Sitirile editiei din data de 18 Decembrie, 2009

Emil Boc, noul premier desemnat de Basescu

Decembrie 2009, Bogdan Chirita

PoliticEmil Boc este noul premier desemnat joi dimineata de presedintele Traian Basescu. "Unele partide inca nu au iesit din atmosfera de campanie, altele au probleme interne. Data fiind realitatea politica, ma vad nevoit sa adopt o solutie pe care o pot asigura in momentul de fata in asa fel incat Romania sa rezolve prioritatea zero, aceea de a avea un guvern".

Proiectul initiat de Primaria Deleni beneficiaza de un buget total de aprox. 1.188.000 de euro

Decembrie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaProiectul initiat de Primaria Deleni, la inceputul acestui an, prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Est, cu fonduri structurale, referitor la colectarea selectiva a deseurilor de pe raza comunelor Adamclisi, Ion Corvin, Oltina, Lipnita, Aliman si Ostrov si a orasului Baneasa, se afla in ultima etapa investitionala, urmand ca apoi sa se implementeze proiectul de colectare selectiva a deseurilor.

Retea de canalizare in Topraisar

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Topraisar va demara lucrarile la reteaua de canalizare. Potrivit declaratilor primarului Gheorghe Stelian contractul de lucrari a fost incheiat cu SC Nimada SRL Constanta. Comuna Topraisar este prima localitate din judet care a obtinut finantarea proiectului de realizare a retelei de canalizare.

Cele mai frumoase colinde si obiceiuri de iarna la festivalul "Datina Strabuna"

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaLocalitatea Cumpana a fost, pe 13 decembrie, gazda unui important eveniment cultural-artistic, Festivalul National de Datini si Obiceiuri de Iarna intitulat &Dupa Datina Strabuna”. Manifestarea, ajunsa la cea de-a VIII-a editie, a reunit ansambluri folclorice din toate zonele etnofolclorice ale tarii.

Drumul DC 80-Cheia-Casian va fi reabilitat

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAutoritatile locale din Gradina au initiat un proiect de reabilitare a drumului DC 80-Cheia-Casian. Primarul Gabriela Iacobici a declarat ca drumul va fi asfaltat pe o suprafata de 5,4 km, investitia cifrandu-se la 47 de miliarde de lei vechi.

Proiect integrat, depunctat pe nedrept la Independenta

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaProiectul integrat pe masura 3.2.2 de alimentare cu apa, introducere a retelei de canalizare si asfaltare a 2 km in satul Tufani, depus de primarul Cristea Gascan a fost depunctat pe nedrept. Edilul spune ca proiectul nu a primit sapte puncte pentru activitatea ONG-ului deoarece nu s-a specificat in studiul de fezabilitate obiectivele si activitatile organizatiei non-guvernamentale denumita Asociatia social-culturala de sprijin a comunitatii din Independenta.

Rezultate normale in ultima etapa disputata in acest an, in Liga a 4-a.

Decembrie 2009, Bogdan Chirita

SportDunarea Ostrov si CS Pestea isi impart prima pozitie in clasament cu 3 etape inainte de finalul campionatului Ligii a 4 a, seria Vest. Sport Prim Oltina a realizat scorul etapei seie vest in devavoarea celor de la Perla Merfatlar.

Daruri pentru copii din Istria

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaViceprimarul comunei Istria, Visan Pricopie a declarat ca elevii scolii generale din localitate au primit pachete cu dulciuri cu ocazia Craciunului. &Le-am daruit 500 de pachete cu dulciuri copiilor la serbarea de Craciun organizata de acestia la scoala generala din comuna pe 10 decembrie. Am prevazut bani pentru aceasta achizitie inca din primavara”, a precizat viceprimarul. Locuitorii comunei Istria au primit ajutoare umanitare, constand in zahar si faina, acordate Romaniei de catre Uniunea Europeana.

Diana Dogaru si-a lansat cel de-al doilea volum

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaSambata, 5 decembrie, a avut loc lansarea volumului de proza intitulat &Pufulet si Ciufulici” scris de Diana Dogaru, membra a Clubului Copiilor din Medgidia si eleva in clasa a VII-a la Scoala &I.

Prima interventie de deszapezire in comuna Lipnita

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaFrigul si zapada s-au instalat tiptil, fara semne de avertizare in acest an. Autoritatile locale din comuna au efectuat prima interventie de deszapezire duminica, 13 decembrie, intre orele 5.00 si 12.00 in toate cele sapte sate arondate unitatii administrativ - teritoriale. Astfel, iarna nu a fost o supriza pentru conducerea comunei Lipnita care s-a organizat in mod exemplar pentru a intampina anotimpul rece.

Baza sportiva la Cochirleni

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Rasova, Neamtu Mihalache a declarat ca s-au demarat lucrarile de amenajare a bazei sportive din satul Cochirleni. Fondurile necesare construirii bazei sportive au fost asigurate de Guvernul Romaniei prin Ordonanta nr.

Centre de informare in comuna Albesti

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsiliul Local Albesti a aprobat proiectul &invatam impreuna pentru viitorul informarii, pregatirii schimbului de informatie” prin care se vor infiinta trei centre de informare dotate cu calculatoare in caminul cultural din comuna.

Se vor construi doua blocuri ANL in comuna Mihail Kogalniceanu

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaProiectul &Casa Verde” depus de administratia locala din Mihail Kogalniceanu a fost declarat eligibil. Primarul Iosif Valer Muresan a declarat ca sapte obiective din patrimoniul propriu vor beneficia de programul eco finantat de guvern &Casa Verde”.

Cristian Telehoi are proiecte ambitioase pentru 2010

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaSemne bune anul areEdilul comunei Cobadin are in derulare sapte investitii si o lista de proiecte pe biroul sau pentru anul viitor. Primarul si-a meritat votul de incredere acordat de cetatenii din Cobadin la alegerile locale din 2008, si a realizat o serie de proiecte menite sa dezvolte comuna.

Cristian Cirjaliu: "Am proiecte indraznete pentru anul viitor"

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain localitatea Agigea se construieste o gradinita noua. Primarul Cristian Cirjaliu a declarat ca investitia de 10 miliarde de lei vechi este finantata de Consiliul Local. Pentru construirea gradinitei din Lazu, administratia locala a primit 3 miliarde de lei vechi de la Guvernul Romaniei. Primarul din Agigea a incheiat in aceasta perioada un proiect de reabilitare a 4 km de retea de apa. Pentru anul 2010, edilul are proiecte indraznete, unul dintre ele fiind inceperea lucrarilor de canalizare in localitatile Agigea si Lazu.

Primarul Niculae Dragomir a oferit comunei prima monografie "Ostrov - trecut si prezent"

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaLocuitorii comunei se pot mandri cu o bogata istorie, traditii si povesti din batrani. Paginile de monografie sunt rodul muncii cadrelor didactice de la Grupul Scolar Ostrov, a unor cetateni si a multor fii ai satului.

Inca un pas pentru modernizarea comunei Lumina

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimii doi kilometrii ai retelei de canalizare au fost finalizati. Reteaua de canalizare este poate unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura al comunei. Primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, a demarat lucrarile de amenajare a sistemului de canalizare pe 11 noiembrie in prezenta cetatenilor localitatii, si a oficialitatilor locale si judetene.

CEZ Romania a oferit pachete de Craciun tuturor locuitorilor comunei

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaGrupul ceh CEZ Romania a oferit pachete cu alimente tuturor locuitorilor comunei. Primii care s-au bucurat de darurile investitorilor cehi au fost copiii din Fintinele care au primit pachete cu dulciuri din partea Cez.

Investitii in bisericile din Dumbraveni

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsilierii locali s-au reunit pe 16 decembrie in sedinta ordinara a lunii decembrie pentru a dezbate cele sase proiecte de hotarari aflate pe ordinea de zi. Aprobarea efectuarii lucrarii de reabilitare la biserica din localitatea Furnica a fost un punct important initiat de primarul comunei Gheorghe Cenusa.

Serbare pentru Mos Craciun la scoala din Baraganu

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul Constantin Bentea i-a dat o mana de ajutor mosuluiPrimaria si Consiliul Local Baraganu au oferit 300 de pachete cu dulciuri, achizitionate din fonduri proprii, copiilor din comuna.Edilul a declarat ca a reusit sa stranga fonduri pentru a darui pachete cu dulciuri tuturor copiilor din Baraganu.

Reteaua de apa din Casicea, aproape gata

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Amzacea, Constantin Radu, a declarat ca lucrarile de inlocuire a retelei de apa de la Casicea vor fi finalizate in scurt timp. Dupa incheierea acestui proiect, edilul va demara si lucrari de inlocuire a retelei de apa din satul General Scarisoreanu.

Mos Craciun a venit la Cerchezu

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaDaruri de la MosulJoi, 17 decembrie, Mos Craciun a poposit si in comuna administrata de primarul Ioan Constantinescu. 250 de copii au primit cadouri cu ocazia celei mai frumoase sarbatori a anului. Serbarea s-au desfasurat la scoala generala din comuna.

Proiecte locale importante pe agenda primarului Gheorghe Chiriac

Decembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala face demersuri pentru finalizarea a trei proiecte extrem de importante pentru locuitorii comunei. Gheorghe Chiriac, edilul comunei Mereni a depus anul trecut la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii un proiect de construire a unei gradinite in satul Osmancea. Potrivit declaratiilor primarului valoarea estimata a proiectului este de 8 miliarde de lei vechi. Un alt program vital pentru locuitorii din Mereni si o mai veche dorinta a primarului Gheorghe Chiriac este si alimentarea cu energie electrica a cartierului nou.

Primarie noua in comuna Aliman

Decembrie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Aliman va avea un sediu nou. Investitia se cifreaza la 390.000 lei, iar fondurile pentru construirea noului sediu sunt alocate de Consiliul Local si Consiliul Judetean Constanta. Primarul comunei constantene Gheorghe Topalu are in vedere construirea unui sediu modern in care va exista o sala de sedinte si birouri pentru toti angajatii primariei.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771