Sitirile editiei din data de 7 Noiembrie, 2009

Radu Mazare ii da suturi in fund lui Basescu

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

PoliticCei aproximativ 10.000 de sustinatori ai candidatului la presedentie Mircea Geoana adunati pe 7 noiembrie in Piateta Decebal din Medgidia au fost indemnati de edilul Constantei, Radu Mazare sa ii traga suturi in fund presedintelui Basescu la alegerile de pe 22 noiembrie.

Gheorghe Dinica a murit

Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

CulturaGheorghe Dinica, unul dintre cei mai mari actori romani, a murit, marti, la varsta de 75 de ani, la Spitalul Floreasca din Capitala, informeaza surse oficiale. Gheorghe Dinica a fost internat din 22 octombrie la Spitalul de Urgenta Floreasca, la Sectia de terapie intensiva.in prima faza, el a avut o infectie la plamanul stang, care s-a extins si la cel drept, actorul fiind diagnosticat cu bronhopneumonie, care s-a complicat.

Delegatie din Franta in vizita la Mereni

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLa finele saptamanii trecute localitatea Mereni a fost vizitata de o delegatie franceza din localitatea Saint-Malo de Guersac, localitate infratita cu satul Ciobanita din comuna Mereni.Din delegatie au facut parte oficialitati locale din Saint-Malo de Guersac, domnul Alain Bentaha primarul localitatii, doamna Nathalie Jean consilier pe probleme de cultura, domnul Jean François Burban consilier pe probleme de sport si turism, doamna Nelly Rassin consilier pe probleme de tineret, dar si membrii ai Asociatiei Solidarité Roumaine: doamna Patricia Droneau secretar al asociatiei si doamna Nadine Samson trezorierul asociatiei.

Gospodinele din Cumpana au sarbatorit "Ziua Internationala a Casnicelor".

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

PoliticCele mai desavarsite gospodine s-au intrecut marti, 3 octombrie la concursul organizat de Organizatia Comunala de Femei PSD Cumpana cu prilejul &Zilei Internationale a Casnicelor”. Petrecerea, s-a desfasurat cu motto-ul &Cand mancarea e gustoasa, este armonie-n casa”.

Un plus de civilizatie si confort la Harsova

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria orasului Harsova este in stadiu avansat de realizare a lucrarilor de construire a celui de al doilea bloc de locuinte sociale cu 48 de unitati locative din localitate. Primarul Tudor Nadrag spune ca lucrarea ar putea fi incheiata pana la sfarsitul anului.

Primaria Vulturu cere sprijin financiar din partea CJC

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala a comunei Vulturu se afla intr-o situatie financiara destul de delicata. Primarul Eugen Berbec spune ca plata ajutoarelor sociale nu a mai fost facuta de patru luni de zile iar asistentii personali nu si-au primit salariile de doua luni.

Apa potabila non-stop in Pantelimon de Jos

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuitorii satului Pantelimon de Jos vor beneficia de apa potabila in regim non-stop incepand cu luna decembrie. Administratia locala a comunei Pantelimon continua lucrarile pentru finalizarea proiectului privind alimentarea cu apa a satului Pantelimon de Sus.

La Girliciu, s-a incheiat semanatul graului

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaCampania agricola de toamna s-a finalizat in comuna Girliciu, situata in extremitatea nord-vestica a judetului. Conform unor informatii primite din partea primarului Constantin Cimpoiasu s-au executat lucrari de semanat cu grau pe cele 1800 de hectare ale comunei.

Buhaiev data in judecata pentru abuz in serviciu

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

ActualitateUn profesor de istorie de 65 de ani din comuna Ciobanu a iscat un adevarat razboi intre primarul Ioan Suciu si actualul inspector general Elena Buhaiev. Edilul spune ca profesorul de istorie Alexandru Rosioru insista sa predea in comuna pentru a nu-si pierde salariul banos de 3000 de lei si da dispozitii fara a avea acte oficiale care sa sustina deciziile sale.

Biserica noua in comuna Nicolae Balcescu

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaCetatenii din Nicolae Balcescu vor sarbatori duminica, 8 noiembrie hramul bisericii Sfintii Mihail si Gavriil din localitate. Enoriasii si oficialitatile locale se vor bucura de slujba religioasa oficiata de preotul Ignat Nicolae si se vor reuni apoi in Caminul Cultural pentru o masa crestineasca organizata cu acest prilej.

Cu putin noroc, pana la sfarsitul anului va fi apa in Capidava

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaViceprimarul comunei Topalu, Ion Leganel a declarat ca, au fost demarate lucrarile de construire a bazinului de acumulare a apei din satul Capidava care are o capacitate de 200 metri patrati. &Am finalizat partea electrica si daca nu vor fi probleme cu inghetul speram sa incheiem lucrarea pana la sfarsitul anului”, a subliniat Leganel.

Primariile ofera locuinte in schimbul platii transportului profesorilor

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaIoana Purcarea, liderul Sindicatului Liber al Salariatilor din invatamantul Preuniversitar (S.L.S.I.P.), Filiala Constanta, a expus la intalnirea dintre prefectul Claudiu Palaz si primarii din judet, desfasurata miercuri 3 noiembrie problemele cu care se confrunta profesorii constanteni care fac naveta.

La Palazu Mic, se construieste reteaua de alimentare cu apa

Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Mihail Kogalniceanu construieste un rezervor de inmagazinare a apei, pentru realizarea sistemului de apa potabila in Palazu Mic, unul dintre cele trei sate ale unitatii administrative Mihail Kogalniceanu.

Spre rusinea Uniunii Europene, primaria Horia nu are sediu

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria comunei isi desfasoara activitatea in Caminul Cultural din localitate. Conducatoarea localitatii Vasilica Matei spune ca se straduie sa renoveze sediul fostului CAP dar lucrarea necesita suma de 727.

In comuna Crucea se lucreaza la reteaua de canalizare

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din comuna Crucea lucreaza la reteaua de canalizare din localitatea cu acelasi nume. in paralel, se construiesc retele de apa in satele Galbiori si Stupina.Licitatia pentru inceperea lucrarilor de alimentare cu apa in localitatile Stupina si Galbiori si a celor de canalizare in Crucea a avut loc in lunile mai si iunie.

"Sarbatoarea Vinului Dobrogean" la a 2-a editie

Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

CulturaPavilionul Expozitional gazduieste, in perioada 2-8 noiembrie 2009, a doua editie a &Sarbatorii Vinului Dobrogean”. Anul trecut, Consiliul Judetean Constanta (CJC) a organizat sarbatoarea pe o perioada de trei zile, oferind astfel participantilor ocazia sa-si promoveze si sa isi vanda produsele.

Dunarea Ostrov si GSIB Mangalia raman liderii celor doua serii ale ligii a 4-a

Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

SportDunarea Ostrov a obtinut al 2-lea semiesec din acest campionat la Harsova, iar CS Pestera s-a apropiat la 3 puncte! Viitorul Nisipari nu s-a prezentat la meciul cu Axiopolis pentru ca jucatorii au protestat fata de conducerea clubului care nu le-a onorat jucatorilor restantele financiare! Cele mai multe goluri din seria Vest s-au marcat la Oltina!in seria Est aceasta etapa a adus o ploaie de goluri, marcandu-se nu mai putin de 29 de goluri! Cele mai multe goluri au fost marcate in meciul disputat la Cumpana, formatia gazda Victoria Cumpana a primit vizita celor de la Aurora 23 August, iar scorul dupa terminarea celor 90 de minute a fost de 6-3 pentru gazde!Rezultatele etapei disputate sambata 7 Noiembrie in seria VestCarsium Harsova - Dunarea Ostrov 0-0, la juniori 3-0; CS Pestera - Perla Murfatlar 2-0 (au marcat: Nornambet Dogan in min 42, Mitu Claudiu in min 55), la juniori 1-5; Stiinta Poarta Alba - Dacia Mircea Voda 1-0 (a marcat Caraveteanu Florentin in min 46), la juniori 4-2; Dunarea Ciobanu - CS Mihail Kogalniceanu 2-2 (a marcat pentru gazde Boboc Daniel in min.

Cupa Marii Negre la fotbal

Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

SportMiercuri, 11 noiembrie 2009Harsova Cernavoda - Stadion Harsova, ora 14.00Ciocarlia Ostrov - Stadion Ciocarlia, ora 14.00Lipnita Nicolae Balcescu Stadion Lipnita, ora 14.00Negru Voda Lumina Stadion Chirnogeni, ora 14.

Arbitru lovit la Deleni, goluri multe si contestatii in campionatul judetean

Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

SportArbitrul partidei Marmura Deleni - Tropaeum Adamclisi a oprit meciul in minutul 70 la scorul de 4-2 pentru gazde, fiind bruscat, si lovit de catre jucatori!Vointa Valu Traian s-a impiedicat acasa de Val Poarta Alba, fiind egalata in minutul 90! Viteaul - Sinoe Mihai Viteazu a realizat scorul etapei serie Nord marcand 9 goluri in poarta celor de la Viitorul Vulturu! CS Agigea isi pastreaza si dupa etapa a 12-a avansul de 5 puncte fata de urmatoarea clasata Luceafarul Amzacea!Seria NordGloria Seimeni Dumaris Topalu 0-0 (s-a depus contestatie de catre Gloria Seimeni); Pescarusul Garliciu - Vionta Siminoc 0-8 (Simiceanu Daniel in minutele 12, 19, 55, 84, Neacsu Ionut in minutele 15, 32, Meuca Marian in minutul 34 si Lungu Cristian in minutul 62); Viitorul Targusor Pescarusul Ghindaresti 3-1 (pentru gazde au marcat: Cazacu Valentin in minutul 7, Lascu Laurentiu in minutele 60, 75, pentru oaspeti a marcat in minutul 65, Nicolai Romica); Sportul Tortoman - &536;tef Serv Seimeni 3-1 (pentru gazde au marcat: Agavriloaiei Florinel in minutele 10, 90 &537;i Catrina Cosmin in minutul 15, pentru oaspeti a marcat in minutul 51, Uzunu Alexandru); Recolta Nicolae Balcescu Sport Club Horia 2-0 (au marcat Poliac Danut in minutul 65 &537;i Petrea Silviu in minutul 69), Mihai Viteazu Viitorul Vulturu 9-2 (au marcat pentru gazde: Hanu Marian in minutele 28,40, 47, Robu Valentin in minutul 33, Ciobanu M.

Lansare de carte la Biblioteca Municipala

Noiembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaCu prilejul festivitatilor dedicate Zilelor Medgidiei, Biblioteca Municipala a organizat joi, 29 octombrie, in sala de spectacole a Casei de Cultura I.N.Roman lansarea cartii &Obstructii, faulturi, lufturi si ratari in exprimarea unor oameni de sport”.

CU CHIP DE INGER

Noiembrie 2009, Bogdan Chirita

CulturaBiserica Ortodoxa sarbatoreste in aceasta saptamana pe Sfintii ingeri Arhangheli Mihail si Gavriil, impreuna cu toate cetele ingerilor lumea cea nevazuta - care a fost creata de Dumnezeu mai inainte de a-l face pe om.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771