorganizarea DSP fiind pus in dezbatere publica. Concret, directiile de sanatate vor avea trei directori in loc de cinci.

Drumuri reabilitate cu bani europeni la Medgidia

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala14 strazi din municipiu vor fi reabilitate Conducatorii auto biciclistii si locuitorii municipiului vor beneficia de strazi mai bune. in prezent se lucreaza pe cateva strazi din localitate: str. Tineretului, str.

Trei elevi din Topraisar premiati la concursul international “Māini de aur”

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Cultura3 premii III pentru elevii din Topraisar la concursul international “Maini de Aur” in perioada 19-22 mai , elevii Grupului Scolar din Topraisar au participat la concursul international Maini de Aur din localitatea Huedin, judetul Cluj.

Receptia lucrarilor gradinitelor de la Conacu si Viisoara

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAutoritatile locale au receptionat zilele trecute lucrarile gradinitelor din Conacu si Viisoara. Copiii din satul Conacu vor avea anul acesta o gradinita noua in care vor putea invata cu placere. Potrivit declaratiilor primarului Cristian Telehoi, gradinita din Conacu a fost construita cu bani de la bugetul local.

Indemnizatia de crestere a copilului, diminuata cu 15%

Iunie 2010, Bogdan Chirita

Administratie localaReducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului Liderii coalitiei au decis ca indemnizatia copilului sa fie diminuata cu 15%, reducere ce va fi efectuata printr-un proiect de lege pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea in Parlament.

Primaria Ostrov cauta solutii pentru co-finantarea proiectului cāstigat pe masura 3.2.2

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPartea de co-finantare a autoritatilor locale este de 26 de miliarde lei vechi Primarul Niculae Dragomir a declarat ca finantarea proiectului este atat o bucurie cat si o grija intrucat inseamna o mare responsabilitate.

Ziua scolii din Amzacea

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaElevii Scolii Generale din Amzacea, impreuna cu profesorii lor, au organizat si sarbatorit pe 29 mai „Ziua scolii” in acest an, invitatii de seama ai scolii au fost deputatul PD-L Chirila Constantin, presedintele UDTTMR, Amet Varol, presedintele PNTCD Tudor Chesoi, si primarul Radu Constantin.

Ziua comunei Ostrov, sarbatorita de Ziua Eroilor

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria comunei Ostrov a comemorat in data de 13 mai Ziua Eroilor, in aceeasi zi cu marea sarbatoare religioasa inaltarea Domnului. in aceiasi zi locuitorii au sarbatorit ziua localitatii. Primarul Niculae Dragomir a declarat ca anul acesta nu si-a permis sa arunce cu bani pentru organizarea zilei comunei.

Primarul Gheorghe Chirciu se lupta sa obtina bani europeni pentru comuna Oltina

Iunie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimarul comunei Oltina Gheorghe Chirciu are mai multe proiecte pentru care incearca sa obtina finantare insa intampina fel si fel de piedici. Proiectul depus pe masura 3.2.2 a obtinut un punctaj de 55 de puncte insuficiente pentru finantare.

Fotbal Liga a IV a

Iunie 2010, Bogdan Chirita

SportLiga a IV a  - Play Off – rezultate etapa a XI a – 29.05.2010  Danubius Rasova - Ostrov – G.S.I.B. Mangalia   2-8 (1-3) la juniori:  C.S. Pestera – C.S.O. Ovidiu                                        6-0 (2-0), la juniori: 3-6 Stiinta Poarta Alba – Portul Constanta                  2-1 (1-1), la juniori: 1-3 Perla Murfatlar – Victoria Cumpana                      8-3 (3-0), la juniori: 5-0 Carsium Harsova – Gloria Albesti                           3-3 (2-2), la juniori: 3-0 Gloria Baneasa – Farul Tuzla                                      6-2 (2-0), la juniori: 3-0 Etapa viitoare - Play Off –  etapa a XII a – 05.

Cupa Romaniei Timisoreana

Iunie 2010, Bogdan Chirita

SportCUPA ROMANIE TIMISOREANA MARTI 25. 05. 2010 ora 17:00  Dacia Mircea Voda - Axiopolis Sp. Cernavoda 3-0  Gloria Albesti - G.S.I.B. Mangalia 1- 2 Dunarea Ciobanu - Carsium Harsova 4-5 Stiinta Poarta Alba - C.

Fotbal Judetean

Iunie 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate seria est  – etapa 24-a - 30 mai 2010 C.F.R. CONSTANTA - GLORIA II COTUL VĂII                      3-1 (1-0) VIITORUL MERENI - VIITORUL CERCHEZU                        3-1 (1:1) UNIREA TOPRAISAR - C.S. AGIGEA                                         1-3 (1-2) VULTURII CAZINO C-TA - AVaNTUL COMANA                 1-3 (1-0)  SPARTA II TECHIRGHIOL - C.

Liceul din Deleni va fi gata pāna la īnceperea noului an scolar

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaEforturile autoritatilor locale pentru reconstructia viitorului liceu sunt incununate de succes. “Lucrarile de reabilitare de la scoala sunt pe ultima suta de metri si, in curand, vor fi finalizate.

6 km de drum asfaltat pāna īn toamna

Iunie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaLucrarile de reabilitare a drumului comunal 45 Coslugea – Izvoarele au avansat Viceprimarul comunei Lipnita, Ioan Burcea, afirma ca pana in prezent au fost executati 4 km de drum la stadiul de fundatie.  “Pana la toamna vom avea 6 km de drum asfaltat”, a subliniat Burcea. Pe acest drum se va turna un strat de asfalt de 8 cm, iar latimea lui va fi de sapte metri. Este vorba despre un drum cu o lungime totala de 9 km, care este asfaltat de catre Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri, care, de altfel, are in administrare toate drumurile din comuna.

2,5 milioane de euro a obtinut comuna Deleni pentru proiectul depus pe masura 3.2.2

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaComuna Deleni a obtinut finantarea pentru proiectul depus in cadrul Masurii 322. Primarul comunei Deleni, Marian Dan a declarat ca contractul de finantare va fi semnat in curand.  Proiectul depus spre finantare de administratia locala din Deleni, in cadrul Masurii 322 din Planul National de Dezvoltare Rurala, a fost selectat pentru finantare.

Copiii din Ciocīrlia vor primi 10 calculatoare de Ziua Copilului

Iunie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaDe ziua lor micutii vor participa la concursuri si vor castiga premii substantiale Ziua de 1 iunie este dedicata copiilor din Ciocarlia, care vor avea ocazia de a lua parte la numeroase evenimnte dedicate lor si vor putea castiga premii constand in 10 calculatoare achizitionate de autoritatile locale.

Primarul Valentin Vrabie asculta problemele oamenilor

Iunie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaEdilul spune ca problemele financiare care afecteaza tara noastra au influentat si administratiile locale. “Noi primarii suntem cei mai afectati intrucat suntem cei care intra in contact zilnic cu cetatenii si descoperim ca au probleme din ce in ce mai multe si nevoi mai mari”, a declarat Valentin Vrabie, primarul comunei Pestera.

Comuna Aliman va avea internet la mare viteza si telefonie fixa de la Romtelecom

Iunie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaLocuitorii din comuna Aliman vor beneficia de servicii de telefonie fixa si internet de mare viteza.  Consiliul Local Aliman a aprobat un  proiect de hotarare la sedinta ordinara a lunii mai prin care a aprobat instalarea centralei telefonice de catre Romtelecom.

Caminul cultural din Negureni, reabilitat de CJC

Iunie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaCladirea veche de 60 de ani a fost modernizata si va fi inaugurata in curand Dupa o serie de lucrari serioase, ce au constat in montarea unei centrale termice, amenajari interioare cu gresie si faianta, caminul cultural din satul Negureni este aproape finalizat. Astfel, in doar cateva luni satenii vor avea un loc unde vor putea organiza nunti, botezuri si evenimente culturale.  Primarul orasului Baneasa, Gelu Iordache a declarat ca acest camin cultural este extrem de necesar locuitorilor din satul Negureni, care nu aveau pana acum un spatiu  unde sa organizeze nunti, botezuri, dar si spectacole.

Jean Constantin, Maestrul comediei romānesti a īncetat din viata la vārsta de 82 de ani

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaMarele artist a fost inmormantat in aplauzele prietenilor si admiratorilor.  Actorul Jean Constantin, nascut pe 21 august 1927 la Techirghiol a incetat din viata miercuri 26 mai 2010, in locuinta sa din Constanta.

Presedintele Germaniei, Horst Koehler, si-a anuntat demisia

Iunie 2010, Ghiulseren Abduraman

ActualitatePresedintele Germaniei, Horst Koehler, si-a anuntat luni demisia dupa declaratii controversate privind implicarea militara a tarii sale in Afganistan.  "imi anunt demisia din functia de presedinte", a declarat Koehler la Berlin, explicand ca a luat aceasta decizie dupa ce a afirmat, intr-un interviu acordat unui post de radio, necesitatea unor angajamente militare germane in strainatate pentru apararea inclusiv a intereselor economice.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771