Sitirile editiei din data de 18 Septembrie, 2009

S-a stins din viata Nicu Constantin

18 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateActorul Nicu Constantin, va fi inmormantat sambata, in localitatea sa natala Eforie Sud, dupa ce trupul sau neinsufletit a fost depus , joi, la Biserica Icoanei din Bucuresti. Nicu Constantin a decedat la varsta de 70 de ani, in urma unui stop cardiorespirator.

Copilul batut din Mereni, dat in grija unui asistent maternal

18 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

SocialMicutul in virsta de doi ani, din comuna Mereni, batut de tata, a fost plasat in grija unui asistent maternal din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta (DGASPC). Alertati de vecini si de unele rude apropiate ale familiei, de faptul ca baietelul a fost lovit de tatal sau, Ion Buligan, de 34 de ani, asistentii sociali din cadrul Primariei Mereni s-au deplasat la locuinta acestuia.

Concedieri la Primaria Baraganu

18 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul Constantin Bentea a declarat ca a disponibilizat un angajat al primariei urmand ca in perioada urmatoare sa mai concedieze inca o persoana. &Am inceput disponibilizarea personalului din lipsa de fonduri pentru plata salariatilor.

"Ziua Tuzlei", organizata cu sprijinul sponsorilor

18 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaAdministratia locala a comunei Tuzla a organizat pentru prima data, pe 5 septembrie sarbatoarea comunei, &Ziua Tuzlei&. Evenimentul a fost organizat in premiera, acest fapt fiind posibil datorita unor firme care au sponsorizat evenimentul.

Centrale termice la scolile din Albesti si Cotu-Vaii

18 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaO prioritate a administratiei locale din comuna Albesti este construirea unui lacas de cult pentru locuitorii din comuna. Credinciosii din Albesti vor avea in curand, prima lor biserica din sat. Potrivit declaratiilor primarului Gheorghe Moldovan lacasul de cult va fi construit in centrul localitatii Albesti.

Loturi pentru tineri la Pecineaga

18 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaConsilierii locali din Pecineaga s-au intrunit pe 16 septembrie la Caminul Cultural din localitate pentru a dezbate proiectele initiate de primarul comunei Niculae Stan. Un proiect important de pe ordinea de zi a fost cel privind aprobarea participarii administratiei locale la &Programul national de imbunatatire a calitatii mediului” prin realizarea de spatii verzi in comuna Pecineaga.

Obiective asigurate in Independenta

18 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Independenta va reinnoi contractele de asigurari pentru toate obiectivele din comuna. ” Toate obiectivele din comuna, inclusiv spatiile deschise sunt asigurate in fiecare an. incepand cu anul viitor vom ii vom asigura si pe copii impotriva accidentelor.

Scoala din Dumbraveni are o noua conducere

18 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAncuta Maciuca este noua directoare a scolii generale din Dumbraveni. Printr-o decizie interna va fi numit in functie si directorul adjunct al scolii. &Am remediat toate problemele din scoala si speram ca avem rezultate bune.

Baza sportiva la standarde europene la 23 August

18 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaLocuitorii comunei 23 August vor beneficia din iarna acestui an de un complex sportiv la standarde europene. Potrivit afirmatiilor primarului Mugur Mitrana, proiectul a fost depus in primavara anului trecut la Compania Nationala de Investitii (CNI), de unde a primit o prima transa de bani in luna decembrie a anului trecut, iar cea de-a doua transa a primit-o in martie.

Proiect de alimentare cu apa in Potarnichea

18 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Topraisar, Stelian Gheorghe, a semnat, in aceasta saptamana, contractul de atribuire a lucrarilor pentru proiectul de alimentare cu apa potabila in satul Potrirnichea. Potrivit afirmatiilor primarului, lucrarile la acest proiect vor fi demarate in maximum doua saptamini de la semnarea contractului.

Agricultorii nu vor mai primi ajutoare de stat in 2010

18 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneComisia Europeana (CE) a respins solicitarea Romaniei de a prelungi acordarea ajutoarelor de stat in agricultura, pentru irigatii si energie, dupa anul 2009, a anuntat ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu.

Proiecte pentru parteneriate public-private in mediul rural

18 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneMiercuri, 15 septembrie 2009, a fost lansata prima sesiune de cereri de proiecte pentru Masura 431 &Functionarea Grupurilor de Actiune Locala, dobandirea de competente si animarea teritoriului”, Sub-masura 431.

Finantari pentru parcuri

18 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneSesiunea de depunere a dosarelor pentru Programul national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati va avea loc in perioada 21.09.2009 12.10.2009. Suma ce va fi alocata sesiunii de finantare este de 92.

Premii importante obtinute de Clubul copiilor din Medgidia

18 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaTrei membri ai Clubului copiilor din Medgidia au obtinut premii importante la concurs de creatie literara, concurs intitulat ,,Vara visurilor mele”. Juriul, alcatuit din scriitorii Ion Machidon, Miron Tic, Teodora Motet, Petrus Andrei si Florin Grigoriu, a acordat trei premii pentru poezie, trei pentru proza, un premiu pentru eseu, si marele premiu.

Proiectul de lege privind cumulul pensiilor cu salariile a fost adoptat, tacit, de Senat

18 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateProiectul de lege care interzice, in cazul bugetarilor, cumulul pensiei cu salariul, in cazul in care pensia este mai mare decat salariul mediu brut pe economie, a trecut, miercuri, de Senat prin adoptare tacita.

Eforie a cistigat derby-ul cu Agigea

18 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

SportEtapa a patra a Campionatului Judetean de fotbal s-a incheiat cu urmatoarele rezultate: SERIA NORD: Sportul Tortomanu - Viitorul Tirgusor 4-5 (Gh. Toma 23, Mirtu 53, 82, Mihalache 61 - Besliu 10, A. Stoica 17, Bengalici 44, 48, Ilascu 70); Vointa Valu lui Traian - Viitorul Fintinele 5-0 (C.

Program handbal masculin - Liga Nationala

18 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

SportEtapa I-a duminica 06.09.2009UCM Resita Stiinta Municipal Dedeman BacauEnergia Lignitul Pandurii Tg. Jiu Universitatea Bucovina SuceavaHC Minaur Stiinta CSM Baia Mare Universitatea Transilvania ClujCSM Medgidia Universitatea Politehnica Municipal TimisoaraHCM Constanta HC OdorheiSteaua MFA Bucuresti Dinamo BucurestiSport Club Municipal Rom Cri Brasov CSM Satu MareEtapa a II-a duminica 13.

Centru de Internet pentru Public in Eforie Nord

18 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localain ultima sedinta a Consiliului Local (CL) Eforie, cei 15 alesi locali au aprobat hotarirea privind participarea Bibliotecii din Eforie Nord la Programul National Biblionet, vizind infiintarea de Centre de Internet pentru Public in bibliotecile locale, ca parte a programului derulat la nivel mondial, Global Libraries, finantat de Fundatia Bill Melinda Gates.

Copiii din Cerchezu, in excursie la Eforie

18 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaRecent, copiii din localitatea constanteana Cerchezu au fost intr-o tabara in statiunea turistica Eforie. Actiunea a fost organizata de Consiliul Judetean Constanta in colaborare cu administratia locala din comuna Cerchezu.

Se inlocuiesc retelele de apa in Casicea si General Scarisoeanu

18 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Amzacea, Constantin Radu, a declarat ca, la sfirsitul acestei luni, vor fi finalizate lucrarile de constructie a unor gradinite si scoli. Astfel, in localitatile Amzacea si General Scarisoreanu se construiesc in prezent doua noi gradinite, iar in localitatea Casicea s-a inceput ridicarea unei scoli pentru clasele I-IV, precum si a unei gradinite.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771