Sitirile editiei din data de 18 Mai, 2010

PSD si sindicatele se întâlnesc joi, pentru un plan anticriza alternativ

Mai 2010, Redactia

ActualitateSecretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, dupa o intalnire cu liderii principalelor confederatii sindicale, ca specialisti comuni vor discuta joi elaborarea unui plan anticriza alternativ la masurile anuntate de Guvern.

Soarta asistentilor personali este în mâna autoritatilor locale

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaDesi este un an dificil pentru majoritatea administratiilor locale din judet, plata asistentilor personali se face la unele primarii din bugetul local. Primarii spun ca daca Guvernul vrea sa le mai taie din indemnizatie, ei nu pot fi insensibili la durerea lor.  Ion Oprea: “incercam sa gasim solutii pentru a-i sprijini in continuare” Primarii din judet sunt nevoiti sa completeze cu sute de mii de lei din bugetele locale pentru ca Guvernul nu a trimis bani suficienti pentru plata salariilor asistentilor personali.

Comuna Agigea are stema

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaincepand cu luna aceasta comuna Agigea are propria stema. “Aprobarea stemei a durat aproape doi ani. Dupa ce a trecut de comisia judeteana si cea nationala de heraldica, in 2009, a fost aprobata de Consiliul Local.

Liceenii din Topraisar dezbat cauzele si efectele încalzirii globale

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

ActualitateGrupul Scolar Topraisar a gazduit vineri, 14 martie, la centrul de documentare si informare actiunea cu tema: „ Schimbari climatice – prezent si viitor”. La activitate au participat elevi si cadre didactice. Manifestarea a fost organizata in colaborare cu Casa Corpului Didactic din Constanta.  “Scopul acestei actiuni este educarea tinerei generatii pentru uitilizarea materialelor refolosibile si masurile care pot fi aplicate pentru atenuarea efectelor incalzirii globale”, a declarat Cecilia Atitoaei, cadru dicatic la liceul din Topraisar.

Comuna Târgusor va avea baza sportiva

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul Iulian Barsan vrea sa construiasca o baza sportiva pentru Asociatia Sportiva Viitorul Targusor. Locuitorii comunei Targusor vor avea posibilitatea sa practice sport de performanta chiar in comuna lor si asta datorita unei investitii de aproximativ 5 de miliarde de lei vechi pentru construirea celei mai performante baze sportive din judet.

Gradinita de la Agigea va fi cu program prelungit

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPotrivit viceprimarului comunei, Dan Stefan Chiru, lucrarile de constructie a gradinitei  au inceput dupa Pasti.  Unitatea de invatamant prescolar va fi finalizata la sfarsitul anului.  Gradinita cea noua se construieste langa cea existenta, si va avea parter si etaj. Valoarea estimata a constructiei a fost de 20 miliarde de lei vechi, pretul de atribuire fiind de opt miliarde de lei vechi, plus TVA.

Transport mai bun pentru localnicii din Medgidia

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaCasa de Cultura ,,IN Roman” din Medgidia a gazduit, la inceputul saptamanii trecute, o dezbatere publica cu tema ,,Delegarea de gestiune a serviciului de transport public de calatori, pe liniile 1, 2, 3, 4, 5, 6, si 7 in municipiul Medgidia”.

20 de ani de înfratire cu localitatea Saint-Malo de Guersac

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain perioada 7-14 iunie, o delegatie a primariei Mereni, va efectua o vizita in Saint-Malo de Guersac, localitate infratita cu satul Ciobanita, comuna Mereni. Scopul vizitei este sarbatorirea a 20 de ani de infratire intre cele doua localitati. Cu aceasta ocazie, primarul Gheorghe Chiriac va oferi diplome si plachete reprezentantilor autoritatilor franceze si celor care au vizitat pentru prima data comuna Mereni in urma cu 20 de ani.

Casa pentru o familie nevoiasa din Medgidia

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

SocialFamilia beneficiara a programului social are patru membri, din care doi copii minori. Toti traiesc dintr-un singur salariu.  La inceputul acestei luni mai multe institutii, printre care si Primaria municipiului Medgidia au semnat un acord public privat care s-a materializat in construirea in zona de sud a municipiului a unei case pentru o familie defavorizata din localitate.

Dupa sapte decenii biserica din Gradina va fi reabilitata în totalitate

Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaBiserica din Gradina a fost construita in anul 1936.  Timp de 7 decenii au fost executate mici reparatii insa pana acum nu a fost renovata in totalitate. Actuala conducere a comunei a reusit sa obtina bani de la Ministerul Culturii si Patrimoniului National si va restaura lacasul de cult din temelie.  Biserica si scoala au fost mereu institutii de baza in special in mediul rural. Enoriasii din Gradina vor avea in curand un lacas de cult renovat.

Ajutorul financiar pentru mame la nasterea copilului si cel pentru tineri la prima casatorie anulat de Guvern

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

SocialGuvernul va anula ajutorul financiar de 230 lei platit mamelor la nasterea copilului, precum si alocatia de 200 euro destinata tinerilor aflati la prima casatorie, drepturi care vor mai putea fi solicitate pana la finalul lunii octombrie doar pentru nasteri si casatorii inregistrate pana la 1 iunie.

Proiectul de împadurire al Consiliului Judetean Constanta a ajuns la Gradina

Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAngajati ai Primariei comunei Gradina impreuna cu mai multi locuitori, printre care elevi ai scolii din localitate, au plantat recent 10.000 de arbusti pe o suprafata de 2 hectare, la marginea comunei, langa fosta groapa de gunoi.

Slujba de târnosire a Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”

Mai 2010, Adrian Nicarel

CulturaLocuitorii comunei Pantelimon au participat in dimineata zilei de 15 mai la slujba de sfintire mare (tarnosire) a bisericii „Sfantul Mare Mucenic Pantelimon”, urmata de Sfanta Liturghie arhiereasca.

Ziua comunei Mircea-Voda sarbatorita pe 22 mai

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaManifestarea va incepe vineri 21 mai cu hramul bisericii ce poarta numele de Sfintii Constatin si Elena. Autoritatile locale au pregatit un spectacol de zile mari care va debuta sambata 22 mai cu defilarea oficialitatilor si a fanfarei de la sediul primariei catre baza sportiva.

Alocatia complementara si cea pentru familia monoparentala, plafonate la maxim 60-70 lei lunar

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

SocialAlocatia lunara de plasament pentru protectia copilului si indemnizatiile si ajutoarele pentru insotitorii persoanelor cu handicap vor fi reduse cu 15%, iar alocatia familiala complementara si cea de sustinere a familiei monoparentale vor fi plafonate la maxim 60 lei, respectiv cel mult 70 lei lunar.

Ziua comunei Fântânele, sarbatorita în duminica de Rusalii

Mai 2010, Adrian Nicarel

Culturain duminica de Rusalii, pe 23 mai, va fi petrecere mare in comuna cu cel mai mare parc eolian din Europa. Pentru a patra oara, se va sarbatori ziua localitatii, cu participarea artistilor Ionut Dolanescu, Daniela Gyorfi, Vasilica Tonu, Claudia Ghitulescu.

Proiectul de alimentare cu apa de la Baraganu a fost sistat

Mai 2010, Dorin Mincu

Administratie localaPentru ca Guvernul nu aloca bani pentru continuarea lucrarilor, oamenii sunt nevoiti sa bea apa din fantani Visul cetatenilor din comuna Baraganu de a bea apa curata nu se va indeplini prea curand. Desi Guvernul a alocat 40.

Arhiepiscopul Tomisului a hirotonit un nou preot pentru credinciosii din Fântânele

Mai 2010, Adrian Nicarel

CulturaCredinciosii din Fantanele au un nou preot. Parohul George Daniel Oprea a fost hirotinit pe 13 mai, de inalt Prea Sfintia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Noul preot va sluji alaturi de parintele Andrei Magdarie.

De Ziua comunei se vor distribui pachete cu alimente

Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaLocuitorii comunei Baraganu vor sarbatori pe 21 mai ziua localitatii. Evenimentul de anul acesta va fi unul mai modest intrucat bugetul local este mai saracacios.  Potrivit declaratiilor edilului Constantin Bentea miercuri, 19 mai se vor distribui pachete cu alimente tuturor familiilor din comuna iar pe 21 mai se va oficia o slujba religioasa la biserica.

Fotbal Liga a IV a

Mai 2010, Bogdan Chirita

SportPlay Off Victoria Cumpana – Dunarea Ostrov Rasova 2-2 (0-1) – pentru gazde au marcat: Turtoi Cristian in minutul 50, Fiscuci Andrei in minutul 88, iar pentru oaspeti au marcat: Olah Constantin in minutul 30, Neda Catalin in minutul 58.

Fotbal Judetean

Mai 2010, Bogdan Chirita

SportSeria Nord Vointa Siminoc – Viitorul Vulturu 8-1 (3-1) – pentru gazde au marcat: Meuca Marian in minutul 30, Siminiceanu Daniel in minutele 31, 40, 57, 62, Zama Ionut in minutele 49, 50, Axinte Vasile in minutul 47, iar pentru oaspeti a marcat Damian Alin in minutul 47. Pescarul Ghindaresti – Vointa Valul Traian 2-0 (2-0) – au marcat: Boboc Eugen in minutul 24, Iacob Florin in minutul 39.

HULIGANSIM LA ALBESTI

Mai 2010, Redactia

SportDupa meciul de la Albesti s-au consemnat incidente reprobabile, pornite de la atmosfera creata in timpul jocului de antrenorul gazdelor, Ladislau Pal, care, conform arbitrului de centru Cornel Barbulescu, „tot meciul a injurat brigada de arbitri si a instigat spectatorii din tribune”.

Statia de sortare a deseurilor de la Cumpana este functionala

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaMiercuri 12 mai a avut loc la Cumpana festivitatea de inaugurare a statiei de sortare si a proiectului privind colectarea selectiva a deseurilor.  Cei trei preoti din comuna au savarsit si un ceremonial religios de sfintire a obiectivului.

Ziua eroilor comemorata în comuna Tortoman

Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaZiua Eroilor, a fost marcata in comuna Tortoman prin festivitati de comemorare a soldatilor romani cazuti in luptele pentru apararea tarii. La Monumentul Eroilor din localitate s-a oficiat slujba de pomenire a ostasilor cazuti pe frontul de lupta si s-au depus coroane.

România risca sa ramâna fara plaja

Mai 2010, Adrian Nicarel

ActualitateMinistrul Mediului si Padurilor, László Borbély, a sustinut intr-o conferinta de presa, ca exista studii care arata ca in ultimii 35 de ani au disparut 2.400 de hectare de plaja, iar daca nu se intervine cat mai repede, peste 22 de ani Romania va ramane cu foarte putina zona costiera.

Guvernul reduce cu 25% indemnizatia pentru cresterea copilului

Mai 2010, Dorin Mincu

SocialDecizia Guvernului de a diminua indemnizatia pentru cresterea copilului cu 25% incepand cu 1 iunie pune in dificultate financiara multe mamici. Cele care primesc suma minima de 600 de lei spun ca deja se descurca foarte greu cu cheltuielile copilului si ca bunicii contribuie cu bani la cresterea nepotilor.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771