Sitirile editiei din data de 9 Octombrie, 2009

Cainii fara stapan, motiv de scandal intre primar si opozitie la Medgidia

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaBiroul de presa al PD-L Medgidia informeaza, printr-un comunicat de presa, care sint motivele care au stat la baza respingerii proiectului propus de actualul primar, Marian Iordache, privind infiintarea serviciului public de gestionare a animalelor fara stapin si delegarea acestui serviciu.

Crescatorii de bovine din Topalu sunt sprijiniti de autoritatile locale

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLucrarea de introducere a retelei de apa in localitatea Capidava este finalizata in proportie de 97%. Investitia a fost realizata in regie proprie de administratia locala din comuna Topalu cu beneficiarii legii 416, facandu-se in acest fel economii insemnate la manopera.

Ziua comunei Cobadin, sarbatoare de suflet

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaSenatorul Moga prezent si el la zilele CobadinuluiSute de locuitori ai comunei au onorat cea de-a II-a editie a Zilei comunei Cobadin si Ziua Recoltei ce a avut loc pe 3 octombrie. Muzica si dansul au prelungit sarbatoarea pana noaptea tarziu.

Spatii verzi si farmacie in comuna Tortoman

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuitorii comunei Tortoman au o farmacie si se vor bucura in curand de un parc ce se va amplasa la intrarea in localitate. Una dintre promsiunile electorale ale primarului Lucian Chitic a fost dusa la indeplinire.

Activitate culturala deosebita in comuna Vulturu

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaDincolo de problemele financiare cu care se confrunta administratia locala din comuna, activitatea culturala propriu-zisa din localitate iese in evidenta. Astfel, ansamblul folcloric &Cartalu” a fost prezent la manifestarile dedicate Zilelor Recoltei din orasul Mangalia. De asemenea, Primaria si Consiliul Local Vulturu in colaborare cu Caminul Cultural din localitate a organizat recent o preselectie pentru tineri si tinere cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani cu aptitudini de dansatori in vederea alcatuirii Ansamblului &Cartalu”.

Apa potabila pentru locuitorii din Pantelimon

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Pantelimon,Vasile Neicu lucreaza la o investitie din fonduri proprii forarea si echiparea a trei puturi in satul Pantelimonul de Sus cu scopul asigurarii apei potabile in localitate. Investitia este in valoare de 5,7 miliarde de lei vechi.

Proiecte locale viabile in comuna Girliciu

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Girliciu a depus un proiect integrat pe masura 3.2.2 ce include modernizarea drumurilor de interes local (9,3 km), reparatii la Caminul Cultural si sediul administrativ si construirea unui centru after-school in comuna. &Este un proiect care s-a realizat printr-o munca titanica si nadajduim ca rezultatul sa fie pe masura. Lucrarea de asfaltare a a 9,3 km la nivelul comunei noastre este una extraordinara si absolut necesara pentru comuna noastra pentru ca pe timp de ploaie drumurile devin practic impracticabile fiind greu accesibile populatiei”, a declarat primarul comunei Girliciu Constantin Cimpoiasu.

Exercitiu ISU in comuna Seimeni

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaRenovarea bisericii din localitatea Seimeni se afla in faza de realizare a picturii bisericesti din interior. Proiectul de reabilitare a lacasului de cult a inclus schimbarea acoperisului , pictarea bisericii in interior, renovarea acesteia atat in interior cat si exterior, scoaterea dusumelei si inlocuirea acesteia cu mozaic, si dotarea bisericii cu centrala termica.

Proiect de reabilitare, extindere si dotare a scolii din Crucea

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, a declarat ca a depus recent mai multe proiecte care au ca scop dezvoltarea infrastructurii din comuna. Unul din aceste proiecte se refera la reabilitarea, extinderea si dotarea scolii din localitatea Crucea. &A fost semnat contractul cu firma desemnata sa se ocupe de acest proiect urmand ca lucrarile de modernizare sa se demareze in curand”, a explicat primarul.

Proiect pentru amenajare de parcuri in Tichilesti si Horia

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAutoritatile locale au elaborat un proiect de amenajare a unor spatii verzi in localitatile Tichilesti si Horia. Potrivit declaratiilor primarului comunei Horia, Vasilica Matei parcurile vor fi amenajate cu fantana arteziana, gard viu si banci.

Ziua Mondiala a Educatorilor sarbatorita la Cumpana

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaSala de sedinte a Casei de Cultura din localitate, a gazduit vineri 2 octombrie, incepand cu ora 14.00, o activitate cultural-artistica, la care au participat aproximativ 50 de cadre didactice. Actiunea a avut ca scop sarbatorirea Zilei mondiale a educatorilor, si s-a desfasurat in parteneriat cu Biblioteca Judeteana &I.

Ziua Recoltei, sarbatorita la Cumpana

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaSute de cetateni ai comunei Cumpana au sarbatorit pe 3 si 4 octombrie, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv &Victoria” Cumpana, Zilele Comunei si Zilei Recoltei, ajunsa la cea de-a 7-a editie.

Taxa auto la masini noi Euro 4 va reorienta clientii catre piata second-hand

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateClientii de masini se vor orienta si mai puternic catre piata second-hand, dupa ce taxa auto va fi aplicata si masinilor noi Euro 4, cu motoare mai mici de 2.000 de centimetri cubi, estimeaza seful retelei de dealeri a AutoItalia, Cristi Milea.

Confederatiile sindicale si-au dat examenul de unitate in Piata Victoriei

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

SocialBlocurile sindicatele au adus, miercuri, toata recuzita de bannere, costume, fluiere, tobe, liderii reusind sa adune 15.000 de bugetari - doctori, medici veterinari, politisti, vamesi, invatatori si actori, care sa strige in cor "Jos Guvernul!", de parea ca se clatina din temelii Palatul Victoria.

Ostrov si Pestera candidate certe la promovare din seria Vest

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

SportDintre cele doua meciuri intre ocupantele locurilor 1 si 3 in cele doua serii, doar unul si-a respectat statutul de derby, cel de la Neptun. GSIB Mangalia s-a impus, cu 2-0, in fata lui CSO Ovidiu, echipa aflata la al patrulea esec din acest campionat si al doilea consecutiv, dupa 1-3 cu Portul.

Valu lui Traian si Carvan lideri cu punctaj maxim!

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

SportCampionatul Judetean de fotbal se afla aproximativ la jumatatea turului, iar doua echipe nu au pierdut niciun punct in sapte etape. Performerele sint Vointa Valu lui Traian si AS Carvan (echipa a doua are si o restanta de jucat), insa merita remarcata si o a treia formatie, Sacidava Aliman, care nu a pierdut pina acum, avind cinci victorii si doua egaluri.

Ziua Recoltei si Ziua Orasului la Harsova

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaLa Harsova a devenit o traditie ca in prima duminica a lunii octombrie sa se sarbatoreasca Ziua Recoltei. Totodata, la doua zile dupa se sarbatoreste Ziua Orasului Harsova. Cetatenii au fost invitati de autoritatile locale sa lase grijile cotidiene si sa se bucure de sarbatorile acestui oras infiintat acum 1900 de ani de trupele romane ale imparatului Traian. Manifestarea a beneficiat de prestatia unor artisti de marca si de prezenta a numerosi comercianti si producatori agricoli directi.

Salariatii Primariei Silistea sunt nemultumiti de Legea salarizarii unice

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

SocialBugetarii din administratia locala a comunei Silistea au intrat pe 5 octombrie in greva. Aceasta situatie nu a fost intalnita in tot judetul. Angajatii Primariei Silistea sunt nemultumiti de Legea salarizarii unice si de lipsa fondurilor la bugetul local pentru platirea drepturilor salariale pana la sfarsitul anului.

Cerc de creatie al copiilor din Lipnita

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaUn grup de elevi ai scolii din comuna indrumati de profesoara Georgiana Dragomir au infiintat anul trecut un cerc de creatie care functioneaza in prezent intr-o sala a Caminului Cultural din localitate. &in luna octombrie a anului trecut am primit o donatie de pensule, tempera si alte materiale din partea unei Asociatii de prietenie din Franta. Cu aceste materiale am inceput sa realizam felicitari de Craciun si am organizat o licitatie cu locuitorii din comuna la serbarea de Craciun”, a declarat Georgiana Dragomir, coordonatoarea cercului de creatie.

Caminul Cultural si gradinita din Ciobanu, reabilitate de Consiliul Judetean

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaCJC se implica in rezolvarea problemelor acestei localitatiPrimaria Ciobanu a initiat un proiect referitor la construirea unui bloc prin Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL), prin care tinerii din localitate isi vor putea achizitiona o locuinta.

Program de impadurire in 11 localitati

Octombrie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaDesertificarea este una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta judetul Constanta in ultimii ani. Pentru combaterea acestui fenomen, Consiliul Judetean Constanta, impreuna cu Ministerul Agriculturii si Ministerul Mediului, a demarat un amplu program de impadurire a zonelor degradate, prin programul de imbunatatire a calitatii mediului. Obiectul programului il constituie finantarea nerambursabila din Fondul de Mediu pentru extinderea suprafetei impadurite la nivel national, ameliorarea progresiva a capacitatii de productie a terenurilor agricole degradate, mentinerea biodiversitatii si dezvoltarea continua a functiilor ecologice si sociale ale padurilor.

Centrale termice ecologice la institutiile din Saraiu

Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaCaminele culturale, bisericile si unitatile de invatamant din comuna Saraiu vor beneficia de centrale termice ecologice. O firma belgiana va monta centralele termice ecologice la obiectivele selectate de reprezentantii administratiei locale.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771