Sitirile editiei din data de 30 Octombrie, 2009

Sute de crescatori de taurine au protestat violent in zona Palatului Cotroceni

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateAproximativ 500 de crescatori de taurine au protestat violent, miercuri dupa-amiaza, in fata Palatului Coroceni, nemultumiti de rezultatul discutiilor cu reprezentantii Ministerului Finantelor si au incercat fara succes sa forteze cordonul de jandarmi.

Rectificare de buget la Primaria Aliman

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsilierii locali s-au reunit pe 28 octombrie in sedinta ordinara pentru a dezbate proiectele de hotarari initiate de primarul comunei Gheorghe Topalu. Principalul punct de pe ordinea de zi al sedintei a fost cel privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli. Primarul Gheorghe Topalu a declarat ca s-au primit 20.000 de lei din partea Consiliului Judetean Constanta, bani destinati institutiilor de invatamant din comuna.

Guvernul chinez sustine construirea fabricii din Saligny

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsilierii locali ai comunei Saligny au aprobat proiectul initiat de primarul Gabriel Tatulescu privind concesionarea unui teren pe o perioada de 49 de ani unor investitori din China. Investitorii chinezi vor sa construiasca in perioada urmatoare o fabrica de caramida si tigla ecologica in comuna.

Constructii noi realizate prin forte proprii in comuna Cobadin

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Cobadin a demarat in aceasta perioada trei proiecte importante pentru dezvoltarea comunei.”Termenul de realizare al proiectelor este foarte scurt insa lucrarile vor fi conditionate si de conditiile meteo. Speram ca proiectele ce includ constructii noi sa fie finalizate pana in primavara anului 2010”, a declarat Cristian Telehoi primarul comunei Cobadin. Proiectele vizeaza construirea unei scoli si gradinite noi in localitatea Negresti.

Constructii noi realizate prin forte proprii in comuna Cobadin

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Cobadin a demarat in aceasta perioada trei proiecte importante pentru dezvoltarea comunei.”Termenul de realizare al proiectelor este foarte scurt insa lucrarile vor fi conditionate si de conditiile meteo.

Buget rectificat la Ciocarlia

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsiliul Local al comunei Ciocarlia a aprobat in sedinta ordinara din data de 27 octombrie rectificarea bugetului local. Primarul Traian Dragomir a declarat ca au fost primiti 190.000 de lei din partea Consiliului Judetean, bani ce vor fi folositi pentru cofinantarea proiectelor de mediu demarate de administratia locala, plata centralelor termice achizitionate pentru scoli si pentru asigurarea combustibilului pe perioada de iarna.

Portul din satul Izvoarele a fost achizitionat de Consiliul Judetean

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

ActualitatePrimarul Florin Onescu a declarat ca portul poate fi pus in valoare prin realizarea infrastructurii. Portul este inclus in proiectul integrat de dezvoltare a zonei Dunarii, derulat de CJC. Scopul proiectului este de a vitaliza turismul in partea de sud a judetului, in special pe Dunare.

La Rasova, se preiau cererile pentru acordarea ajutoarelor de incalzire

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratiile locale au dat startul actiunii de strangere a cererilor pentru acordarea ajutoarelor pentru incalzirea locuintelor. Astfel, ajutorul financiar pentru incalzirea cu energie termica va fi acordat pentru persoanele care au venituri cuprinse intre 155 si 425 lei pentru fiecare membru al familiei. Reprezentantii administratiei din Rasova sustin ca pana in prezent s-au primit 600 de cereri, iar numarul lor ar putea fi mai mare avand in vedere ca perioada de inscriere a dosarele nu s-a incheiat.

Dupa 15 ani, drumul Coslugea-Izvoarele va fi reabilitat

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaEdilul Florin Onescu are vesti bune pentru locuitorii satului Izvoarele Autoritatile locale au demarat un proiect de reabilitare si modernizare a drumului Coslugea - Izvoarele. Drumul nu a mai fost reabilitat de 15 ani iar in prezent este distrus, si aproape impracticabil.

Locuitorii din Ivrinezu Mic vor beneficia de apa potabila

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaNumaratoarea inversa a inceput. Peste 30 de zile locuitorii satului Ivrinezu Mic vor putea beneficia de apa curenta. Proiectul a fost initiat de actuala conducere a primariei Pestera si este realizat in regie proprie. Lucrarile au inceput la sfarsitul lunii octombrie si vor fi incheiate in termen de 30 de zile. Potrivit declaratiilor viceprimarului Tudorel Grosu, proiectul de introducere a retelei de apa potabila in sat este realizat cu bani de la bugetul local.

Monument al Eroilor inaugurat la Sipote

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaSute de localnici, oficialitati locale si judetene s-au adunat pe 26 septembrie in curtea Bisericii din satul Sipote pentru a inaugura Monumentul Eroilor din cel de-al doilea Razboi Mondial. La eveniment au mai fost prezenti: Gabriel Tatulescu, primarul comunei Saligny, Emilian Burcea, primarul comunei Adamclisi, Iusein Visel, primarul comunei Dobromir, Gheorghe Manta primarul comunei Chirnogeni.

Cupa "Marii Negre" la fotbal

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

SportGrupa A Etapa 2 Miercuri 28 Oct. Stadion Topaluora 13:00 - Topalu Harsova 3-4(meci intrerupt in min 63) rezultat final 3-0ora 15:00 - Garliciu Horia 1-1 Etapa 3 Miercuri 4 Noiembrie Stadion Garliciuora 13:00 - Garliciu Topaluora 15:00 - Harsova HoriaGrupa BEtapa 2 Miercuri 28 Oct.

Etapa a 13-a in Liga a IV-a la fotbal

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

SportAvans substantial pentru GSIB Mangalia si Dunarea OstrovDupa etapa a 13-a in Liga a IV-a la fotbal, fruntasele celor doua serii par sa se fi detasat in castigatoare, desi mai sunt de jucat opt etape din sezonul regulat.

Campionatul judetean de fotbal etapa a 10 a

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

SportEchipele Mihai Viteazu, Targusor, Topalu, Rasova, Mereni, Vulturii Cazino au depus contestatii.Sport Club Horia nu s-a prezentat la Fantanele! In seria sud s-au marcat in acesta etapa 40 de coluri, in seria nord 25 de goluri iar in seria est 34 de goluri!Campionatul Judetean de fotbal a programat duminica etapa a zecea, incheiata cu urmatoarele rezultate:SERIA NORD: Gloria Seimeni - Recolta Nicolae Balcescu 1-1 (C.

Comuna Silistea, un adevarat santier

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul Mihai Soare a declarat ca in comuna sunt in plina desfasurare o serie de lucrari menite sa imbunatateasca viata locuitorilor. Amenajarea unei baze sportive multifunctionala in Silistea reprezinta unul dintre proiectele importante de pe agenda edilului.

La Oltina, autoritatile locale si cetatenii comunei au sarbatorit Ziua Recoltei

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuitorii comunei au sarbatorit pe 25 octombrie Ziua Recoltei la caminul cultural din localitate, voia buna fiind asigurata de Iuliana si Elena Zlatov si formatia &Trison” din Medgidia. Manifestarea a fost organizata de Consiliul Local si Primaria Oltina.

Lipsa acuta de bani la Primaria Adamclisi

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaSefii administratiilor locale incearca sa gaseasca solutii pentru a supravietui perioadei de criza si nu se mai aventureaza in demararea unor proiecte pe care oricum nu le vor putea plati. Din lipsa de bani, primarul comunei Adamclisi, Emilian Burcea incepe sa faca scenarii din ce in ce mai sumbre.

DC 58 va deveni DJ 224 C

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaComuna Cuza Voda va avea pe teritoriul sau, in curand, un nou drum judetean, in afara de DJ 222, care duce spre localitatea Mihail Kogalniceanu. Astfel, drumul comunal DC 58, a fost propus pentru reclasificare la categoria superioara de drum judetean. Drumul face legatura intre comuna Cuza Voda si satul Dropia, traversand teritoriul administrativ a trei comune: Cuza Voda, Tortoman si Nicolae Balcescu.

Ostrovenii, deranjati de penele de curent

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaintreruperile de curent electric din ce in ce mai dese din comuna Ostrov afecteaza in mod serios activitatea locuitorilor, a administratiei locale, si a principalelor societati comerciale din localitate.

La Cuza-Voda, banii colectati din vanzarea de loturi

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaCriza financiara a adancit golurile existente in visteriile administratiilor locale din judet. Una dintre solutiile adoptate de primarul Eugen Dumitru pentru strangerea de bani la bugetul local este vanzarea de terenuri celor ce au puterea financiara de a cumpara, in vederea construirii unei case. Edilul spune ca nu duce lipsa de solicitari, cererea pentru achizitionarea de terenuri din partea locuitorilor fiind constanta si in crestere.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771