Sitirile editiei din data de 7 August, 2009

Bani europeni dusi pe apa Sambetei din cauza lui Iordache

7 August 2009, Redactia

Administratie localaUn scandal iscat intre Melu Irimia si primarul Marian Iordache ar putea bloca trei proiecte cu finantare europeana destinate comunitatii rrome din Medgidia. Proiectele cu finantare europeana au atras fonduri nerambursabile in valoare totala de 450.

Absenta ministrilor la sedinta AcoR i-a "infuriat" pe primarii din intreaga tara

7 August 2009, Ghiulsern Abduraman

ActualitateNici un ministru nu a fost prezent, marti, 4 august la cea de-a doua sedinta din acest an a Asociatiei Comunelor din Romania (ACoR) sedinta organizata pentru discutarea problemelorcu care se confrunta edilii din intreaga tara.

Portul turistic din Ostrov va crea locuri de munca

7 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPortul de agreement nautic ce va fi amenajat in Ostrov va genera noi locuri de munca pentru locuitorii comunei. &Exista in lucru un studiu de fezabilitate pentru proiectul initiat de Consiliul Judetean Constanta de construire a unui port turistic in localitatea noastra.

Primaria Cuza-Voda primeste bani cu taraita de la Guvern

7 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Cuza-Voda va incheia un act aditional cu Inspectoratul Scolar Constanta pentru a primi banii trimisi de Guvernul Romaniei pentru plata lucrarilor de modernizare a scolii si gradinitei din localitate.

Investitii importante la Cobdain

7 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaMajoritatea unitatilor de invatamant din comuna Cobadin vor fi renovate pana la inceperea noului an scolar in septembrie. Primarul Cristian Telehoi spune ca lucrarile de modenizare ale scolilor vor fi finalizate in termen, iar elevii din comuna vor avea toate conditiile necesare desfasurarii orelor de curs.

Duvaz: Basescu face un fel de "dans al miresei", cand spune ca nu a decis asupra candidaturii

7 August 2009, Bogdan Chirita

PoliticPurtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca presedintele Traian Basescu face un fel de "dans al miresei" atunci cand afirma public ca nu a luat inca o decizie in privinta propriei candidaturi la alegerile prezidentiale.

Fitch: Bancile se vor confrunta, in 2009 si 2010, cu pierderi pe credite

7 August 2009, Bogdan Chirita

ActualitateFitch Ratings avertizeaza ca recesiunea va conduce, probabil, la o crestere semnificativa a pierderilor cauzate de credite neperformante si la scaderea puternica a profitabilitatii bancilor din Romania in 2009 si 2010, scenariu care ar face necesare majorari de capital din partea bancilor-mama.

Boc: Impozitul minim a adus incasari peste asteptari si ar putea fi mentinut

7 August 2009, Bogdan Chirita

Actualitateincasarile generate de impozitul minim depasesc asteptarile, deci introducerea acestuia a fost benefica si impozitul poate fi mentinut in domeniile in care evaziunea fiscala este greu de controlat, o decizie in acest sens urmand sa fie luata insa in urma unei analize, a declarat premierul Emil Boc.

Germanii s-au reantors acasa la Nisipari

7 August 2009, Bogdan Chirita

CulturaJoi, 30.07.2009, la biserica parohiala din satul Nisipari, a avut loc festivitatea de dezvelire a unei placi comemorative in amintirea familiilor de germani care au vietuit in acest sat in perioada 1922-1940.

Asfaltare cu bani europeni la Ciocarlia

7 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAutoritatile locale din Ciocarlia a depus un proiect de asfaltare a drumurilor din localitate. Proiectul a fost depus pe masura 322 privind &Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”.

Marica: Daca se desfiinteaza agentiile infiintate pe criterii politice nu este nicio problema

7 August 2009, Bogdan Chirita

PoliticPresedintele "Sed Lex", Vasile Marica, a spus, joi, ca Guvernul nu a informat sindicatele care sunt agentiile ce urmeaza sa fie restructurate si daca reducerile depersonal se fac doar la nivel central, precizand ca nu va fi nicio problema daca se desfiinteaza agentiile create pe criterii politice.

Gropile de gunoi din Saligny au fost inchise

7 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaIntrarea in vacanta de vara a elevilor a insemnat demararea lucrarilor de igienizare din scoli pentru administratiile locale din judet. Ca in fiecare an administratia publica locala de la Saligny a demarat lucrarile de igienizare si reparare a unitatilor de invatamant din comuna pentru ca la inceputul anului scolar elevii sa poata beneficia de conditii bune de educare.

Igienizarea in scoli la Rasova

7 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Rasova a depus spre finantare, pe masura 322, un proiect proiect integrat, in valoare de 2,5 milioane euro, ce include realizarea retelei de canalizare si statie de clorinare in Rasova si asfaltarea drumurilor in Rasova si Cochirleni.

Proiect de extindere a scolii din Pestera

7 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localainceputul anului scolar bate la usa iar igienizarea scolilor din comuna Pestera este sub semnul intrebarii. Mai mult decat atat, administratia locala se confrunta cu problema lipsei de spatiu deoarece trei clase sunt obligate sa isi desfasoare orele de curs in conditii improvizate in Caminul Cultural din localitate.

Proiecte depuse pe masura 322 la Adamclisi

7 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Adamclisi a reusit sa depuna doua proiecte cu finantare europeana pe programul PNDR, masura 322. &Am depus proiectele in data de 31 iulie, ultima zi de depunere a dosarelor deoarece am alergat pentru obtinerea avizelor necesare.

Cismeaua din Petrosani, reabilitata de Consiliul Judetean

7 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaLa un kilometru departare de satul Petrosani, comuna Deleni se afla o cismea veche. Un spatiu de repaus unde calatorul poate sa poposeasca, sa se odihneasca, si sa isi potoleasca setea cu o apa numai buna de baut.

Proiect integrat in Aliman

7 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria comunei Aliman a demarat construirea bazinului de alimentare cu apa in localitatea Dunareni. Lucrarile au fost incepute in urma cu aproximativ doua luni si sunt in curs de finalizare. Bazinul de apa are o capacitate de 200 metri cubi. Lucrarile au avut o valoare de 5,5 miliarde de lei vechi. Primarul Gheorghe Topalu a precizat ca retea de alimentare exista in satul Dunareni, insa trebuie schimbata.

Hotii din Oltina, pasuiti de Justitie

7 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu prostesteaza fata de institutiile judetene de justitie. &Organizatiile de stat abilitate nu ne ajuta deloc in actiunea noastra de &curatire” a infractorilor din localitatea noastra.

Proiecte importante pentru locuitorii din Lipnita

7 August 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia locala a redepus un proiect integrat cu finantare europeana prin care se va realiza intreaga infrastructura din localitate. Viceprimarul Ion Burcea ne-a declarat ca, proiectul integrat, include asfaltarea drumurilor in Lipnita, realizarea retelei de canalizare si a unei statii de epurare.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771