Sitirile editiei din data de 12 Noiembrie, 2009

Investitii pentru dezvoltarea localitatii

12 Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaDemararea lucrarilor pentru amenajarea sistemului de canalizare inuagurat la Lumina in prezenta autoritatilor judetene.Colaborarea dintre autoritatile judetene si cele locale face ca in judetul Constanta, la nivel de investitii, sa nu se resimta chiar atat de tare criza economica, care a afectat mapamondul, iar administratiile locale sa mai aiba puterea de a demara proiecte mai mult decat necesare pentru comunitatile locale.

Extinderea Scolii Nr.1 din Lumina a trecut pe lista de asteptare!

12 Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria comunei Lumina asteapta finantarea unui proiect pentru extinderea Scolii nr. 1 cu clasele I - VIII din localitate cu inca opt sali de clasa. Potrivit afirmatiilor primarului Dumitru Chiru, proiectul a fost declarat eligibil, dar va fi cuprins in finantare anul viitor. &Am primit o adresa oficiala prin care am fost informati ca proiectul a fost declarat eligibil, dar a ramas in rezerva in functie de finantarea care va fi acordata de Ministerul invatamantului pentru judetul Constanta&, a declarat Chiru.

Mangalia se dezvolta

12 Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Mangalia se afla in faza avansata privind &Actualizarea Planului Urbanistic Zonal Cartier Dobrogea II - amenajare lucrari edilitare si sistematizare pe verticala” in vederea construirii locuintelor ieftine pentru tineri in Cartierul Tineretului.

Paguba pentru angajatii Primariei Baraganu

12 Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaFunctionarii publici din primarie vor avea opt zile de concediu fara plataPrimarul comunei Constantin Bentea spune ca angajatii primariei sunt nemultumiti de modul in care guvernantii au decis sa trimita bugetarii in concediu fara plata pentru opt zile pana la sfarsitul anului.

Prima biserica construita pentru enoriasii din Albesti

12 Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaBiserica va purta hramul Sfintilor imparati Constantin si Elena si va fi amplasata in centrul localitatii, vis-a-vis de Primarie si Caminul Cultural, pe un loc unde a functionat fostul CAP. in comuna Albesti nu a existat pana acum o biserica iar oficierea slujbelor se efectua intr-o capela amenajata intr-o casa veche din localitate.

Gradinita Sfanta Maria din Cumpana la ceas aniversar

12 Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

CulturaParintii, copiii si reprezentantii autoritatilor locale, in frunte cu primarul comunei, Mariana Gaju, au participat, joi 13 noiembrie, la ceremonia de sarbatorire a opt ani de la deschiderea gradinitei cu program prelungit.

CS Ovidiu a realizat scorul etapei in liga a 4-a!

12 Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

Sportin seria Vest meci spectaculos cu rasturnari de scor la Nisipari intre echipele Viitorul Nisipari si Gloria Baneasa unde s-au marcat 8 goluri! Dunarea Ciobanu nu a mai facut deplasarea la Ostrov, pierzand la masa verde cu 3-0, iar CS Pestera a invins in deplasare la CSM Kogalniceanu cu 1-0, singurul gol al partidei fiind marcat de golgheter-ul echipei Piron Danielin seria Est CS Ovidua a facut scor acasa cu Aurora 23 August marcand 11 goluri, iar Gloria Albesti a trecut lejer de infratirea Cogeala scor 7-1! in seria est s-au marcat 32 de goluri!SERIA VEST rezultatele etapei a 16-a din 14 noiembrie 2009Dunarea Ostrov - Dunarea Ciobanu 3-0 (neprezentare oaspeti); la juniori:3-0 (neprezentare oaspeti)C.

Cupa Marii Negre la fotbal

12 Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

SportLuni, 16 noiembrie 2009Meciul 1: Ostrov Cernavoda 0-0 Stadion Ostrov, ora 14.00Meciul 2: Lipnita Mircea Voda 0-0 Stadion Carvan, ora 14.00Meciul 3: Mircea Voda - Baneasa 0-0 Stadion Mircea Voda, ora 14.

Liderii celor 3 serii raman neschimbati si dupa etepa a 13 - a

12 Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

SportVointa Valul lui Traian a invins cu emotii la ultima clasata Viitorul Vulturu printr-un autogol marcat de Berdila in minutul 90! Era o sansa pentru cei de la Viitorul sa castige primul punct din acest campionat, dar au clacat la pana la ultimul fluier al arbitrului.

Agigea revine in prim-planul fotbalului constantean dupa o pauza de doi ani

12 Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaDupa o perioada in care nu s-a mai auzit de fotbal la Agigea, odata cu desfiintarea echipei Prima 02 (fosta Ecluza si Agrex), comuna din sudul municipiului Constanta a revenit pe harta fotbalului judetean din vara acestui an. Cu sprijinul administratiei locale, in special a domnului primar Cristian Cirjaliu si a viceprimarului Dan-Stefan Chiru, s-a format Clubul Sportiv Agigea, cu sectii de fotbal, caiac-canoe, box, handbal feminin, tenis si tenis de masa.

Lectii de arta mestesugareasca pentru copii din Pecineaga

12 Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaCentrul de Arta Populara din Pecineaga si-a inceput activitatea. incepand cu 1 octombrie, se desfasoara cursuri de prelucrare a lemnului, impletituri si tesaturi, prelucrarea materialelor locale, impletituri foi de porumb, impletituri par de cal si impletituri decorative din sfoara (canepa si in).

Servicii sanitare

12 Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaDupa cele din Navodari si Cumpana, centru medical de permanenta a fost inaugurat si la CogealacCei peste 5.000 de locuitori ai comunei Cogealac au acces, de miercuri 11 noiembrie, la serviciile unui centru medical cu program permanent.

Copii din comuna Gradina au vizitat cele mai frumoase manastiri din Moldova

12 Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Culturain perioada 5-8 noiembrie un grup de 34 de elevi ai scolii generale din Gradina au vizitat manastirile din nordul Moldovei. Ei au vizitat importante obiective religioase si culturale ca manastirea Secu, manastirea Agapia, manastirea Varatic, manastirea Neamt, Cetatea de Scaun a Sucevei, manastirea Putna, sihastria Putna, Chilia lui Daniel Sihastru, manastirea Sucevita, manastirea Voronet, manastirea Moldovita, manastirea Humor, manastirea din Campulung Moldovenesc, manastirea din Vatra Dornei, manastirea Arin, manastirea Cheile, manastirea Bicazului, manastirea din Piatra-Neamt, si muzeul Brosteni.

Camin Cultural nou in satul Cheia

12 Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuitorii din satul Cheia vor putea organiza spectacole, nunti sau alt gen de evenimente in noul camin cultural. Proiectul privind construirea unei astfel de cladiri a fost demarat in toamna anului trecut si este in prag de finalizare.

Comuna Dumbraveni, se imbraca in haine noi

12 Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimul gospodar al comunei Dumbraveni, Ghorghe Cenusa a reusit sa schimbe fata localitatii. Ultimul proiect finalizat al primarului este renovarea completa a dispensarului din localitate. Dispensarul era intr-o stare jalnica, si nu a fost renovat pana in prezent.

Proiect de impadurire in comuna Cerchezu

12 Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsilierii locali din comuna Cerchezu se reunesc marti 17 noiembrie in sedinta ordinara pentru a dezbate proiectele initiate de primarul Ion Constantinescu. Unul dintre punctele importante de pe ordinea de zi este delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu apa si canalizare la RAJA Constanta.

Comuna Tuzla va avea primarie noua

12 Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Tuzla, Constantin Micu, a declarat ca noul imobil in care va functiona sediul administrativ al localitatii va fi gata pana la sfarsitul lunii noiembrie. &Lucrarile la noul sediu al primariei sunt aproape de finalizare si speram ca alegerile prezidentiale de pe 22 noiembrie sa ne prinda cu o primarie noua”, a precizat primarul comunei.

Drumuri pietruite in comuna Fintinele

12 Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAutoritatile locale din Fintinele continua pietruirea drumurilor interioare ale comunei. in momentul de fata, mai este de pietruit 1 km de drumuri. Proiectul a fost demarat in 2007, iar lungimea totala a strazilor este de opt kilometri.

Postul si libertatea

12 Noiembrie 2009, Părintele Liviu-Adrian Muşat

CulturaA vorbi despre post si chiar a-i da o definitie pare un lucru destul de usor, deoarece postul este cunoscut in toata lumea, in toate traditiile si culturile lumii. Stim cu totii ca se refera la un anumit set de reguli restrictive, mai ales din punct de vedere alimentar.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771