Sitirile editiei din data de 2 Octombrie, 2009

Balacareala pe bani publici la Consiliul Local Medgidia

2 Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

PoliticAlesul PD-list Dumitru Moinescu spune ca documentatia pregatita pentru sedintele ordinare ale Consiliului Local sunt realizate de oameni incompetenti si chiar rau intentionati. Dumitru Moinescu mai spune ca la Primaria Medgidia se bate pasul pe loc si a tinut pe parcursul sedintei din 30 septembrie &lectii” de de gramatica si administratie publica.

Vesmintele Sfintei Cuvioase Parascheva au ajuns la Cumpana

2 Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaSute de credinciosi din Cumpana, dar si din imprejurimi, s-au bucurat, luni seara, de venirea raclei cu vesmintele Sfintei Cuvioase Parascheva tocmai de la Mitropolia Iasului, la biserica din localitate care poarta acelasi hram.

Centrale termice in scoli si drumuri reabilitate la Ciocarlia

2 Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localain satele arondate comunei Ciocarlia se afla in plina desfasurare programul Consiliului Judetean Constanta (CJC) de scoatere a ulitelor din noroi. Primarul comunei Traian Dragomir a declarat ca in prezent Regia Autonoma Judeteana Drumuri si Poduri Constanta executa lucrari de modernizare a ulitelor din localitatea Ciocarlia de Jos.

Cupa "Marii Negre" la fotbal, la cea de-a doua editie

2 Octombrie 2009, Bogdan Chirita

SportA doua editie a Cupei &Marii Negre& la fotbal, competitie la care vor participa 32 de localitati constantene, se apropie de start. Ieri, la Murfatlar, a avut loc, in prezenta Comitetului de Organizare si a reprezentantilor formatiilor participante, sedinta tehnica a competitiei.

Etapa a 6-a in Campionatul Judetean de fotbal

2 Octombrie 2009, Bogdan Chirita

SportDupa sase etape, in cele trei serii ale Campionatului Judetean de fotbal conduc Vointa Valu lui Traian, Sacidava Aliman si CS Agigea. Surprinzatoare este prezenta echipei din Aliman in fruntea clasamentului, insa trebuie precizat ca AS Carvan mai are de jucat o restanta. Iata rezultatele inregistrate in etapa a 6-a - SERIA NORD: Viitorul Tirgusor - Viitorul Fintinele 2-2 (L. Ilascu 15, Andronache 59 - Al.

Dunarea Ostrov si GSIB Mangalia liderii celor doua serii din liga a IV-a

2 Octombrie 2009, Bogdan Chirita

SportDunarea Ostrov si CS Pestera s-au distantat de a treia clasata, Perla Murfatlar, in fruntea Seriei Vest si par candidate indreptatite la promovarea in Liga a III-a. in Est, GSIB Mangalia are doua puncte avans fata de Portul, care a cistigat clar derby-ul de la Ovidiu.

Doar doua victorii pentru echipele constantene

2 Octombrie 2009, Bogdan Chirita

SportEtapa a 6-a din Liga a III-a la fotbal a fost una saraca pentru echipele constantene din Seria a II-a, doar Viitorul si Callatis Mangalia reusind sa cistige partidele disputate. La Ovidiu, echipa pregatita de Iancu Guda nu a avut niciun fel de emotii in disputa cu &lanterna rosie&, UTChim Gaesti, pe care a invins-o cu 4-0 (Chitu 22, 52, Ravoiu 49, I.

Handbal masculin / Liga Nationala: UCM Resita - CSM Medgidia 46-16

2 Octombrie 2009, Bogdan Chirita

SportCSM Medgidia umilita de UCM Resita Cu o echipa extrem de tinara si fara trei piese importante, Enis Murtaza si Alexandru Zaharia, ambii accidentati, si Ionut Oselinsche, invoit, CSM Medgidia a pierdut clar duelul cu UCM Resita, disputat ieri, in deplasare, in etapa a 4-a a Ligii Nationale de handbal masculin.

Reteaua de apa de la Faclia va fi schimbata

2 Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria comunei Saligny a demarat procedura de obtinere a avizelor in vederea schimbarii conductelor din localitatea Faclia. Fondurile pentru aceasta lucrare au fost pusi deoparte inca de anul trecut de reprezentantii administratiei locale din Saligny.

Investitii locale in comuna Cuza-Voda

2 Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaRecent, consilierii locali din comuna s-au reunit in sedinta ordinara a lunii septembrie pentru a dezbate proiectele de hotarare initiate de primarul Eugen Dumitru. Un punct de pe ordinea de zi s-a referit la infiintarea unui parc de distractii in comuna.

Administratia din Pestera deconteaza naveta elevilor

2 Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPentru a evita abandonul scolar, Primaria Pestera deconteaza abonamentele de transport ale elevilor care frecventeaza cursurile liceelor din municipiul Medgidia. &Situatia financiara a parintilor este precara.

Sedinta de consiliu la Aliman

2 Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaMiercuri, 30 septembrie la Aliman s-a desfasurat sedinta ordinara a Consiliului Local. Pe ordinea de zi au figurat 5 proiecte de hotarari propuse spre aprobare de primar, toate intrunind numarul de voturi necesar aprobarii.

Inaugurarea Centrului de Arte Populare la Pecineaga

2 Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaUn asezamant medico-sanitar din comuna aflat intr-o stare avansata de degradare a fost transformat de artistul popular Marin Balan, intr-un Centru de Arte Populare care impresioneaza puternic vizitatorii.

Statie de ambulanta in comuna Cobadin

2 Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuitorii comunei Cobadin vor beneficia in curand de servicii medicale in regim de urgenta. Administratia locala a demarat procedurile pentru amenajarea unei statii de ambulanta intr-un imobil ce va fi reabilitat de Serviciul de Ambulanta Constanta.

Producatorii agricoli din Deleni prezenti la Ziua Recoltei

2 Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaProducatorii de miere de albine, branzeturi si legume din comuna Deleni vor participa la Ziua Recoltei din Constanta ce va fi organizata la Pavilionul Expozitional in perioada 5-11 octombrie. Proiectul de construire a unei piete agro-alimentare, in comuna a fost analizat si acceptat de catre specialistii romani si bulgari.

Drumul Adamclisi Zorile va fi reabilitat

2 Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaDesi situatia economica a Primariei Adamclisi este precara, primarul Emilian Burcea spune ca, a demarat , lucrari de plombare a unei portiuni de 1,5 kilometri de drum intre localitatile Adamclisi si Zorile, deoarece drumul este intr-o stare foarte proasta si, de cinci ani, nu a mai fost modernizat din lipsa banilor.

Liceul scolar din comuna Ostrov va fi reabilitat printr-un proiect POR

2 Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul Niculae Dragomir spune ca proiectul de modernizare a unitatii de invatamant este in faza de intabulare si de efectuare a masuratorilor cadastrale. &in aceasta perioada pregatim si studiul de fezabilitate pentru acest proiect si intentionam ca pana la sfarsitul anului sa depunem documentatia.

Proiect de construire poduri si podete la Oltina

2 Octombrie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaAdministratia locala din comuna a elaborate un proiect de construire a 11 podete si reamanajare a unei vai pluviale. Proiectul & Podete de drum si reamenajare vale adanca Oltina & are o valoare de 22 de miliarde de lei vechi iar fondurile necesare pentru realizarea acestui proiect vor veni de la Guvernul Romaniei.

Cerc de creatie al copiilor din Lipnita

2 Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaUn grup de elevi ai scolii din comuna indrumati de profesoara Georgiana Dumitru au infiintat anul trecut un cerc de creatie care functioneaza in prezent intr-o sala a Caminului Cultural din localitate.

Centru de Internet pentru Public la Baneasa

2 Octombrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsilierii locali ai orasului Baneasa au aprobat, in ultima sedinta extraordinara de Consiliu Local (CL), hotarirea prin care Biblioteca din Baneasa va fi inclusa in Programul National Biblionet si care se refera si la amenajarea unui Centru de Internet pentru Public, cu toate dotarile corespunzatoare.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771