Sitirile editiei din data de 15 Ianuarie, 2007

Serviciul de taxe si impozite locale Medgidia acorda facilitati !

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie locala in conformitate cu Hotararea Consiliului local nr. 341/21.12.2006, persoanele fizice cu domiciliul in Medgidia beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:-scutirea de la plata impozitului pe cladiri si a impozitului pe teren pentru locuintele de domiciliu, proprietatea persoanelor fizice ale caror venituri brute pe membru de familie sunt mai mici de 100 lei;-reducerea in proportie de 50% de la plata impozitului pe cladiri si a impozitului pe teren pentru locuintele de domiciliu, proprietatea persoanelor fizice ale caror venituri lunare brute sunt cuprinse intre 100-150 lei;-scutirea/ reducerea de la plata impozitului pe cladiri si a impozitului pe teren pentru locuinta de domiciliu nu se acorda proprietarului care impreuna cu ceilalti membri ai familiei detin mai mult de 2 ha de teren extravilan pe teritoriul Romaniei.

Un zambet pentru varsta a treia

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

SocialPrimaria municipiului Medgidia asigura persoanelor de varsta a treia prin Clubul pensionarilor, servicii sociale privind prevenirea marginalizarii sociale, sprijin pentru reintegrare sociala, consiliere juridica si administrativa, consiliere medicala.in cadrul clubului sunt inregistrati ca membri legitimati un numar de 600 persoane varstnice cu varsta cuprinsa intre 55 ani peste 80 de ani din care 320 femei si 280 barbati.

Serviciul Public de evidenta a populatiei va informeaza !

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

Socialincepand cu data de 01 ianuarie 2007 Romania a devenit Stat Membru U.E.Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, frontierele cu Ucraina, Republica Moldova si Serbia au devenit frontiere externe ale Uniunii Europene.

Reabilitarea sistemelor de colectare si transport deseuri la Medgidia

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria municipiului Medgidia va realiza proiectul Reabilitarea sistemelor municipale existente de colectare si transport deseurirdquo;. Proiectul are drept scop reabilitarea si modernizarea infrastructurii de colectare si transport a deseurilor municipale.

Propunere Plan de investitii 2007 privind reteaua de gaze

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaZona Nord str. Dunariistr. Pescarusilor ( Dunarii Randunelelor), str. Randunelelor ( Pescarusilor Dropiilor)str. Dropiilor ( Dezrobirii Randunelelor)str. Independentei ( Industriei Valcelelor)str.

Proiectele de dezvoltare ale anului 2007 in Medgidia

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaUna dintre politicile fiscale aplicate de administratia locala Medgidia si in anul acesta se refera la completarea resurselor proprii cu resurse atrase de la bugetul de stat, din credite si fonduri europene.

O noua sala de sport pentru tinerii din Medgidia.

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

Sportin zona de nord a municipiului Medgidia vor incepe in curand lucrarile pentru constructia unei sali de sport multifunctionala. in aceasta zona, functioneaza trei unitati de invatamant ( scoala nr.2, scoala Spiru Haret si Colegiul tehnic Nicolae Titulescurdquo;) care totalizeaza cca. 1900 de elevi.Unica sala de sport de mai mari dimensiuni existenta in zona de nord se afla in cladirea Colegiului Tehnic Nicolae Titulescu (Liceul I.

Consiliul tinerilor din Medgidia isi face planuri pentru 2007

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateConsilierii tinerilor din Medgidia s-au intalnit saptamana trecuta in sala de consiliu a Primariei in prima sedinta a acestui an. La intalnire a fost prezent si domnul primar Dumitru Moinescu. Tinerii din Medgidia si-au propus sa analizeze activitatea desfasurata in anul 2006 si sa isi faca planul cu proiectele anului 2007.

Consiliul local Medgidia se intruneste in prima sedinta a acestui an

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaConsiliul Local Medgidia se va intruni joi 25 ianuarie, incepand cu orele 17.00, in prima sedinta ordinara din acest an. Pe ordinea de zi se afla 23 de proiecte de hotarari initiate de primarul Dumitru Moinescu.

Chinezii interesati sa investeasca in Medgidia

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

SocialPrimarul municipiului domnul Dumitru Moinescu a primit la sediul Primariei o delegatie compusa din oameni de afaceri chinezi interesati de mediul de afaceri local si de posibilitatea investitiilor in Medgidia.

Biblioteca municipala Medgidia pe primul loc in judet

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

CulturaBiblioteca Municipala Ioan N. Roman din Medgidia s-a situat in anul 2006 pe primul loc intre bibliotecile publice din judetul Constanta la toti parametrii de activitate. Acest clasament a fost realizat de Biblioteca judeteana I.

INVESTITII 2006-2007 LA CERNAVODA

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaObiectiv 1- Asigurarea infrastructurii de baza a orasului CernavodaAductiune apa in CernavodaAmenajare sala de gimnastica la Scoala Generala nr.3(foto) Amenajare faleza (elaborare Plan Urbanistic Zonal si Plan de Extindere in zona gara fluviala-Obor)Bloc locuinte pentru tineri str. 24 Ianuarie - lucrari exterioareConstruire locuinte si achizitionare de locuinte de pe piata libera, cu destinatia de locuinte de interventierdquo;Construire piata agroalimentara Trustrdquo; Debarcader/loc de depozitat barciDrum de centura zona portuara- DJ 223, oras CernavodaEchipare tehnico-edilitara a zonei de locuinte Seimeni NordExtindere retea termoficareLocuinte ANL str.

O NOUA ARTERA RUTIERA VA FACE LAGATURA INTRE CERNAVODA SI COSTINESTI

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateIn urma hotararii Consiliului Judetean, intre Cernavoda Constanta si bifurcatia de la Costinesti va exista un nou drum de legura. Presedintele Consiliului Judetean Nicusor Constantinescu a discutat cu primarii a caror comune vor fi traversate de aceasta sosea, si anume:Ciocarli, Cobadin, Braganu, Tuzla, 23 August si Coastinesti In cel mai scurt timp, autoritatile implicate vor studia terenurile pe care se pot construi artera rutiera.

DOI MUNCITORI DIN CERNAVODA AU CAZUT DE PE HALA

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

SocialPoliltistii de la Postul Transporuri Navale Cernavoda au fost sesizati in data de 11 ianuarie a.c in urma unui accident de munca a doi muncitori din cadrul S.C Argos S.A Cernavoda. In jurul orei 16, cele doua victime cu varste cuprinse intre 42 si 52 de ani s-au urcat pe acopersisul societatii pentru a-l repara, cand, s-au rupt doua placi azbest, iar cei doi au cazut.

BUGETUL PE 2007 A FOST APROBAT LA CERAVODA

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaIn data de 16 ianuarie 2007, Consiliul Local Cernavoda, a aprobat proiectul de buget pe anul 2007. Bugetul pe acest an, cuprinde venturi guvernamentale si proprii. Dtorita integrarii Romaniei in UE, Consiliul Local a fost nevoit sa reorganizeze bugetul din acest an, fiind decisi sa sustraga cat mai mute fonduri de la Uniunea Europeana.

BEBELUS RAPIT DE PROPRII LUI PARINTI

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

SocialUn bebelus infectat cu virusul HIV, de numai 11 luni fost rapit din centrul de Plasament Sfintul Laurentiu din Cernavoda de catre parintii sai in data de 21 ianuarie 2006 in jurul orei 9. Tatal in varsta de 28 de ani, si mama in varsta de 20 ani, nu aveau situatia necesara de a asigura fetitei tratamantul si ingrijirea corespunzatoare motiv pentru care instanta constanteana a decis ca fetita sa fie incredintata asistentilor sociali din cadrul Centrului de Plasament Sfintul Laurentiu din Cernavoda.

AUTOVEHICULELE DE MARE TONAJ NU VOR FI RESTRICTIONATE IN LOCALITATEA CERNAVODA

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

ActualitateAutovehiculele de marfa cu un tonaj mai mare de 3,5 tone sunt interzise in orasul Cernavoda. Acestea vor avea prioritate doar pe drumul de centura si pe strada Canalului. Pe strada Dacia, intre sediul Primariei si stadionul Ideal, pot circula autovehiculele cu tonaj greu pana la sapte tone, dar numai intre orele 19.00 5.00 pentru aprovizionarea societatii commerciale din respectivul perimetru. Aceste restrictii au fost impuse din acest an de catre Primaria Cernavoda si Politia Comunitara.

Fundatia "TUNA" a bucurat Medgidienii...

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

Actualitate Pe 31 Decembrie a fost sarbatorit revelionul ,intrarea Romaniei in Uniunea Europeana si Sarbatoarea Sacrificiului-Kurban Bayramrdquo;.Spectacolul organizat de Fundatia Tunardquo;a bucurat cetatenii Medgidie.

La ciocarlia, administratia locala a demarat in forta in anul 2007

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaNici nu a inceput bine anul 2007, ca autoritatile locale din comuna Ciocarlia au si demarat un plan consistent de lucru, care vine in continuarea celui de anul trecut. La sfasitul lunii decembrie consiliul local a achizitionat o centrala pe aer conditionat, care a fost instalata in biserica Sf.

Pe 11 februarie, la Tortomanu, va fii referendum

15 Ianuarie 2007, Bogdan Chirita

Administratie localaPrefectul Danut Culetu a emis pe data de 24 ianuarie, ordinul pentru organizarea referendumului de la Tortomanu pe 11 februarie, asa cum a anuntat la inceputul saptaminii. rdquo;Prefectul Danut Culetu a emis, in conformitate cu prevederile legale (art.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771