Sitirile editiei din data de 13 August, 2009

Angajatii din Primarii, in functie de numarul locuitorilor

13 August 2009, Bogdan Chirita

ActualitatePresedintele Asociatiei Consiliilor Judetene, Liviu Dragnea, si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, au sustinut, la discutiile cu autoritatile locale pe legile descentralizarii de la Busteni, ca reducerea si finantarea personalului bugetar din teritoriu se vor face in functie de noi standarde de cost.

Asistentii personali dati in somaj de Iordache, ajutati de PSD

13 August 2009, Ghiulsern Abduraman

PoliticRecent, administratia locala din Medgidia a dorit sa se &debaraseze” de toti asistentii personali pentru persoanele cu handicap prin trecerea acestora in somaj. Asistentii au primit la domiciliu un document din partea primariei prin care erau anuntati de faptul ca autoritatile locale sunt in imposibilitatea de a mai achita salariul asistentilor personali pentru persoanele cu handicap. Cauzele acestei masuri sunt se pare valoarea mica a prevederii bugetare acordata de Ministerul Finantelor din bugetul de stat, pentru plata asistentilor personali si refuzul manifestat de Ministerul Finantelor de a rectifica aceasta prevedere bugetara.

Proiecte importante pe agenda primarului Lucian Chitic

13 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Tortoman se afla in linie dreapta cu lucrarile de igienizare si pregatire a scolii din comuna. Primarul Lucian Chitic a declarat ca au fost reduse substantial cheltuielile pentru curatenia din scoala, intrucat primaria a achizitionat toate materialele necesare iar lucrarea se realizeaza cu personalul contractual de la primarie si cu persoanele ce beneficiaza de legea 416.

Gheorghe Frigioi : "Degeaba populatia rurala reprezinta 70% daca interesul politic este de 15%"

13 August 2009, Ghiulsern Abduraman

PoliticTrei proiecte demarate de administratia locala din Crucea sunt blocate intrucat Guvernul a alocat doar 10% din sumele necesare realizarii lucrarilor. &Este vorba de trei proiecte de alimentare cu apa potabila si un program de introducere a unei retele de canalizare in comuna pe care le-am stopat deoarece nu avem fondurile necesare pentru continuarea lor”, a declarat Frigioi.

Proiectele pentru rromi continua la Medgidia

13 August 2009, Ghiulsern Abduraman

SocialMielu Ieremia a declarat ca protocolul incheiat intre Asociatia &Dobrogea” si Primaria Medgidia va continua. Astfel, vor fi continuate cele trei proiecte pentru rromi cu finantare europeana ce erau blocate datorita neintelegerilor dintre Mielu Ieremia si primarul Marian Iordache.

Proiect pentru rromi din Medgidia demarat de CJC

13 August 2009, Ghiulsern Abduraman

SocialJoi, 13 august, la Primaria Medgidia a avut loc o intalnire a echipei de lucru a proiectului &Pentru o viata sanatoasa”, initiat de Consiliul Judetean Constanta. Scopul acestui proiect este facilitarea accesului cetatenilor romi la serviciile de asistenta medicala si educatie pentru sanatate si a fost contractat in cadrul programului PHARE 2006, &Accelerarea Implementarii Strategiei Nationale de imbunatatire a Situatiei Romilor”.

Cea mai buna placinta dobrogeana premiata la Cernavoda

13 August 2009, Bogdan Chirita

CulturaDuminica in cea de a treia zi a Zilelor orasului Cernavoda, s-a desfasurat cea de a doua editie a concursului Cea mai buna placinta dobrogeana. Concursul a atras 10 gospodine din Cernavoda care s-au intercut in arta gatitului si au venit cu placinte care mai de care mai gustoasa.

Zilele comunei Silistea, la a saptea editie

13 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Culturain ciuda crizei financiare, administratia locala din Silistea nu a renuntat la organizarea manifestarilor reunite sub genericul &Zilele Comunei”. Cea de-a saptea editie a manifestarii a avut loc in perioada 14-16 august si a fost un eveniment asteptat de toti locuitorii comunei.

In comuna Nicolae Balcescu se modernizeaza scoala

13 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria va schimba dusumeaua veche de 60 de ani cu parchet laminat. Scoala mai dispune de o magazine de lemne si un grup sanitar, cladiri ce vor fi modernizate cu bani de la bugetul local. &Vom reabilita magazia de lemne a scolii iar grupul sanitar va avea faianta, gresie, acoperisul schimbat si apa curenta.

Termene de colectare a deseurilor impuse producatorilor de baterii

13 August 2009, Bogdan Chirita

ActualitateProducatorii de baterii si acumulatori au obligatia de a se inscrie pina la 30 aprilie 2009, intr-un registru intocmit de Agentia de Protectie a Mediului. Documentele necesare si procedurile de inregistrare sunt prevazute in Ordinul 669/2009 privind aprobarea procedurii de inregistrare a producatorilor de baterii si acumulatori. Totodata, cerintele privind introducerea pe piata a bateriilor si acumulatorilor si regulile specifice privind colectarea, tratarea si eliminarea deseurilor de baterii si acumulatori sunt indicate in HG1132 din 18.

Proiectele pentru autostrada Cernavoda - Constanta si varianta de ocolire Constanta au fost contractate

13 August 2009, Bogdan Chirita

Fonduri Europenein data de 24 iulie 2009, Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Transport si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A. au semnat contractele de finantare pentru doua proiecte majore: &Constructie autostrada Cernavoda Constanta” si &Constructia variantei de ocolire a Municipiului Constanta”.

Numar record de cereri de finantare depuse pentru infrastructura rurala

13 August 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a primit in perioada 15 iunie 31 iulie 2009 un numar de 1669 de proiecte conforme pentru finantare nerambursabila prin Masura 322 &Renovarea si dezvoltarea satelor”.Valoarea acestor cereri de finantare depaseste 4 miliarde de euro, cu mult peste alocarea financiara aferenta masurii care este de 738,09 milioane de euro. Aceasta sesiune, desfasurata intre 15 iunie si 31 iulie, a fost ultima pentru depunerea proiectelor de renovare si dezvoltare a satelor, alocandu-se astfel toata suma ramasa disponibila in acest moment pentru aceasta masura.

Primaria Harsova a repartizat 80 de apartamente

13 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaRecent, primaria Harsova a predat 80 de apartamente, dintre care 48 de locuinte sociale si 32 de apartamente construite prin Agentia Nationala de Locuinte. &Problema locuintelor nu va mai fi o problema in Harsova.

Edilul din Saraiu dejamagit de noile criterii impuse de PNDR

13 August 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaZece comune din judetul Constanta au refuzat sa depuna proiecte pentru accesarea fondurilor europene prin Masura 3.2.2. privind "Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale" derulat prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Din spusele primarilor constanteni, unii nu au reusit sa indeplineasca conditiile impuse in Ghidul Solicitantului, iar altii au fost prea dezamagiti de refuzurile de finantare din sesiunile precedente.

La Garliciu, s-a semnat contractul de concesiune cu australienii

13 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Garliciu a semnat un contract de concesiune cu investitorii australieni pe o perioada de 49 de ani pentru realizarea unui teren de golf la marginea comunei. Ajutati de arhitecti, ingineri si specialisti in turism, oamenii de afaceri australieni vor transforma 170 de hectare intr-un complex turistic sportiv .

Proiect integrat in comuna Ciobanu

13 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria comunei Ciobanu a redepus pe 30 iulie documentatia pentru realizarea unui proiect integrat referitor la amenajarea unei retele de canalizare, asfaltare si reabilitarea retelei de apa (1700 metri) si infiintarea unui centru after-school in comuna. Primarul Ioan Suciu, spune ca proiectul a fost demarat prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), Masura 322 privind renovarea si dezvoltarea satelor.

Proiect de asflatare a drumurilor din Vulturu

13 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaEugen Marius Berbec, primarul comunei Vulturu, a declarat ca administratia locala trece printr-o perioada foarte grea iar efectele crizei afecteaza comunitatea. & Cu greu am reusit sa platim salariile.

Administratia din Topalu pregateste Festivalul international de folclor"Dan Moisescu"

13 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaReprezentantii administratiei din Topalu fac pregatiri legate de organizarea celei de-a XIV-a editii a festivalului international de folclor &Dan Moisescu”. Potrivit afirmatiilor primarului Gheorghe Murat festivalul se va desfasura in prima decada a lunii octombrie. Festivalul a fost initiat in anul 1995, si are ca scop principal descoperirea si promovarea tinerelor talente interpretative-solisti vocali de muzica populara romaneasca, din tara, dar si din judetul nostru avand ca obiective cercetarea, culegerea, promovarea si valorificarea folclorului muzical romanesc in general si dobrogean in special.

Alimentare cu apa in Pantelimonul de Sus

13 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia locala deruleaza un proiect de alimentarea cu apa a localitatii Pantelimonul de Sus. Primarul Vasile Neicu a declarat ca trei puturi forate in Pantelimonul de Jos vor asigura alimentarea cu apa a localitatii Pantelimonul de Sus.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771