Sitirile editiei din data de 9 Martie, 2010

Teroare si sange pe terenul de fotbal!

9 Martie 2010, Redactia

SportO victorie amara. Sportul Tortoman a castigat cu 3-0 partida disputata cu Viteazu Sinoe-Mihai Viteazu, prin decizia arbitrului. Cauza: suporterii echipei din Mihai Viteazu au intrat pe teren si impreuna cu jucatorii echipei de fotbal au atacat echipa din Tortoman, transformand terenul intr-un camp de lupta.

Cartier nou de locuinte tip campus in Cernavoda

9 Martie 2010, Bogdan Chirita

Administratie locala252 de unitati locative vor putea fi achizitionate prin credit ipotecar de cernavodeniPrimarul orasului Cernavoda, Mariana Mircea, a propus recent consilierilor locali aprobarea Programului de coordonare a modalitatii de construire de locuinte pentru cetateni cu posibilitatea achizitionarii prin credit ipotecar. Actiunea face parte dintr-un proiect mai amplu initiat de adminstratia locala inca de anul trecut care cuprinde constructia unui cartier de locuinte tip campus, dupa modelul locuintelor construite pentru angajatii SNN.

Draga Olteanu-Matei primeste Premiul Gopo

9 Martie 2010, Bogdan Chirita

Cultura50 de ani de cariera timp in care a marea actrita a incantat publiculActrita Draga Olteanu-Matei, una dintre cele mai indragite figuri ale filmului romanesc, distribuita in 90 de lungmetraje, va fi rasplatita in acest an cu Premiul Gopo pentru intreaga Cariera.

Autoritatile locale din Medgidia vin in ajutorul copiilor cu dizabilitati

9 Martie 2010, Bogdan Chirita

Administratie localaDe 8 Martie a fost inaugurat la Spitalul Municipal un centru de recuperare pentru copiii cu handicap locomotorLuni, 8 martie, la Spitalul Municipal Medgidia s-a inaugurat centrul de recuperare pentru copiii cu handicap locomotor din municipiu.

Proiecte importante in comuna Vulturu

9 Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaDispensarul din Vulturu si-a deschis portile pentru locuitorii comuneiEdilul din Vulturu are ganduri mari in ceea ce priveste dezvoltarea comunei. in acest scop a initiat o serie de proiecte pentru a oferi locuitorilor comunei un trai decent.

Campionatul judetean de fotbal liga a 4-a

9 Martie 2010, Bogdan Chirita

SportSeria EstVictoria Cumpana 3-0 Elpis Constanta (la pauza 1-0) au marcat: Turtoi Cristian in minutele 29, 47 si Fizesan Tudorel in minutul 56; la juniori 0-1.G.S.I.B. Mangalia 7-1 Aurora 23 August (la pauza 4-0) pentru gazde au marcat: Panulescu Claudiu in minutele 12, 20, 60, Moraru Daniel in minutele 28, 66 si Ilie Ionut in minutele 40, 86, iar pentru oaspeti a marcat Bongea Costel in minutul 70; la juniori 4-1.

Fotbal Judetean

9 Martie 2010, Bogdan Chirita

SportEtapa a XVI aSeria NordVointa Valul lui Traian 2-6 Vointa Siminoc (la pauza 1-3) pentru gazde au marcat: Sali Endis in minutul 11 si Astanei Ionut in minutul 57, iar pentru oaspeti au marcat: Siminiceanu Daniel in minutul 6, Valimareanu Vasile in minutul 36, Neagoe Adrian in minutele 41,63,89 si Zama Ionut in minutul 47.

Sedinta de consiliu la Horia

9 Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsilierii locali au dezbatut in sedinta lunii februarie numeroase proiecteAlesii locali s-au reunit pentru a analiza si dezbate proiectele initiate de primarul, Vasilica Matei. Pe ordinea de zi s-au aflat numeroase proiecte pentru dezvoltarea localitatii.

De 30 de ani, Jean Constantin locuieste in acelasi imobil

9 Martie 2010, Bogdan Chirita

CulturaMarele actor, Jean Constantin, locuieste pe Bulevardul Ferdianad intr-un modest apartament de mai bine de 30 de ani. Daca unii alearga o viata intreaga sa faca avere si sa stranga cat mai multe bogatii materiale, ei bine, altii investesc in bogatia unor amintiri frumoase si o viata traita dupa bunul plac, dedicata in intregime meseriei de actor.

Donati cartile din biblioteca copiilor de peste Prut!

9 Martie 2010, Bogdan Chirita

CulturaStudentii basarabeni au initiat campania &Trimite o carte peste Prut”Constantenii pot dona carti bibliotecilor scolilor si liceelor din zonele rurale ale Republicii Moldova in cadrul campaniei &Trimite o carte peste Prut”, initiata de Liga Studentilor Basarabeni din Romania.

Premierul Boc vrea ca programul "Prima casa II" sa devina operational din opt martie

9 Martie 2010, Bogdan Chirita

SocialCadoul romancelor de 8 martiePremierul Emil Boc a cerut, zilele trecute, Ministerului Finantelor sa incheie, cat mai repede posibil conventiile cu bancile implicate in programul &Prima casa II”, care ar urma sa devina operational din opt martie.

Administratia de la Medgidia sustine instituirea Grupurilor de Actiune Locala

9 Martie 2010, Bogdan Chirita

Administratie localaFonduri nerambursabile pentru fermieri, producatori agricoli si IMM-uri din sectorul agricol.in perioada 1 5 martie a.c., Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale organizeaza la Constanta o sesiune informativa pe tematica si obiectivele stabilite prin Programului National pentru Dezvoltare Rurala 2007-2013 (P.

Comuna Vulturu va avea un parc eolian

9 Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaVantul va &produce” energie si noi locuri de munca Daca Bucurestiul parea neincapator anul trecut pentru sutele de proiecte imobiliare, asa se intampla acum cu Dobrogea, neincapatoare pentru zecile de proiecte de energie eoliana. Zona cu cel mai mare potential in ceea ce priveste energia eoliana si solara este Dobrogea. Astfel ca, in ultima perioada tot mai multi investitori vin in Dobrogea cu proiecte care vizeaza construirea de turbine eoliene.

Port turistic la standarde occidentale, in zona Capidava

9 Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaInvestitia este una de amploare si va fi sustinuta financiar de Consiliul Judetean Constanta. Capidava, va fi inclusa, incepand din acest an, intr-un circuit turistic. Vizitatorii straini si nu numai vor avea posibilitatea de a vizita obiectivele istorice de pe malurile Dunarii si Marii Negre, iar in zona Capidavei va fi amenajat un port turistic la standarde europene.

Consilierii PNL-isti din Harsova raspandesc zvonuri false

9 Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaIncredibil dar adevarat! Consilierii PNL din Harsova se opun investitiilor ce ar putea aduce locuri de munca locuitorilor orasuluiPNL-istii s-au opus proiectului de hotarare privind construirea la Harsova a unei fabrici de peleti si a unei uzine de producere a energiei electrice, pe biomasa. Ulterior, trei dintre consilierii PNL au aprobat proiectul. Cei care nu au votat proiectul au inceput sa raspandeasca zvonuri false privind &nenorocirile” ce ar putea aparea in urma construirii fabricilor.

Arena sportiva moderna la Ciobanu

9 Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaTinerii din Ciobanu vor avea o arena sportiva cum nici nu au visatArena sportiva va avea tribuna moderna, mai multe terenuri separate pentru atletism, volei, fotbal, baschet, handbal, grupuri sanitare si vestiare personale.

La Seimeni, tinerii vor pamant!

9 Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAutoritatile locale au o lista lunga cu tinerii care doresc loturi de pamant pentru a-si construi o casa. Comuna are trei sate componente: Seimeni, Dunarea si Seimenii Mici in care zeci de tineri doresc sa isi faca un rost in viata.In ultima sedinta de Consiliu Local care a avut loc in comuna Seimeni, alesii locali au dezbatut cerinta conform careia tinerii vor sa dobandeasca loturi de pamant in vederea construirii unei locuinte, proprietate personala.

Primarul din Saraiu renunta la firma de paza

9 Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaCosturile mari pentru plata protectiei, l-au determinat pe primar sa renunte la pazaEdilul constantean a renuntat la ideea unor servicii de paza, reclamand faptul ca nu sunt bani pentru sustinerea financiara a agentilor de paza.

Comuna Garliciu afectata de inundatii

9 Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaZeci de hectare din comuna Garliciu au fost inundate dupa ce apa de pe versanti nu a mai fost captata.Topirea zapezii asternuta in cantitati mari pe versanti si ploile din ultima vreme au creat probleme in localitatea constanteana Garliciu, unde zeci de hectare de teren au fost inundate.

Caminul Cultural din Galbiori a fost reabilitat

9 Martie 2010, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain luna mai se va sarbatorii cum se cuvine aceasta realizareLucrarile de modernizare ale caminului cultural din satul Galbiori sunt aproape de finalizare. Doar peretii au ramas din vechea cladire a caminului cultural, restul cladirii fiind reabilitat in intregime.

Programul Rabla ridica pretul harburilor

9 Martie 2010, Bogdan Chirita

ActualitateDin cauza noii reglementari a programului rabla, posesorii de dacii foarte vechi, se ridica cu pretentii, si vor sa primeasca pe masinii dublul valorii ei.Noul program Rabla este folosit de posesorii de harburi ca sa isi vanda masinile pe bani frumosi.

A murit in timp ce fura

9 Martie 2010, Bogdan Chirita

SocialUn tanar din localitatea Harsova a murit ingropat de viu dupa ce un mal de pamant a cazut peste el.Tragedie fara precedent. Localitatea Harsova este indoliata. Un tanar ce isi castiga existenta scormonind prin pamant dupa caramizi si-a gasit sfarsitul chiar in locul cu pricina.Hotul despre care vorbim incarca de zor caramizi dintr-o cladire dezafectata, moment in care un mal de pamant l-a inghitit cu totul.

Profilul scolii romanesti se schimba de la an la an

9 Martie 2010, Bogdan Chirita

CulturaLiceele solicita la admitere recomandari din partea profesorilor de gimnaziuPentru ca nu era suficient faptul ca, in ultimii zece ani, admiterea la liceu a suferit modificari importante (n.r. examenele de capacitate au fost inlocuite cu testele nationale, devenite, intre timp, teze unice), in 2009 s-a schimbat din nou modalitatea de admitere, pe baza testului de tip international.

100 de elevi din Medgidia au impartit martisoare ecologice

9 Martie 2010, Bogdan Chirita

CulturaCu ocazia venirii primaveri, Mare Nostrum a organizat prima editie a expozitiei cu vanzare Martisorul Ecologic la Medgidia. Evenimentul a facut parte din cadrul Campaniei de Constientizare privind colectarea selectiva, cu sustinearea financiara a S.C La Farge Ciment Romania si s-a desfasurat in parteneriat cu Primaria Municipiului Medgidia. Campania a fost desfasurata in parteneriat cu Mare Nostrum pe o perioada de sase luni de zile si a vizat informarea locuitorilor din Medgidia cu privire la importanta colectarii selective.

Peste 700.000 de romani si-au cautat un loc de munca in ultimele doua luni

9 Martie 2010, Bogdan Chirita

SocialDin ce in ce mai multi someri romani spera la un loc de muncaOfertele de joburi au inregistrat, in primele doua luni din an, un numar record de aplicatii, peste 700.000 de CV-uri fiind depuse de romanii aflati in cautarea unui loc de munca, conform ultimelor statistici facute de un site roman de recrutare, destinat locurilor de munca.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771