Sitirile editiei din data de 18 Iulie, 2009

Mai putin de jumatate din gropile de gunoi din judet au fost inchise

18 Iulie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateTermenul limita pentru inchiderea gropilor neconforme de depozitare a gunoiului impus de Comisia Europeana (CE) dupa intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana (UE) a expirat, ieri, insa lipsa banilor, dar si greutatea cu care pot fi depuse proiecte pentru accesarea fondurilor europene i-au adus pe primarii constanteni in imposibilitatea de a amenaja gropi ecologice pentru depozitarea gunoiului.

Un loc de petrecere a timpului liber pentru copiii din Cernavoda

18 Iulie 2009, Bogdan Chirita

SocialPrimaria orasului Cernavoda a inaugurat astazi prima din cele trei piscine care vor fi date in folosinta in aceasta vara. Primaria a demarat inca de anul trecut din luna septembrie un proiect amplu ce consta in construirea a 3 piscine in aer liber, in trei zone diferite ale orasului (Trust, strada Canalului langa Baza sportiva, strada Portului langa Gara fluviala). Anul trecut s-a lucrat la proiectele tehnice si de executie iar anul acesta inca din primavara a inceput executia propriu-zisa.

Parc eolian la Mereni

18 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaFirma germana Westwind va amenaja pe teritoriul comunei Mereni, un parc eolian echipat cu 30 de mori de vant. Primarul localitatii, Gheorghe Chiriac, a declarat ca aceasta investitie va fi dezvoltata pe o suprafata de 400 de hectare in extravilanul satului Mereni.

Bilantul primarului comunei Tuzla Constantin Micu

18 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaBilantul primului an de mandat al edilului cuprinde realizarile administratiei locale si investitiile pe termen lung si scurt ce vizeaza transformarea comunei intr-o localitate moderna, europeana, ridicarea nivelului de trai al locuitorilor comunei si transformarea localitatii Tuzla intr-un obiectiv turistic.

La Pecineaga, proiecte importante pentru comunitate

18 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Pecineaga, Niculae Stan, lucreaza la finalizarea unui proiect integrat de 2,5 milioane de euro. & Saptamana viitoare vom depune dosarul pentru masura 3.2.2. Proiectul include reabilitare de drumuri (15 km), reabilitare de retea de apa potabila si retea de canalizare, statie de pompare si epurare&, a declarat Niculae Stan.

Drumuri moderne prin masura 322 la Nicolae Balcescu

18 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Nicolae Balcescu, Viorel Balan a decis intocmirea documentatiei pentru un proiect integrat, ce va fi depus pina pe 31 iulie, in ultima sesiune de proiecte in care se mai pot accesa banii europeni prin Masura 3.

Camin de batrani la General Scarisoreanu

18 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaRecent, au avut loc licitatiile pentru stabilirea firmelor cistigatoare care vor realiza proiectele de inlocuire a retelelor de apa din satele General Scarisoreanu si Casicea. Potrivit primarului comunei Amzacea, Constantin Radu, dosarele vor fi analizate iar numele firmelor castigatoare vor fi cunoscute peste citeva zile. Primarul Constantin Radu a adaugat ca locuitorii din satul General Scarisoreanu au deja apometre montate si folosesc reteaua veche.

Blocuri ANL la Cotu-Vaii

18 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Albesti a depus spre finantare un proiect pentru electrificarea cartierului nou din localitate la Ministerul Administratiei si Internelor. Proiectul are o valoare totala de 13 miliarde de lei vechi.

Pensionarii: Cei cu pensii mai mici de 1.500 de lei sa fie exclusi de la coplata serviciilor medicale

18 Iulie 2009, Bogdan Chirita

SocialPensionarii cer ca cei cu pensii de pana la 1500 de lei sa nu participe la coplata pentru prestatiile sanitare si solicita Ministerului Sanatatii sa le explice ce inseamna aceasta cota parte. Pensionarii au mai cerut Ministerului Sanatatii sa adopte unele masuri privind imbunatatirea asistentei medicale si procesului medical pentru varstnici, de exemplu accesul sporit la unitatile sanitare, la efectuarea analizelor medicale, completarea listei de medicamente compensate si gratuite ca si ieftinirea acestora precum si dezvoltarea retelei comunitare geriatrice.

Guvernul ia in calcul, la elaborarea noii Legi a pensiilor, inghetarea pensiilor mari surse

18 Iulie 2009, Bogdan Chirita

SocialInghetarea pensiilor mari, obtinute prin legi speciale, sau recalcularea acestora in baza Legii 19 si pastrarea in plata a nivelului obtinut sunt variantele analizate de Guvern la elaborarea noii Legi a pensiilor, au declarat luni, surse oficiale.

Sustenabilitatea restructurarii sistemului de pensii e pusa in pericol

18 Iulie 2009, Bogdan Chirita

SocialRestructurarea sistemului de pensii din Romania se incadreaza in reformele care au avut succes, dar sustenabilitatea acestui proces este pusa in pericol in prezent de promisiunile de majorare a pensiilor, considera Banca Mondiala."Sistemul de pensii a fost restructurat in mod substantial si deficitul public din pensii a fost eliminat (...). Totusi, sistemul ramane vulnerabil, din cauza beneficiarilor care depasesc ca numar contribuabilii, faptului ca a furnizat beneficii reduse si ca a fost supus unor decizii politice ad-hoc", se arata in Strategia de Parteneriat a Bancii Mondiale cu Romania.

BM: Romania va avea nevoie de consolidare fiscala rapida

18 Iulie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateConsolidarea rapida si profunda a politicii fiscale va fi necesara pentru ca Romania sa evite riscul unei "aterizari dure" (hard landing), apreciaza Banca Mondiala. BM arata, in Strategia de Parteneriat cu Romania pentru 2009 - 2013, ca politicile fiscale si de venituri implementate in Romania au fost in mare parte pro-ciclice si au condus la dezechilibre si vulnerabilitati care nu mai sunt sustenabile, in contextul in care s-a realizat un progres redus in modernizarea sectorului public.

Sarbu: Raportul BM nu spune lucruri noi, au fost masuri care au intampinat rezistenta agricultorilor

18 Iulie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateMinistrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat sambata, agentiei MEDIAFAX, ca mentiunile Bancii Mondiale (BM) referitoare la agricultura nu sunt noi, el subliniind ca s-a incercat intre anii 2001-2004 adoptarea unei legi de comasare a terenurilor, care a intampinat insa rezistenta agricultorilor."Nu ne spun lucruri noi, sunt lucruri pe care le stim. Noi am incercat in perioada 2001-2004 sa adoptam o lege pentru comasarea terenurilor, dar nu s-a putut.

Banca Mondiala a aprobat un prim imprumut de 300 milioane euro pentru Romania

18 Iulie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateBanca Mondiala a aprobat joi un prim imprumut, de 300 milioane euro (423 milioane dolari), dintr-un program propus de finantare pentru Romania in valoare de un miliard de euro, pentru a ajuta la atenuarea efectelor crizei economice globale si la reluarea proceselor de crestere economica si convergenta.

Investitiile americane continua la Mihail Kogalniceanu

18 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria comunei Mihail Kogalniceanu a demarat un proiect de alimentare cu apa in satele Palazu Mic si Piatra. Edilul comunei Kogalniceanu, Iosif Valer Muresan, a declarat ca cele doua localitati au un numar de peste 1000 de locuitori iar chestiunea alimentarii cu apa potabila in aceste sate trebuie rezolvata. &Am finalizat studiul de fezabilitate si proiectul tehnic, iar pe 15 iulie am publicat anuntul pentru desemnarea constructorului pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice”, a adaugat edilul comunei.

Proiect integrat la Independenta

18 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Independenta va depune un proiect integrat pe masura 322 de alimentare cu apa, introducere a retelei de canalizare si asfaltare a 2 km in satul Tufani. &Vom adapta proiectul la noul ghid aparut in data de 16 iunie.

Programul "Casa Verde", implementat la Dumbraveni

18 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimarul localitatii, Gheorghe Cenusa, spune ca lucrarile de reabilitare a caminului cultural din satul Furnica s-au incheiat. Caminul Cultural din Furnica a fost inclus in programul demarat de Consiliul Judetean Constanta (CJC) prin care sint reabilitate sau reconstruite toate caminele culturale din localitatile judetului Constanta. &Au fost montate geamuri si usi moderne si grupuri sanitare in interiorul cladirii si a fost schimbata pardoseala.

Program social lansat de primarul Cristian Carjaliu

18 Iulie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul comunei Agigea, Cristian Carjaliu a demarat un program social privind transportul elevilor din comuna. Prin achizitionarea a doua microbuze in valoare de 35.000 de euro, fiecare, si cu o capacitate de 21 de persoane, administratia locala a solutionat problema transportului scolarilor ce faceau zilnic naveta pe ruta Sanatoriu-Agigea-Lazu.

Alimentare cu apa in satul Potarnichea

18 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaLocuitorii satului Potarnichea vor avea in curand apa. Administratia locala din Topraisar va organiza licitatia deschisa pentru desemnarea societatii ce se va ocupa de executia lucrarii pe 5 august. De asemenea, in data de 6 august se va desfasura licitatia pentru atribuirea contractului de lucrari a proiectul integrat ce cuprinde realizarea retelei de canalizare din Topraisar, a unei statii de epurare, asfaltarea a 5 km de drum si achizitionarea unei masini de pompieri pentru situatii de urgenta.

Proiect de canalizare in Lanu si Baraganu

18 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaComuna Baraganu este una dintre localitatile care vor beneficia de fonduri pentru realizarea unui sistem de alimentare cu apa potabila in localitatea Baraganu si pentru extinderea si reabilitarea sistemului de apa potabila din localitatea Lanurile.

Primaria Gradina sprijina persoanele cu dizabilitati

18 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaCele 14 persoane cu handicap din comuna au fost prezente pe 10 iulie impreuna cu insotitorii lor si reprezentantii administratiei locale la Constanta pentru a primi din partea unei fundatii, carucioare, carje si cadre.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771