Sitirile editiei din data de 5 Iunie, 2009

Dunarea Ostrov castiga Cupa "Marii Negre" la fotbal

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

SportEchipa Dunarea Ostrov a cistigat, prima editie a Cupei &Marii Negre& la fotbal, competitie organizata de Consiliul Judetean Constanta, in parteneriat cu Directia pentru Sport a Judetului Constanta si Asociatia Judeteana de Fotbal.

Centru de cooperare transfrontaliera la Adamclisi

Iunie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaProiectul transfrontalier &Mediul rural transfrontalier - un teritoriu de actiune colectiva”, initiat prin Programul PHARE CBC 2006 Romania - Bulgaria la inceputul anului, de catre Consiliul Judetean Constanta (CJC), in parteneriat cu municipalitatea General Toshevo, din Bulgaria, si Oficiul Judetean de Consultanta Agricola, se afla in cea de-a doua etapa de derulare a activitatii. Potrivit declaratiilor primarului din Adamclisi, Emilian Burcea, se lucreaza la obtinerea documentatiei pentru construirea Centrului de Cooperare si Consultanta Transfrontaliera Romania - Bulgaria.

Groapa de gunoi de la Sipote, inchisa

Iunie 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria Deleni a inceput sa inchida gropile de gunoi din cele patru sate care apartin unitatii administrativ-teritoriale: Deleni, Petrosani, Sipote si Pietreni. &Am inceput sa inchidem gropile de gunoi neconforme pentru a ne putea incadra in termenul limita dat de Ministerul Mediului, care este 16 iulie.

Comuna Pestera, gazda festivalului Mladite dobrogene

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaVineri, 5 iunie, a avut loc faza judeteana a celei de-a patra editii a Festivalului de Folclor &Mladite Dobrogene”. Evenimentul a fost organizat de catre Inspectoratul Scolar Judetean Constanta, in parteneriat cu administratia locala din Pestera si s-a desfasurat la Caminul Cultural din localitate.

Saptamana Mediului Tau

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaMinisterul Mediului a organizat in perioada 1-5 iunie o serie de actiuni sub egida &Saptamana Mediului Tau”, dedicate sarbatoririi Zilei Mondiale a Mediului. La Constanta, s-a desfasurat o festivitate oficiala de marcare a Zilei Mondiale a Mediului la care au participat oficialitati ale judetului.

Clubul Copiilor din Medgidia, aduce faima orasului in strainatate

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaMembrii cercului de literatura din cadrul Clubului Copiilor au obtinut numeroase premii la concursurile din strainatate, la care au concurat. Astfel, patru elevi ai Clubului au fost singurii premiati din Romania la Concursul International de Creatie Literara organizat de revista Europoesie din Franta.

Internetul si telefonia mobila pot ajunge mai usor in zonele rurale din Romania

Iunie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateLocuitorii zonelor rurale din Romania vor putea beneficia de o noua solutie de acces la telefonia mobila, dezvoltata special de Nokia Siemens Networks. Solutia, numita Village Connection, va fi prezentata in cadrul &Zilei Comunicatiilor”, la care participa reprezentanti ai operatorilor de telecomunicatii, ai administratiei publice si membri ai industriei de profil.

Document oficial: Romania expusa sanctiunii CE

Iunie 2009, Bogdan Chirita

Actualitate Romania este inca expusa riscului unor sanctiuni CE in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), sanctiuni care, conform procedurilor, pot suspenda dreptul de vot in Consiliu, in contextul unei tendinte de conditionare a aderarii la Spatiul Schengen si zona Euro de angajamentele din MCV.

Amenzi intre 10.000 si 20.000 de lei pentru masinile care vor intra pe plaje

Iunie 2009, Bogdan Chirita

ActualitateDirectia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) va amenda, in aceasta vara, cu sume ce pot ajunge pana la 20.000 de lei, orice intrare sau stationare a autovehiculelor pe plajele din statiunile de pe litoral. Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Catalin Anton, DADL, impreuna cu Politia Comunitara din localitatile riverane Marii Negre, vor declansa in acest sezon estival actiunea de stopare a accesului autovehiculelor pe plaja.

Constructorii vor ca statul sa le ofere contragarantii in relatia cu bancile, pentru lucrari publice

Iunie 2009, Bogdan Chirita

ActualitatePresedintele Patronatului Societatilor din Constructii (PSC), Cristian Erbasu, propune autoritatilor ca statul sa ofere contragarantii pentru firmele de constructii in relatia cu bancile, la lucrarile publice.

Elevii din Topalu au primit burse din partea primariei

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaDe 1 iunie, copiii cu rezultate bune la invatatura au primit burse atat din partea Consiliului Judetean cat si din partea Primariei Topalu. Astfel, primii trei elevi din clasele V-VIII au primit burse de 200, 150 si 100 de lei oferite de administratia locala cu sprijinul unor sponsori.

Ajutati un inger!

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

SocialOvidiu a venit pe lume in urma cu trei ani si noua luni pentru a umple cu bucurie si speranta casa familiei Corcodel din Tortoman. insa, in urma cu o luna, parintii lui Ovidiu au inceput sa traiasca un adevarat calvar.

Ministerul Agriculturii priveaza satele constantene de banii europeni

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Actualitatein asteptarea banilor europeni pe proiectele depuse cu o cheltuiala pe masura, toti primarii din judet si-au facut planuri de redresare si dezvoltare a comunitatilor pe care le conduc. insa, majoritatea edililor din judet sunt nemultumiti de rezultatele evaluarii proiectele depuse pe masura 322 in sesiunea noiembrie decembrie. Conducatorii administratiilor locale sunt revoltati de criteriile de selectie si depun eforturi considerabile pentru ca proiectele sa intruneasca un punctaj cit mai bun.

Actiuni importante organizate de Primaria Crucea

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Crucea a organizat un spectacol de zile mari cu cei mai indragiti interpreti ai scenei romanesti: Fuego, Irina Loghin, Petrica Stoian Matu. Spectacolul a fost prezentat de, Silvana Raciu, si primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.

Competitii sportive de 1 iunie la Tortoman

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaZiua Internationala a Copilului a fost marcata la Tortoman prin diverse actiuni sportive, organizate de administratia locala, la initiativa primarului Lucian Chitic. La concursurile sportive au participat elevii scolii din localitate. Primarul Lucian Chitic si Consiliul Local cu sprijinul societatilor comerciale si a unor oameni din comuna au oferit copiilor de ziua lor cadouri constand in 320 de pachete pline cu dulciuri.

Actiune "Mereu Copil" la Silistea

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaSub deviza &Mereu Copil”, administratia locala din comuna Silistea a organizat mai multe activitati dedicate Zilei de 1 iunie. Scoala generala cu clasele I-VIII din localitatea Tepes Voda a fost gazda activitatilor ce au avut loc in data de 1 iunie.

Cariera de piatra cu beneficii pentru locuitorii din Vulturu

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Vulturu a organizat o licitatie pentru desemnarea firmei care se va ocupa de cariera de piatra din localitate. Astfel, comunitatea locala din Vulturu va beneficia de sprijin si facilitati diverse: piatra pentru cetatenii comunei, piatra pentru drumurile comunale si o redeventa ce va aduce bani la bugetul local. insa cel mai important beneficiu va fi asigurarea de locuri de munca in proportie de 90% pentru locuitorii din Vulturu.

Exercitiu ISU la Pantelimon

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaInspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dobrogea al judetului Constanta a organizat in zilele de 3 si 4 iunie o simulare in comuna Pantelimon. Reprezentanti ai ISU, si ai Serviciul de Voluntari pentru Situatii de Urgenta al comunei Pantelimon s-au intalnit cu locuitorii comunei si au ridicat problemele ce ar putea aparea in cazuri unor precipatii abundente si inundatii.

Cetateni de onoare ai orasului Harsova

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaPrimarul orasului Harsova Tudor Nadrag a oferit trei diplome de cetateni de onoare cu prilejul sarbatoririi Zilei Eroilor. Unul dintre cei care a primit distinctia onoranta este poetul, prozatorul, si eseistul Ion Rosioru.

Proiecte importante in comuna Garliciu

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Garliciu a numit firma care va oferi servicii de consultanta si va realiza studiul de fezabilitate al proiectului integrat finantat prin PNDR, masura 322 de asfaltare drumuri comunale, reabilitare camin cultural, reabilitare sediu primarie, si renovarea unei cladiri in vederea construirii unui centru after school.

Retea de apa moderna la Saraiu

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaLocuitorii din Saraiu vor beneficia de o noua retea de apa intrucat cea utilizata in prezent este veche si se afla intr-un grad avansat de degradare. Proiectul de reabilitare a retelei de apa cu grad avansat de uzura depus de primarul Vasile Bajan in urma cu trei ani prin Ordonanta Guvernului nr.

Locuinte ANL pentru tinerii din Ciobanu

Iunie 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Ciobanu Ioan Suciu intentioneaza sa obtina fonduri in vederea construirii de apartamente tip ANL in localitate. Proiectul construirii de locuinte in sistem ANL va consta in ridicarea a unui corp de bloc, cu 16 de locuinte in total, de care vor beneficia locuitorii comunei care indeplinesc conditiile legale. Lucrarile vor fi incepute in momentul in care se va obtine finantarea si, conform spuselor primarului, tinerii vor avea prioritate in acordarea acestor locuinte.

Festivalul de teatru pentru copii si tineret Cernavoda la final

Iunie 2009, Bogdan Chirita

CulturaAstazi este ultima zi a festivalului de teatru pentru copii si tineret care s-a desfasurat la Cernavoda in perioada 30 mai 3 iunie. Pe parcursul celor 4 zile de festival, copii si tineri din Cernavoda dar si cei din comunele invecinate s-au bucurat de spectacole de teatru, teatru de papusi, spectacole de balet.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771