Sitirile editiei din data de 12 Iunie, 2009

Fermierilor le-a ajuns cutitul la os

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Actualitateinarmati cu un tractor, un cosciug si cu pancarte sugestive, doua mii de crescatori de taurine au pichetat sediul guvernului si al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). Fermieri veniti din toata tara au afisat pancarte pe care scria &Agricultura, groapa de gunoi a UE”, &Opriti macelul agriculturii”, &Desteptul promite, iar prostul trage nadejde” sau &Fermierii disperati vand lapte cu 0,5 lei litru, negociabil”.

La Cernavoda se vor construi locuinte tip Campus

Iunie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria orasului Cernavoda organizeaza in aceasta dupa amiaza o intalnire privind constructia de locuinte prin credit ipotecar in oras. La intalnire au fost invitati sa participe toti cei care au solicitat locuinte prin credit ipotecar dar si reprezentanti ai bancilor din oras care isi vor expune oferta de credite ipotecare. Primaria orasului a demarat un proiect privind constructia de locuinte tip Campus, similare cu cele construite de Societatea Nuclearelectrica pentru specialistii centralei nucleare.

Ziua comunei Fantanele

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaCu acest prilej a fost inaugurat terenul de sport multifunctional investitie a administratiei locale pentru tinerii din localitate. Editia a III-a a sarbatorii de la Fantanele s-a incheiat cu un spectacol de sustinut de artistii Aurel Moldovan, Ileana Ciuculete, Trupa Etno, Datina, Dj Meyer, Craitele Duminica, 14 iunie, intreaga suflare din comuna Fantanele a fost in sarbatoare, localnicii celebrand, cu mic cu mare, ziua propriei comune.

Prioritati ale administratiei din Pecineaga

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaConstruirea unei statii de epurare, asfaltarea drumurilor, reabilitarea retelei de apa potabila si achizitionarea unui buldoescavator sunt prioritatile administratiei locale din Pecineaga din acesta perioada. &Sunt proiecte importante pentru comuna noastra depuse pe masura 322 prin care dorim sa dezvoltam localitatea”, a declarat Niculae Stan, primarul comunei Pecineaga. Alte proiecte importante pe care primarul Niculae Stan doreste sa le aplice sunt modernizarea retelei de iluminat public in comuna pe o distanta de 35 de km in satul Pecineaga, Vanatori si I.

Primaria Mihai Viteazu, "la cutite" cu ENEL

Iunie 2009, Bogdan Chirita

Administratie locala&Ne-am saturat de cei de la ENEL. Pur si simplu isi bat joc de noi si nu sint cooperanti deloc”. Aceasta este declaratia primarului comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni. Primar cu state vechi, Grameni s-a aratat revoltat de atitudinea celor de la ENEL, &care isi bat joc de romani”.

Inaugurarea bisericii "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" din Lumina

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaLocuitorii din comuna Lumina au participat, duminca, 14 iunie, la inaugurarea noii cladiri a bisericii &Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din localitate. La eveniment au fost prezenti primarul Dumitru Chiru, si oficialitati locale.

Criza economica va scoate mai des romanii in strada

Iunie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateCetateanul de rind va iesi din ce in ce mai mult in strada, pentru ca va creste neincrederea in clasa politica, iar criza economica va fi dublata de una sociala si se va ajunge la &un haos total”, a declarat, ieri, presedintele &Cartel Alfa”, Bogdan Hossu.

Sfarsit de an scolar la Pecineaga

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaVineri, 12 iunie a avut loc la Caminul Cultural din Pecineaga festivitatea de sfarsit de an scolar a scolii generale cu clasele I-VIII din localitate. La eveniment au participat primarul comunei Pecineaga Niculae Stan, elevi, cadre didactice, si parinti.

Locuitorii din Dorobantu s-au bransat la apa

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din comuna Nicolae Balcescu continua lucrarile de pietruire a drumurilor din satul Dorobantu, incepute din toamna anului trecut. &Pana in prezent a fost pietruit un kilometru de drum si vrem sa demaram lucrari pe Prelungirea Drumul Medgidiei, unde care am oferit opt locuri de casa si pe strada principala IAS Dorobantu”, a declarat primarul Viorel Balan.

Soldatii americani sprijina comunitatea din Mihail Kogalniceanu

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Mihail Kogalniceanu, Iosif Valer Muresan impreuna cu soldati de la baza americana din localitate, au inaugurat gardul gradinitei &Delfinasul&. Potrivit afirmatiilor edilului Iosif Valer Muresan, lucrarea a fost realizata de soldatii americani, fara implicarea administratiei locale.

Festivitate de sfarsit de an la Gradina

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaSfarsit de an scolar cu emotii mari si bucurii pe masura pentru elevii scolilor din localitatile Cheia si Gradina. Festivitatea de incheiere a anului scolar 2008-2009 a avut loc joi, 11 iunie la Caminul Cultural din Gradina.

Microbuz scolar daruit de Nicusor Constantinescu copiilor din Cumpana

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Cumpana au organizat,joi, 11 iunie serbarea de inchidere a anului scolar 2008 - 2009. Manifestarea a avut loc in sala de spectacole a Casei de Cultura din localitate. & Dupa noua ani de asteptare, prin sprijinul Consiliului Judetean Constanta, am primit din partea presedintelui CJC Nicusor Constantinescu, cel mai pretios dar de sfarsit de an scolar, repartizarea unui microbuz ce era necesar pentru desfasurarea in conditii bune a invatamantului rural.

Referendum pe 19 iulie la Agigea

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaLocuitorii comunei Agigea vor fi consultati la referendumul de pe 19 iulie cu privire la apartenenta teritoriala a Portului Constanta Sud Agigea. Administratia locala din spune ca astepta sprijin si din partea Prefecturii Constanta pentru a face toate demersurile legale cu privire la acest referendum.

La Tuzla, retea de canalizare pe terenurile de la malul marii

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaLucrarile la sensul giratoriu din comuna Tuzla s-au finalizat. in momentul de fata, echipele de muncitori lucreaza la amenajarea peisagistica a obiectivului. &Acest sens giratoriu, care o sa contribuie la fluidizarea traficului”, ne-a declarat primarul comunei Tuzla, Constantin Micu. Potrivit reprezentantilor primariei, valoarea investitiei este de 400 milioane de lei vechi. Administratia locala va mai investi in construirea unui bazin de inot si amenajarea unui parc.

Primaria Targusor se va muta in sediu nou la toamna

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaDin toamna, functionarii publici ai Primariei Targusor isi vor desfasura activitatea intr-o cladire moderna. Primarul comunei Iulian Barsan, a declarat ca, lucrarile de modernizare a sediului primariei se vor finaliza cel mai probabil in toamna.

Elevii merituosi din Agigea au fost premiati de primarul Cristian Carjaliu

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria si Consiliul Local Agigea au acordat premii elevilor cu rezultate bune la invatatura la festivitatea de inchidere a anului scolar 2008 2009 ce a avut loc pe 12 iunie. Evenimentul a avut loc la Scoala cu clasele I-VIII &Ion Borcea” din localitate.

Parlamentari din Turcia, in vizita la Medgidia

Iunie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaJoi, 11 iunie 2009, domnul Marian Iordache Primar al Municipiului Medgidia, si domnul Sorin-Petrica Tutuianu Viceprimar au primit vizita oficiala a delegatilor grupului parlamentar de prietenie TurciaRomania.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771