Sitirile editiei din data de 3 Iulie, 2009

Locuitorii Medgidiei se plang la PDL

Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaConsilierii Partidului Democrat Liberal din Medgidia au inaintat o cerere actualului primar Marian Iordache prin care solicita organizarea unei sedinte extraordinare a Consiliului Local, miercuri, 8 iulie 2009.

Grupul CEZ semneaza acordul pentru un imprumut de 262.350.000 Euro pentru Parcul Eolian din Dobrogea

Iulie 2009, Bogdan Chirita

Actualitatein data de 30 Iunie 2009, Grupul CEZ a semnat un acord pentru un imprumut in valoare de 262.350.000 Euro garantat de German Export Credit Agency Hermes. Coordonatorii mandatati si cei care au acordat imprumutul sunt Bayerische Landesbank, BNP Paribas Bank N.

Ancheta prefecturala la Primaria Medgidia

Iulie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaO echipa de control a Prefecturii a fost delegata de prefectul Tit-Liviu Brailoiu pentru a verifica activitatea secretarului Primariei Medgidia, Rodica Traistaru, si modul in care sint elaborate si avizate proiectele de hotariri ale Consiliului Local (CL).

Prin programul CJC "Spectacole pentru Copii - Constanta Estival 2009" - Zi de neuitat pentru 100 de copii din Baneasa

Iulie 2009, Bogdan Chirita

Cultura&Este cea mai frumoasa zi din viata mea!” Asa a caracterizat unul dintre cei 100 de copii din orasul Baneasa excursia la care a participat ieri prin programul ”Spectacole pentru Copii - Constanta Estival 2009”, demarat de Consiliul Judetean Constanta (CJC) la initiativa presedintelui Nicusor Constantinescu.

Amenajarea retelei de canalizare din Saligny, posibila numai cu fonduri UE

Iulie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarii localitatilor din judetul Constanta incearca realizarea proiectelor de infrastructura cu fonduri de la Uniunea Europeana, pentru ca din propriile bugete nici nu se poate pune problema finantarii unor programe masive de modernizare.

La SEIMENI - Gropi de gunoi neconforme, in curs de inchidere

Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaCa si in cazul multor comune constantene precum Gradina, Deleni, Lipnita, Ion Corvin, Cobadin si Adamclisi, si la Seimeni, Primaria face demersuri pentru inchiderea gropilor de gunoi neconforme pina la 16 iulie, data limita data de Ministerul Mediului tuturor autoritatilor locale.

Finantele cer autoritatilor publice date despre participarea la SEAP

Iulie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateUnitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice (UCVAP) din cadrul Ministerului Finantelor Publice (MFP) cere autoritatilor publice care incheie contracte in urma licitatiilor sa transmita in format electronic sau prin fax date despre participarea lor la Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Aproape 80.000 de turisti au venit pe litoral in weekend-ul trecut

Iulie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateNumarul turistilor care au fost inregistrati oficial, week-end-ul trecut, in statiunile romanesti de la Marea Neagra a fost de aproape 80.000, peste 3.500 dintre ei fiind turisti straini, in timp ce alte cateva mii de turisti s-au cazat la persoane particulare, potrivit Politiei Constanta. Potrivit unei statistici oferite de catre Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, dintre cei 76.

Economia Romaniei este bolnava si are nevoie de "transfuzii de investitii"

Iulie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateReprezentantii patronatelor au inaintat Guvernului un "decalog cu propuneri anticriza", atragand atentia Executivului caeconomia Romaniei este bolnava si are nevoie de "transfuzii de investitii", au declarat, luni, dupa intalnirea de la Guvern, reprezentantii patronatelor.

Dragulin: Condiitile de finantare de la Prima Casa pot fi indeplinite doar cu bani de la bancile-mama

Iulie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateMinisterul Finantor in programul "Prima Casa" pot fi indeplinite de banci numai daca acceseaza linii de finantare mari si la costuri reduse de la actionari, bancile-mama, a declarat, joi, directorul Directiei Stabilitate Financiara din BNR, Ion Dragulin. "Daca ne uitam la costurile actuale ale resurselor si la gradul de economisire, nu rezulta solutii pentru finantare cu dobanzi de 5-6%. in absenta unor finantari de nivelmare si costuri mici, pe care numai actionarii pot sa le furnizeze, nu vedeam viabil un asemenea program.

Strategii pentru combaterea desertificarii in Dobrogea

Iulie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateDobrogea este una dintre zonele tarii cu cel mai ridicat risc de desertificare si daca, in cel mai scurt timp, nu se iau masuri pentru a impiedica instalarea acestui fenomen nemilos, apare riscul compromiterii definitive a culturilor de cimp.

Primaria Lipnita investeste in educatie

Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia locala pregateste un proiect de construire a unei gradinite in satul Cuiugiuc. Proiectul este in faza de realizare a studiului de fezabilitate. Introducerea sistemului de alimentare cu apa potabila in satul Canlia este un alt proiect demarat de catre administratia locala in beneficiul celor 600 de locuitori.

Salvati-o pe Angela Nae!

Iulie 2009, Bogdan Chirita

SocialViata unei tinere de numai 17 ani depinde de sprijinul financiar oferit de oamenii cu suflet. Angela Nae, eleva in clasa a XI-F la Colegiul National Iulia Hasdeu a fost diagnosticata cu recidiva tumorala loco-regionala cu extindere din trunchiul cerebral in cordonul medular cervical si posibil la distanta in etajul toracal si lombar si are nevoie de ajutor financiar pentru tratament si interventiile necesare ca ea sa invinga boala.

Proiect de electrificare in Cuza Voda

Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Cuza Voda este singura din judetul Constanta care a reusit sa obtina fonduri europene. Proiectul integrat depus la Centrul Regional al PNDR, pentru extinderea sistemului de alimentare cu apa, pietruirea drumurilor din cartierul nou (12 km) si amenajarea unui sistem de canalizare pentru toata localitatea a fost declarat eligibil si va primi finantare.

Asfaltare la Ciocarlia

Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia comunei Ciocirlia a demarat un proiect de asfaltare a drumurilor din localitate. Proiectul a fost depus pe masura 322 privind &Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”. Programul include asfaltarea a 11 km de drum din comuna, infiintarea unui centru after-school, organizarea sarbatorii Ziua comunei Ciocarlia.

Tinerii din Cernavoda isi doresc un oras fara droguri

Iulie 2009, Bogdan Chirita

CulturaPrimaria orasului Cernavoda si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanta au derulat pe parcursul a trei luni, Campania Cernavoda, orasul meu fara droguri. Campania are ca scop prevenirea consumului de droguri, alcool si tutun prin implicarea elevilor de liceu in diverse activitati de promovare a mesajelor antidrog.

Pe timp de criza, apa se ieftineste la Oltina

Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu spune ca locuitorii din Razoare ar putea plati, in curand, un pret redus la apa potabila. Solutia gasita de administratia locala pentru ieftinirea metrului cub de apa de la 2,5 lei la 1,5 lei in localitatea Razoare este achizitionarea unui contor electric si reducerea, in acest fel a consumului de curent electric. Pretul apei potabile in Oltina este de 1,5 lei, accesibil locuitorilor comunei.

Poduri si podete construite in Viile

Iulie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPozitionarea satului Viile din comuna Ion Corvin, un sfert din localitate in vale iar restul pe deal, face ca de fiecare data cind cad cantitati mai mari de precipitatii, casele aflate in zona joasa a satului sa fie asaltate de ape.

Alimentare cu apa in satul Crangu

Iulie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Ion Corvin a primit si ultimii bani pentru finalizarea sistemului de alimentare cu apa din satul Cringu. Edilul-sef al comunei, Dumitru Nedea, a declarat ca amenajarea retelei de alimentare cu apa face parte dintr-o serie de proiecte pe care administratia locala le deruleaza in prezent.

Strazi asfaltate in Aliman

Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localain comuna Aliman se afla in curs de implementare un proiect de asfaltare si plombarea a strazilor din comuna, demarat de administratia locala. Lucrarea va cuprinde reprofilarea strazilor de pamant si efectuarea unor plombe pe drumul comunal 51 si drumul judetean 223 Dunareni.

Servicii sociale pentru persoanele defavorizate din Cernavoda

Iulie 2009, Bogdan Chirita

SocialConsilierii Locali din Cernavoda au aprobat, in ultima sedinta, la propunerea primarului Mariana Mircea, o serie de masuri privind protectia persoanelor defavorizate. Potrivit Biroului de presa al Primariei, printre deciziile luate de consilieri se numara stabilirea conditiilor de servire a mesei la cantina sociala si asigurarea sumei din bugetul local pina la sfirsitul anului, pentru cantina sociala.

Premii pentru elevii cu rezultate deosebite in anul scolar 2008 - 2009

Iulie 2009, Bogdan Chirita

CulturaPrimarul orasului Cernavoda, doamna Mariana Mircea a premiat recent elevii care au obtinut rezultate deosebite la olimpiadele si concursurile scolare, in anul scolar 2008—2009. 151 de elevi ai scolilor generale si liceelor din oras care au obtinut premii la fazele judetene, zonale sau nationale ale olimpiadelor si concursurilor scolare au primit recunoasterea muncii si efortului depus in anul scolar care tocmai s-a incheiat.

Lucrari de extindere a retelei de termoficare la Cernavoda

Iulie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria orasului a demarat proiectul privind extinderea retelei de termoficare pe cateva strazi din oras. Sunt vizate strazile Tudor Vladimirescu, Dobrogeanu Gherea, Milcovului si 24 ianuarie. Valoarea investitiei este de 20 mld.

Proiect pentru amenajarea unei sosele intre Rasova si Pestera

Iulie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Rasova a hotarit, in ultima sedinta, din luna iunie, infiintarea unei asociatii intercomunitare intre Rasova si Pestera, pentru construirea unui drum de legatura intre cele doua comune, proiectul urmind sa fie intocmit in perioada urmatoare. &Pentru a ajunge de la Rasova la Pestera trebuie sa ocolesti foarte mult. Se pleaca de la Rasova spre Cernavoda, Cernavoda - Medgidia, iar de acolo, prin Valea Vacilor, se ajunge la Pestera, soferii pacurgind aprox.

Actiuni de inchidere a gropilor la Deleni

Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPe 16 iulie expira termenul impus de Uniunea Europeana pentru inchiderea tuturor gropilor de gunoi din mediul rural. Administratiile locale din judetul Constanta care inca nu au facut acest lucru se straduiesc sa inchida gropile de gunoi pana la 16 iulie si sa respecte normele europene.

Proiect integrat de apa si canalizare la Adamclisi

Iulie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Adamclisi lucreaza la un proiect integrat de amenajare a unui sistem de alimentare cu apa si a unei retele de canalizare in localitate. Viceprimarul Beinur Rasit a declarat ca proiectul este in faza de pregatire a studiiilor de fezabilitate.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771