Sitirile editiei din data de 23 Octombrie, 2009

Delegarea serviciului de apa la RAJA, motiv de disputa intre consilieri

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsiliul Local Medgidia a hotarat luni, 19 octombrie in sedinta ordinara delegarea gestiunii serviciului de apa si canalizare al orasului catre operatorul regional SC RAJA SA Constanta. Proiectul de hotarare a starnit reactii adverse si opuneri vehemente din partea consilierilor PD-L.

La Topraisar, s-au inceput lucrarile pentru montarea retelei de canalizare

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaRetea de canalizare, statie de epurare si strazi asfaltate realizate cu bani europeniAdministratia locala din Topraisar a semnat contractele pentru executia canalizarii si a statiei de epurare din localitate. Primaria Topraisar a organizat pe 30 septembrie, deschiderea ofertelor pentru achizitionarea unei autoutilitare de pompieri. Ambele investitii fac parte din proiectul integrat in valoare de 2,5 milioane euro, pe care autoritatea locala l-a depus in prima sesiune a Masurii 322 din PNDR, si pentru care a reusit sa obtina finantare.

Primaria Independenta a asigurat combustibilul pentru incalzirea scolilor

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrin grija primarului, elevii vor avea caldura in scoli Ca in fiecare an vremea rece s-a instalat prea devreme, insa autoritatile locale din Independenta au reusit sa asigure agentul termic pentru perioada de iarna la unitatile scolare pe care le au in subordine.

Primul imprumut de la Banca Mondiala va intra in Trezorerie in cateva zile

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateSuma de 300 de milioane de euro aferenta primului imprumut pentru politici de dezvoltare aprobat de Banca Mondiala va intra in contul Ministerului Finantelor Publice in cateva zile, a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Bogdan Dragoi.

Cheltuieli reduse prin programul "Casa Verde" la Pecineaga

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul vrea sa puna soarele in slujba bugetului localAutoritatile locale din Pecineaga au depus la Ministerul Mediului un proiect privind amenajarea unui parc in localitate. Primarul Niculae Stan a declarat ca parcul va fi amplasat vizavi de biserica crestin-ortodoxa, se va intinde pe 1,5 ha si va avea bancute, alei si o fantana arteziana.

S-a renovat dispensarul din Dumbraveni

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain comuna Dumbraveni administratia locala a inceput sa realizeze in ultimul timp o serie de lucrari. Dispensarul uman din localitatea cu acelasi nume a fost renovat in proportie de suta la suta.in sala de asteptare si anexele interioare s-a varuit si s-a montat gresie si faianta.

Lucrari de pietruire a strazilor in comuna Tuzla

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaStrazi pietruite si gard nou la biserica din centruPrimaria Tuzla continua actiunea de pietruire a strazilor din comuna, o parte dintre acestea urmand sa fie asfaltate. Potrivit primarului Constantin Micu, se pietruiesc strazile : Biruintei, Farului (partea de vest), Aviatorilor (o parte ) Cerealelor, Pietei, Sirenei si Dorului.Edilul-sef al comunei Tuzla declara ca str. Biruintei, Cerealelor, si Dorului sunt pietruire cu forte proprii, utilizand autogredere inchiriate.

Elevii de la sate premiati de CJC

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateCJC a acordat saptamana aceasta bursele de merit pentru elevii din mediul ruralElevii de gimnaziu si de liceu din judet au beneficiat, marti 20 octombrie, de bursele de merit oferite de Consiliul Judetean Constanta (CJC), la initiativa presedintelui Nicusor Constantinescu.

Ionica Morosan, a obtinut premiul I la festivalul "Dan Moisescu" din Topalu

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaLume multa stransa la gala laureatilor Festivalului de Interpretare a Cintului, Dansului si Portului Popular &Dan Moisescu& ce a avut loc pe 16 octombrie la Caminul Cultural din Topalu. Cei 21 de concurenti, reprezentanti ai tuturor zonelor tarii au avut emotii mari atat in competitie cat si in culise asteptand decernarea premiilor.

Primul esec pentru CS Pestera

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

SportEtapa a 12-a din Liga a IV-a la fotbal a adus prima infrangere pentru nou promovata CS Pestera, care a cedat la limita meciul jucat la Cernavoda. Dunarea Ostrov s-a detasat acum la cinci puncte in clasamentul Seriei Vest, dupa victoria clara pe teren propriu 7-0 impotriva celor de la Oltina.

Campionatul judetean de fotbal

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

SportAs Carvan a suferit prima infrangere din acest campionat la Rasova, dar ramane lider. Vointa Valu lui Traian a obtinut cea de-a noua victorie in dauna celor de la Ulmetum Pantelimon! CS Agigea a trecut lejer, pe teren propriu de Mereni: 7-0, ramand in continuare liderul seriei sud! Inter Ion Corvin a realizat scorul etapei in seria Sud: 7-1 cu CSS Medgidia.

Impozitele si taxele locale, in discutii pentru a putea fi platite electronic

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateMai multe banci discuta cu autoritatile locale pentru extinderea platii online si prin card bancar a impozitelor si taxelor locale. 40 de resedinte de judet si cele sase sectoare ale Bucurestiului, sunt in negocieri avansate potrivit directorului general al Visa Europe in Romania, Catalin Cretu.

Un consilier local din Cerchezu refuza sa isi plateasca facturile la apa

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaRusine! Consilierul Vasile Albu este dator vandut la apaAlesii locali din Cerchezu sufera de pierderea temporara sau permanenta a memoriei in ceea ce priveste plata la zi a apei potabile. incantati de functiile de consilieri pe care le ocupa si care ar trebuie sa fie folosite in slujba cetatenilor, unii alesi locali uita sa mai plateasca si apa pe care o beau.

Personalitati ale comunei primesc distinctii onorante

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaMihai Daraban, nominalizat pentru titlul de cetatean de onoare al comunei AgigeaPrimarul Cristian Cirjaliu a declarat ca Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta si vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, si lt.

Copiii si tinerii de la sate sunt cei mai predispusi la saracie

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

SocialSecretarul de stat in Ministerul Muncii, Mariana Nedelcu, a spus, marti, ca tinerii de la sate si copiii din Romania sunt cei mai predispusi la saracie si sunt afectati de somaj, fenomen care capata amploare, astfel ca, in Uniunea Europeana numarul somerilor tineri a ajuns la cinci milioane."Nu am abordat aceasta tema - a incluziunii sociale - intamplator. Motto-ul Europei pentru anul 2010 este dedicat saraciei, anul viitor fiind anul luptei impotriva saraciei", a spus Mariana Nedelcu, la deschiderea celei de-a noua editii a Forumului Initiativei Central Europeana pentru Sprijinirea Tinerilor pe Piata Fortei de Munca.

Proiecte in beneficiul locuitorilor din Amzacea

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaRetelele de apa din Casicea si General Scarisoreanu vor fi reabilitateAutoritatea locala va demara lucrarile de reabilitare a retelei de alimentare cu apa in satul General Scarisoreanu, cu finantare de la Guvern.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771