Sitirile editiei din data de 13 Aprilie, 2010

Primarul orasului Cernavoda Mariana Mircea: “Tot ce e legat de mine si de dusmanii mei în aceasta combinatie merge la procurorul Nita”

13 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

ActualitatePrimarul social-democrat al orasului Cernavoda, Mariana Mircea a organizat ieri o conferinta de presa pentru a oferi lamuriri in privinta referendumului si a acuzatiei de fals in declaratii. Mai mult, edilul a facut o serie de invinuiri la adresa procurorului Nita Teodor, a prefectului Claudiu Palaz si a politistilor din Cernavoda.

Moartea tragica a presedintelui Poloniei

13 Aprilie 2010, Bogdan Chirita

SocialO lume intreaga deplange moartea presedintelui polonez Lech KaczynskiPresedintele polonez Lech Kaczynski, sotia sa si alti oficiali polonezi au murit la sfarsitul saptamanii trecute in urma prabusirii avionului care ii aducea in Rusia.

Primaria Pantelimon, în impas financiar

13 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Pantelimon se confrunta cu serioase probleme financiare. Angajatii primariei si-au primit la timp retributiile in luna martie, dar salariile pe luna aprilie, mai si iunie ar putea fi primite cu intarziere sau chiar deloc.

Capela pentru locuitorii din Tepes-Voda IAS

13 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuitorii nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze la biserica din sat Credinciosii din zona Tepes-Voda IAS au propria capela unde vor putea merge sa se roage atunci cand simt nevoia. Lacasul de rugaciune a fost amenajat de administratia locala la solicitarea comunitatii din IAS care numara in prezent 80 de familii.

Guvernul a aprobat proiectul legii educatiei nationale

13 Aprilie 2010, Bogdan Chirita

SocialGuvernul a aprobat, luni, proiectul legii educatiei nationale, urmand ca documentul sa fie transmis in Parlament spre dezbatere in regim de urgenta.Proiectul Legii educatiei a fost discutat din nou in Guvern luni, intr-o sedinta speciala, pentru a ajunge cat mai repede in Parlament. Principalele modificari propuse prin proiectul de lege vizeaza introducerea obligativitatii invatamantului pana la varsta de 16 ani si a claselor pregatitoare, dar si introducerea clasei a IX-a in invatamantul gimnazial.

Constructiile ilegale de pe plaje au fost darâmate chiar de proprietarii acestora

13 Aprilie 2010, Bogdan Chirita

ActualitateMai multe constructii amplasate ilegal pe plaja au inceput sa fie dezafectate chiar de catre proprietari, dupa notificarile emise de Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral (ABADL). in urma controalelor desfasurate in ultimele zile, ABADL a identificat 21 de constructii care si-au extins suprafata construita pe plaja peste limitele stipulate in autorizatii.

Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor este verificat de ANI

13 Aprilie 2010, Bogdan Chirita

SocialAgentia Nationala de Integritate (ANI) s-a autosesizat in urma unui material de presa dat publicitatii in urma cu cateva zile si a inceput verificarea averii europarlamentarului Corneliu Vadim Tudor, ancheta fiind in stadiu incipient.

Pasune pentru crescatorii de animale din Topalu

13 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrima coasa va fi data crescatorilor de animalePrimaria Topalu a infiintat o pasune pentru animalele locuitorilor comunei. Pasunea este importanta pentru administratia locala, intrucat crescatorii de animale, au nevoie de un loc unde sa isi hraneasca vacile.

Rezultate Liga a IV a

13 Aprilie 2010, Bogdan Chirita

SportLiga a IV a / Play OffStiinta Poarta Alba – Farul Tuzla – 2-3 (2-1) –  pentru gazde au marcat: Noman Rep in minutul 9, Baubec Enran in minutul 42, iar pentru oaspeti au marcat: Lungu George in minutul 31, Iosif Daniel in minutele 85,89; la juniori 11-4.

Rezultate fotbal judetean

13 Aprilie 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate Seria NordSportul Tortoman – Viitorul Fantanele 3-1 (1-0) – pentru gazde au marcat: Vasile Marcel in minutul 2, Raducu Alin in minutul 70, Goriac Ionut in minutul 80, iar pentru oaspeti a marcat Popescu Constantin in minutul 55.

Traficul pe drumurile nationale s-ar putea dubla în urmatorii 15 ani

13 Aprilie 2010, Bogdan Chirita

ActualitateNumarul autovehiculelor care circula zilnic pe drumurile nationale ar putea creste, pana in 2025, la 8.970 de unitati, fata de aproape 5.000 de masini in prezent, a anuntat, luni, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Sfintire de biserica în satul Closca

13 Aprilie 2010, Bogdan Chirita

Administratie localaLacasul de cult a fost renovat de actuala administatieBiserica Sfantul Mare Mucenic Gheorghe din satul Closca va fi sfintita in data de 2 mai dupa finalizarea lucrarilor de restaurare. La ceremonia de sfintire vor participa autoritatile locale si sute de localnici, care vor avea ocazia sa admire noua pictura bisericeasca si renovarile care s-au efectuat in lacasul de cult.

Închisoare cu suspendare pentru fostul sef al Politiei TF Medgidia

13 Aprilie 2010, Bogdan Chirita

SocialJudecatoria Medgidia l-a condamnat la un an de inchisoare cu suspendare conditionata pe Simion Constantin, fostul sef al Politiei Transporturi Feroviare (TF) din Medgidia, judecat pentru distrugere prin incendiere.

O batrâna de 100 de ani, sarbatorita de Primaria Horia

13 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

SocialSecretul longevitatii: credinta, posturile si ceaiul de musetelO batranica din Horia a implinit pe 10 aprilie venerabila varsta de 100 de ani, a fost vizitata, la sfarsitul saptamanii trecute de primarul Vasilica Matei si de cativa angajati ai primariei.

CJC, sprijina proiectele administratiei din Crucea

13 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAutoritatile locale ale comunei Crucea au in plan, anul acesta, pe langa alte proiecte privind infrastructura, sa reabiliteze Caminul Cultural si sa construiasca o gradinita in comuna. in ceea ce priveste Caminul Cultural, proiectul este finantat de Consiliul Judetean Constanta care a alocat suma de 5 miliarde de lei vechi.

A început reabilitarea strazilor din Medgidia

13 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaToate strazile din municipiu vor fi asfaltate cu fonduri europene obtinute de administratia localaPrimarul Medgidiei, Marian Iordache, a semnat pe 7 aprilie procesul-verbal de incepere a lucrarilor de reabilitare a celor 31 de strazi ale orasului, ce au o lungime de aproximativ 20 de kilometri.

Licitatie pentru arena sportiva din Ciobanu

13 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaArena sportiva va avea vestiare, pista de atletism, nocturna, tribune si gazonPrimaria Ciobanu organizeaza astazi o licitatie pentru desemnarea unei firme care sa se ocupe de constructia unei arene sportive in localitate.

Comuna Tortoman, în continua modernizare

13 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul Lucian Chitic isi doreste o comuna modernaActuala administratie, instalata dupa alegerile locale din iunie 2008 se lupta sa modernizeze comuna. Timp de 18 ani, dezvoltarea localitatii a fost tratata cu nepasare.

Donatii de alimente din partea Crucii Rosii

13 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

SocialPersoanele cu dizabilitati si cele varstince din comuna Vulturu au primit alimente din partea Crucii Rosii inainte de sarbatoarea Pastelui. Actiunea a fost initiata de primarul Eugen Marius Berbec care este membru al Crucii Rosii. Potrivit declaratiilor primarului au primit alimente din partea organizatiei 30 de varstnici si persoane cu dizabilitati. O alta actiune umanitara a fost realizata de administratia din Vulturu in colaborare cu liceul Virgil Madgearu din Constanta.

Podul IPMC a fost reparat

13 Aprilie 2010, Bogdan Chirita

SocialInvestitie de 400.000 de leiAutoritatile locale au decis reabilitarea Pasajului Rutier Filimon Sarbu, cunoscut sub denumirea de podul de la IPMC. Viceprimarul Constantei Decebal Fagadau a declarat ca lucrarile de reabilitare vor consta in turnarea unui covor asfaltic.

Piata agroalimentara moderna la Vulturu

13 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConducerea comunei a finalizat un proiect de construire a unei piete agro-alimentare moderne pe locatia celei existente, adica in zona centrala a localitatii. Primarul Eugen Berbec spune ca scopul acestui proiect este crearea unui cadru propice valorificarii produselor agricole.

Pregatiri pentru însamântarea de primavara la Gârliciu

13 Aprilie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuitorii comunei au cultivat pamantul dand dovada de harnicie si interes fata de agricultura.Odata cu venirea primaverii in toate satele si comunele care detin suprafete de pamant arabil au inceput lucrarile de insamantare.

Marian Vanghelie anchetat de ANI pentru fals în declaratii

13 Aprilie 2010, Bogdan Chirita

SocialANI s-a sesizat din oficiu in 12 mai 2008, ca urmare a publicarii unor articole de presa care semnalau posibila nerespectare de catre Marian Vanghelie, in calitate de Primar al Sectorului 5, a dispozitiilor legale referitoare la completarea si depunerea declaratiilor de avere.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771