Sitirile editiei din data de 22 Noiembrie, 2009

CSM Medgidia in moarte clinica

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

SportEchipa de handbal CSM Medgidia este la un pas de a se destrama, din cauza neplatii salariilor jucatorilor de mai mult de 6 luni de zile. Surse neoficiale spun ca presedintele clubului Eugen Voineagu poarta discutii cu societati importante din municipiu pentru a salva echipa.

REZULTATE FINALE: Basescu, 32,44% si Geoana, 31,15%

Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

PoliticTraian Basescu si Mircea Geoana sunt, oficial, finalistii prezidentialelor. Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat miercuri, la ora 10.00, datele finale electronice ale alegerilor. Potrivit rezultatelor provizorii finale afisate astazi, la 10.00, pe site-ul BEC, dupa numararea tuturor voturilor, candidatul PD-L Traian Basescu a obtinut 32,44 la suta dintre sufragii, liderul social-democratilor Mircea Geoana a fost votat de 31,15 procente dintre alegatori, iar liberalul Crin Antonescu a strans 20,02% dintre voturi.

Comuna Saligny nu a primit nici un ban de la Guvernul Romaniei

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaActualul Guvern nu da doi bani pe comuna SalignyAdministratia locala a demarat in 2008 lucrari de infrastructura prioritare pentru locuitorii celor trei sate din comuna, Faclia, Saligny si Stefan cel Mare.

Mihu Vasile candideaza pentru un nou mandat de presedinte al AJF Constanta

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

SportMihu Vasile este presedintele Agentiei Judetene de fotbal din Constanta inca din 1990 si se pregateste si anul acesta pentru o noua candidatura la sefia AJF Constanta. El declara ca nu are contracandidat intrucat de-a lungul anilor toti contracandidatii sai abia au reusit sa adune 18 voturi. Pentru functia de vicepresedinte al Asociatiei Judetene de Fotbal vor fi doi candidati si anume Costica Bodnar si Stere Guteanu.

Elevii din Cobadin lasati in ger de Buhaiev, salvati de edil

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaInspectorul general al ISJ, Elena Buhaiev este &indecisa” in ceea ce priveste infiintarea unui post de fochist la scoala generala din Cobadin. Primarul spune ca a trimis doua adrese la inspectoratul scolar in care solicita infiintarea unui post de fochist la Grupul Scolar din localitate insa nu a primit nici un raspuns, fiind ignorat de Buhaiev.

Primaria Pestera pregateste o feerie pentru Sarbatorile de iarna

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaSarbatori de iarnaComuna Pestera se pregateste de sarbatorile Craciunului. Primarul Valentin Vrabie a declarat ca administratia locala nu a renuntat la impodobirea comunei de sarabatori. in acest sens se desfasoara in aceasta perioada o munca intensa de curatenie, amenajare si iluminat festiv al comunei pentru sarbatoarea Craciunului. Astfel, sediul primariei, parcul din fata institutiei si strazile din toata comuna au fost decorate cu lumini si decoratii deosebite pentru sarbatorilor de iarna care vor impodobi localitatea pe toata durata sarbatorilor de iarna.

Derby-ul serie Vest CS Pestera - Dunarea Ostrov a fost amanat

Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

SportPloaie de goluri in seria Est unde s-au marcat 30 de goluri, comparative cu seria Vest unde s-au marcat doar 19 goluri!in seria Est meci spectaculos cu rasturnari de scor intre echipele Farul Tuzla 4-3 Gloria Albesti unde s-au marcat 7 goluri! Viitorul Nisipari si Dacia Mircea Voda au piedut in deplasare si au ramas in subsolul clasamentului serie Est.

Au inceput lucrarile de decolmatare la dereaua din Tortoman

Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localainca din anul 2005, dereaua ce traverseaza localitatea Tortoman da batai de cap administratiei locale si localnicilor din comuna. Ori de cate ori precipitatiile au intensitate mare, apare riscul de inundare a caselor.

POSTUL SI RUGACIUNEA

Noiembrie 2009, Părintele Liviu-Adrian Muşat

Administratie localaDaca tot suntem in prima saptamana din acest post al Nasterii Domnului, m-am gandit sa continui cu acest subiect despre post, care este necesar intaririi sanatatii trupului si curatirii sufletului. Am sa incep a va spune ca, dupa cum ne invata Biserica, postul adevarat este asociat cu rugaciunea staruitoare.

Eugen Dumitru, un primar tot mai aproape de oameni

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

SocialPrimarul social-democrat are o puternica relatie de comunicare cu cei care l-au votat si este receptiv la cazurile sociale din comuna. Edilul a propus in sedinta ordinara a Consiliului Local ce s-a desfasurat pe 19 noiembrie un proiect de acordare a doua loturi de casa in mod gratuit cu suprafata de 300 de metri patrati fiecare, pentru doua familii ce se incadreaza in categoria cazuri sociale.

Cel mai mare siloz tip DOM, inaugurat la Medgidia

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

ActualitateReprezentantii Lafarge sunt bucurosi ca nu au existat accidente de munca in timpul constructiei silozuluiA fost nevoie de 500 de zile si 200 de muncitori specializati in diverse operatiuni de constructii, pentru construirea noului siloz, timp in care investitorii francezii s-au declarat multumiti ca nu a fost inregistrat niciun accident de munca.

Profesorii din Deleni isi vor primi banii de naveta

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaCei 12 consilieri ai Consiliului Local Deleni s-au reunit in sedinta extraordinara in data de 26 noiembrie pentru a dezbate un proiect de hotarare de rectificare a bugetului local. Primarul Dan Marin spune ca prin rectificarea bugetului cadrele dicactice care fac naveta isi vor primi banii de transport.

Bucurii pentru copiii din Ciocarlia

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPentru al doilea an consecutiv, au fost acordate bursele de merit elevilor din mediul rural din judetul Constanta. in ultima saptamana a lunii noiembrie, echipe ale Consiliului Judetan Constanta s-au impartit zilnic pe cate patru trasee pentru a acorda bursele in toate satele judetului.

Trei terenuri de sport vor fi amenajate in comuna Ostrov

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaComuna asezata pe malul drept al Dunarii va beneficia in curand de trei terenuri de sport moderne ce vor fi amenajate la scolile generale din satele Galita, Almalau si Ostrov. Amenajarea terenurilor de sport le va da posibilitatea tinerilor din comuna sa practice diverse activitati sportive pe o suprafata de teren organizata. Potrivit primarului Niculae Dragomir investitiile sunt aproape de finalitate fiind necesare fonduri pentru a le incheia.

Gheorghe Chirciu : "Nu sustin PSD-ul nicicum!"

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

PoliticDesi la nivel national PNL-ul a decis sa sustina candidatura liderului social-democrat Mircea Geoana in turul doi al prezidentialelor, edilul comunei Oltina refuza cu indarjire sa ofere sprjin in campanie psd-istilor.

Gradinite consolidate de CJC la Aliman si Dunareni

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuitorii din satele Dunareni si Vlahi au inaugurat pe 13 noiembrie impreuna cu primarul Gheorghe Topalu, presedintele Consiliului Judetean Constanta , Nicusor Constantinescu, si senatorul Nicolae Moga bazinul de depozitare a apei la Dunareni si sistemul de alimentare cu apa potabila la Vlahi.Potrivit declaratiilor primarului din Aliman, Gheorghe Topalu locuitorii satului Vlahi nu au avut apa potabila din 1990.

Mariana Giju semnaleaza problema lipsei de bani pentru co-finantarea proiectelor europene

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Cumpana, Mariana Giju, a semnalat in cadrul unei conferinte de presa, ca majoritatea administratiilor locale din judet se confrunta cu problema lipsei de bani pentru co-finantarea proiectelor europene, vitale pentru dezvoltarea comunitatilor rurale.

Sedinta de consiliu la Rasova

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsilierii locali ai comunei Rasova s-au intrunit in data de 26 noiembrie incepand cu orele 18,00 pentru a dezbate cele cinci proiecte de hotarari de pe ordinea de zi initiate de primarul Mihalache Neamtu. Primul punct al sedintei a vizat rectificarea bugetului local al comunei pe anul 2009. Cel de-al doilea proiect s-a referit la aprobarea programului de investitii pe anul 2009 si a listei de investitii.

Beneficii multiple pentru cetatenii comunei Cumpana

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaProiectul de colectare selectiva a deseurilor va aduce bani comunitatii si va crea noi locuri de muncaTermenul de finalizare al proiectului &Colectare selectiva si constructia unei statii de sortare, in comuna Cumpana&, a fost amanat pana in martie 2010.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771