Sitirile editiei din data de 16 Martie, 2010

Emilian Burcea, primarul de la Adamclisi a decedat ieri in Bulgaria

Martie 2010, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Adamclisi, Emilian Burcea, a decedat in cursul zilei de luni. Potrivit secretarului Primariei Adamclisi, Mioara Naziru, edilul a murit urmare a unui atac de cord. Conform acelorasi surse, edilul a venit de dimineata in primarie, a ras cu colegii, apoi a plecat, in jurul orei 11, la Silistra pentru a cumpara ingrasaminte.

Disponibilizari masive la CFR Constanta

Martie 2010, Bogdan Chirita

Social600 de angajati de la CFR Marfa au fost disponibilizati incepand cu 8 martie iar pana la sfarsitul lunii numarul somerilor ar putea ajunge la 800 Sute de angajati ai regionalei CFR Constanta sunt disperati pentru ca au ramas fara loc de munca. Situatia este cu atat mai dramatica cu cat meseriile lor nu au corespondent in alta ramura.Disponibilizarile angajatilor de stat pare ca nu se mai opresc in judetul Constanta.

Constanta, raiul contrabandei cu tutun

Martie 2010, Bogdan Chirita

ActualitatePolitistii au confiscat tutun in valoare de patru sute de mii de euro! Suprizele se tin lant pentru politistii constanteni. Dupa ce la inceputul saptamanii trecute au descoperit ca fermele din Targusor si Mihail Kogalniceanu au devenit inchisori, acum au dat peste ferme transformate in fabrici ilegale de tutun.

Fermele de sclavi

Martie 2010, Bogdan Chirita

Social14 barbati, angajati fara carte de munca la ferme din mai multe localitati constantene, au fost batuti si obligati sa munceasca fara bani Politistii constantenii au descins martea trecuta la trei ferme din Mihail Kogalniceanu, Targusor si Cogealac si au descoperit ca mai multi ciobani erau sechestrati de patronii lor, cunoscutii interlopi Caratana.

Investitii numeroase in comuna Agigea

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaDupa ce a rezolvat o mare parte din problemele comunei Agigea, primarul Cristian Carjaliu vrea sa-si continue proiectele si in 2010Construirea unui camin cultural, finalizarea geamiei sau racordarea gospodariilor din satul Lazu la reteaua de gaze sunt principalele obiective ale edilului in acest an.

La Mereni, se vor construi zece case pentru specialisti

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrin acest proiect se spera atragerea tinerilor specialisti in comunaPrimarul din Mereni, Gheorghe Chiriac, spera sa identifice in cel mai scurt timp loturi de teren pentru construirea de locuinte prin programul &Renasterea satului romanesc-10 case pentru specialisti” aprobat de Guvern si care urmeaza sa fie derulat prin Agentia Nationala de Locuinte.

Buget auster la Primaria Targusor

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaEdilul Iulian Barsan spune ca in afara bugetului sarac de anul acesta primaria are datorii pe care trebuie sa le onorezeBugetul Primariei Targusor este mult mai mic fata de nivelul din 2009, iar administratia locala nu stie cum va face fata cheltuielilor de anul acesta.

Au incurcat mortul

Martie 2010, Bogdan Chirita

SocialO familie din Tulcea a plecat acasa cu alt decedatNu, nu este o gluma. S-a intamplat la morga Spitalului Judetean Constanta unde o familie din Tulcea a venit sa isi ridice cadavrul pentru a-l duce acasa.

Primaria Mihail Kogalniceanu a primit finantare pentru proiectul "Casa Verde"

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaSapte obiective din patrimoniul propriu vor beneficia de programul eco finantat de guvern &Casa Verde”. Proiectul are o valoare de 1.000.000 de lei.Edilul Iosif Valer Muresan a declarat ca proiectul Casa Verde depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Mediului a fost aprobat si va primi finantare.

Ucis de taur

Martie 2010, Bogdan Chirita

SocialO persoana fara adapost din Constanta a murit dupa ce a fost calcata in picioare de un taur. Moarte violenta la Constanta. Un barbat in varsta de 64 de ani a decedat pe 11 martie in sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Constanta dupa ce a fost atacat de un taur.

Un jandarm constantean este traficant de droguri

Martie 2010, Bogdan Chirita

ActualitateFlagrante organizate in Navodari si OvidiuProcurori DIICOT si politistii de la antidrog au reusit miercuri, 9 martie, sa prinda in flagrant mai multe persoane care comercializau droguri. Dupa mai mult de o luna de urmariri si filari, oamenii legii au organizat doua flagrante in Navodari si Ovidiu unde au surprins patru tineri care vindeau cannabis si hasis.

Distractie de 8 Martie in comuna Istria

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie locala300 de reprezentante ale sexului frumos au petrecut o zi minuntata de 8 MartieDesi nu are un buget bogat anul acesta administratia locala din Istria a reusit sa le ofere o zi de neuitat femeilor din comuna prin organizarea Zilei Femeii si sa deconteze transportul profesorilor navetisti din comuna.

Comuna Gradina va avea o baza sportiva moderna

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaTinerii din comuna si membrii echipei de fotbal sunt principalii beneficiari ai bazei sportive .Primaria comunei acceseaza fonduri guvernamentale pentru a le folosi in beneficiul oamenilor. infiintarea bazei spotive va insemna un pas inainte pentru echipa de fotbal formata anul trecut. Guvernul a alocat, suma de 650.000 lei pentru pentru amenajarea unei baze sportive moderne in localitate. Potrivit declaratiilor primarului Gabriela Iacobici proiectul a fost depus de administratia locala in urma cu doi ani si a fost aprobat in 2009.

Fonduri Europene

Martie 2010, Adrian Nicarel

Fonduri EuropeneAPDRP: Ne-ar mai trebui 8 mld. euro numai pentru finantarea mediului ruralConsiliile locale si primariile au depus pana in acest moment proiecte pentru dezvoltare rurala in valoare de sapte miliarde de euro, mult peste alocarea initiala de la Uniunea Europeana, prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), care a acordat Romaniei in total peste 8 mld.

Fotbal Judetean

Martie 2010, Bogdan Chirita

SportAvertizarea meteo de cod galben de la sfarsitul saptamanii trecute si presiunile conducatorilor de cluburi, cu privire la starea terenurilor de joc, i-a facut pe repezentantii Asociatiei Judetene de Fotbal Constanta sa amane meciurile ce urmau sa fie disputate sambata, 13 martie si duminica, 14 martie.

Economii de 15 ori mai mari in 2009, prin utilizarea SEAP

Martie 2010, Bogdan Chirita

Administratie localaNumarul de operatori economici inregistrati in SEAP s-a mentinut in 2009 la aproape 35.000Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a anuntat la sfarsitul saptamanii trecute, conform situatiilor realizate la finalul anului 2009, ca utilizarea Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP) a produs anul trecut economii la bugetul de stat de 15 ori mai mari fata de anul 2008.

Secretariat tehnic pentru Situatii de Urgenta

Martie 2010, Bogdan Chirita

ActualitateProcedura avizata de Prefctura pentru managementul situatiilor de urgentaPentru asigurarea operativitatii si rigurozitatii in organizarea, pregatirea si desfasurarea sedintelor ordinare si extraordinare ale Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, Prefectura Constanta a avizat procedura privind activitatea Secretariatului Tehnic Permanent, care stabileste un set unitar de reguli prin care se reglementeaza aceasta activitate.

Sedinta de consiliu la Mangalia

Martie 2010, Bogdan Chirita

Administratie localaCetatenii din Mangalia nu vor mai beneficia de transport gratuitPrimarul Mangaliei, Claudiu Tusac, a declarat ca, la inceputul mandatului sau, ca a reusit sa acorde transport gratuit copiilor, pensionarilor cu pensii mici si persoanelor cu handicap din municipiu. Tusac a adaugat ca, in schimbul serviciilor prestate catre aceste categorii de populatie, a negociat cu transportatorii si a stabilit un cost al acestor facilitati, care se ridica la 360.

Legea educatiei ar urma sa fie discutata, miercuri, de Guvern, in prima lectura

Martie 2010, Bogdan Chirita

Administratie localaStudentii se intalnesc maine cu Ministrul EducatieiProiectul de lege privind sistemul educatiei ar urma sa fie discutat, in prima lectura, in sedinta de miercuri a Guvernului, programata sa fie organizata la Iasi, au declarat surse oficiale.

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a primit vizita ambasadorului Canadei in Romania, Philippe Beaulne

Martie 2010, Bogdan Chirita

Administratie localaDezvoltarea sistemelor de energie verde pe teritoriul Dobrogei, unul dintre aspectele discutate in timpul intrevederiiVineri, 12 martie 2010, prefectul Claudiu-Iorga Palaz s-a intalnit cu ambasadorul Canadei in Romania, Philippe Beaulne, aflat in prima sa vizita oficiala in judetul Constanta. Discutiile s-au axat pe prezenta canadiana in domeniul economic, in special in cel energetic din judetul nostru, pe relatiile consolidate dintre comunitatea canadiana din Cernavoda si localnici.

Caminul Cultural din Lanurile va fi incalzit cu panouri solare

Martie 2010, Bogdan Chirita

Administratie localaProiectul va fi extins si alte obiective importante ale comunei vor fi incalzite cu energie solaraUn proiect de 7,5 miliarde de lei vechi va fi implementat la Baraganu. Proiectul include montarea de panouri solare la caminul cultural din satul Lanurile.

Criza de medicamente la Spitalul Judetean

Martie 2010, Bogdan Chirita

SocialPacientii internati in spital isi aduc pastilele de acasaDe doua saptamani, firma cu care Spitalul Judetean de Urgenta Constanta are contract nu a mai distribuit antibiotice.Spitalul Clinic de Urgenta Constanta se confrunta cu o noua criza de medicamente.

Bugetul primariei Fantanele, mai mic cu 30%

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaDesi are un buget mic, edilul va continua sa initieze proiecte in beneficiul cetatenilorLipsa fondurilor nu il impiedica pe Gheorghe Popescu sa continue dezvoltarea comunei. Gandurile sale se intreapta spre accesarea fondurilor europe.

Certificat ISO pe mediu si securitate, printr-un nou proiect ce va fi demarat la Medgidia

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala va reduce impactul activitatilor proprii asupra mediuluiAdministratia locala a obtinut finantarea pentru proiectul ,,Gestionarea eficienta a fondurilor publice prin implementarea sistemului de management integrat in Primaria Medgidia”.

Bugetul Medgidiei in dezbatere publica

Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaMai multi cetateni ai municipiului Medgidia au fost interesati de cum vor fi cheltuiti banii in acest an.Primaria municipiului Medgidia a organizat , miercuri, 10 martie, incepand cu ora 17.00, la Casa municipala IN Roman, dezbaterea publica cu tema &Aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al Primariei municipiului Medgidia, pe anul 2010”.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771