Sitirile editiei din data de 30 Martie, 2010

Primaria Deleni a achizitionat pubelele pentru colectarea selectiva a deseurilor

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala27000 de containere vor fi montate in localitatile incluse in proiectGunoiul va fi colectat selectiv si in comunele Aliman si Independenta. Cele doua comune care au intrat mai tarziu in proiect, isi vor cumpara pubele cu sprijinul Consiliului Judetean ConstantaProiectul demarat de administratia locala din Deleni, de colectare selectiva a deseurilor, a trecut de licitatia pentru cumpararea pubelelor care vor fi amplasate in comunele incluse in proiect: Adamclisi, Ion Corvin, Oltina, Lipnita, Aliman si Ostrov, si a orasului Baneasa.

La Adamclisi, se va înfiinta un liceu

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaProiectul de suflet al fostului edil, Emilian Burcea va fi dus la indeplinire Visul fostului primar al comunei, Emilian Burcea de a infiinta un liceu in comuna se va implini. Consilierii locali au aprobat proiectul in ultima sedinta ordinara a Consiliului Local.

Proiect de regularizare a pârâului Chiciu

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaGelu Iordache, primarul orasului Baneasa pregateste un proiect de regularizare a vaii paraului Chiciu. Administratia locala a intocmit studiul de fezabilitate si lucreaza in prezent la elaborarea proiectului tehnic.

Un mediu mai curat si colectare selectiva la Oltina!

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLa Oltina, fiecare gospodarie va avea trei pubele Proiectul de colectare selectiva a deseurilor initiat de primaria Deleni prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud - Est, cu fonduri structurale, va fi aplicat si la Oltina.

La Baneasa institutiile publice vor fi încalzite cu energie verde

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaScopul principal al proiectului este intensificarea folosirii energiei din resurse regenerabilePrimaria, spitalul si institutiile de invatamant din orasul Baneasa vor fi incalzite cu energie obtinuta din resurse regenerabile. Principalele resurse energetice regenerabile din Romania sunt biomasa, resursele eoliene, resursele de energie solara precum si resursele geotermale. Pana in prezent, aceste resurse regenerabile nu au fost valorificate semnificativ.

Fotbal Liga a IV a

Martie 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate Seria ESTPortul Constanta – Gloria Albesti 2-0 (0-0) au marcat Armencea Radu in minutul 57, Stere Danut in minutul 90; la juniori 6-2.G.S.I.B. Mangalia – Viitorul Pecineaga 6-0 (4-0) au marcat Staicu Mircea in minutele 15, 39, Grigore Catalin in minutul 21, Nicolita Stelica in minutul 44, Moraru Daniel in minutele 65,72; la juniori 4-1.

Fotbal Judetean

Martie 2010, Bogdan Chirita

SportRezultate seria nord Sprotul Tortoman – Vointa Siminoc 0-2 (0-1) a marcat pentru oaspeti Simiceanu Daniel in minutele 12 si 59 Vointa Valu lui Traian – Viitorul Tirgusor 3-0 (neprezentare)Viteazul Sinoe Mihai Viteazul – Viitorul Fantanele 1-0 (1-0) a marcat pentru gazde Ciobanu Mircea in minutul 9 Pescarusul Garliciu – Gloria Seimeni 3-2 (2-0) pentru gazde au marcat Draghici Ionel minutul 7 si Raducu Dumitru in minutele 35 si 90, iar pentru oaspeti Coman Ion in minutul 62 si Cosmaga Nicolae in minutul 76Viitorul Vulturu – Recolta N.

Restructurarea în sectorul public intra în etapa a II-a

Martie 2010, Bogdan Chirita

SocialBoc a cerut ministrilor sa pregateasca a doua etapa a restructurarii in sectorul public Premierul Emil Boc a cerut ministrilor sa pregateasca a doua etapa a procesului de restructurare in sectorul public dupa reorganizarea agentiilor guvernamentale efectuata in vara anului trecut, operatiune care va presupune si disponibilizari si prin care se urmareste reducerea cheltuielilor bugetare.

Si pensionarii au iesit în strada!

Martie 2010, Bogdan Chirita

SocialPensionarii constanteni au pichetat vineri Prefectura”NU hotilor din conducerea tarii, NU jafului si saraciei pe care ati instaurat-o in tara.” Asta au strigat, varstnicii care au participat la miting.

Numarul turistilor care fac Pastele în tara creste cu 5%, dar scade cu 50% pentru destinatii externe

Martie 2010, Bogdan Chirita

ActualitateDe sarbatori romanii raman acasaNumarul turistilor care vor petrece sarbatorile de Paste in destinatii interne va creste cu 5% in acest an, pana la aproape 75.000 de persoane, dar numarul celor care vor alege destinatii externe va scadea cu 50%, la 10-12.

De ziua lor, politistii au protestat

Martie 2010, Bogdan Chirita

SocialPe 25 martie, politistii costanteni au purtat banderole albe pe brate. Legea pensiei si noua lege a salarizarii reprezinta principalele nemultumiri ale oamenilor legii din Constanta.Politistii constanteni si-au aniversat ziua lor, pe 25 martie, intr-un mod inedit.

5000 de iepurasi îi salveaza viata lui Sorin

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

SocialCampanie sociala organizata cu ocazia Pastelui, in trei licee constanteneSorin, un licean de 17 ani, sufera de o boala extrem de rara – boala Wilson. El va beneficia gratuit de un tratament inovativ intr-un institut de cercetare din Statele Unite ale Americii.

În loc de miel, cumparam marfa expirata

Martie 2010, Bogdan Chirita

SocialInspectorii OPC impreuna cu cei ai DSVSA organizeaza controale in magazinele si pietele constanteneSarbatorile pascale se apropie cu pasi repezi, insa mieii din pietele constantene sunt in continuare putini si au si un pret piperat -  25 de lei kilogramul.

Specialistii Agentiei Internationale pentru energie atomica, în vizita la Cernavoda

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaExpertii Agentiei Internationale pentru energie atomica au vizitat centrele de interventie din Cernavoda, Ciolpani si BucurestiPrimarul orasului Cernavoda, Mariana Mircea a participat la o  intalnire cu specialistii Agentiei Internationale pentru energie atomica.

Lipsa banilor a blocat investitiile începute la Cobadin

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul Telehoi spune ca ar avea nevoie de aproximativ 5 miliarde de lei vechi pentru a continua proiectele inceputePrimaria Cobadin nu mai are bani pentru a continua investitiile incepute. Edilul Cristian Telehoi a trimis o adresa catre Consiliul Judetean in care solicita sprijin financiar pentru finalizarea numeroaselor proiecte menite sa dezvolte localitatea. Primarul comunei, Cristian Telehoi a demarat mai multe proiecte pentru care a primit deja fonduri de la autoritatile judetene ori de la Uniunea Europeana.

Zeci de angajati ai Primariei Ostrov, elevii si locuitorii ostroveni au plantat puieti de salcâmi

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLa actiune au participat multi voluntari, care s-au aratat dispusi sa planteze arbori. Desfasurare de forte in comuna Ostrov. Zeci de oameni – angajati ai Primariei Ostrov, elevii si locuitorii ostroveni au luat parte la o ampla actiune de impadurire cu puieti de salcie a unei suprafete de 4 hectare de teren.

Dezbatere privind gestionarea deseurilor la APM

Martie 2010, Bogdan Chirita

ActualitateReprezentantii  autoritatilor judetene si locale au dezbatut gestionarea deseurilor in zonele turisticeAgentia pentru Protectia Mediului din Constanta a organizat pe 25 martie dezbaterea cu tema “Gestionarea deseurilor in zone de interes turistic”.

Drumuri mai bune în comuna Lipnita

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuitorii comunei vor beneficia de drumuri renovateInfrastructura comunei Lipnita va fi imbunatatita in acest an. Administratia locala lucreaza la doua proiecte de renovare a drumurilor. Mai exact este vorba de pietruirea a 16 km de drumuri din comuna si asfaltarea drumului Coslugea-Izvoarele.

La Pestera, se iau masuri pentru prevenirea inundatiilor

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria va construi trei poduri si doua punti pietonale pentru a elimina riscul de inundatii in zona.Dupa ce ani de zile casele locuitorilor din Pestera au fost distruse de inundatii, actuala conducere a Primariei a demarat un proiect care  ii va proteja pe locuitori de efectele dezastruoase produse de ploile abundente.

Lenjerie de criza

Martie 2010, Bogdan Chirita

SocialLenjeria Spitalului Judetean de Urgenta din Constanta va fi inlocuita cu una second handCriza financiara are din nou repercursiuni asupra Spitalului Judetean de Urgenta din Constanta. Din cauza lipsei banilor, conducerea celei mai mari unitati spitalicesti din Dobrogea trebuie sa recurga la masuri drastice. Concret, managerul  spune ca este nevoit sa inlocuiasca lenjeria din spital cu una cumparata de la hotelurile de pe litoral.

Proiect de electrificare a cartierului nou de locuinte din Cuza-Voda

Martie 2010, Bogdan Chirita

Administratie localaLumina pentru locuitorii din cartierul nouPrimaria Cuza-Voda a demarat un proiect de electrificare a cartierului nou din comuna. Principalii beneficiari vor fi tinerii si persoanele cu situatii sociale precare.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771