Sitirile editiei din data de 11 Mai, 2010

Masurile convenite de Guvern cu Fondul Monetar International si Comunitatea Europeana

Mai 2010, Redactia

ActualitateFondul de salarii pentru sistemul bugetar va fi limitat anul viitor la 39 de miliarde lei, prin reducerea numarului total de angajati in sectorul public, potrivit Memoramdumului suplimentar de intelegere convenit de Romania cu FMI si UE.

Primarii īsi iau masuri pentru a nu intra īn insolventa

Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaProblemele financiare ale administratiilor locale se adancesc pe zi ce trece, iar sustinerea investitiilor locale este o grija in plus pentru edilii constanteni.  Comuna Silistea a obtinut finantare prin Ordonanta 7/2006  a Guvernului pentru doua proiecte importante: introducerea unei retele de canalizare si construirea unei baze sportive in localitate.

De la 1 iunie, toti asistentii personali din Pantelimon vor soma

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAnul acesta suma alocata de Guvernul Romaniei pentru finantarea drepturilor insotitorilor persoanelor cu handicap a fost insuficienta. Mai mult, bugetele locale saracite de criza nu mai pot face fata cheltuielilor legate de plata asistentilor personali.

Centrale automate cu peleti la institutiile din Saraiu

Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala din Saraiu a demarat un proiect de montarea a unor centrale automate cu peleti la principalele unitati publice din comuna.  Primarul comunei, Vasile Bajan, spune ca, prin aceasta hotarare, vor beneficia de centrale cu peleti scolile, gradinitele si caminele culturale din comuna.

Alee pavata la scoala din comuna Vulturu

Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAdministratia locala din Vulturu executa lucrari de pavare a aleei apartinand scolii din comuna. Accesul la scoala generala din localitate se facea pana in prezent pe un drum de pamant.  Lucrarile sunt realizate pe o suprafata de 400 de metri patrati si cu finantare de la bugetul local.

Caminul Cultural din Gīrliciu, reabilitat de Consiliul Judetean Constanta

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaCaminul Cultural din localitatea Girliciu este modernizat de Consiliul Judetean Constanta. Primarul comunei, Constantin Cimpoiasu a declarat ca executarea lucrarilor de reparatii erau necesare deoarece conditiile in care se desfasurau activitatile culturale erau dificile.

Īnsamāntari artificiale gratuite pentru crescatorii de bovine

Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaHotararea a fost adoptata in sedinta extraordinara a Consiliului Local din 30 aprilie Crescatorii de bovine din comuna Vulturu primesc sprijin din partea autoritailor locale. Mai exact, Consiliul Local a aprobat un proiect de hotarare in sedinta ce a avut loc pe 30 aprilie prin care fiecare crescator de bovine va putea beneficia de maxim trei insamantari artificiale.

Legea Politiei Locale, a trecut de Senat

Mai 2010, Adrian Nicarel

ActualitateLegea Politiei locale a trecut de Senat si acum se afla in dezbaterea comisiilor de la Camera Deputatilor. Actul normativ ar putea fi aprobat in aceasta saptamana. Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a spus ca proiectul de lege va intra in plen marti si miercuri este posibil sa fie supus la vot. Daca actul normativ va fi adoptat, el va intra in vigoare la 30 de zile dupa publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei.

Satul Miorita va avea apa

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuitorii din satul Miorita isi procura apa din fantani, deoarece nu exista un sistem de alimentare Locuitorii satului Miorita, ce apartine de comuna Ciobanu, vor avea apa. Autoritatile locale din Ciobanu au demarat lucrarile de montare a unui sistem de alimentare cu apa in satul mai sus mentionat.

Sedinta de Consiliu la Tortoman

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsilierii locali ai comunei Tortoman s-au intrunit, vineri, 7 mai, intr-o noua sedinta ordinara ce a avut pe ordinea de zi noua proiecte de hotarare. Edilul comunei, Lucian Chitic, a declarat: “A fost aprobat proiectul de hotarare privind organizarea zilelor comunei Tortoman, manifestare care va avea loc pe 23 mai. Vom incerca cu acest prilej sa le oferim locuitorilor comunei cateva momente de relaxare”.

Turcii au sarbatorit Hīdrīllezul

Mai 2010, Adrian Nicarel

CulturaTurcii marcheaza in fiecare an pe 6 mai una dintre cele mai mari si mai vechi sarbatori laice, Hidirllez. in aceasta zi ei merg la cimitir unde isi comemoreaza rudele decedate.  Hidirllez este una dintre cele mai vechi sarbatori, pastrata de turcii dobrogeni, dar si de cei din Balcani si Anatolia.

Fotbal Liga a IV a

Mai 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate si marcatori Play Off  Carsium Harsova – Portul Constanta –  2-2 (1-1) – pentru gazde au marcat: Uglea Daniel  in minutul 44, Filip Alexandru in minutul 51, iar pentru oaspeti a marcat Radu Razvan in minutele 10, 73.

Fotbal Judetean

Mai 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate si marcatori Seria Nord Sportul Tortoman – Dunaris Topalu – 2-0 (1-0) – au marcat: Raducu Alin in minutul 17 si Trestianu Marian in minutul 79. Viteazul Sinoe Mihai Viteazu – Pescarul Ghindaresti – 5-0 (2-0) – au marcat: Manole Marian in minutul 18, Hanu Marius in minutul 20, Robu Valentin in minutul 57, Corbu Stefan in minutul 71, Stoian Ionut in minutul 87.

15 tineri proveniti din familii defavorizate si-au gasit de lucru la primaria Topalu

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul Gheorghe Murat este receptiv la problemele sociale ale comunei Desi este un an dificil pentru administratiile locale, problemele sociale au prioritate si trebuie gasite solutii pentru rezolvarea lor.

Strazile din Hārsova īn proces de reabilitare

Mai 2010, Dorin Mincu

Administratie localaLuna aceasta, edilul Tudor Nadrag a hotarat inceperea lucrarilor de reabilitare a principalelor artere din oras. Lucrari ce vor fi executate de catre o echipa de lucru a primariei.  Lucrarile de refacere a drumurilor din oras au inceput zilele trecute, astfel s-a turnat covor asfaltic pe str. Libertatii, str. Transilvaniei, str. Atelierelor, str. Vadului, str. Decebal, str. Caseriei, si str. Rozelor.

Fuego va concerta pe 27 Mai la Crucea

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaSpectacol de zile mari, la inaugurarea caminului cultural de la Galbiori Locuitorii comunei Crucea vor petrece, pe 27 mai, o seara de neuitat. Primaria organizeaza un spectacol de zile mari, cu ocazia finalizarii lucrarilor de reabilitare a caminului cultural de la Galbiori.

Din toamna, se vor mai planta 25 de hectare de salcām

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLa Topalu campania de impadurire continua. in luna aprilie au mai fost plantati 10.000 de puieti de salcami in satul Capidava. Actiunea este initiata de primarul comunei si a fost realizata cu persoanele beneficiare de ajutor social si tinerii din familii defavorizate.  Plantarea s-a realizat pe un teren ce prezenta risc de prabusire. Din toamna, autoritatile locale vor mai planta inca 25 de hectare cu puieti de salcami.

Premii importante pentru elevii Clubului Copiilor

Mai 2010, Dorin Mincu

Cultura Membrii Cercului de Creatie Literara din cadrul Clubului Copiilor Medgidia au castigat, recent, premii la Concursul International Florii 2010, desfasurat la Chisinau, ajuns la cea de-a XVIII-a editie.

Antrenorul lui HCM Constanta, Zoran Kurtes, a decedat la doar 44 de ani

Mai 2010, Redactia

SocialDrama in lumea handbalului, dupa ce, in noaptea de vineri spre simbata, antrenorul principal al echipei HCM Constanta, Zoran Kurtes, a decedat la numai 44 de ani. Cu mai putin de 24 de ore inainte, Zoran Kurtes sarbatorise cucerirea celui de-al cincilea titlu de campioana din istoria clubului constantean si al doilea obtinut consecutiv la conducerea HCM, la finalul unui sezon in care si-a condus formatia in cea mai reusita campanie europeana, care a culminat cu accederea, in premiera pentru o echipa din Romania, in optimile de finala ale Ligii Campionilor la handbal masculin.

Scoala Generala din Horia a cāstigat etapa judeteana a Cupei Consiliului Judetean Constanta la Oina

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

SportSambata 8 mai, pe stadionul din localitatea constanteana Horia, a avut loc etapa judeteana a Cupei Consiliului Judetean Constanta (CJC) la Oina (juniori II), editia a V a.  Concursul a fost organizat de CJC, Directia pentru Sport a Judetului Constanta si Asociatia Judeteana de Oina.

Bal caritabil la Medgidia

Mai 2010, Adrian Nicarel

Social7000 de lei – un ajutor pentru Oana Dupa succesul rasunator al balului de caritate de la Pestera, asociatia Voluntarilor, Asociatia Alaturi de oameni in parteneriat cu Primaria Medgidia au organizat un eveniment asemanator in muncipiu. Balul de caritate de la Medgidia s-a desfasurat duminica, 9 mai la si a reunit personalitati politice, culturale, vedete ale muzicii pop si nu numai. Personalitati politice, oameni de afaceri si alti oameni importanti ai orasului au participat la balul caritabil organizat de angajati ai primariei si membri ai celor doua asociatii.

Biserica din satul Closca a fost sfintita

Mai 2010, Adrian Nicarel

CulturaEvenimentul a fost organizat de preotul Toader Ciornea si primarul Vasilica Matei  Biserica Sfantul Mare Mucenic Gheorghe din satul Closca a fost sfintita in data de 3 mai dupa finalizarea lucrarilor de restaurare.

850 de turisti au sosit pe litoral prin programul „O saptamāna la mare”

Mai 2010, Adrian Nicarel

Actualitatein prima serie a programului „O saptamana la mare - Litoralul pentru toti”, lansat de  Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) pentru perioada 3 mai - 15 iunie 2010, gradul de ocupare al unitatilor hoteliere de pe litoralul romanesc a fost de 10%.

Zeci de someri candideaza pentru un singur loc de munca

Mai 2010, Dorin Mincu

SocialPotrivit statisticilor Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), la nivel national sunt disponibile peste 14.000 de locuri de munca, pana pe 13 mai, insa numarul mare al somerilor face ca, in medie, pentru un singur post sa candideze 55 de persoane.

98.000 de gospodarii din Romānia nu au curent electric

Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

SocialMinisterul Economiei  a propus electrificarea acestora pana in anul 2012. in Romania secolului XXI, cand vorbim deja despre noi investitii in energie nucleara si in diminuarea emisiilor de dioxid de carbon, gandind si regandind strategia energetica a tarii, mii de localitati sunt inca fara curent electric.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771