Sitirile editiei din data de 20 August, 2009

Purcarea: N-am facut afaceri cu Mircea Basescu

August 2009, Bogdan Chirita

ActualitateCornel Purcarea a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca nu a facut niciun fel de afaceri cu Mircea Basescu, pe care spune ca l-a intalnit doar o data si cu care a avut cateva convorbiri telefonice de convenienta, mentionand ca acesta doar i-a recomandat o persoana pentru incarcarea containerelor.

Terapia prin arta, tema taberei internationale de pictura de la Medgidia

August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localain perioada 20-30 august se desfasoara la Medgidia cea de-a sasea editie a Taberei Internationale de Pictura &Lucian Grigorescu”. La editia din acest an a Taberei Internationale de Pictura au participat plasticieni din Turcia, Cipru, Germania si pictori nascuti in Medgidia. Pentru prima data organizatorii s-au gandit sa realizeze un proiect de terapie prin arta. &Ne-am gandit sa oferim confort psihic bolanivilor de la Spitalul Municipal prin lucrarile realizate in tabara de pictura.

Primaria si scolile din Mihail Kogalniceanu incluse in programul "Casa Verde"

August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimarul Iosif Valer Muresan a declarat ca sapte obiective din patrimoniul propriu vor beneficia de programul eco finantat de guvern &Casa Verde”. Recent, administratia locala din Mihail Kogalniceanu a depus un proiect in vederea obtinerii de finantare pentru mai multe obiective din localitate.

Proiecte importante ale administratiei din Lumina

August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia comunei Lumina a depus un proiect perntru alimentarea cu apa potabila, amenajarea sistemului de canalizare si drumuri in satele Sibioara si Oituz. Proiectul integrat a fost depus in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), pe masura 322. in momentul de fata, in localitatea Oituz exista un sistem de alimentare cu apa potabila, care este foarte vechi. in Sibioara nu exista nici apa, nici canalizare.

Lumina in cartierul nou din Mereni

August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Mereni a initiat un proiect de reabilitare si extindere a retelei de apa in Mereni si Osmancea. Primarul Gheorghe Chiriac a declarat ca licitatia pentru executie a fost organizata deja si se vor efectua foraje noi si modificarea intregii retele de distributie.

Finalizarea gradinitei din Topraisar, printre prioritatile primarului Gheorghe Stelian

August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaincepand din 2010, in comuna Topraisar va functiona o noua gradinita, aflata momentan in constructie. Investitia se cifreaza la 17 miliarde de lei vechi. Autoritatea locala continua lucrarile la gradinita cea noua.

PS Teodosie, pus oficial sub acuzare pentru mita

August 2009, Bogdan Chirita

ActualitateArhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost pus oficial sub acuzare, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul instantei supreme incepand urmarirea penala fata de prelat, dar si fata de alti doi preoti, informeaza surse judiciare.

Bugetul Trezoreriei creste cu 346,96 milioane lei atat la venituri, cat si la cheltuieli

August 2009, Bogdan Chirita

ActualitateBugetul Trezoreriei Statului va fi majorat cu suma de 346,96 milioane de lei atat la venituri, cat si la cheltuieli, la 975,92 milioane de lei, valoare identica pentru intrarile si iesirile financiare, potrivit unui proiect de hotarare a Guvernului.

Proiect transfrontalier la Gradina

August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Gradina a depus pentru finantare un proiect transfrontalier. Proiectul va fi realizat in colaborare cu oficialitatile din localitatea Dobrich(Bulgaria) si Consiliul Judetean Constanta. Banii pentru acest proiect vor veni de la Uniunea Europeana. &Vrem ca sa organizam un festival la Cheile Dobrogei. Ca si sustenabilitate vom promova turismul rural si ecumenic”, a declarat primarul comunei Gradina Gabriela Iacobici.

Sfintirea Bisericii cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din Topalu

August 2009, Ghiulsern Abduraman

Culturain ziua de 22 august, in localitatea Topalu a avut loc sfintirea bisericii cu hramul &Adormirea Maicii Domnului”. Slujba de sfintire a fost oficiata de Arhiepiscopul Tomisului, inalt PreaSfintia Sa Teodosie, impreuna cu un sobor mare de preoti.

Guvernul nu are bani pentru gradinita din Pecineaga

August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaO prioritate a administratiei locale din Pecineaga o reprezinta repararea institutiilor de invatamant. Primaria Pecineaga a fost nevoita sa sisteze lucrarile incepute la gradinita din localitate intrucat Guvernul nu a alocat bani suficienti pentru continuarea lucrarilor de constructie.

La Cerchezu, proiect de infrastructura depus pe P.N.D.R

August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaBanii de la Uniunea Europeana sunt necesari mai ales in situatia de fata, cand Romania resimte efectele crizei economice. Primaria Cerchezu a depus la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, prin Masura 3.

Proiect integrat de canalizare si drumuri in comuna Sacele

August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaEdilul-sef al primariei Sacele Ion Oprea a declarat ca a depus un proiect pe fonduri structurale pentru introducerea retelei de canalizare, asfaltarea drumurilor, reabilitarea statiilor de apa din comuna si construirea unui centru after-school.

Lucrari masive de igienizare a scolilor din Istria

August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaO prioritate stringenta pe agenda de lucru a primarilor constanteni, in aceasta perioada, o reprezinta lucrarile de igienizare in scoli si gradinite. Edilii de la Istria, primarul Ioan Herdean si viceprimarul Visan Pricopie la acest capitol stau bine, lucrarile sunt in plin proces de executare.

Cismeaua de la Dumbraveni va fi punct turistic

August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaNoul an scolar se apropie cu repeziciune iar administratiile locale din judet s-au mobilizat pentru a realiza renovarea si igienizarea unitatilor de invatamant. Primarul din Dumbraveni Gheorghe Cenusa a declarat ca Ministerul Educatiei a alocat doar 50 de milioane de lei vechi pentru lucrarile de reparatii in scoli iar banii sunt insuficienti.

Falimentul primariilor, necazul primarilor

August 2009, Bogdan Chirita

ActualitatePotrivit unor experti in politici publice, Legea falimentului primariilor, pe care o elaboreaza Guvernul, la solicitarea Fondului Monetar International (FMI), i-ar putea lasa pe alesii cheltuitori fara functii.

Tanar disparut in comuna Pestera

August 2009, Ghiulsern Abduraman

SocialUn baiat, de 18 ani, din comuna Duda-Epureni, judetul Vaslui, a fost dat disparut de 1 an si 4 luni, de la locul unde lucra ca ajutor de cioban fara contract sau conventie, la stana de pe raza satului Ivrinezu Mic, comuna Pestera, patron fiind Hanciu Mihai la care se afla si buletinul lui. Din spusele mamei sale, Olga Hancu, copilul a fost abordat de catre patron in localitatea Bobesti in data de 10 mai 2008 iar din convorbirea telefonica cu patronul reiese faptul ca baiatul, dupa circa o saptamana de lucru a parasit stana, plecand spre Medgidia.

Fonduri de la CJC pentru reabilitarea scolii din Targusor

August 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Tirgusor, Iulian Birsan, a declarat ca a apelat la sprijinul Consiliului Judetean Constanta (CJC) pentru a contribui financiar la reabilitarea Scolii de Arte si Meserii din localitate.

Comuna Independenta va avea Liceu Tehnologic

August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimarul din Independenta Cristea Gascan a declarat ca incepand din acest an va functiona un liceu tehnologic in comuna. Totodata, salile de clasa vor beneficia de mobiler nou ce va fi achizitionat de Consiliul Judetean Constanta.

Lucrari de pietruire a cartierului nou din Amzacea

August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria comunei Amzacea deruleaza un proiect de pietruire a drumurilor din cartierul nou al localitatii. Viceprimarul Adrian Mihalcea a declarat ca lucrarea include pietruirea a 1,5 km de drum. &Este o lucrare importanta pentru locuitorii noului cartier din satul Amzacea pe care speram sa o finalizam in curand”, a precizat Mihalcea.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771