Sitirile editiei din data de 3 Septembrie, 2009

Sedinta Consiliului Local transformata in sedinta de partid PNL

3 Septembrie 2009, Ghiulsern Abduraman

PoliticOrganizatia municipala a PSD Medgidia a organizat joi, 3 septembrie o conferinta de presa. Scopul acestei conferin&539;e a fost de a expune aspecte legate de modul in care actuala administratie publica, condusa de Primarul Marian Iordache trateaza consilierii celorlalte partide.

Proiect pentru dezvoltarea durabila a 12 localitati

3 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateConsiliul Judetean Constanta (CJC) a aprobat, in cadrul ultimei sedinte a CJC, un acord de parteneriat cu mai multe localitati pentru realizarea proiectului &Strategii de dezvoltare locala pentru autoritatile publice locale din judetul Constanta”.

Proiecte de dezvoltare locala la Cernavoda

3 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaConsilierii cernavodeni au aprobat la inceputul saptamanii, in cadrul sedintei ordinare, mai multe proiecte de hotarari de interes pentru comunitatea locala, proiecte initiate de primarul orasului Mariana Mircea.

OLTINA - Primaria va infiinta Politia locala

3 Septembrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaSatul sa mai arunce cu banii pe fereastra pe proiecte care nu sint aprobate, primarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu, a declarat ca fondurile pe care le-ar fi alocat pentru reintroducerea proiectelor prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), pentru finantarea refacerii retelelor de apa si canalizare din cele trei localitati ale comunei - Oltina, Razoare si Satu Nou - au fost dirijati pentru infiintarea Politiei locale.

Gloria Seimeni, Carvan si Cotu Vaii, lideri in Campionatul Judetean de fotbal

3 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

Sportin Campionatul Judetean de fotbal, duminica a avut loc etapa a doua, incheiata cu urmatoarele rezultate - SERIA NORD: Viteazul Sinoe Mihai Viteazu - Viitorul Tirgusor 2-5 (Chiriac 35, Grameni 47 - Bengalici 30, I. Sirbu 50, 62, Ad. Militaru 70, Taralunga 75); Pescarusul Girliciu - Viitorul Fintinele 5-3 (I. Dobre 13, Draghici 24, 36, Butan 54, Furnica 93 - I. Chirita 32, Grigorescu 75, Preoteasa 84); Viitorul Vulturu - Gloria Seimeni 1-2 (Marius Berdila 84 - Silica 24, V.

Plan de investitii pe termen lung privind deseurile, aprobat de CJC

3 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateConsiliul Judetean Constanta (CJC) este unul dintre beneficiarii finali ai proiectului PHARE CES 2006 &Asistenta tehnica pentru pregatirea portofoliului de proiecte in sectorul Deseuri”. Scopul acestei asistente tehnice il constituie pregatirea unui proiect de management integrat al deseurilor pentru judetul Constanta, in vederea obtinerii finantarii investitiilor necesare pentru conformare prin intermediul Programului Operational Sectorial de Mediu (POS de Mediu).

13 fetite dintr-o tabara din Eforie Nord, la spital cu toxiinfectie alimentara

3 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateUn numar de 13 fetite, aflate intr-o tabara sportiva din statiunea Eforie Nord, au ajuns, luni noapte, la Spitalul de Boli Infectioase Constanta cu stari de voma si dureri abdominale, simptome similare unei toxiinfectii alimentare.

Pensionarii obligati sa opteze in 15 zile intre salariu si pensia peste 1.700 de lei

3 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

SocialPensionarii care lucreaza in sistemul public vor fi obligati sa opteze, in scris, intr-un interval de doua saptamani, intre suspendarea pensiei pe durata activitatii si incetarea raporturilor de munca, daca nivelul pensiei aflate in plata depaseste nivelul salariului mediu brut pe economie.

Programul Prima Casa - 1.756 cereri aprobate

3 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateSecretarul de stat in Ministerul pentru IMM-uri Maria Parcalabescu a afirmat, la Senat, ca programul Prima Casa s-a dovedit un succes, existand 1.756 de cereri aprobate, in valoare totala de 75.615.000 de lei si 753 de contracte de finantare deja semnate.

Masinile detinute de persoanele cu handicap, scutite de taxa auto

3 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateMinisterul Mediului (MM) propune introducerea in pachetul de masuri anticriza exceptarea de la plata taxei de poluare a utilajelor cu motoare care respecta normele de poluare si care circula rar pe sosele, dar si pentru masinile detinute de persoanele cu handicap, chiar dac acestea nu au permis. "Ministerul Mediului formuleaza propuneri de completare a exceptiilor de la plata taxei pe poluare . in acest sens, sunt exceptate masinile mobile nerutiere, ale caror motoarerespecta normele privind poluarea chimica si a caror deplasare pe drumurile publice este in general limitata numai la si de la locul de munca, si autovehiculele aflate in proprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat, independent de detinerea permisului de conducere de catre proprietarul autovehicului", se precizeaza intr-un comunicat de miercuri al MM.

Efectele crizei ecomice se resimt al primaria Cuza-Voda

3 Septembrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Cuza-Voda Eugen Dumitru a decis sa respecte decizia Guvernului de reducere a timpului de lucru normat cu 10 zile lucratoare. &Ne vom conforma deciziei luate de Guvern prin restrangerea timpului lucrat la sase ore timp de doua luni”, a subliniat edilul.

Investitii importante ale administratiei din Cobadin

3 Septembrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Cobadin a organizat pe 1 septembrie deschiderea ofertelor pentru atribuirea lucrarii de construire a unei gradinite si a unei scoli si renovarea bisericii din comuna. Primarul Cristian Telehoi a declarat ca desi au fost cumparate opt caiete de sarcini, o singura societate a depus o oferta, urmand ca o comisie de evaluare sa studieze documentele depuse de singurul ofertant si sa ia o decizie.

Fabrica de caramida ecologica la Saligny

3 Septembrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaConsiliul Local Saligny s-a reunit luni 31 august pentru a dezbate mai multe proiecte de hotarari initiate de primarul Gabriel Tatulescu. Unul dintre proiectele aprobate de consilierii locali a fost cel privind concesiunea unui teren unor investitori din China.

Consiliul Judetean va amenaja doua terenuri de sport la Ostrov

3 Septembrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Ostrov a pregatit documentatia necesara depunerii unui proiect de amenjare a doua parcuri in comuna. &Am pregatit studiul de fezabilitate si documentatia pentru acest proiect pe care intentionam sa il depunem la Ministerul Mediului in aceasta sesiune”, a declarat primarul comunei Ostrov Niculae Dragomir.

Scolile din Ciocarlia sunt pregatite sa isi primeasca elevii

3 Septembrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localain aceasta perioada principala stradanie a edililor este de a asigura de conditii bune pentru primirea elevilor in noul an scolar. in comuna Ciocarlia, s-au incheiat lucrarile de intretinere si igienizare a unitatilor scolare. &Sunt lucrari normale pentru aceasta perioada, iar cei ce vor veni din toamna la scoala vor gasi cele patru scoli si doua gradinite din comuna in conditii cat mai civilizate”, a subliniat Traian Dragomir, primarul comunei Ciocarlia.

Proiect de amenajare a unui parc in comuna Lipnita

3 Septembrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria comunei Lipnita a pregatit institutiile de invatamant pentru inceperea noului an scolar. in comuna exista sapte scoli, patru gradinite si aproximativ 800 de elevi. De asemenea, au fost demarate lucrarile de consolidare a bisericii de la Canlia.

Cismeaua de la Deleni va deveni popas turistic

3 Septembrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaCismeluta din Deleni a fost trecuta in administrarea Consiliului Judetean pentru a fi renovata si amenajata. Potrivit declaratiilor primarului Dan Marin lucrarea de renovare va fi realizata de CJC si va include introducerea utilitatilor ( apa, curent electric), amenajarea unor grupuri sanitare si a unei parcari. Amenajarea cismelei va fi benefica turismului local, avand in vedere ca sursa de apa este situata in apropierea manastirii Deleni obiectiv de interes turistic.

Primaria Aliman va fi renovata

3 Septembrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaSediul primariei Aliman va intra intr-un proces de renovare ce va fi incheiat intr-un an. Administratia locala va organiza pe 8 septembrie lictatia publica de desemnare a societatii ce se va ocupa de lucrarea de renovare, recompartimentare si etajare a cladirii.

Scoala din Urluia, reabilitata de Ministerul Educatiei

3 Septembrie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaProiectul de reabilitare a scolii generale din satul Urluia a primit aviz favorabil din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii. Viceprimarul Beinur Rasit spune ca lucrarile de modernizare ale unitatii scolare vor fi demarate in momentul in care se vor primi fondurilor necesare. Datorita bugetului redus si crizei economice administratia locala din Adamclisi nu a dispus de fonduri suficiente pentru igienizarea tuturor unitatilor din comuna.

Aproximativ 80% din instante au decis suspendarea activitatilor

3 Septembrie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateAproximativ 80 la suta din instante au decis pana in prezent suspendarea activitatilor, din care 12 curti de apel, 31 de tribunale, peste o suta de judecatorii si inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit Retelei Nationale a Adunarilor Generale ale Judecatorilor (RNAG).

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771