Sitirile editiei din data de 25 Mai, 2010

Copii din patru tari în vizita la Tuzla

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaComuna Tuzla a fost saptamana trecuta gazda unor delegatii de copii si profesori veniti din patru tari straine pentru a participa la o activitate derulata in cadrul Programului Comenius.  Potrivit viceprimarului comunei Resit Taner mai multi copii din Turcia, Austria, Polonia si Tara Galilor, insotiti de profesori , au participat la o serie de manifestari in cadrul Programului Comenius.

Consiliul Judetean Constanta, va deveni partener într-un proiect european de peste 1 milion de euro

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsilierii judeteni se intrunesc miercuri, 26 mai in in Aula Mare a Bibliotecii Judetene „I.N. Roman” pentru a dezbate cele 54 de proiecte de hotarari aflate pe ordinea de zi a sedintei ordinare.

Referendum câstigat de navodareni

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaReferendum impotriva constructiei depozitului de deseuri la Navodari Locuitorii din Navodari au fost chemati la referendum, duminica 23 mai 2010. Dupa ce consilierii locali au votat in unanimitate un proiect de hotarare prin care se interzice amplasarea pe teritoriul orasului a depozitului de deseuri industriale, autoritatea locala a decis la inceputul acestei luni initierea unui referendum.

Reteaua de gaze de la Negru-Voda va fi gata într-o luna

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuintele oamenilor din orasul Negru Voda vor beneficia de alimentare cu gaze naturale, in urma unui proiect initiat de administratia locala.  Potrivit declaratiilor primarului localitatii, Ion Nicolin, instalarea conductelor ar putea fi finaliazata intr-o luna de zile.

Serviciul de apa si canalizare din Dumbraveni, a fost preluat de RAJA Constanta

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsiliul Local al comunei a hotarat in data de 26 februarie predarea serviciului de apa societatii RAJA. Primarul Gheorghe Cenusa spune ca decizia va fi in beneficiul cetatenilor intrucat noul administrator va imbunatati actuala retea de apa.

50.000 de puieti de salcâm plantati la Negru Voda

Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaUn numar de 50.000 de puieti de salcam au fost plantati la Negru Voda, in cadrul unei campanii judetene derulate de Consiliul Judetean Constanta si Romsilva. La actiune au participat persoane beneficiare de ajutor social si voluntari.

Biserica din Furnica, cu acoperis nou

Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaExteriorul bisericii din Furnica este in proces de renovare. Lacasul de cult ce poarta hramul Sfantul Nicolae va avea un  acoperis nou.  Primarul Gheorghe Cenusa a declarat ca actualul acoperis al bisericii este foarte vechi iar schimbarea acestuia este necesara.

Sarbatoarea Fii Satului la Albesti

Mai 2010, Dorin Mincu

CulturaCu mic, cu mare locuitorii comunei s-au strans pe Valea paraului Albesti pentru a participa la sarbatoarea Fii Satului. inca de dimineata, oamenii au venit cu mese si scaune pentru a se simti cat mai confortabil, au aprins gratarele si au asteptat inceperea spectacolului promis de organizatori.  Primarul comunei Gheorghe Moldovan a supravegheat buna desfasurare a evenimentului si i-a incurajat pe micii dansatori ai ansamblului local inainte de spectacol.

Bani pentru infrastructura catre 600 de comune

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrezent la conferinta organizata de Fondul de Garantare a Creditului Rural, Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru a precizat ca prin Programul National de Dezvoltare Rurala, sute de comune din tara vor primi finantare pentru lucrari de infrastructura rurala.

Ministerul Sanatatii intentioneaza concedierea a 1.100 de angajati începând cu 1 august 2010

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

SocialUnitatile spitalicesti din Constanta vor fi reorganizate Dintr-un total de aproximativ 7.870 de posturi, incluzand atat functionari publici, cat si personal contractual, Ministerul Sanatatii intentioneaza concedierea a peste 1.100 de angajati, incepand cu luna august. Guvernul discuta despre posibilitatea concedierii unui numar de 1.100 de angajati, dintr-un total de aprox. 7.870 de posturi. Personalul sanitar ar putea fi disponibilizat, incepand cu data de 1 august 2010, potrivit unui document oficial si vizeaza reducerea numarului maxim de posturi finantate integral de la stat in sistemul de sanatate.

Topul celor mai cautati angajati

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

ActualitateNumarul aplicatiilor pentru un post liber s-a triplat fata de anul 2008, si totusi angajatorii intampina dificultati in gasirea celor mai buni specialisti. Potrivit recentului studiu Manpower, peste o treime dintre angajatori declara ca si anul 2010 le ofera dificultati in recrutarea de personal.

Ziua comunei Tortoman, prima editie

Mai 2010, Adrian Nicarel

CulturaComuna Tortoman a imbracat haine de sarbatoare la sfarsitul saptamanii trecute in zilele de 22 si 23 mai, a fost petrecere mare in comuna Tortoman. Pentru prima data, s-a sarbatorit ziua localitatii, cu o sumedenie de evenimente culturale si sportive la care au participat locuitori ai comunei.

„Convietuire interetnica, pe plaiuri dobrogene”

Mai 2010, Adrian Nicarel

CulturaLocuitorii comunei Cumpana au participat pe 23 mai la evenimentul „Convietuire interetnica, pe plaiuri dobrogene”.  Evenimentul a fost organizat de  Primaria si Consiliul Local Cumpana sub egida Consulatului General al Republicii Turcia la Constanta, a Muftiatului Cultului Musulman din Romania si a Directiei pentru Sport a Judetului Constanta.

Fotbal Liga a IV a

Mai 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate   Play Off  Etapa a IX a – 18.05.20100 Perla Murfatlar – Farul Tuzla 3-1 (2-1); la juniori: 3-0 (nepezentare)   Carsium Harsova – G.S.I.B. Mangalia 3-5 (1-4); la juniori: 1-5   Gloria Baneasa – C.

Rezultate Fotbal Judetean

Mai 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate seria est – etapa a 23-a – 23 mai 2010 C.S. AGIGEA - C.F.R. CONSTANTA  5-0 (3-0 AVaNTUL COMANA - UNIREA TOPRAISAR  7-2 (2-2) C.S. II EFORIE - VULTURII CAZINO C-TA 2-0 (0-0)  A.S. BĂRĂGANU - SPARTA II TECHIRGHIOL 0-4 (0-1) RECOLTA NEGRU VODĂ - FULGERUL CHIRNOGENI 6-5 (5-1) GLORIA II COTUL VaII - VIITORUL MERENI 0-3 (neprezentare) LUCEAFĂRUL AMZACEA - VIITORUL CERCHEZU 11-0 (6-0) Rezultate seria nord – etapa a 26-a – 23 mai 2010 RECOLTA N.

Cupa Romaniei Timisoreana

Mai 2010, Bogdan Chirita

SportCUPA ROMANIEI TIMISOREANA MARTI 25. 05. 2010 ora 17:00  Dacia Mircea Voda - Axiopolis Sp. Cernavoda  Gloria Albesti - G.S.I.B. Mangalia  Dunarea Ciobanu - Carsium Harsova  Stiinta Poarta Alba - C.

Ansamblul folcloric “Convietuiri” a participat la emisiunea “Se cauta o vedeta!”

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaAnsamblul folcloric „Convietuiri” din comuna Cuza-Voda a participat pe 15 mai la filmarile emisiunii „Se cauta o vedeta!” de la televiziunea OTV ce au avut loc la Eforie Nord.  Ansamblul folcloric “Convietuiri” din Cuza-Voda a luat fiinta in urma cu 4 ani, si este format din 10 perechi de tineri dansatori si 4 solisti vocali.  Primarul Eugen Dumitru a fost invitat impreuna cu echipa sa si ansamblul folcloric Convietuiri instruit de Virgil Prodan la cunoscuta emisiune televizata Se cauta o vedeta!.

Ziua Comunei Pecineaga, de Rusalii

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaDuminica, 23 mai cu ocazia Rusaliilor, locuitorii din Pecineaga au sarbatorit si Ziua Comunei. Evenimentul a fost  marcat prin mai multe activitati, printre care spectacole artistice si competitii sportive.

Surprize si cadouri pentru copii de 1 iunie

Mai 2010, Dorin Mincu

Administratie localaPeste 300 de copii vor primi cadouri din partea primariei Primaria le pregateste copiilor din Cerchezu multe premii si surprize cu ocazia Zilei de 1 Iunie, a dezvaluit  primarul Ion Constantinescu.

Ziua comunei Mircea-Voda, o sarbatoare reusita

Mai 2010, Adrian Nicarel

CulturaMare sarbatoare  in comuna Mircea Voda Primaria comunei Mircea Voda a organizat in ziua de 22 mai o serie de actiuni cultural artistice dedicate satenilor acestei localitati.  Comuna Mircea Voda a imbracat la sfarsitul saptamanii trecute straie de sarbatoare.

Primaria Independenta si-a cumparat utilaje agricole pentru îngrijirea pasunii

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaUtilajul achizitionat de catre administratia din Independenta este cel mai ieftin pe piata la ora actuala Comuna Independenta si-a achizitionat utilaje agricole pentru intretinerea izlazului comunal. Achizitia a fost facuta cu banii acumulati din subventiile de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Piata moderna în General Scarisoreanu

Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaProducatorii de branzeturi si produse din carne si peste din comuna vor avea in curand un spatiu modern in care isi vor putea  comercializa produsele. Autoritatile locale au amenajat o piata agro-alimentara in localitate cu utilitati, cabine separate pentru fiecare producator, si grupuri sanitare moderne.

Încep lucrarile de reabilitare a scolilor din Dulcesti si Mosneni

Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria comunei 23 August va semna pe 26 mai conventia de finantare pentru lucrarile de reabilitare a scolilor din Dulcesti si Mosneni. Cladirea scolii din localitatea Mosneni se afla intr-o avansata stare de degradare, motiv pentru care nu vor ramane decat zidurile din ea.

Demolarea constructiilor ilegale de pe plaje

Mai 2010, Redactia

ActualitateProgramul demolarilor constructiilor considerate a fi ilegale, a continuat si vineri, de reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si de cei ai Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC).

Lovita de criza financiara, primaria Amzacea a anulat sarbatoarea Fii Satului

Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaSarbatorile Fii Satului programate anul acesta de primarul comunei Amzacea, Radu Constantin au fost anulate. Edilul spune ca in contextul unei crize financiare fara precedent, a unui buget sarac si a masurilor luate de guvernanti privind scaderea salariilor din sectorul bugetar a hotarat amanarea serbarilor pentru anul 2010.

Guvernul a alocat bani pentru construirea unei baze sportive la 23 august

Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria comunei 23 august a primit de la Guvernul Romaniei 4,5 miliarde de lei vechi pentru construirea unei baze sportive moderne.  Potrivit declaratiilor primarului Mugur Mitrana complexul sportiv va fi unul la standarde europene cu vestiare, nocturna,  tribuna acoperita un teren multifunctional si o parcare.

2010 ar putea fi cel mai calduros an din istorie

Mai 2010, Redactia

ActualitateOamenii de stiinta au avertizat ca 2010 ar putea deveni cel mai calduros an din istorie, dupa ce inregistrarile arata ca s-au atins niveluri record ale temperaturii in perioada ianuarie-aprilie.  Cercetatorii, din cadrul centrului independent Met Office si NASA vor publica in curand date care arata ca aceasta tendinta ar putea continua pe tot parcursul anului.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771