Sitirile editiei din data de 15 Februarie, 2007

Prioritatile anului 2007

Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia si-a propus asigurarea unui serviciu termic de calitate si confort pentru toti cetatenii. Obiectivele pe care si le propune administratia locala sunt ca fiecare gospodarie sa aiba acces la incalzire, apa calda menajera si gaze la preturi accesibile.

Primaria municipiului Medgidia preocupata de protectia cetatenilor afectati de traficul greu

Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia a organizat recent la sediul sau o intalnire cu firmele de transport din localitate, cele care tranziteaza orasul si cu agentii economici din zona de est ce au ca obiect de activitate productia de materiale de constructii ( Lafarge Ciment, Etermed, Simcor, JT Oil). Temele discutate au fost taxa de trama stradala infiintata de Primaria Medgidia de la 1 ianuarie 2007 si starea drumurilor din Medgidia afectate de traficul masinilor de mare tonaj.

Medgidia - lider al dezvoltarii zonale

Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaSaptamana trecuta la sediul Primariei Medgidia a avut loc o intalnire a Asociatiei de dezvoltare intercomunitara Medgidia din care fac parte 23 de localitati din judetul Constanta printre care Cernavoda, MirceaVoda, Cobadin, Tortoman, Poarta Alba, Castelu.

Masuri pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta in oras

Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Megidia va monta camere video in apropierea unitatilor de invatamant si in locurile aglomerate din oras Administratia locala are obligatia de a asigura linistea si ordinea publica in oras, a asigura siguranta cetatenilor Medgidiei si proteja patrimoniul public.

Consiliul Local Medgidia a hotarat !

Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConsilierii medgidieni s-au intalnit in aceasta saptamana pentru a dezbate proiectele de hotarari initiate de primarul Dumitru Moinescu in aceasta luna. Pe ordinea de zi s-au aflat 35 de proiecte printre care amintim aprobarea Planului de analiza si acoperire a riscurilor pe linia protectiei civile aferent municipiului Medgidia, aprobarea rectificarii bugetului de venituri si cheltuieli al Directiei Domeniului Public si Privat.

Cadouri pentru bebelusi

Februarie 2007, Bogdan Chirita

Social Primaria Municipiului Medgidia aduce la cunostinta persoanelor interesate ca a fost aprobata Legea nr. 482 / 2006 privind acordarea de trusouri pentru copiii nou-nascuti. Legea prevede acordarea o singura data si in mod gratuit a unui trusou pentru fiecare copil nou-nascut din luna ianuarie 2007 pana in prezent.

Politia Comunitara Cernavoda isi prezinta activitatea

Februarie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Prin Hotararea Consiliului Local Cernavoda nr.162 din septembrie 2005 a fost adoptat Regulamentul de Organizare si Functionare a Politiei Comunitare ca serviciu public- local, specilizat, care sa functioneze efectiv incepind cu data de 1 XI 2005.

REACTORUL 2 AL CENTRALEI NUCLEARE ELECTRICE DE LA CERNAVODA

Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaSocietatea Nuclearelectricardquo; a inceput in data de 15 februarie a.c la ora 1.30 incarcarea cu combustibil nuclear a Reactorului 2 al Centralei Nucleare Electrice de la Cernavoda. Operatiunea dureaza 10 zile in conformitate cu autorizatia emisa de Comisia Nationala pentru Activitati Nucleare (CNCAN).

Camin pentru persoane varstnice

Februarie 2007, Bogdan Chirita

SocialConsiliul Local Cernavoda in parteneriat cu Directia de Asistenta si Protectie Sociala Cernavoda lanseaza proiectul Camin pentru persoane varstnice”, proiect finantat prin programul Phare 2004-2006, Coeziune Economica si Sociala-Servicii Sociale, linia de buget 016-772.

DUNAREA POLUATA LA CERNAVODA

Februarie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateIn data de 31 ianuarie 2007, un echipaj de inspectori ai Dispeceratului Directiei Ape Dobrogea Litoral, s-au deplasat in localitatea Cernavoda, in urma unei sesizari de spargerere din cauza corodarii a unei conducte de titei ce subtraverseaza fluviul Dunarea.

VIZITA HUMULESTENILOR LA CERNAVODA

Februarie 2007, Bogdan Chirita

CulturaDin Targu Neamt, un oras care isi are radacinile in secolele dinaintea formarii statului feudal Moldova, unul dintre cele mai vechi orase din taraun grup de elevi de la Colegiul Tehnic laquo; Ion Creanga raquo;, cel mai mare colegiu din Neamt au vizitat orasul Cernavoda in data de 19.

UN NOU BLOC ANL IN CERNAVODA

Februarie 2007, Bogdan Chirita

SocialAgentia Nationala de Locuinte si primaria Cernavoda, vor pune in acest an bazele unui nou bloc de locuinte ANL. Finantarea pentru ridicarea unor unitati locative, a fost obtinuta dupa ce anul trecut, primaria a dat spre folosinta alte 40 de apartamente.

In comuna Saraiu, in acest an, se va finaliza amenajrea paraului Topolog

Februarie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateAnul 2007 a inceput in forta pentru comuna Saraiu. in acest scop s-a realizat un studiu de fezabilitate pentru o pasarela pietonala care sa traverseze raul Topolog ce face legatura cu localitatea invecinata. Proiectul se ridica la valoarea de 15 miliarde de lei, iar acesti bani necesari au fost obtinuti prin Ordonanta 7/2006. Tremenul la care lucrarea trebuie sa-si gaseasca finalitate este sfarsitul anului 2007.

Retea noua de apa la Cuza Voda

Februarie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateIncepand cu anul 2004 comuna Cuza Voda s-a separat de comuna Castelu fara a avea institutiile necesare( scoli, camin, gradinita), iluminat public sau orice alte utilitati necesare. Din acest motiv comuna Cuza Voda a trebuit sa inceapa mai multe proiecte de dezvoltare pentru a se pune pe picioare.

Dezvoltare si educare permaneta la Ion Corvin

Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localainca din anul 2000 actualul primar al comunei Ion Corvin a inceput dezvolatarea localitatii careia ii sunt arondate inca patru sate : Viile, Raristea,Crangu si Brebeni. incepand cu anul 2000 actualul primar al comunei, Marcela Radulescu, a inceput un proiect de infrastructura impietruire drumuri de pamant in comuna Ion Corvinrdquo;.

Investitii de mare anvergura in comuna Crucea

Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaOdata cu inceperea anului 2007 administratia locala din comuna Crucea a demarat primele proiecte care stau la baza dezvoltarii atat a comunei in cauza cat si a satelor arondate: Galbiori, Maldagesti, Crisan si Stupina.

Caminul cultural de la Ciocarlia va intra in reparatii capitale

Februarie 2007, Bogdan Chirita

CulturaNecesitatea alinierii localitatilor la standardele Uniunii Europene dar si nevoia de frumos, curat si prosper indruma si administratia locala de la Ciocarlia spre creearea de noi unitati publice culturale si spre dezvoltarea infrastructurii pentru schimbarea infatisarii exterioare a celor doua sate Ciocarlia de Jos Si Ciocarlia de Sus.

Respect si recunostinta pentru cei carora le datoram ceea ce suntem azi

Februarie 2007, Bogdan Chirita

Social Pe 21 Februarie, la Cogealac, batranii care au implinit varsta de 60, 70, 80, 90 de ani au fost felicitati personal de primarul localitatii, Ion Soare, care i-a invitat la sediul primariei pentru a le ura un sincer si calduros La Multi Ani!”, dar si pentru a-i cinsti cu un pahar de sampanie si pe doamne si cu un buchet de flori.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771