Sitirile editiei din data de 29 Mai, 2009

Parcul eolian Fantanele si Cogealac, de trei mai mare decat cel din Spania

29 Mai 2009, Bogdan Chirita

ActualitateGrupul CEZ din Cehia, unul dintre cei mai mari producatori, furnizori si distribuitori europeni de energie, investeste 1,1 miliarde euro in cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o putere instalata de 600 MW.

Toti elevii merituosi din mediul rural si-au primit bursele de la CJC

29 Mai 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaCaravana programului Consiliului Judetean Constanta (CJC) a ajuns, ieri, in ultimele localitati din judet pentru acordarea burselor de merit altor aproximativ 500 de elevi din mediul rural. Programul initiat anul trecut de presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, in premiera nationala, vizeaza acordarea de burse scolare primilor trei elevi cu cele mai bune rezultate scolare din fiecare clasa V - VIII, precum si elevilor din clasa a IX-a care provin din mediul rural si care frecventeaza cursurile liceelor din judetul Constanta.

Secretarii de primarii vor avea un nou statut

29 Mai 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaSecretarii unitatilor administrativ-teritoriale ar putea fi inclusi pe lista functiilor publice de conducere specifice, pentru a exista o protectie mai mare a angajatilor din primarii fata de presiunile politice, a spus, ieri, presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), Andras Szakal.

Copiii din Cumpana sarbatoresc 1 Iunie prin manifestari sportive

29 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaZiua Internationala a Copilului va fi sarbatorita in comuna Cumpana printr-o activitate sportiva de mare amploare. Primaria si Consiliul Local Cumpana, reprezentate de primarul Mariana Gaju, in parteneriat cu Directia pentru Sport a Judetului Constanta, organizeaza duminica, 31 mai, &Crosul Copilariei".

Fonduri europene pentru centura Constantei si autostrada Constanta-Cernavoda

29 Mai 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneMinistrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat joi, 28 mai, la Constanta, ca fondurile europene pentru constructia tronsonului Constanta Cernavoda din Autostrada Soarelui si pentru centura ocolitoare a municipiului Constanta vor fi aprobate zilele urmatoare.&Avem doua proiecte legate de judetul Constanta care sunt in curs de aprobare in zilele urmatoare: autostrada Constanta Cernavoda si by-pass-ul municipiului Constanta”, a spus Berceanu.

Creste prefinantarea proiectelor cu fonduri UE

29 Mai 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropenePlafonul in limita caruia statul asigura prefinantarea proiectelor pentru care sunt alocate fonduri UE a fost ridicat de la 20% la 30% din valoarea contractului. insa banii vor fi alocati doar daca licitatiile sunt organizate la termen si permit inceperea lucrarilor.

Agricultorii vor putea primi subventiile pentru 2010 incepand din octombrie

29 Mai 2009, Bogdan Chirita

Fonduri EuropeneAgricultorii europeni, incepand cu producatorii de lapte, vor beneficia de plati anticipate ale subventiilor europene &din cauza gravelor lor probleme de lichiditati, provocate de preturile mici si costurile ridicate”, a anuntat comisarul european pentru agricultura Marianne Fischer Boel. Producatorii vor putea sa primeasca pana la 70% din ajutoarele pentru productie la care au dreptul pentru 2010 incepand din 16 octombrie 2009, a precizat ea in cadrul unei reuniuni cu ministrii agriculturii din UE.

TVA pentru locuintele din programul "Prima Casa" va fi de 5%

29 Mai 2009, Bogdan Chirita

SocialPersoanele care vor cumpara o locuinta prin intermediul programului &Prima casa” vor beneficia de TVA redus de 5%, masura aplicabila pentru locuintele sociale, potrivit comunicatului remis la finalul intrevederii dintre Guvern si reprezentantii bancilor.

"Convietuire interetnica, pe plaiuri dobrogene" la Cumpana

29 Mai 2009, Bogdan Chirita

CulturaSambata a avut loc deschiderea oficiala a celei de-a doua editii a concursului de Arta Culinara si Traditionala la care vor fi prezenti reprezentanti ai tuturor etniilor din Dobrogea. Evenimentul, organizat de Primaria si Consiliul Local Cumpana, sub egida Consulatului General al Republicii Turcia la Constanta, a Muftiatului Cultului Musulman din Romania si a Directiei pentru Sport a Judetului Constanta, isi propune sa creeze un spatiu de comunicare, fie si culinara, intre etniile conlocuitoare din judet - turci, tatari, armeni, albanezi, bulgari, eleni, evrei, germani, italieni, maghiari, polonezi, rusi-lipoveni, aromani.

Ziua Eroilor, marcata la Pecineaga

29 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Culturain comuna Pecineaga, administratia locala a organizat o serie de manifestari dedicate Zilei Eroilor. Dupa intonarea imnului Romaniei si ceremonia religioasa, a urmat o alocutiune a primarului comunei, Niculae Stan, in cinstea evenimentului.

Gradinita la Rasova

29 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Rasova a finalizat o mare parte a lucrarilor de reabilitare a retelei de apa din satul Cochirleni. &Am realizat jumatate din lucrarile propuse pentru acest proiect si speram ca in termen de o luna sa il finalizam”, a declarat primarul comunei Rasova, Neamtu Mihalache.

Sarbatoarea "fiilor satului" organizata la Scarisoreanu

29 Mai 2009, Bogdan Chirita

CulturaPrimaria comunei Amzacea a organizat, duminica 23 mai, in satul General Scarisoreanu, prima editie a &Sarbatorii fiilor satului&. Potrivit afirmatiilor primarului, Constantin Radu, locuitorii satului General Scarisoreanu au fost invitati in centrul comunei, pentru a petrece impreuna. &Locuitorii comunei au avut parte de spectacole de muzica usoara si populara, concursuri sportive si, cel mai important in opinia mea, intilniri cu &fiii satului&.

Ziua comunei Ostrov s-a sarbatorit odata cu Ziua Eroilor

29 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaConsiliul Local din Ostrov a decis statutarea evenimentului Ziua comunei printr-o hotarare de consiliu. Manifestarea va avea loc in fiecare an pe 28 mai si se va sarbatori odata cu Ziua Eroilor si inaltarea Domnului Primaria Ostrov a organizat, cu prilejul Zilei Comunei, o serie de manifestari dedicate manifestarii.

Drum intre Oltina si Viile

29 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaAdministratia locala din Oltina a infiintat o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara cu localitatea Ion Corvin cu scopul accesarii fondurilor europene si de realizare a unor proiecte benefice pentru comunitatile din cele doua comune. Principalul proiect al asociatiei este realizarea unui drum intre Oltina si Viile. Potrivit primarului comunei Oltina, Gheorghe Chirciu valoarea proiectului este de aproximativ 6 milioane de euro.

Ziua comunei sarbatorita cu fast la Lipnita

29 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

CulturaJoi, 21 mai, comuna constanteana Lipnita si-a sarbatorit ziua. Seria de manifestari a fost deschisa la ora 11 cu hramul Sfintii imparati Constantin si Elena. La sfarsit s-a oferit o masa celor ce au participat la slujba.

Poezie pentru primarul comunei Aliman

29 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimarul comunei Aliman, Gheorghe Topalu a avut placuta surpriza de a primi o poezie din partea unui locuitor al localitatii, dedicata realizarilor sale. Opera poetica a lui Chivu Haralambie este o descriere amanuntita a turor proiectelor incepute si finalizate de catre edil. Alegere cu un mare discernamant De Chivu Haralambie La alegerile locale, inaintea celor parlamentareNoi in taina ne-am sfatuit:Ce candidat ar fi mai potrivit?Pentru functia de primarin comuna Aliman.

Retea de apa la Abrud

29 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaBeneficiarii proiectului de introducere a retelei de apa vor fi cei peste 100 de locuitori ai localitatii Abrud. Un alt motiv pentru care administratia locala s-a luptat pentru acest proiect este numarul mare de animale din Abrud.

Festival de teatru pentru copii si tineret la Cernavoda

29 Mai 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimaria orasului Cernavoda organizeaza in perioada 31 mai 3 iunie, prima editie a unui festival de teatru pentru copii si tineret. Evenimentul urmareste crearea unei atmosfere de sarbatoare cu ocazia Zilei Internationale a copiilor si reuneste mai multe teatre din tara care vor incanta cu spectacolele lor, copii si tinerii din Cernavoda dar nu numai.

Zona de agrement in Seimeni

29 Mai 2009, Ghiulsern Abduraman

Administratie localaPrimaria Seimeni a organizat vineri, 29 mai la ora 14 sedinta de mediu la care au participat reprezentanti ai urmatoarelor institutii: Autoritatea de Sanatate Publica Constanta, Consiliul Judetean Constanta, Prefectura judetului Constanta, Primaria judetului Constanta, Apele Romane-Directia Apelor Romane Dobrogea Litoral, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Constanta, Comisariatul Judetean Constanta, Directia Sanitar Veterinara si de Siguranta Alimentelor, Directia Silvica Constanta, Inspectoartul Teritorial de Munca.

Sedinta Consiliului Local Cernavoda

29 Mai 2009, Bogdan Chirita

Administratie localaPrimarul orasului Cernavoda, d-na Mariana Mircea a convocat in aceasta saptamana consilierii locali in cadrul sedintei ordinare din luna mai. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe proiecte de hotarari de interes pentru comunitate, proiecte initiate de primarul orasului.

Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
Tel / fax: 0241810404
Mobil: 0722721771