Sitirile editiei din data de 16 Octombrie, 2009

Hotii de bijuterii din Medgidia trimisi dupa gratii

Octombrie 2009, Ghiulsern Abduraman

ActualitateCei 5 suspecti au incercat sa invoce diferite motive petru a fii anchetati in libertate! Tribunalul Constanta a judecat, luni 12 octombrie, recursurile declarate de cei cinci suspecti arestati in cazul mai multor jafuri la case de amanet si de schimb valutar din Constanta, Navodari si Calarasi, Vasile Tudor Petre, zis Gogomanu, de 40 de ani, Marius Nicolae, de 20 de ani, Cetin Iasar, de 27 de ani, Leonte Chiriac, zis Seringa, de 31 de ani, Gheorghe Barbat, de 31 de ani, toti din Medgidia, acuzati de tilharie si complicitate la tilharie.

Mai multe spatii verzi amenajate in comuna Nicolae Balcescu

Octombrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din comuna a demarat constructia a doua parcuri. Cele doua spatii verzi, realizate prin intermediul Programului National de Imbunatatire a Calitatii Mediului vor fi amenajate in satele Nicolae Balcescu si Dorobantu, pe o suprafata de 4600 de metri patrati, respectiv 3300 de metri patrati .

Hramul bisericii Sfanta Parascheva la Tortoman

Octombrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaSarbatoarea Sfintei Parascheva miercuri 14 octombrie a adus mare bucurie in comuna, cand, incepand cu ora 8, s-a sarbatorit hramul bisericii. Dupa slujba religioasa oficiata de preotii din localitate credinciosii au fost invitati la o masa crestina organizata de administratia locala.

Cinci copii aflati in asistenta maternala, botezati la Cumpana

Octombrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAproximativ 1000 de credinciosi din comuna Cumpana au participat pe 14 septembrie la sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva. Administratia locala din Cumpana reprezentata de primarul Mariana Gaju, a organizat o serie de activitati cu ocazia acestei sfinte sarbatori.

Sindicalistii IMUM cer insolventa fabricii

Octombrie 2009, Ghiulsern Abduraman

SocialPresedintele Sindicatului Salariatilor IMUM, Liviu Chirita, a declarat ca va cere intrarea in insolventa a fabricii. &Consideram ca este singura cale prin care angajatii isi pot primi salariile. Daca fabrica va fi vinduta unui alt proprietar, exista riscul ca salariile oamenilor sa fie iar intirziate si nu mai putem permite acest lucru”, a declarat Liviu Chirita.

Activitati desfasurate de Agentia pentru Protectia Mediului

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateIn perioada 5.10 -11.10.2009 Agentia pentru Protectia Mediului Constanta a desfasurat urmatoarele activitati : in cadrul Compartimentului Relatii Publice si Comunicare a fost asigurata permanent informarea publica directa, informarea presei, corespondenta pentru solicitarile scrise si petitii.

Gherghina: Nu mai sunt sanse sa trimitem proiectul de buget in Parlament pana la 15 octombrie

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateSecretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Gheorghe Gherghina a declarat, marti 13 octombrie, ca nu mai sunt sanse pentru aprobarea in Guvern a proiectului de buget pentru 2010 si transmiterea acestuia la Parlament pana la termenul stabilit de lege, 15 octombrie.

La Fintanele, CEZ Romania finanteaza proiecte locale

Octombrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din comuna Fintanele este sprijinita financiar de grupul CEZ Romania, unul dintre jucatorii numarul unu de pe piata de energie din Sud-Estul Europei. Primarul Gheorghe Popescu spune ca sprijinul financiar al reprezentantilor CEZ l-a indemnat sa realizeze un sistem de drenuri in comuna ce va mari nivelului de apa.

CS Pestera trage tare!

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

SportGSIB Mangalia se distanteaza la 5 puncte de CS Portul Constanta care a pierdut in deplasare la Gloria Albesti! Dunarea Ostrov isi pastreaza in continuare pozitia de lider in clasamentul seriei vest si dupa aceasta etapa, dar urmaritoarea CS Pestera ii sulfa in ceafa! Amblele formatii au obtinut victorii in etapa a 11-a.

Punctaj maxim pentru Vointa Valu lui Traian

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

SportVointa Valu lui Traian se indreapta cu pasi siguri spre Liga a IV-a la fotbal. Chiar daca nu au trecut decit opt etape din actualul campionat, Vointa are punctaj maxim si opt puncte avans fata de urmatoarea clasata, fiind principala candidata la promovare! As Carvan a obtinut si ea punctaj maxim, sapte victorii din sapte meciuri! Liderul CS Agigea a obtinut o victorie clara in deplasare la Cerchezu, ramanad in continuare liderul seriei sud! Sacidava Aliman a realizat scorul etapei a 8-a din campionatul judetean de fotbal marcand 8 goluri in poarta celor de la Tropheum Adamclisi! Rezultate campionatul judetean de fotbal SERIA EST: CFR Constanta - CS II Eforie 1-1 (S.

Trafic rutier inchis intre Silistea si DN 2A

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateRegia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP) incepe lucrarile de reabilitare a drumului judetean (DJ) 224 si a drumului comunal (DC) 63. Directorul RAJDP, Adrian Gambuteanu, a declarat ca, in perioada 13 octombrie - 27 noiembrie 2009, traficul rutier va fi deviat pe alte rute. &Circulatia vehiculelor rutiere pe Drumul Judetean 224 pe tronsonul cuprins intre km 17 si km 21 si pe drumul comunal DC 63 de la km 0 la km 8 intre localitatea Silistea si Drumul National 2A va fi intrerupta in vederea executarii lucrarilor de reabilitare.

Iulian Birsan : "Guvernul sa aiba grija ca institutiile statului sa nu fie lasate de izbeliste"

Octombrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimarul din Tirgusor Iulian Birsan este un edil preocupat de problemele administrative si cetatenesti ale comunei. Atfel, locuitorii ce apeleaza la seful administratiei locale pentru solutionarea diverselor chestiuni ce se ivesc sunt primiti, ascultati si orientati spre gasirea unei cai de rezolvare a problemelor.

Dispensarul din Gradina, renovat de Consiliul Judetean

Octombrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaUnitatea medico-sanitara din localitate ce asigura asistenta medicala a cetatenilor din comuna va fi modernizata in totalitate de Consiliul Judetean Constanta. Potrivit primarului Gabriela Iacobici cladirea este foarte veche, si dateaza din anul 1957.

Finantari guvernamentale pentru infrastructura, pina in 2012

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateProgramul pentru dezvoltarea infrastructurii si crearea de baze sportive in mediul rural, prin care autoritatile locale sint finantate de Executiv pentru astfel de proiecte, a fost extins cu trei ani, pina in 2012, prin decizie adoptata, ieri, de Guvern.

Retea noua de iluminat public in Sacele

Octombrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaDoua cartiere noi din comuna vor beneficia de o retea noua de iluminat public. Primarul Ion Oprea spune ca proiectul este unul necesar pentru cetatenii din zona. Proiectul integrat de introducerea a retelei de canalizare, asfaltarea drumurilor, reabilitarea statiilor de apa din comuna si construirea unui centru after-school depus pe masura 322 a fost analizat in teritoriu de reprezentantii SAPARD.

Lucrari de amploare la Mihail Kogalniceanu

Octombrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaVesti bune pentru locuitorii din satele Piatra si Palazu Mic. incepand cu luna octombrie au demarat lucrarile de montare a sistemului de alimentare cu apa in cele doua localitati. Primarul comunei Mihail Kogalniceanu, Iosif Valer Muresan, declara ca proiectul va rezolva o problema mai veche, cea a apei potabile. &in prezent nu exista instalatii de apa iar prin implementarea acestui proiect vor putea beneficia de reteaua de apa potabila aproximativ 400 de gospodarii ”.

Delegatie franceza in vizita la Mereni

Octombrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaCredinciosii ortodocsi din Mereni au participat pe 14 octombrie la slujba religioasa oficiata la biserica cu hramul sfintei Parascheva. La eveniment au asistat 200 de enoriasi, si oficialitati locale. Slujba religioasa a fost urmata de o masa crestineasca oferita in caminul cultural din localitate de administratia locala.

Lucrarile la canalizarea din comuna Lumina au fost incepute

Octombrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaDupa indelungi eforturi ale autoritatilor locale Primaria comunei Lumina a demarat lucrarile de reabilitare si extindere a sistemelor de apa si canalizare in localitate. Conform informatiilor postate pe site-ul Primariei Lumina dupa finalizarea proiectului locuitorii comunei vor beneficia de un sistem de canalizare de 31.

Rechizite si ghiozdane gratuite pentru elevii din mediul rural

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateConsiliul Judetean Constanta (CJC) a reluat, ieri, programul &Rechizite scolare”, in valoare de 16 milioane de lei, destinat celor 32.000 de copii prescolari si elevi in clasele I-VIII din scolile din mediul rural constantean.

Primaria Baraganu tinuta in sah de motiunea de cenzura

Octombrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaMotiunea de cenzura depusa de Opozitie impotriva Guvernului Boc II a creat confuzie in unele administratii locale din judet. Primarul comunei Baraganu Constantin Bentea spune ca nu cunoaste sprijinul pe care il va avea din partea noului guvern.

Sindicatele din educatie amana protestele pana la instalarea unui nou guvern

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

SocialSindicatele din educatie amana protestele anuntate, pana la instalarea unui nouguvern, deoarece in conditiile actuale nu au cu cine discuta revendicarile cadrelor didactice. "in acest moment se schimba radical datele problemei.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771