Sitirile editiei din data de 26 Iunie, 2009

Bilantul administratiei Iordache 10% din promisiuni indeplinite

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaCetatenii municipiului Medgidia au votat pentru schimbare la alegerile locale ce s-au desfasurat la 1 iunie 2008. Motivatia celor ce ieseau de la sectiile de votare era aceeasi. &Am votat pentru o schimbare in binele orasului si un trai mai bun pentru copii nostri”, se justificau la aceea vreme alegatorii.

"Bilantul" protestului de la IMUM Medgidia: un mort, un sinucigas, studenti fara licenta

Iunie 2009, Bogdan Chirita

Actualitatein ultima perioada, salariatii fabricii de remorci IMUM Medgidia isi incep ziua de lucru cu o vizita in biroul impozant al presedintelui societatii Serdar Elhuseyni. Un grup de muncitori cu burtile goale, nervii la pamant, si ganduri nu tocmai vesele fata de conducerea societatii isi cer in fiecare zi drepturile salariale neplatite inca din luna februarie.

Primul combinat viticol modern din Dobrogea

Iunie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaLocalitatea Ivrinezu Mic, din comuna Pestera, va fi beneficiara unui amplu proiect finantat prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, dupa ce a fost selectata din rindul mai multor localitati constantene pentru construirea unui combinat viticol modern, sub indrumarea specialistilor in domeniul vinificatiei.

Secretarul Primariei Medgidia informeza asupra unor neregului din institutie

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaConsilierii locali din Medgidia s-au intrunit joi, 25 iunie, pentru a dezbate cele 11 proiecte de pe ordinea de zi. Primul proiect referitor la delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu apa si de canalizare, catre operatorul regional-SC RAJA SA Constanta a iscat numeroase discutii aprinse si opozitii mai ales din partea consilierilor pdlisti.

Primarul Mariana Mircea, la un an de mandat

Iunie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaDisputele cu anumiti lideri politici locali, dar si cu conducerea Societatii Nationale &Nuclearelectrica”, au marcat primul an de mandat al primarului orasului Cernavoda, Mariana Mircea. Cel mai aprins si mediatizat scandal pe care Mariana Mircea l-a purtat in acest prim an de cind se afla la sefia administratiei locale este cel cu SNN pe tema taxei de risc amplicata de Consiliul Local Cernavoda.

RAJA va prelua Serviciul de apa si canalizare al Medgidiei

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAproximativ 40 de cetateni ai Medgidiei, consilieri locali, reprezentanti ai insitutiilor publice si private au participat, la Casa de Cultura IN Roman, la o dezbatere publica cu tema &Delegarea de gestiune a serviciului apa si canal catre operatorul regional SC RAJA SA Constanta”.

Proiectul Clubului Nautic "Callatis", finantat din fonduri comunitare

Iunie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Mangalia a intocmit un studiu de fezabilitate pentru infiintarea Clubului Nautic &Callatis”. Proiectul a fost redactat de catre echipa Serviciului Prognoza, Proiecte, Turism, invatamint si Cultura din cadrul Primariei si are o valoare de 1,5 milioane euro.

Doru Ciutacu premiat de Principesa Margareta a Romaniei

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaClubul Copiilor din Medgidia a inregistrat inca un succes. Principesa Margareta i-a premiat pe castigatorii celei de a IV editii a concursului international &Basmele Reginei Maria”. in acest an, au participat peste 400 de mici scriitori, insa, au fost premiati doar 14, printre premianti figurand si un reprezentant al municipiului Medgidia, Doru Ciutacu ,elev in clasa a IV la Scoala &Lucian Grigorescu” din Medgidia si membru al cercului de creatie literara din cadrul Clubului Copiilor din acelasi oras.

150 de copii din Silistea si Independenta, in excursie pe litoral

Iunie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateConsiliul Judetean Constanta (CJC), in colaborare cu Aqua Magic, Telegondola Constanta, Circul Medrano si Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii a demarat ieri un lung sir de excursii oferite copiilor din mediul rural si orasele mici pe toata perioada sezonului estival.

Noi taxe aprobate de consilierii locali din Eforie

Iunie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaConsilierii locali din Eforie au aprobat prin Hotarirea nr. 116 din sedinta de Consiliu Local din 26 mai ca firma SC Ca.Li.Bo Cosm SRL din Constanta va amenaja si exploata parcarile din statiune. in aceeasi sedinta s-a stabilit si o taxa de parcare pentru fiecare autovehicul: 1,5 lei pentru o ora, 10 lei pentru opt ore, 15 lei pentru 12 ore si 25 lei pentru 24 ore. Primaria Eforie si-a propus sa suplimenteze spatiile de parcare cu inca 180 de locuri pentru a decongestiona traficul pe perioada verii dar si pentru a crea noi spatii pentru masini.

Sediu nou al primariei Topraisar

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaComuna Topraisar este poate singura localitate din judetul Constanta care are in derulare un proiect integrat cu finantare europeana. Primarul comunei, Stelian Gheorghe, precizeaza, ca intentioneaza sa finalizeze proiectul deja inceput.

Retea noua de apa la Osmancea si Mereni

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia locala a organizat o licitatie pentru numirea firmei care se va ocupa de construirea retesei de apa din comuna. Edilul comunei Mereni spune ca prin acest proiect toata reteaua de apa va fi schimbata cu un sistem de conducte din plastic.

Licitatie pentru reteaua noua de apa potabila la Baraganu

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Baraganu a organizat de curand o licitatie pentru desemnarea unei societati care sa se ocupe de constructia unei retele noi de apa potabila in comuna. Primarul Constantin Bentea, spune ca s-au obtinut 382.

Boc: Programul Fermierul va fi refacut

Iunie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateGuvernul intentioneaza sa revizuiasca Programul Fermierul de sprijinire a producatorilor agricoli, conceput in urma cu doi ani, cand Gheorghe Flutur se afla la conducerea Ministerului Agriculturii, si discuta in acest sens cu Comisia Europeana (CE), a afirmat, vineri, premierul Emil Boc.

Gradinita in proces de modernizare

Iunie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Sacele si soldatii americani de la Baza militara de la Mihail Kogalniceanu investesc, in aceasta perioada, aprox. 600.000 de lei pentru modernizarea gradinitei din Sacele. Potrivit primarului Ion Oprea, partea romana s-a ocupat de modernizarea unitatii prescolare la exterior, dar si de achizitionarea mobilierului. La rindul lor, militarii americani au renovat toate spatiile interioare ale cladirii si au reconstruit acoperisul.

Reabilitarea caminului cultural din Furnica, finalizata

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din comuna Dumbraveni a incheiat proiectul de modernizare a caminului cultural din satul Furnica. &Este poate cel mai ingrijit camin cultural din judet”, a declarat primarul comunei Gheorghe Cenusa.

Cartierul nou din Amzacea are curent

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Amzacea, Constantin Radu, a declarat ca problema alimentarii cu energie electrica a cartierului nou a fost rezolvata. Lucrarile de realizare a retelei de energie electrica a cartierului nou din Amzacea, situat la intrarea in localitate au fost finalizate. in zona sunt o suta de loturi de teren, pe 40 dintre ele fiind construite case. Construirea retelei a costat Primaria Amzacea patru miliarde de lei vechi.

Boc, intrebat de fermieri daca e nevoie mereu sa intervina Basescu pentru a fi ajutati de stat

Iunie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateMai multi fermieri care au protestat recent la Guvern cerand sprijinul Executivului i-au spus premierului Emil Boc ca trebuie sa fie ajutati de stat, iar unul dintre acestia l-a intrebat pe premier daca este nevoie mereu de interventia presedintelui Traian Basescu pentru a se ajunge la un rezultat.

Ministerul Agriculturii va proiecta un nou sistem national de irigatii

Iunie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateMinistrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a anuntat, sambata, ca MAPDR va finaliza, pana in martie 2010, proiectarea unui nou sistem national de irigatii, in conditiile in care cel actual este depasit si foloseste pompe rusesti din anii '60.

40 de kilometri de drum au nevoie de reparatii la Negru Voda

Iunie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul din Negru Voda, Ion Nicolin, si-a propus sa reabiliteze infrastructura rutiera din oras pentru ca, in multe locuri, calitatea drumurilor nu mai corespunde normelor minimale necesare circulatiei fara probleme a autovehiculelor.

Tinere talente ale comunei Independenta premiate la Festivalul "Glasul Sperantelor"

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaLa Teatrul de Vara din statiunea Techirghiol s-a desfasurat in perioada 19-21 iunie cea de-a VIII a editie a Festivalului National Concurs de muzica usoara pentru copii si tineret &Glasul Sperantelor” organizat de Consiliul Local, Primaria si Casa de Cultura &Constantin Tanase”.

Drumurile vor fi asfaltate la Cerchezu

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAutoritatile locale pregatesc proiecte care vin in sprijinul comunitatii. Primaria Cerchezu intentioneaza sa acceseze fondurile structurale cu ajutorul carora sa asfalteze 9,6 kilometri de drumuri in comuna. Primarul Ion Constantinescu declara ca banii de la Uniunea Europeana sunt necesari mai ales in situatia de fata, cand Romania resimte efectele crizei economice. Proiectul va fi depus pe masura 322 privind &Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale”.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771