Sitirile editiei din data de 1 Februarie, 2007

Inginer canadian din Cernavoda, jefuit

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Social In data de 26 ianuarie a.c, un inginer canadian a avut ghinionul de a-si gasii locuinta pradata de hoti. A doua zi, dupa ce paznicul complexului a fost anuntat de catrea victima in legatura cu jaful, acesta a sesizat politia si o echipa operativa a ajuns acasa la femeie pentru efectuarea primelor cercetari si recoltarea de probe care sa conduca la identificarea autorilor furtului.

INCENDIU DIN CAUZA UNUI SCURTCIRCUIT IN CERNAVODA

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala In data de 23 ianuarie 2006, un incendiu izbucnit in incinta Ocolului Silvic din Cernavoda a alertat Pompierii Cernavoda care a trimis la fata locului doua autospeciale de interventie. O ambulanta nu a intaziat sa-si faca aparitia, datorira faptului ca in urma incendiului un barbat suferise grave arsuri pe fata si era in pericol de a-si pierde vederea. Pompierii afirma ca incendiul a izbucnit in jurul orelo 21 din cauza unui scurtcircuit la instalatia electrica si au cuprins cu rapiditate o baraca metalica amplasata in spatele cantonului silvic.

AUTOVEHICULELE DE MARE TONAJ VOR PUTEA CIRCULA DIN NOU IN CERNAVODA

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaIn urma sedintei din data de 29 ianuarie 2007, Consiliul Local din Cernavoda a anulat taxa de trama stradala care a fost aplicata autovehiculelor de mare tonaj pentru anumite strazi din oras. Hotararea a fost destul de fondata si sustine faptul ca in urma strangerii fondurilor din aceasta taxa erau insuficiente care a fost aplicata autovehiculelor de mare tonaj pentru anumite strazi din oras.

Varujan Volsvagnian doreste dezvoltarea Cernavodei

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate VOLSVAGNIAN SUSTINE CERNAVODA In data de 28 ianuarie a.c, Ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, a semnat Cernavoda, un proiect de hotarire prin care Guvernul aproba strategia de atragere de investitii pentru realizarea Unitatilor 3 si 4 ale Centralei Nucleare Electrice.

SARBATOAREA SENIORILOR CERNAVODENI "

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primarul si Consiliul Local Cernavoda au organizat in data de 7 si de 8 februarie a.c la Sala de Sport Axiopolis "SARBATOAREA SENIORILOR CERNAVODENI". Aces aveniment a avut loc ca drept recunostinta a comunitatii orasului Cernavoda fata de persoanele varstnice.

Termoficare 2006 2009 calitate si eficienta

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaTermoficare 2006 2009 calitate si eficienta Primarul municipiului Medgidia domnul Dumitru Moinescu a participat la inceputul lunii februarie la o intalnire din cadrul programului Termoficare 2006 2009 calitate si eficienta, intalnire ce a avut ca tema Prevederi legislative si solutii concrete pentru consumatorii individuali.

Primarul Dumitru Moinescu participa la sedinta Comitetului director al Asociatiei Municipiilor din Romania

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul Dumitru Moinescu participa la sedinta Comitetului director al Asociatiei Municipiilor din Romania Primarul municipiului Medgidia va participa in data de 9 februarie 2007 la Sibiu la sedinta comitetului director al Asociatiei municipiilor din Romania.

Oameni de succes

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

CulturaOameni de succes Primaria municipiului Medgidia si Consiliul tinerilor au organizat vineri 2 februarie, la Casa de cultura a sindicatelor, evenimentul Oameni de succes. Evenimentul a fost o intalnire fata in fata, elevi de liceu si oameni care au reusit in viata.

Medgidia va avea un sistem european de colectare si transport deseuri

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria municipiului Medgidia va realiza proiectul Reabilitarea sistemelor municipale existente de colectare si transport deseuri PHARE 2004.rdquo; Proiectul are drept scop, reabilitarea si modernizarea infrastructurii de colectare si transport a deseurilor municipale.

Medgidia are nevoie de drumuri bune si confort pentru locuitori. Primarul Dumitru Moinescu va dispune interzicerea traficului greu in Medgidia.

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Primaria si Consiliul local Medgidia au luat decizia aplicarii incepand cu 1 ianuarie 2007 a unei taxe care sa contribuie la repararea drumurilor din Medgidia. Aceasta din cauza faptului ca municipiul Medgidia este traversat zilnic de masini de mare tonaj iar infrastructura nu este proiectata astfel incat sa suporte acest trafic. Efectele se vad de cativa ani, strazile din Medgidia sunt din ce in ce mai proaste.

Comisia locala de ordine publica Medgidia, la raport !

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Social Recent, la sediul Primariei Medgidia s-a desfasurat sedinta comisiei locale de ordine publica. La intalnirea care se organizeaza lunar au participat primarul Dumitru Moinescu, viceprimarul Mircea Talasman, reprezentantii Politiei municipale, Politiei comunitare, Jandarmeriei, consilieri locali, precum si reprezentanti ai cetatenilor din Medgidia.

15 blocuri de locuinte din Medgidia au intrat in programul pentru reabilitarea termica

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Social15 blocuri de locuinte din Medgidia au intrat in programul pentru reabilitarea termica. Blocul 27 din zona est - primul bloc din Medgidia reabilitat termic. in municipiul Medgidia, un numar semnificativ de cladiri sunt construite in perioada 1950 1985 unele dintre ele suferind probleme structurale majore, provocand disconfort.

1 Februarie Ziua Lucian Grigorescu la Medgidia

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Cultura In fiecare an la 1 februarie comunitatea locala din Medgidia omagiaza memoria renumitului pictor Lucian Grigorescu. Anul acesta la 1 februarie, s-au implinit 113 ani de la nasterea artistului Lucian Grigorescu, nascut in anul 1894 in targul Medgidiei.

Pe 2 februarie a fost Ziua Internationala a Zonelor Umede

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Pe data de 2 februarie s-a sarbatorit Ziua Internationala a Zonelor Umede, prilej cu care trebuie sa amintim ca Romania a aderat la Conventia asupra zonelor umede de importanta internationala, in special ca habitat al pasarilor acvatice, incheiata la Ramsar, in Iran, la 2 februarie 1971, sub egida UNESCO, amendata ulterior prin Protocolul de la Paris din 3 decembrie 1982, cunoscuta sub denumirea Conventia Ramsar.

Satele viisoara si conacu vor fi racordate la reteaua de apa potabila

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala Agenda de lucru a edilului din Cobadin, Ion Corneanu, pentru anul 2007, este una foarte incarcata, cu proiecte indraznete. Anul acesta in satele Viisoara si Conacu se vor investi circa 7 miliarde lei vechi in reabilitarea retelei de apa potabila si extinderea acesteiardquo; a declarat primarul comunei Cobadin.

La Tortomanu, lupta pentru primarie continua

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaControversatul subiect referitor la referendum-ul de la Tortomanu isi va afla finalitatea duminica, 11 februarie. Referendum-ul, care va fi organizat si finantat de Prefectura Constanta se va desfasura duminica in comuna Tortomanu cu scopul de a-l destitui din functie pe actualul primar Gheorghe Panait.

Poiecte de mare anvergura la Saligny

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaInca din decembrie anul trecut administratia locala de la Saligny a inceput programul de investitii pentru dezvoltarea atat a localitatii in cauza cat si a celorlalte doua sate arondate: Faclia si Stefan cel Mare.

Poarta Alba bate la poarta Europei pregatindu-se sa acceseze fondurile structurale

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaOdata cu intrarea in Uniunea Europeana, comuna Poarta Alba se pregateste sa acceseze fondurile structurale puse la dispozitia comunitatilor locale. Printre proiectele de investitii pentru anul in curs, se afla proiectul de mediu reprezentat de o statie de transfer deseuri, dezvoltarea sistemului de apa si canalizare in comuna dar si iluminatul public. Referitor la situatia actuala a comunei, (care este incadrata la vest de Canalul Dunare-Marea Neagra si la nord de Canalul Poarta Alba-Midia Navodari, fapt care ii limiteaza accesul si o probabila extindere teritoriala) primarul comunei Poarta Alba, Niculae Sant-Ion si consiliul local sustin ca, pentru a diminua acest eventual defectrdquo; al comunei intentioneaza sa atraga cat mai multe fonduri structurale care sa mareasca gradul de dezvoltare al comunei pentru ca intr-un final, aceasta sa se poata alinia la standardele Uniunii Europene.

Pentru ca economier sa se bazeze pe cunostere, la Baneasa se investeste in tehnologia informatiei

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaLa sfarsitul anului trecut (mai exact in noiembrie 2006) Guvernul Romaniei, prin Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si cu sprijinul Bancii Mondiale a initiat proiectul Economia bazata pe Cunoastererdquo;.

DAN Tudor patronul discotecii Teachers l-a agresat pe seful Politiei Medgidia

1 Februarie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateDupa ce a condus autoturismul mort de beat a batut un pensionar in varsta de 77 de ani care statea de vorba cu un alt batran in fata discotecii. In dimineata zilei de 14 Ianuarie, duminica, in jurul orelor 10 10:30 Dan Tudor, dupa ce cu o seara in urma bause pana in zorii zilei in discoteca a carui patron este, a plecat la volanul masinii, marca Volvo XC 90. Dupa ce a facut o turardquo; prin oras s-a intors la discoteca, a urcat pe trotuar si a oprit la nici un metru de doi batrini Aurel Udrea si Ion Ciric.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771