Sitirile editiei din data de 10 Iulie, 2009

Judetul Constanta afectat de ploile abundente

10 Iulie 2009, Bogdan Chirita

ActualitatePrecipitatiile inregistrate, sambata noaptea, in judetul Constanta au provocat inundatii in noua localitati, intre care si municipiul Constanta, unde strazile s-au umplut de apa si au fost inundate zeci de case, dar si sediile unor institutii si Spitalul de Boli Infectioase.

Primarul din Lumina si-a mutat biroul, pe o banca, in fata Primariei

10 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaCa regula generala, politica administratiei publice ar trebui sa fie una de deschidere si transparenta. Primarul comunei Lumina aplica regulile transparentei autoritatii publice printr-un mijloc inedit si foarte eficient. Mai exact, edilul si-a mutat biroul de primar, pe o banca, in fata sediului primariei Metoda este una care ii permite edilului-sef sa fie mai aproape de cetateni si sa asculte doleantele si problemele cu care acestia se confrunta.

Firma Colas va realiza sectiunea Cernavoda - Medgidia pentru finalizarea autostrazii A2

10 Iulie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria orasului Cernavoda a organizat in data de 9 iulie, in sala Casei de Cultura, o intalnire cu reprezentantii firmei Colas Romania SRL, firma care va realiza obiectivul de interes national Proiectare si executie autostrada Cernavoda Constanta sectiunea Cernavoda Medgidia.

Incepind din aceasta toamna, elevii constanteni vor putea invata limba chineza

10 Iulie 2009, Bogdan Chirita

CulturaAutoritatile chineze au desemnat deja un cadru didactic care sa invete elevii constanteni limba chineza. Ca urmare a adresei inaintate de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Constanta in mai 2009 catre Consulatul General al Republicii Populare Chineze la Constanta, prin care se solicita sprijinul pentru infiintarea a cinci clase cu predare in limba chineza, autoritatile chineze au aprobat distribuirea a 100 de manuale si a 100 de dictionare (englez - chinez, chinez - englez).

Sediul Primariei Saraiu, in proces de renovare

10 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaDe 60 de ani, de la inaugurarea cladirii in care functioneaza in prezent Primaria Saraiu, nu s-au efectuat niciodata lucrari complete de reabilitare si modernizare. Potrivit declaratiilor primarului comunei, Vasile Bajan , au fost demarate lucrari de reconditionare a sediului Primariei.

Proiecte importante la Horia

10 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPietruirea si asfaltarea unor strazi, dalarea si pietruirea santurilor de preluare a apelor sunt cateva dintre proiectele pe care primarul din Horia, Viorica Matei doreste sa le puna in aplicare, in localitatile Horia, Closca si Tichilesti.

Sedinta de consiliul la Garliciu

10 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaJoi, 9 iulie a avut loc sedinta de consiliu a Consiliului Local Garliciu. Cel mai important proiect de hotarare de pe ordinea de zi a vizat aprobarea adoptarea unui proiect integrat de asfaltare drumuri (9 km), infiintarea unui centru after-school, reabilitarea sediului primariei si a caminului cultural din comuna.

Alimentare cu apa in satul Miorita

10 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Ciobanu a reusit sa obtina toate avizele necesare pentru construirea unui bloc de 16 apartamente, prin Agentia Nationala pentru Locuinte. &Am obtinut toate avizele, inclusiv cel de mediu pentru acest proiect si il vom depune la ANL, in aceasta saptamana”, a declarat primarul comunei Ciobanu, Ioan Suciu.

De Ziua Internationala a Dunarii, Ministerul Mediului atrage atentia: "Dunarea noastra, a tuturor"

10 Iulie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateLuni 29 iunie, Ministrul Mediului, dl. Nicolae Nemirschi, a sustinut la Tulcea conferinta de presa oficiala prilejuita de Sarbatoarea Zilei Dunarii, care se sarbatoreste anual pe data de 29 iunie in 19 state europene.

Retea electrica la blocurile ANL din Harsova

10 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Harsova va repartiza saptamana aceasta in sedinta Consiului Local un bloc de locuinte sociale cu 48 de locuinte locative si un bloc construit prin Agentia Nationala de Locuinte cu 32 de apartamente.

Cladirea Primariei din Topalu va fi reabilitata

10 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaGheorghe Murat, seful administratiei locale din Topalu a declarat ca proiectul de alimentare cu apa potabila in Capidava ce se desfasoara in regie proprie este finalizat in proportie de 80%. Lucrarea de la Capidava include si construirea unui bazin de depozitare avand capacitatea de 200 metri cubi.

CJC a preluat in administrare statia de epurare de la Cobadin

10 Iulie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Judetean Constanta (CJC) a preluat in administrare statia pilot de epurare a apelor uzate de la Cobadin, aprobind totodata si completarea contractului de delegare de gestiune a serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare prin concesiune. Presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, a declarat ca aceasta preluare era necesara in vederea derularii unui proiect in parteneriat cu autoritati regionale din Olanda.

Proiecte de modernizare a comunei Vulturu cu sprijinul CJC

10 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Vulturu deruleaza mai multe proiecte in colaborare cu Consiliul Judetean Constanta. Pentru initierea acestor proiecte autoritatile au primit 1 miliard opt sute de milioane lei vechi din partea CJC.

Proiect de apa si canalizare in Runcu

10 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Pantelimon va depune un proiect pentru obtinerea de fonduri europene prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Proiectul respins in sesiunea anterioara a Masurii 322 din cadrul Planului National pentru Dezvoltare Rurala va fi redepus de catre administratia locala din Pantelimon. &Proiectul integrat are o valoare de 2,5 milioane de euro, iar daca va fi finantat, va avea un rol important in dezvoltarea comunitatii”, a declarat primarul Vasile Neicu.

Corneliu Vadim Tudor a participat la sfintirea manastirii Crucea

10 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaConsiliul Local al comunei Crucea a adoptat un proiect de hotarare privind construirea unei baze sportive multifunctionale in localitate. Administratia locala a alocat deja terenul pe care se va amenaja obiectivul ce se va realiza cu fonduri guvernamentale &Vom construi baza sportiva pe fostul teren de fotbal din localitate.

Investitie americana la gradinita din Sacele

10 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

SocialMilitari romani si americani au lucrat impreuna la un proiect de reabilitare a gradinitei in valoare de 32.000 de dolari. Ceremonia inaugurarii gradinitei din comuna Sacele a avut loc miercuri, 8 iulie. La eveniment au participat oficialitati locale din comuna Sacele, profesori, copii insotiti de parinti, dar si conducerea militara a Joint Task Force-East din partea romana si cea americana. Soldatii americani au lucrat cinci saptamani la proiectul de modernizare a gradinitei din Sacele, iar acesta este cel de al doilea proiect la care au participat ingineri americani si romani.

CJC infiinteaza in premiera nationala un Centru de Zi pentru Copii cu Autism

10 Iulie 2009, Bogdan Chirita

SocialPrimul Centru de Zi pentru Copii cu Autism infiintat de vreo autoritate locala sau judeteana se va afla la Constanta. Consilierii judeteni constanteni intruniti ieri, in sedinta ordinara, au aprobat cu unanimitate de voturi infiintarea pe linga Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) a Centrului de Zi pentru Copii cu Autism.

Agentia pentru protectia Mediului Constanta interzice arderea miristilor

10 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

ActualitateAgentia pentru Protectia Mediului Constanta interzice arderea resturilor vegetale rezultate in urma recoltarii cerealelor, se arata intr-un comunicat al agentiei. Autoritatea teritoriala de mediu va emite la solicitarea detinatorilor legali de terenuri, acceptul pentru incendierea miristilor doar in cazurile in care se impune ca o masura fito-sanitara, pentru prevenirea raspandirii unor boli sau daunatori specifici, iar aceasta masura este recomandata de Unitatea Fitosanitara Constanta.

Copiii din Tortomanu si Mereni in vizita la Constanta

10 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaEditia din acest an a programului &Spectacole pentru Copii - Constanta Estival 2009”, demarata in urma cu trei saptamini, la initiativa presedintelui Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, a continuat, ieri, cu excursia la Constanta a 150 de copii din comunele Tortoman si Mereni.

Baza sportiva in comuna Silistea

10 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Silistea a demarat lucrarile de amenajare a bazei sportive din localitate. &Constructia vestiarelor este aproape de final, si sper ca in cateva luni de zile sa finalizam proiectul”, a declarat primarul comunei Silistea Mihai Soare.

Primarul din Ostrov, dezamagit de masura 322

10 Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaProiectele de introducere a retelei de canalizare, construirea unei statii de epurare si de asfaltare, depuse de Primaria Ostrov la Ministerul Agriculturii, prin Programul National de Dezvoltare Rurala, nu au fost declarate eligibile.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771