Sitirile editiei din data de 11 Septembrie, 2009

Guvernul analizeaza recalcularea pensiilor speciale si descurajarea pensionarii anticipate

11 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateGuvernul analizeaza varianta recalcularii pensiilor stabilite prin legi speciale, aflate in plata, inclusiv prin introducerea unui impozit ridicat, precum si descurajarea pensionarii anticipate, prin aplicarea unor procente lunare mai mari de penalizare, au declarat pentru GRAIUL DOBROGEI surse oficiale.

Agenda incarcata a administratiei din Harsova

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLucrarile de extindere a retelei de canalizare (12km) si de inlocuire a retelei de apa cu 6 km din Harsova sunt in stadiul de finalizare. in prezebt se executa lucrari pe 43 de strazi din cele 92 de drumuri ale orasului care nu beneficiau de acest important element de civilizatie si confort.

Pregatirea scolilor pentru noul an scolar, prioritatea primarului Ion Oprea

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaMicile reparatii si igienizarea unitatilor scolare din comuna Sacele au fost finalizate. Administratia locala a declarat ca pregatirea scolilor pentru noul an scolar a fost prioritara in aceasta perioada.

Teren de sport in comuna Lumina

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia comunei Lumina lucreaza in aceasta perioada la elaborarea studiului de fezabilitate si ridicare topografica pentru amenajarea unui teren de sport la Scoala cu clasele I-VIII din localitate.

Elevii din Istria, in excursie la 2 Mai

11 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPeste 30 de elevi din localitatile Istria si Nuntasi vor pleca pe 11 septembrie intr-o excursie binemeritata la 2 Mai. Administratia locala din Istria va asigura transportul elevilor pana in statiunea 2 Mai, urmand ca masa si cazarea sa fie oferite de Consiliul Judetean Constanta.

Proiectul "Prietenii mei de acasa" la Cumpana si Ovidiu

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Cumpana, in colaborare cu Asociatia psihologilor si psihopedagogilor &Apsiped” din Constanta si Primaria orasului Ovidiu, a initiat proiectul &Prietenii mei de acasa”. Programul este destinat copiilor cu parinti plecati la munca in strainatate, persoanele in ingrijirea carora sunt lasati si cadrele didactice care se confrunta cu acest fenomen.

Primarul din Targusor vrea sa conteste amenda Garzii de Mediu

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLipsa banilor i-a impiedicat pe unii primari sa inchida la timp rampele de gunoi din comune. Este si cazul administratiei locale din comuna Targusor care a primit recent o amenda de 3000 de lei din partea Garzii de Mediu intrucat nu a reusit sa inchida toate cele trei gropi de gunoi din comuna.

Sfanta Marie Mica, sarbatorita la Pestera

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

CulturaZeci de credinciosi au participat la slujba de Sfanta Marie Mica de la biserica cu hramul &Nasterea Maicii Domnului” din Pestera ce a avut loc in dimineata zilei de 8 septembrie. Locuitorii comunei au fost asteptati cu mic cu mare de preotul paroh Viorel Mihaila si primarul comunei Pestera Valentin Vrabie la aceasta sarbatoare crestineasca.

Teren de fotbal inaugurat la Mihail Kogalniceanu

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaMiercuri, 9 septembrie a fost inaugurat un teren de fotbal modern amenajat in comuna Mihail Kogalniceanu. La eveniment au fost prezenti primarul comunei Valer Iosif Muresan, Gheorghe Hagi, vicepresedintele Consiliului Judetean Cristian Dragomir, Sefa Directiei Judetene de Sport Constanta, Elena Francu, locuitori ai comunei.

Izvorul din Cheia, reabilitat de CJC

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Gradina Gabriela Iacobici a declarat ca izvorul din satul Cheia va fi reabilitat de Consiliul Judetean. Consiliul Local Gradina a dat deja o hotarare de predare a izvorului Consiliului Judetean pe perioada lucrarilor de modernizare.

Agigea si Vointa Valu lui Traian liderii seriilor Est si Nord

11 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

Sportin Campionatul Judetean de fotbal, duminica a avut loc etapa a treia, incheiata cu urmatoarele rezultate: SERIA NORD: Vointa Siminoc - Sportul Tortomanu 6-3 (D. Nicoara 5, 29, Cr. Lungu 11, 38, C. Rosca 76, 89 - Margean 32, Gh. Toma 74, 85); Viitorul Tirgusor - Vointa Valu lui Traian 2-4 (M. Cernovalenco 44, Andronache 79 - D. Mustafa 23, Alivuap 75, 85, Lefter 88); Viitorul Fintinele - Viteazul Sinoe Mihai Viteazu 4-3 (I.

Victorie mare pentru CSM Medgidia

11 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

SportCu o echipa total schimbata fata de sezonul trecut si cu un nou antrenor pe banca tehnica, CSM Medgidia a pasit cu dreptul in noua editie a Ligii Nationale, invingind simbata, pe teren propriu, 27-26, una dintre contracandidatele in lupta pentru evitarea retrogradarii, Poli Timisoara.

HCM si-a aflat ultima adversara din Liga Campionilor

11 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

SportDesi campioana Romaniei la handbal masculin, HCM Constanta, se astepta ca formatia ucraineana ZTR Zaporozhye sa i se alature in Grupa A a Ligii Campionilor, turneul de la Salonic la care au mai participat echipa gazda, AC PAOK si cipriotii de la SPE Strovolos, a rezervat o mare surpriza.

Programe pentru incurajarea crescatorilor de animale din Topalu

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Topalu a initiat un program de igienizare a comunei. Edilul din Topalu Gheorghe Murat a declarat ca a fost incheiat un contract cu Serviciul de Salubrizare al Primariei Cernavoda pentru preluarea deseurilor.

Proiect integrat depus pe masura 322 la Garliciu

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Garliciu a depus un proiect integrat pe masura 3.2.2 ce include modernizarea drumurilor de interes local (9,3 km), reparatii sediu administrativ si construirea unui centru after-school in comuna.

Invatamantul, in impas la Ciobanu

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul din Ciobanu Ioan Suciu incearca sa solutioneze mai multe probleme legate de inceperea noului an scolar. Ediul se confrunta cu problema inchiderii unei gradinite din satul Miorita. El a facut o adresa catre Inspectoratul Scolar Judetean in acesta privinta motivand numarul mic de copii ce frecventeaza institutia de invatamant. &Avem doar 12 copii la gradinita din satul Miorita si intentionam sa o inchidem.

Locuitorii din Vulturu, saraciti de seceta

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Vulturu a finalizat igienizarea la gradinita cu orar normal din comuna. Serviciul de Apa si de Asistenta Sociala al administratie locale a fost acreditat. &Asteptam avizul de la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice pentru ca serviciile sa fie valabile”, a declarat primarul comunei Eugen Marius Berbec.

Lucrari la reteaua de canalizare din Crucea

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Crucea a demarat lucrarile de construire a retelei de canalizare din comuna. Proiect privind alimentarea cu apa potabila si canalizare, a fost depus in 2006, in baza Ordonantei de Guvern nr.

Masuri de criza in comuna Seimeni

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaCriza economica afecteaza grav bugetul primariilor din judet. Administratia publica locala din Seimeni a luat o serie de masuri pentru a diminua cheltuielile. Astfel, contractele incheiate cu prestatorul de servicii pe linie de securitate in munca si firma care asigura paza pe raza comunei au fost suspendate .

Programul "Natura 2000" impiedica dezvoltarea economica a comunei Saraiu

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaReteaua Natura 2000 este o retea europeana de zone protejate care cuprinde un esantion reprezentativ de specii salbatice si habitate naturale de interes comunitar. Marele dezavantaj al acestui program este imposibilitatea ca eventualele investitii in localitatile din judet sa nu poata fi puse in practica in zonele protejate.

Modernizarea drumurilor, prioritatea edilului din Nicolae Balcescu

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimarul Viorel Balan va demara lucrari de reaparare a strazilor din satul Dorobantu. Primaria comunei Nicolae Balcescu a pregatit institutiile de invatamant pentru inceperea noului an scolar. O realizare a administratiei locale este construirea gradinitei din localitate.

Proiect de construire a unei gradinite in comuna Horia

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaPrimaria Horia continua proiectele prin care urmareste dezvoltarea comunei. Este vorba de un proiect integrat de construire a unei gradinite, si extindere a retelei joase de tensiune iluminat public in comuna Horia.

Gheorghe Panait, inlaturat de la sefia organizatiei PSD Tortoman

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

PoliticFostul edil al comunei a fost inlocuit de la conducerea Organizatiei Comunale Tortoman a PSD. Decizia a fost luata de Comitetul Executiv al Consiliului Organizatiei Judetene Constanta a PSD in urma analizarii activitatii desfasurate in cadrul organizatiei.

Retea de canalizare si statie de epurare in Silistea

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaLocuitorii comunei vor putea beneficia de un sistem de canalizare nou. Recent, au fost incepute lucrarile de la reteaua de canalizare si epurare a apelor uzate. Potrivit declaratiilor primarului Mihai Soare, investitia este finantata de Guvernul Romaniei prin Ordonanta nr.7/2006, Consiliul Local Silistea si Consiliul Judetean. Prin acest proiect se vor monta aproximativ 10 km de instalatii de canalizare in localitatile Silistea si Tepes Voda.

Tinerii din Tortoman, in excursie la Predeal si 2 mai

11 Septembrie 2009, Ghiulseren Abduraman

Administratie localaExcursiile oferite de Consiliul Judetean Constanta tinerilor din mediul rural reprezinta pentru multi dintre ei o ocazie unica de a cunoaste obiective turistice importante din tara. Opt tineri din comuna Tortoman sunt intr-o excursie in statiunea montana Predeal.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771