Sitirile editiei din data de 4 Mai, 2010

Românii au sfidat criza. Sase milioane de euro cheltuiti pentru vacanta de 1 Mai.

4 Mai 2010, Redactia

Administratie localaPeste 86.000 de romani si-au petrecut ziua de 1 mai in statiunile din Romania si doar 11.000 in strainatate. Potrivit datelor Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc turistii au cheltuit pentru aceasta minivacanta aproape sase milioane de euro.

Bani insuficienti pentru plata asistentilor personali la Saligny

4 Mai 2010, Dorin Mincu

Administratie localaDiferenta de bani pentru plata asistentilor personali, mereu din buzunarul primariei Plata asistentilor personali a devenit o problema pentru primariile din judet. Bugetul local “lovit” de criza financiara nu mai face fata cheltuielilor iar autoritatile se vad nevoite sa solicite sprijin financiar pentru a onora salariile asistentilor personali.

Retea moderna de apa în satul Dunareni

4 Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLa sfarsitul verii locuitorii satului Dunareni vor avea o retea noua de apa. Administratia locala din comuna Aliman continua lucrarile la reabilitarea si extinderea retelei de alimentare cu apa in satul Dunareni.

Instalatie solara la liceul din Ostrov

4 Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaIdeea de a reduce facturile de energie electrica si apa calda cu 40-50% a devenit foarte atractiva pentru primarii din judet. Multi dintre ei au trimis proiecte la Administratia Fondurilor de Mediu, sperand sa primeasca finantare pentru montarea unor panouri solare pe scoli, gradinite, pe caminul cultural, pe spital sau chiar pe sediul Consiliului Local.

Primarul Constantei, Radu Mazare a inaugurat noul pod rutier din Km 4-5

4 Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLucrarile de transformare in pod rutier a fostului pod de tramvai din Km 4-5 s-au finalizat, acesta fiind dat vineri in folosinta de catre primarul Constantei, Radu Mazare. Lucrarile, care au durat sase luni, au fost dificile pentru constructor.  “Podul acesta este o alta idee trasnita a mea. Asemenea multor lucruri pe care le-am schimbat in oras, de exemplu inlocuirea tramvaielor cu autobuze sau amenajarea telegondolei, trecand pe aici, m-am gandit ce ar fi, daca tot scoatem tramvaiele, sa facem podul de tramvaie sa fie rutier, in asa fel incat sa ii ajutam pe cei care stau in zonele CET, Km 4-5, Km 5 sa aiba un acces mult mai usor in oras, pentru ca, pana in prezent, trebuia sa ocoleasca mult”, a declarat Mazare.

Comuna Aliman va avea primarie noua

4 Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaO alta investitie la care se lucreaza in momentul de fata la Aliman, este si cladirea primariei. Aceasta se construieste pe amplasamentul vechii primarii. Noul sediu administrativ al localitatii va asigura un spatiu civilizat atat pentru angajati, cat si pentru locuitori.

Drumurile din Baneasa care duc spre exploatatiile agricole vor fi modernizate cu bani de la Guvern

4 Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul din Baneasa, Gelu Iordache, a propus in sedinta de consiliu ce a avut loc pe 29 aprilie un proiect privind pietruirea drumurilor care duc catre exploatatiile agricole. “Acum lucram la studiul de fezabilitate. Speram ca prin acest proiect sa facilitam accesul societatilor agricole si al crescatorilor de animale la terenurile agricole”, a declarat primarul.  Concret, toate drumurile de pamant care duc spre exploatatiile agricole vor fi pavate cu piatra marunta.

Se asfalteaza drumul DC 45 Coslugea - Izvoarele

4 Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaViceprimarul comunei Lipnita, Ioan Burcea, afirma ca s-au reluat lucrarile de reabilitare a DC 45 Coslugea - Izvoarele. Este vorba despre un drum cu o lungime totala de 9 km, care este asfaltat de catre Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri, care, de altfel, are in administrare toate drumurile din comuna.

Deputatul Gheoghe Dragomir, prezent la Ziua Comunei Oltina

4 Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaDeputatul PNL Gheoghe Dragomir a participat, in data de 23 aprilie, la manifestarile prilejuite de sarbatorirea zilei localitatii Oltina. Parlamentarul a fost prezent, alaturi de primarul Gheorghe Chirciu si senatorul PNL, Ovidiu Cupsa. Localnicii comunei Oltina au sarbatorit pe 23 aprilie Ziua Comunei. Oamenii au fost incantati de programul oferit de organizatori. Ei spun ca manifestarea a fost binevenita deoarece i-a facut sa mai uite de griji.

Artisti de renume la Ziua comunei Lipnita

4 Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaAutoritatile locale pregatesc o sarbatoare pe cinste Pe 21 Mai, de Sfintii Constantin si Elena, localnicii din Lipnita sarbatoresc Ziua Comunei. Toti locuitorii se vor putea bucura de un spectacol pe cinste, cu trupe si interpreti foarte cunoscuti.

Primaria Deleni sprijina crescatorii de animale si producatorii locali

4 Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaProducatorii de produse traditionale si crescatorii de animale vor primi sprijin din partea autoritatilor locale pentru obtinerea atestatului de producator. Toti cei interesati sunt asteptati la sediul primariei unde vor afla detalii despre cum pot intra in posesia documentului. Primaria Deleni a obtinut finantare pentru construirea unei piete romano-bulgare in localitatea Pietreni. Potrivit primarului Marian Dan, piata agroalimentara va fi gata in decembrie.

Plombari pe trei strazi din Cobadin

4 Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaOdata cu incalzirea vremii, Primaria Cobadin a demarat procedurile plombare a drumurilor din comuna. Primarul Cristian Telehoi a declarat ca lucrarile de plombare au inceput cu  strada Viisoarei si vor continua pe strazile Constantei si Albinelor.

Ziua Comunei Pestera - Spectacol de zile mari

4 Mai 2010, Adrian Nicarel

ActualitateMii de oameni au venit la Pestera de 1 Mai  inca de la primele ore ale diminetii mii de oameni au luat cu asalt poienita denumita Valea Izvorului, pentru a serba Ziua Comunei Pestera.  Aproximativ 5000 de oameni din Pestera, Ivrinezu Mare, Ivrinezu Mic, Izvoru Mare, Veteranu, Medgidia, comunele limitrofe si chiar din Constanta au ales sa serbeze Ziua Comunei impreuna. La eveniment au mai fost prezenti primarul comunei Ciocarlia, Traian Dragomir, edilul din Mircea-Voda, Dumitru Dedu, consilierul PDL Dumitru Moinescu din Medgidia, directorul RAJA, Felix Stroe, presedintele Asociatiei Judetene de Fotbal, Mihu Vasile, oficialitati locale.

Fotbal Liga a IV a

4 Mai 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate si marcatori Liga a IV a Play Off Farul Tuzla – Gloria Baneasa – 3-2 (2-1) – pentru gazde au marcat: Iosif Daniel in minutul 30, Silviu Dan in minutul 31 (autogol), Temerbec Muzeir in minutul 65, iar pentru oaspeti au marcat: Buciumeata Bogdan in minutul 37, Sandu Ionut in minutul 52.

Fotbal Judetean

4 Mai 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate si marcatori Seria Nord C.S. Horia – Sportul Tortoman – 2-4 (1-1) – pentru gazde au marcat: Pisica Alexandru in minutul 42, Cristea Cosmin in minutul 80, iar pentru oaspeti au marcat: Petric Radu in minutul 5, Goreac Ionut in minutul 62, Vasile Marcel in minutele 61, 76.

Barierele din Mamaia vor functiona si anul acesta

4 Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Actualitate in ultima vreme s-au auzit diverse zvonuri referitoare la barierele din Mamaia, cum ca acestea nu vor mai fi puse in aceasta vara la intrarea in statiune.  Vineri, edilul Constantei a infirmat aceste zvonuri: “Am tot auzit teroria cu barierele care nu vor mai functiona.

Viceprimarul Beinur Rasit: „Voi continua proiectele începute de fostul primar”

4 Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

PoliticViceprimarul comunei Adamclisi, Beinur Rasit  spune ca nu este hotarat in ceea ce priveste candidatura sa la alegerile locale care se vor desfasura pe 30 mai. Totusi in cazul in care isi va depune candidatura viceprimarul vrea sa continue proiectele demarate impreuna cu fostul primar Emilian Burcea si va initia altele noi in functie de fondurile existente la bugetul local.

Garda financiara în control pe litoral de 1 mai

4 Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

ActualitateActivitatea a zece cluburi si restaurante de pe litoral a fost suspendata pentru o perioada de trei luni, de inspectorii fiscali ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si comisarii Garzii Financiare, pentru neutilizarea caselor de marcat si pentru nefiscalizarea tuturor veniturilor. in noaptea de 1 spre 2 mai, 58 de inspectori fiscali ai ANAF si comisari ai Garzii Financiare au organizat o ampla actiune de control, fiind verificati 34 de agenti economici (baruri, restaurante, terase, cluburi si discoteci) care isi desfasurau activitatea pe litoral.

Instalatie de biogaz si sistem eolian la Adamclisi

4 Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Adamclisi intentioneaza sa acceseze fonduri europene pentru construirea unei instalatii de biogaz si instalarea unui sistem eolian. „Vrem sa accesam fonduri europene pentru instalarea unui sistem eolian , dar si pentru construirea unei instalatii de biogaz.

Pacientii Spitalului de Boli Infectioase Constanta ar putea ramâne fara hrana

4 Mai 2010, Dorin Mincu

SocialSpitalul de Boli Infectioase Constanta se confrunta cu o situatie fara precedent. Problemele financiare se acutizeaza pe zi ce trece. Managerul unitatii sanitare, dr. Stela Halichidis, spune ca daca furnizorii de servicii sanitare, care au incheiat contracte cu spitalul, vor percepe penalitati de intarziere pentru neplata la termen a facturilor, va ajunge sa le plateasca din propriul buzunar, pentru ca legea nu permite achitarea lor din bani publici.

Campanie de împadurire la Ciocîrlia

4 Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPrimaria Ciocirlia a demarat, o ampla campanie de plantare a celor 40.000 de puieti de salcam si tei  primiti de la Consiliul Judetean Constanta (CJC).  Puietii de salcam au fost distribuiti de CJC printr-un program demarat in urma cu doi ani prin care se doreste impadurirea cat mai multor zone din judet, avand in vedere deficitul pe care il are judetul Constanta in ceea ce priveste zonele impadurite.

Elevii din Topraisar participa la concursul “Mâini de aur” de la Huedin

4 Mai 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaDesi traim intr-un secol al calculatoarelor si al internetului inca exista elevi care isi indreapta atentia asupra culturii traditionale si artei populare romanesti. Este si cazul elevilor din Topraisar, care se pregatesc intens pentru a participa la un concurs de mestesuguri traditionale ce are loc la Huedin.

Scriitorul Daniel Dragan: “Medgidia ma atrage prin multiculturalitate”

4 Mai 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaApreciatul scriitor Daniel Dragan a fost prezent la Medgidia pentru a-si lansa doua romane de senzatie, “Fantoma” si “Umbra Marelui Protector”. Sala Casei de Cultura a fost plina de tinerii elevi ai liceului Nicolae Balcescu si ai scolii generale din satul Valea Dacilor.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771