Sitirile editiei din data de 20 Aprilie, 2010

Locuinte pentru romii din Hârsova

20 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaOpt familii se vor muta in casa noua Proiectul PHARE 2006 „Constuire de locuinte (inclusiv mica infrastructura) pentru opt familii de romi din Harsova” a fost finalizat. Valoarea proiectului se ridica la suma de aproximativ 12 miliarde de lei vechi, mai exact 10 miliarde de lei vechi (245.

Primarul comunei Tîrgusor, Iulian Bârsan: “Plec de la primarie!”

20 Aprilie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaMotivul: nepasarea guvernatilor si salariile mici din administratia locala Primarului din Tirgusor, Iuliuan Barsan i-a ajuns cutitul la os. Suparat pe guvernantii care nu isi indreapta atentia catre problemele administratiilor locale edilul ameninta ca va pleca de la primarie.  “Luna aceasta am reusit sa dam salariile cu greu. in mai nu stiu daca angajatii isi vor primi drepturile cuvenite intrucat nu sunt bani la bugetul local”, a declarat Iulian Barsan care adauga ca salariile extrem de mici din primarii nu pot asigura un nivel de trai decent.

PSD va protesta de 1 Mai

20 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

PoliticToate organizatiile judetene ale partidului vor protesta inpotriva Guvernului Boc Partidul Social Democrat (PSD) va inlocui micii si berea de 1 Mai cu proteste in toate organizatiile judetene, scopul fiind acela de a demonstra forta filialelor si de a sublinia legatura directa a mesajului PSD cu semnificatia zilei de 1 Mai.

Poduri rutiere si podete construite la Fântânele

20 Aprilie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaComuna Fantanele se dezvolta pe zi ce trece. Administratia locala a reusit sa convinga Guvernul Romaniei sa suplimenteze suma alocata proiectului de pietruire a drumurilor. Banii obtinuti de la Guvern au fost folositi pentru construirea de poduri rutiere si podete  in comuna.

Mii de salcâmi plantati la Fântânele

20 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain perioada martie-aprile primaria deruleaza o actiune de plantare a 15.000 de puieti de salcami. Plantarea se va realiza in zona de intravilan a comunei si in apropierea islazului. “Am insilozat 5000 de puieti pe care ii vom planta la toamna” a specificat primarul Gheorghe Popescu.

Expozitia „Documente de artist” si-a deschis portile în cadrul Pavilionului Expozitional Mamaia

20 Aprilie 2010, Dorin Mincu

Cultura3 artisti plastici din Medgidia au expus lucrari in cadrul evenimetului artistic. Sala care poarta numele regretatului artist plastic dobrogean Ion Nicodim, din cadrul Pavilionului Expozitional Mamaia, gazduieste timp de doua luni, expozitia „Documente de artist”.

Sensuri giratorii pentru fluidizarea traficului în Constanta

20 Aprilie 2010, Adrian Nicarel

ActualitatePrimaria Municipiului Constanta continua programul de reabilitare a tramei stradale, demarat in urma cu sase ani.  Lucrarile au inceput cu asfaltarea mai multor strazi principale din Constanta. O alta etapa a acestui program s-a referit la scoaterea liniilor de tramvai si largirea bulevardelor, pentru ca, apoi, sa se treaca la reabilitarea trotuarelor.

Cimitir nou în Hârsova

20 Aprilie 2010, Dorin Mincu

Administratie localaOficialitatile locale din Harsova, vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta, Cristian Darie si cetatenii orasului au participat ieri la sfintirea noului cimitir. Slujba de sfintire a fost oficiata de preotii de la biserica Sfantul Dumitru cel Nou si biserica Sfintii Constantin si Elena din localitate.

Licitatie pentru baza sportiva la Gradina

20 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaA fost desemnata firma care se va ocupa de amenajarea obiectivului Primaria Gradina a organizat, la sfarsitul lunii martie, o licitatie pentru desemnarea unei firme care sa se ocupe de lucrarile de construire a unei baze sportive la iesirea din localitate.

Curatenie generala la Mihail Kogalniceanu

20 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaToate zonele din comuna vor fi igienizate  Campania a demarat in data de 1 martie si a vizat curatarea cursului de apa Agicabul, igienizarea spatiilor verzi, cosmetizarea strazilor, toaletarea arborilor si plantarea de flori in comuna.

Pe litoral au început lucrarile de amenajare a plajelor

20 Aprilie 2010, Adrian Nicarel

ActualitatePregatiri pentru 1 Mai  Lucrarile de ecologizare si de amenajare a plajelor de pe litoral sunt in desfasurare, astfel incat acestea sa fie pregatite pentru 1 Mai, cand se asteapta sosirea turistilor in minivacanta.

Acoperis nou la biserica din Cheia

20 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLacasul de cult din Cheia este un edificiu cultural foarte important pentru enoriasii si preotul din localitate. in acest sens autoritatile locale au hotarat reabilitarea acestuia. Pentru ca primaria nu dispune de fonduri suficiente pentru efectuarea acestor lucrari, a cautat sprijin in randul oamenilor de afaceri din comuna.

Liga a IV a de fotbal

20 Aprilie 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate si marcatori - Etapa din 17 aprilie 2010 Liga a IV a / Play Off Farul Tuzla – Perla Murfatlar – se disputa pe 21.04.2010. G.S.I.B. Mangalia – Carsium Harsova 5-1 (1-1) - pentru gazde a marcat Ilie Ionut in minutele 30, 68, Magureanu Ionut in minutul 47, Ciocanel Bogdan in minutul 83 si Dimoftei Vasile in minutul 85, iar pentru oaspeti a marcat Mocanu Ionut in minutul 3.

Fotbal Judetean

20 Aprilie 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate si marcatori Etapa a XVIII a - 18 aprilie 2010 Seria Nord Gloria Seimeni – Sportul Tortoman 3-1 (2-1) – pentru gazde au marcat Ilie Vasile in minutul 17 si Ilie Ionut in minutul 41,55, iar pentru oaspeti a marcat Vasile Marcel in minutul 9.

Parc eolian la Mereni

20 Aprilie 2010, Adrian Nicarel

Administratie localaFirma Westwind va amenaja in Mereni, un parc eolian echipat cu 30 de mori de vant Primarul localitatii, Gheorghe Chiriac, a declarat ca aceasta investitie va fi dezvoltata pe o suprafata de 400 de hectare in extravilanul satului Mereni si va avea o capacitate totala de 60 de megawati.  Referitor la stadiul in care se afla acest proiect, Alexandru Vlad Bura unul dintre avocatii societatii Westwind a declarat: “in prezent suntem in faza de pregatire a documentatiei pentru obtinerea certificatului de urbanism.

Locuitorii comunei Istria se implica în curatenia de primavara

20 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaMobilizare pentru curatenia de primavara Odata cu venirea primaverii, administratia locala din comuna Istria a demarat lucrarile de igienizare a localitatii. Potrivit afirmatiilor primarului comunei, Ioan Herdean, s-a inceput amenajarea spatiilor verzi, si cosmetizarea tuturor strazilor.

Specialistii din Sacele vor avea case

20 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuintele se vor construi in cartierul select al comunei „Ramaneti in sat si va construim o casa!” Asa suna oferta primariei Sacele lansata profesorilor, medicilor, asistentelor si politistilor care nu au o locuinta si vor sa isi continue activitatea in comuna.  Autoritatile locale au demarat un proiect finantat de Ministerul Dezvoltarii ce vizeaza construirea a zece case pentru specialisti in fiecare comuna.

Greva generala în învatamânt

20 Aprilie 2010, Dorin Mincu

SocialActiunile de protest ale profesorilor continua conform calendarului stabilit Reprezentantii sindicalistilor romani din educatie - Federatia Sindicatelor Libere din invatamant (FSLI), Federatia "Spiru Haret", Federatia Educatiei Nationale (FEN) si Federatia "Alma Mater" - s-au intalnit, miercuri, 14 aprilie, pentru a reanaliza situatia invatamantului romanesc si problemele cu care se confrunta salariatii din sistem, se arata intr-un comunicat comun al celor patru federatii.

Teste gratuite pentru depistarea cancerului de sân si de col uterin în Agigea

20 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala Asociatia Club Rotary va efectua zilnic teste gratuite in laboratorul propriu Sanatatea comunitatii locale este o prioritate pentru administratia locala din Agigea. Primaria a initiat impreuna cu filiala constateana a clubului Rotary - Cetatea Tomis un proiect pentru depistarea cancerului de san si de col uterin.

Gradinita la standarde europene în Agigea

20 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaCopii din Agigea vor avea in curand o gradinita noua construita conform standardelor europene. Noua cladire va fi amplasata pe strada Nicolae Iorga din localitate. Societatea Arconi SRL se va ocupa de construirea noului amplasament.

Lansare de carte la Cernavoda

20 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

CulturaPrimaria orasului Cernavoda a gazduit la sfarsitul saptamanii trecute evenimentul privind lansarea volumulul “Ganduri si vise la mal de Dunare”,  a Cenaclului Literar Mircea Eliade. Volumul este editat de Primaria orasului cu sprijinul unor sponsori din localitate.

Saptâmâna Nationala a Voluntariatului

20 Aprilie 2010, Dorin Mincu

Socialincepand cu 2007, in perioada 19 - 25 aprilie, se sarbatoreste „Saptamana Nationala a Voluntariatului”, un eveniment dedicat voluntarilor activi din Romania si tuturor celor cu care acestia colaboreaza, initiat de catre Pro Vobis - Centrul National de Voluntariat si implementat in fiecare an in colaborare cu Reteaua Nationala a Centrelor de Voluntariat din Romania.

Românii au început sa-si plateasca facturile online

20 Aprilie 2010, Adrian Nicarel

ITPiata de internet banking ar putea avansa in 2010 cu peste 20%, in conditiile in care populatia va continua sa isi plateasca mai mult facturile prin acest serviciu, spre deosebire de firme, care vor utiliza toate tipurile de tranzactii.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771