Sitirile editiei din data de 27 Aprilie, 2010

Jaroslaw Kaczynski va candida la presedintia Poloniei

27 Aprilie 2010, Redactia

Administratie localaPolonia ar putea fi condusa de fratele geaman al fostului presedinte Lech Kaczynski  Jaroslaw Kaczynski fratele geaman al fostului presedinte polonez Lech Kaczynski care a decedat la 10 aprilie intr-un accident aviatic, la Smolensk, va candida la alegerile prezidentiale de la 20 iunie.

Sat pescaresc la Tuzla

27 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaInvestitia de 80 de miliarde este finantata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Satul pescaresc va fi construit pe Balta Tuzla si va semana, potrivit edilului Constantin Micu, cu asezarea pescareasca ce se situa in urma cu ceva timp pe malul marii.

Statia de sortare a deseurilor din Cumpana se va inagura pe 15 mai

27 Aprilie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaStatia de sortare a deseurilor din Cumpana va fi pusa in functiune luna viitoare pe 15 mai. Investitia este realizata cu fonduri Phare.  Primaria Cumpana a organizat vineri 23 aprilie o actiune de informare a opiniei publice cu privire la stadiul proiectului.

Drum asfaltat între Baraganu si Murfatlar

27 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaDistanta dintre cele doua localitati constantene se va scurta cu aproape 12 km.   Locuitorii comunei Baraganu vor putea ajunge mai usor la oborul din Murfatlar pentru a-si valorifica produsele.

Val de disponibilizari la primaria Negru-Voda

27 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAnul 2010 este unul dificil pentru administratiile locale. Efectele crizei financiare sunt vizibile in toate domeniile, prin masuri precum disponibilizari in masa si reducerea activitatii multor firme. Bugetele locale reduse obliga administratiile primariilor constantene sa reduca numarul de angajati, pentru a nu se afla, mai tarziu, in imposibilitatea de a-i plati.  La nivelul Primariei Negru Voda, inca de la inceputul anului au fost trecuti in somaj 14 asistenti personali urmand ca, de la 1 mai sa fie disponibilizate alte 26 de persoane.

Energia eoliana va “produce” locuri de munca la Albesti

27 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaMai multe firme sunt interesate sa construiasca un parc eolian in comuna Lipsa locurilor de munca este principala problema cu care se confrunta autoritatile locale din Albesti. Primarul Gheorghe Moldovan spune ca este asaltat zilnic de cetateni care doresc sprijin in gasirea unui loc de munca.

Licitatia de zeci de miliarde de la Cuza-Voda, contestata de doua firme

27 Aprilie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaLicitatia desfasurata in urma cu doua luni si care a vizat executia lucrarilor de realizare a sistemului de canalizare, cu statii de epurare, si modernizarea drumurilor din comuna nu a scapat de contestatii.

Scolile din judet au sarbatorit Ziua Pamântului

27 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

ActualitateJoi, 22 aprilie, de Ziua Pamantului elevii clasei a II-a A  de la Grupul Scolar Cogealac au fost implicati intr-o actiune menita sa sensibilizeze comunitatea locala asupra efectelor pe care poluarea le are fata de mediul inconjurator.

Sfântul Gheorghe sarbatorit la Tepes Voda

27 Aprilie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaPe 23 aprilie ortodocsii din Țepes Voda au sarbatorit hramul bisericii Sfantul Mare Mucenic Gheorghe din localitate. Slujba religioasa a fost oficiata de preotul Dragomir Petre Lucian din Tepes Voda, preotul din Tortoman Liviu Musat, preotul din Targusor  Bobu Nicolae.

Mare petrecere de 1 Mai

27 Aprilie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaSute de locuitori din comuna Cerchezu vor petrece la padurea din Dumbraveni Oficialitati locale, locuitori ai comunei, echipa de fotbal si elevii scolii din localitate vor merge de 1 Mai la Dumbraveni.

Medgidienii s-au îmbulzit la bursa locurilor de munca

27 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

SocialUsa Casei de Cultura a Sindicatelor ,,Lucian Grigorescu” din Medgidia a fost luata cu asalt de cei aproximativ 350 de someri aflati in cautarea unui loc de munca.  Deschiderea evenimentului s-a facut in prezenta directorului economic al AJOFM, Marian Foca si a primarului Medgidiei, Marian Iordache, care le-a multumit agentilor economici care s-au prezentat la bursa.

Viceprimarul din Bayrampasa în vizita la Medgidia

27 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul municipiului Medgidia, Marian Iordache a primit in data de 21 aprilie, vizita viceprimarului Ahmet Tüfekçi din Bayrampasa (cartier al orasului Istanbul), Turcia. El a fost insotit de muftiul cultului musulman din Romania, Murat Iusuf.

Premii importante pentru sportivi cu handicap din Medgidia

27 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

SocialDan Mititelu si Adriana Olteanu membrii ai Asociatiei Alaturi de Oameni din Medgidia  au obtinut victorii notabile la o serie de competitii sportive organizate de Sporting Club Galati. Cei doi sportivi sunt membrii activi ai Asociatiei Judetene a Sportului pentru Persoane cu Handicap si au facut parte din delegatia care a participat in perioada 8-10 aprilie, la competitiile sportive de la Galati.

Caravana Ulei Uzat a ajuns în cartierele Tomis III si Brotacei

27 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

ActualitateCampanie de constientizare privind colectarea uleiului vegetal uzat  Peste 350 de locuitori din cartierele Tomis III si Brotacei au discutat cu voluntarii Mare Nostrum, fiind sfatuiti de acestia sa nu arunce uleiul uzat la intamplare.

Fotbal Liga a IV a

27 Aprilie 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate si marcatori Liga a IV a Play Off Dunarea Ostov Rasova – C.S.O. Ovidiu – 1-1 (1-0) – pentru gazde a marcat Steflea Nicolae in minutul 5, iar pentru oaspeti a marcat Tabacaru Cristi in minutul 47.

Fotbal Judetean

27 Aprilie 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate si marcatori fotbal judetean Seria Nord Viteazul Sinoe Mihai Viteazu – Dunaris Topalu – 4-3 (2-2) – pentru gazde au marcat: Hanu Marius in minutul 12, Manole Marian in minutele 28, 75, Ivanov Nicusor in minutul 90, iar pentru oaspeti a marcat Alexe Tiberiu in minutele 17, 33 si 70. Sportul Tortoman – Recolta Nicolae Balcescu – 2-1 (0-1) – pentru gazde au marcat: Goreac Ionut in minutul 53, Chirita Bogdan in minutul 73, iar pentru oaspeti a marcat Stefan Adrian in minutul 34.

Aproximativ 18.000 de turisti sunt asteptati pe litoral de 1 Mai

27 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaTuristii care isi vor petrece minivacanta de 1 Mai pe litoralul romanesc vor plati intre 100 si 200 de lei de persoana pentru doua nopti de cazare, in functie de numarul de stele al unitatii hoteliere, pentru sfarsitul acestei saptamani fiind asteptate pe plaje intre 15.

Tinerii vor plati mai putin pentru a ajunge pe litoral

27 Aprilie 2010, Dorin Mincu

ActualitateDe 1 Mai trenurile ajung pana la Mangalia Pentru turistii care vor veni pe litoral, CFR Calatori a lansat o oferta de calatorie cu reduceri pentru grupurile de tineri de pana in 26 de ani care vor alege sa vina cu trenul in statiuni.

Canal de preluare a apelor pluviale la Casicea

27 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Amzacea, Constantin Radu, a depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, un proiect privind amenajarea unui canal de preluare a apelor pluviale in satul Casicea.Valoarea proiectului este de 6,5 milioane lei, si va fi finantat cu bani de la Uniunea Europeana si de la bugetul de stat.

Gradinita la standarde europene la Satu Nou

27 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala Presedintele Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu si primarul comunei Mircea Voda, Dumitru Dedu au inaugurat, joi, 22 aprilie o gradinita complet reabilitata in localitatea Satu Nou.

Lupte tataresti, mici si bere de 1 Mai la Amzacea

27 Aprilie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaEdilul Radu Constantin pune la punct detaliile organizarii petrecerii  De 1 Mai, administratia locala din Amzacea organizeaza Ziua Fiilor Satului in localitate. Cu aceasta ocazie, autoritatile comunei, au pregatit un program menit sa descreteasca fruntile participantilor. Cu mic, cu mare locuitorii comunei Amzacea sunt invitati sa participe la Ziua Fii Satului Amzacea. Ca si anul trecut, serbarea campeneasca va avea loc pe 1 Mai la padure si va debuta cu o actiune sportiva specifica etniei tataresti, Kures (lupte tataresti).

Locuitorii din Adamclisi îsi vor alege primarul

27 Aprilie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaPana pe 10 mai locuitorii comunei vor afla numele candidatilor la functia de primar Guvernul Romaniei a hotarat ca duminica, 30 mai, sa se organizeze alegerile locale partiale pentru functia de primar al comunei Adamclisi.

Concedieri sau salarii înghetate pentru bugetari

27 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

SocialSalariile bugetarilor vor fi inghetate si in 2011 daca nu vor fi disponibilizati minim 4% din angajatii din sectorul public, constituind aproape 65.000 de salariati, potrivit unor surse guvernamentale.

Pachete cu alimente distribuite copiilor abandonati si nevoiasilor

27 Aprilie 2010, Adrian Nicarel

SocialAsociatia Voluntarilor si Asociatia Alaturi de Oameni au facut o bucurie, copiilor abandonati dar si persoanelor cu venituri mici.  Presedinta Asociatiei Volunatrilor Delia Cindrea, insotita de inca doua membre ale fundatiei, Emilia Bran si Ioancea Florica s-au deplasat, saptamana trecuta la 50 de bolnavi din cadrul Spitalului Municipal din Medgidia, carora le-au oferit pachete cu alimente.

Retea noua de apa la Dulcesti

27 Aprilie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaLocuitorii satului Dulcesti vor avea o noua retea de apa. Pentru ca actuala retea este veche si subdimensionata, administratia locala a gandit un proiect de modernizare a sistemului. Proiectul este unul de amploare si include schimbarea retelei de apa din Dulcesti si introducerea retelei de canalizare in 23 August.

Doctorul Naum Ciomu poate profesa din nou

27 Aprilie 2010, Redactia

SocialCurtea de Apel Bucuresti a respins, luni, contestatia Colegiului Medicilor din Capitala, astfel ca doctorul Naum Ciomu - condamnat pentru mutilarea unui pacient - poate sa practice medicina, dar nu chirurgia, sentinta fiind irevocabila. Sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti a respins, luni, recursul Colegiului Medicilor din Bucuresti (CMB) si a obligat institutia la plata a 500 de lei cheltuieli de judecata.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771